امیرعبداللهیان در تماس تلفنی با گوترش: / کنعانی ۱۴۰۲/۰۷/۱۹
امیرعبداللهیان در تماس تلفنی با گوترش:
سازمان ملل برای ارسال آب و غذا به غزه اقدامات فوری انجام دهد
۱۴۰۲/۰۷/۱۹
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان شامگاه سهشنبه در ادامه تماسها و رایزنیهای تلفنی با همتایان خود و برخی مقامات سازمانهای بینالمللی، با آقای آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در مورد تحولات فلسطین گفتوگو و تبادلنظر کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان اظهار داشت: آنچه در اراضی اشغالی اتفاق افتاد، یک ابتکار کاملاً فلسطینی و واکنشی به جنایات جنگی و تندرویهای ماههای اخیر نتانیاهو و رژیم صهیونیستی بود.
امیرعبداللهیان گفت: هم اکنون غزه در محاصره کامل انسانی قرار دارد و آب و برق، و ارسال دارو و غذا به روی کودکان و زنان و آحاد مردم قطع شده است و حملات و جنایات جنگی از سوی رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه ادامه دارد.
وی تأکید کرد: به دلیل گسترش کشتههای زنان و کودکان در غزه، مسئولیت بازخوردهای بعدی آن و پیچیدهتر شدن اوضاع برعهده رژیم صهیونیستی است.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان ضمن اعلام آمادگی ایران برای ارسال کمکهای انساندوستانه به غزه اظهار داشت: انتظار داریم سازمان ملل برای ارسال آب و غذا و اقلام انسانی به غزه اقدامات فوری را بدون وقفه انجام دهد.
آنتونیو گوترش در این گفتوگوی تلفنی گفت: شاید هیچ کسی بیشتر از ما از قضایای پیش آمده در غزه ناراحت نمیباشد زیرا صدها تن از کارمندان سازمان ملل در این شهر در شرایط بسیار نامناسبی میباشند و تاکنون تعدادی از آنها هم کشته شدهاند و در این شرایط به حفاظت از اهالی غزه میپردازند.
گوترش افزود: عده کثیری از اهالی غزه در مدارس متعلق به سازمان ملل متحد در این شهر پناه داده شدهاند. از وخامت اوضاع در غزه آگاهی داریم و در حال تلاش هستیم که از طریق رایزنی با کشورهای دیگر از شدت یافتن بمبارانها و درگیریها جلوگیری کنیم زیرا هر لحظه بیم آن میرود که تشدید این وضعیت موجب بروز فاجعهای در غزه شود.
دبیرکل سازمان ملل گفت: ما همواره با مواضع افراطی مقامات اسرائیلی مخالفت نمودهایم و معتقدیم از طریق به رسمیت شناختن حق تعیین سرنوشت و تشکیل دولت مستقل فلسطینی، امیدواریم بتوانیم به این مشکلات خاتمه دهیم.
گوترش گفت: به طور گسترده در حال رایزنی هستیم تا از سرایت آتش جنگ به دیگر مناطق جلوگیری نمائیم.
به گزارش مهر، وی ضمن قدردانی از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای ارسال آب، غذا و دارو - با هماهنگی صلیب سرخ جهانی و سازمان ملل - به غزه اظهار نگرانی نمود که با توجه به پایان یافتن سوخت نیروگاههای برق در غزه خطر وقوع فاجعهای در غزه بیش از بیش محتمل میباشد.
گفتوگوی تلفنی امیرعبداللهیان با رئیس صلیب سرخ جهانی درباره فلسطین
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان در تماس تلفنی با خانم میریانا اسپولیاریک ایگر، رئیس صلیب سرخ جهانی درباره تحولات فلسطین گفتوگو و تبادلنظر کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان در این تماس تلفنی با محکومیت شدید رژیم صهیونیستی برای تشدید محاصره انسانی غزه گفت: هم اکنون شاهد تداوم و گسترش جنایات جنگی در غزه هستیم و تلآویو اماکن مسکونی، بیمارستانها و مدارس را هدف قرار داده، آب و برق را قطع کرده و مانع ارسال سوخت و مواد غذایی شده است که همه اینها مصداق مجازات دستهجمعی و جنایت سیستماتیک جنگی علیه بشریت است.
امیرعبداللهیان تأکید کرد؛ تداوم این وضعیت شرایط را پیچیدهتر خواهد کرد و طبعاً مسئولیت آن متوجه رژیم صهیونیستی و حامیان آن است.
اسپولیاریک نیز اظهار داشت: ما با شما همرأی و همنظر هستیم و شرایط انسانی در غزه را فاجعهبار میدانیم. همچنین اوضاع را رصد میکنیم، اما متأسفانه به دلایل امنیتی اکنون امکان تحرک برای کارکنان ما در نوار غزه وجود ندارد.
