رئیسجمهور در دیدار با دبیرکل اتحادیه آسهآن: سازمانهای منطقهای در توسعه اقتصادی کشورها اهمیت زیادی دارند ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
رئیسجمهور در دیدار با دبیرکل اتحادیه آسهآن:
سازمانهای منطقهای در توسعه اقتصادی کشورها اهمیت زیادی دارند
۱۴۰۲/۰۳/۰۳
در دومین روز از سفر رسمی آیتالله سید ابراهیم رئیسی به اندونزی، آقای «کائو کیم هورن» دبیرکل اتحادیه آسهآن با حضور در محل اقامت، با رئیسجمهور کشورمان دیدار و گفتوگو کرد.
دبیرکل اتحادیه آسهآن در این دیدار ضمن تاکید بر اهمیت نقش و جایگاه جمهوری اسلامی ایران در منطقه، گزارشی از برنامههای این اتحادیه برای گسترش تعاملات با کشورمان ارائه کرد.
رئیسی نیز در این دیدار با اشاره به اهمیت نقش سازمانهای منطقهای در توسعه اقتصادی کشورها، ظرفیتها و اولویتهای اعلام شده از سوی جمهوری اسلامی ایران برای توسعه تعاملات با این اتحادیه و کشورهای عضو آن را مورد اشاره قرار داد و بر ضرورت پیگیری تحقق اهداف تعیین شده در این زمینه تاکید کرد.
نمایشگاه تجهیزات و محصولات پزشکی دانشبنیان ایران
رئیسجمهور ایران در ادامه برنامههای دومین روز سفر رسمی خود به اندونزی، پیش از ظهر چهارشنبه به وقت محلی، در نشست مشترک فعالان اقتصادی ایران و اندونزی، با سازنده توصیف کردن مذاکرات خود با مقامات اندونزیایی، مجموعه این گفتوگوها را نشاندهنده اراده جدی دو کشور برای توسعه روابط و استفاده از ظرفیتهای فیمابین در جهت منافع دو ملت و ملتهای منطقه دانست.
رئیسجمهور با اشاره به جایگاه منطقهای و بینالمللی اندونزی، عضویت این کشور در ترتیبات مهم منطقهای و فرامنطقهای و برخورداری از مردمی اهل تلاش و نوآوری به عنوان پرجمعیتترین کشور مسلمان گفت: این ظرفیتها زمینههای مناسبی برای گسترش روابط میان دو کشور هستند.
رئیسی در ادامه با بیان اینکه تحریمها و فشارها نتوانسته ملت ایران را در مسیر پیشرفت متوقف کند، افزود: ایران با همت متخصصان جوان خود در حوزههای مختلف تهدیدها را تبدیل به فرصت کرد و گامهای بلندی در مسیر پیشرفت در عرصههای مختلف از جمله ساخت تجهیزات پیشرفته پزشکی که به اندونزی نیز ارائه شده، برداشته است.
رئیسجمهور اظهار داشت: دستاوردهای دانشبنیان و نیز دیگر تولیدات صنعتی در ایران، امروز نه تنها قابل رقابت با استانداردهای اروپایی هستند، بلکه در برخی موارد امتیازات بیشتری نیز دارند. دلیل اعتراف رسمی آمریکاییها به شکست سیاست فشار حداکثری علیه ایران نیز همین اراده، ایستادگی و نوآوریهای جوانان و ملت ایران و دستاوردهای حاصل از آن است.
رئیسی در ادامه با اشاره به اینکه امروز نظم جهانی در حال تغییر به نفع ملتها و جریان مقاومت بوده و نظام سلطه و قدرتهای طغیانگر رو به افول هستند، تصریح کرد: سازمانهای همکاری منطقهای و فرامنطقهای قدرتهای نوظهور در آینده عالم هستند. یقین داریم همکاری کشورهای مسلمان و دیگر کشورها به ویژه در منطقه آسیا تعیینکننده وضعیت فردای جهان است.
رئیسجمهور همچنین با اشاره به توافقات صورت گرفته میان ایران و اندونزی برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی خاطرنشان کرد: این شما فعالان اقتصادی هستید که میتوانید در جهت تحقق این توافقات گامهای جدی و مؤثر بردارید.
رئیسی با اشاره به برخی مشکلات مطرح شده در این نشست از جمله موضوع تبادلات مالی، حملونقل، تجارت ترجیحی و سود بازرگانی با تاکید بر قابل رفع بودن این مسائل گفت: عزم ما بر این است که هیچ مانعی برای گسترش همکاریهای فیمابین ایران و کشورهای دوست مشکلی ایجاد نکند و همانگونه که تاکنون تحریمها را خنثی کردهایم، این روند را ادامه خواهیم داد.
رئیسجمهور افزود: صندوق ضمانت ایران میتواند پشتوانه خوبی برای همکاریهای تجاری میان دو کشور باشد و در حوزه انرژی نیز جمهوری اسلامی ایران آمادگی و توانمندیهای خوبی برای همکاری با اندونزی دارد.
رئیسی با تاکید بر اهمیت فعالتر شدن دفاتر بازرگانی و تأثیر آن در افزایش شناخت فعالان اقتصادی دو کشور از ظرفیتهای متقابل و رفع موانع احتمالی گسترش همکاریها اظهار داشت: ایران ظرفیت خوبی برای صدور خدمات فنی و مهندسی دارد که در همکاری با اندونزی نیز میتواند مورد توجه قرار گیرد.
رئیسجمهور اظهار امیدواری کرد که این سفر نقطه عطفی در جهت توسعه روابط ایران و اندونزی در عرصههای مختلف به ویژه در زمینه تجاری باشد و با تلاش فعالان اقتصادی دو کشور شاهد ارتقای تجارت دوجانبه باشیم.
رئیسی در حاشیه این نشست از نمایشگاه تجهیزات و محصولات پزشکی دانشبنیان ایران که برای آشنایی تجار اندونزیایی با ظرفیتهای کشورمان برپا شده بود، بازدید کرد.
شرایط جهان به نفع مقاومت در حال تغییر است
رئیسجمهور در اجتماع پرشور شیعیان این کشور در مرکز اسلامی جاکارتا، عشق به خاندان نبوت و رسالت را از جمله ویژگیهای ممتاز مردم اندونزی توصیف کرد و با تاکید بر ضرورت وحدت و انسجام در جهان اسلام برای ناکام ماندن توطئه دشمنان، تکفیر و تفرقه میان مسلمانان را نتیجه انحراف از مسیر خاندان نبوت دانست.
وی توسعه روابط اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و تمدنی با اندونزی را از جمله اهداف سفر خود به این کشور دانست و تصریح کرد: دو کشور برای توسعه روابط اراده قطعی و جدی دارند و ظرفیتهای متنوع موجود در دو کشور بستر مناسبی برای عملیاتی کردن این اراده است.
رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود از جمله کارکردهای بسیار مهم مساجد و مراکز اسلامی را در کنار عبادت و اقامه نماز، توجه به دیگران و دگرخواهی در پرتو خداخواهی دانست و با تاکید بر اهمیت غافل نشدن از مشکلات جهان اسلام از سوی مسلمانان، مسئله فلسطین را اولویت اول امت اسلامی عنوان کرد و لزوم احساس مسئولیت مسلمانان نسبت به مردم مظلوم یمن، افغانستان و میانمار در کنار مردم مظلوم فلسطین را نیز مورد تاکید قرار داد.
رئیسجمهور تشکیل جریانات تروریستی تکفیری، رواج اسلام هراسی با استفاده از ابزار امپراطوری رسانهای و اهانت به مقدسات را از جمله توطئههای دشمنان امت اسلامی برای تضعیف و ایجاد شکاف میان مسلمانان بر شمرد و بر ضرورت هوشیاری و آگاهی ملتهای مسلمان برای غلبه بر این توطئهها تاکید کرد.
وی دلیل مخالفتهای امروز نظام سلطه با جمهوری اسلامی ایران را تسلیمناپذیری این نظام مقدس در برابر سلطهطلبی و استکبار عنوان کرد و گفت: سیاست قطعی ما توسعه و تعمیق روابط با کشورهای اسلامی است و اگر دشمنان امت اسلامی از حسن روابط میان مسلمانان عصبانی و ناراحتند، باید از این عصبانیت بمیرند چرا که روز به روز روابط میان ما صمیمانهتر، نزدیکتر و مستحکمتر خواهد شد.
رئیسی در پایان تاکید کرد: امروز شرایط جهان به نفع مقاومت و ایستادگی در مقابل دشمنان جهان اسلام در حال تغییر است. به برکت خون مطهر شهدای نهضت جهانی اسلام جهل و ناآگاهی از جوامع مسلمین در حال برچیده شدن است و روز به روز مقاومت و حقخواهی قویتر و دشمنان اسلام ضعیفتر خواهند شد؛ این وعده الهی است و قطعاً تحقق خواهد یافت.
دشمن نمیتواند با پرچم «لاالهالاالله» جوانان ما را فریب دهد
رئیسی در پایان برنامههای سفر دو روزه رسمی خود به اندونزی، ظهر چهارشنبه با حضور در مسجد استقلال این کشور، ضمن اقامه نماز جماعت ظهر، در سخنانی با اظهار خرسندی از حضور در میان نمازگزاران اندونزیایی، مذاکرات خود با رئیسجمهور و دیگر مقامات این کشور را سازنده توصیف کرد.
رئیسجمهور در ادامه سخنانش همبستگی، وحدت و انسجام مسلمانان را بسیار مهم و راهبردی دانست و گفت: این یکپارچگی را هرگز از یاد نبرید چرا که سرمایه بزرگ اندونزی و جهان اسلام است. مساجد علاوهبر محل تجمع و عبادت، باید کانون و جلوهگاه مسئولیتهای اجتماعی مسلمانان نیز باشد.
رئیسی توجه به دیگران در راستای توجه به خدا را از کارکردهای ضروری و اصلی مساجد برشمرد و افزود: امروز توجه به حقوق مردم فلسطین که گرفتار ظلم مستکبران هستند و نیز توجه به وضعیت مردم میانمار و دیگر نقاط دنیا که دچار مشکل هستند، از وظایف ما مسلمانان و از لوازم جلب رضای الهی است.
رئیسجمهور در ادامه برخورداری مردم اندونزی از قدرت تحلیل مسائل را بسیار ارزنده توصیف و تصریح کرد: دشمنان میخواهند با فضاسازی رسانهای و با تکیه بر قدرت امپراطوری رسانهای جاهلیت مدرن را حاکم کرده و امکان تحلیل را از جوانهای ما بگیرند، اما آشنایی مردم و جوانان اندونزیایی با ترفندهای دشمن مایه خوشحالی است.
رئیسی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بر اهمیت شناخت دسیسههای دشمن، اظهار داشت: اگر بصیرت باشد، دشمن موفق نخواهد شد با پرچم «لاالهالاالله» جوانان ما را فریب داده و به نابودی بکشد و جنایات بزرگ رقم بزند.
رئیسجمهور با بیان اینکه دشمن به دنبال اسلامهراسی در دنیا و ایرانهراسی در میان مسلمانان است، خاطرنشان کرد: اما امروز مسلمانان جهان میدانند که بهترین دوست آنها که به عزت و استقلال و حفظ افتخارات آنها فکر میکند و ناامنی آنها را ناامنی برای خود تلقی میکند، ایران اسلامی است.
رئیسی با حضور در مسجد استقلال جاکارتا همچنین با رؤسای سازمانهای اسلامی اندونزی از جمله نهضت العلما، محمدیه و مجلس العلمای اندونزی دیدار و گفتوگو کرد.
پایان سفر فشرده 2 روزه
رئیسجمهور کشورمان که به دعوت رسمی همتای اندونزیایی خود به این کشور سفر کرده بود، پس از دیدار با رئیسجمهور، رئیسمجلس نمایندگان، رئیسمجلس مشورتی خلق اندونزی و دبیرکل اتحادیه آسهآن، با بدرقه «هاندوکو» معاون رئیسجمهور و رئیسسازمان تحقیقات و نوآوری اندونزی، جاکارتا را به مقصد تهران ترک کرد.
گفتنی است، رئیسجمهور در این سفر همچنین در اجتماع پرشور مسلمانان اندونزیایی در مرکز اسلامی جاکارتا حضور یافته و با آنان دیدار و گفتوگو کرد.
شرکت و سخنرانی در نشست مشترک فعالان اقتصادی دو کشور، دیدار و گفتوگو با رؤسای سازمانهای اسلامی و حضور و سخنرانی در میان نمازگزاران مسجد استقلال اندونزی از دیگر برنامههای سفر دو روزه رئیسی به جاکارتا بود.
واکنش آمریکا به توافقات تجاری «تهران - جاکارتا»
«متیو میلر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادامه تکرار ادعاهای بیاساس خود ضد جمهوری اسلامی ایران و در واکنش به توافقات اقتصادی میان
تهران – جاکارتا طی نشستی با خبرنگاران مدعی شد که نباید به ایران اجازه دستیابی به سلاح هستهای داده شود.
در نشست خبری سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در روز سهشنبه یکی از خبرنگاران خواستار اعلام موضع متیو میلر درباره امضای توافقات تجاری میان تهران و جاکارتا علیرغم تحریمها شد.
میلر در پاسخ گفت: «نظر خاصی درباره سفر آنها [بهاندونزی] ندارم. فقط به طور کلی میگویم ما اجرای موشکافانه تحریمها علیه ایران را ادامه میدهیم.»
وی در پاسخ به پرسش خبرنگاران اعلام کرد که ما همچنان معتقدیم که دیپلماسی بهترین راه برای رسیدن به راهحل است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی آمریکا اضافه کرد: «ما برای اقدام علیه ناقضان تحریمها تردید نخواهیم کرد. پیش از این بارها چنین اقداماتی در دنیا انجام دادهایم و به طور منظم با کشورها تعامل کرده و آنها را از برداشتن گامهایی در قبال ایران که ناقض تحریمها باشند برحذر میداریم.»
در همین حال، در روزهای گذشته ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان گفت که برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) درخصوص برنامه هستهای ایران با خروج آمریکا از آن آسیب جدی دیده است.
رسانههای ایران روز سهشنبه گزارش دادند در جریان سفر «سید ابراهیم رئیسی»، رئیسجمهوری ایران به اندونزی مقامهای دو کشور ۱۱ سند همکاری امضا کردند.
جایگاه ویژه اندونزی در سیاست خارجی ایران
مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه انتخاب اندونزی برای اولین سفر رئیسجمهور به منطقه آ. سه. آن را نشانه اهمیت روابط ۲ کشور توصیف کرد و گفت: اندونزی به عنوان پرجمعیتترین کشور مسلمان رو به رشد از جایگاه ویژهای در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران برخوردار است.
وی با اعلام اینکه ۱۱ سند امضا شده در سفر رئیسجمهور و همچنین گفتوگوهای انجام شده در نشست مشترک رؤسای جمهور دو کشور در هموارسازی همکاری همهجانبه ۲ کشور بسیار سازنده خواهد بود، گفت: اکنون یکی از وظایف اصلی کارگزاران و مجریان دستگاههای مختلف تلاش و جدیت برای محقق کردن منویات رؤسای جمهور دو کشور و اجرای دقیق و کامل اسناد امضا شده است.
صفری فرصتهای اقتصادی فیمابین را با توجه به ظرفیتها و توانایی بالای اقتصادی ۲ کشور بسیار متعدد و متنوع ذکر و تصریح کرد: سعی داریم حجم مبادلات تجاری ایران و اندونزی را به سطح قابل قبول ارتقا دهیم.
تاریخ خبر: ۱٤۰۲/۰۳/۰۳، ۲۲:۰۹:۳۹ بازدیدها: 104