رئیس صلیب سرخ جهانی گفت: از همه طرفها و دولتهایی که ذینفوذ هستند میخواهیم تا کمک کنند تا صلیب سرخ جهانی بتواند نقش بیطرف و انسانی خود را حفظ و در هماهنگی کامل وظایفش را انجام دهد.
به گزارش مهر، وی همچنین تأکید کرد: با هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در تماس هستیم و در صورت بهبود شرایط، کمکهای ایران را دریافت خواهیم کرد.
کنعانی با رد بیانیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس
بار دیگر جزایر سهگانه ایرانی را جزو لاینفک خاک ایران خواند
بیست و هفتمین نشست مشترک وزرای خارجه اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس و طرح برخی ادعاها و اتهامات بیاساس علیه جمهوری اسلامی ایران در بیانیه پایانی این نشست واکنش ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران را به همراه داشت.
وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس روز سهشنبه ۱۸ مهرماه در مسقط، پایتخت عمان نشست برگزار کردند و در پایان بیانیهای از سوی حاضران در نشست صادر و در آن بیانیه ادعاهایی درباره جزایر سهگانه ایرانی، برنامه هستهای ایران و نقش ایران در منطقه مطرح شد.
در همین ارتباط ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه چهارشنبه ۱۹ مهرماه در واکنش به بیانیه پایانی این نشست با تأکید بر راهبرد منطقهای و سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران درباره تقویت و تعمیق مناسبات با کشورهای حوزه خلیج فارس، درج برخی مطالب بیاساس در بیانیه پایانی این نشست را مردود خواند و آن را محکوم کرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی به سابقه مخرب مداخله برخی از کشورهای اروپایی در منطقه خلیج فارس در دورانهای مختلف و فروش میلیاردها دلار تسلیحات و جنگ افزار توسط آنها به کشورهای منطقه در راستای استمرار تنشهای منطقهای و کسب منافع تجاری اشاره کرد و روند تحولات ماههای اخیر در منطقه را برخلاف ابراز نگرانیهای بیدلیل و منفعتطلبانه اتحادیه اروپا، امیدبخش و در راستای منافع تمامی کشورهای منطقه برشمرد.
نقش امنیتساز ایران در مبارزه با تروریسم
این دیپلمات ارشد ایرانی همچنین تداوم دیپلماسی و گفتوگو را بهترین مسیر تقویت همکاری در راستای منافع مشترک و تحکیم ثبات و امنیت این منطقه خواند.
کنعانی همچنین نقش امنیتساز جمهوری اسلامی ایران در مبارزه واقعی با تروریسم و همچنین تقویت و تحکیم امنیت دریانوردی را مورد اشاره قرار داد و دستیابی به امنیت پایدار منطقهای را در گرو تقویت همکاریهای دو و چندجانبه کشورهای منطقه فارغ از مداخلات نابجای نیروهای فرامنطقهای عنوان کرد.
جزایر سهگانه ایرانی جزو لاینفک خاک ایران
سخنگوی وزارت امور خارجه بار دیگر موضع اصولی و همیشگی جمهوری اسلامی ایران را مورد تأکید قرار داد و جزایر سهگانه ایرانی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک را جزو لاینفک و ابدی خاک جمهوری اسلامی ایران خواند.
به گزارش فارس، جمهوری اسلامی ایران همواره بر تعلق جزایر سهگانه به خاک ایران تأکید کرده و پیش از این بارها و بارها ایران به بیانیههای صادره در این خصوص واکنش نشان داده است. ۲۶ تیر ماه سال جاری نیز سخنگوی دستگاه دیپلماسی در نشست هفتگی با خبرنگاران در پاسخ به سؤالی درباره بیانیه مشترک روسیه و شورای همکاری خلیج فارس درباره جزایر سهگانه ایرانی عنوان کرده بود: جمهوری اسلامی ایران موضوع تمامیت ارضی و سرزمینی و حاکمیت خود را بر جزایر سهگانه مورد اشاره هیچگاه قابل مذاکره و گفتوگو ندانسته و دخالت هر طرفی اعم از دولت امارات، دولت روسیه و هر طرفی را در این ارتباط غیرقابل قبول و مردود تلقی میکند و نسبت به آن واکنش جدی نشان میدهد. در این ارتباط واکنش ایران کاملا صریح و شفاف و بدون هیچگونه مسامحه بوده است.
کنعانی همچنین مفاد بیانیه مذکور درباره موضوعات مرتبط با فعالیتهای هستهای صلح آمیز و توانمندی دفاعی جمهوری اسلامی ایران را ناوارد و مردود خواند و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره به قوانین و تعهدات بینالمللی خود در چارچوب حق و تکلیف پایبند بوده و به همکاریهای سازنده خود با آژانس بینالمللی انرژی اتمی مبتنی بر موافقتنامه جامع پادمان ادامه میدهد.
به گزارش فارس، سخنگوی وزارت امور خارجه پیش از این و در واکنش به سند راهبردی مقابله با سلاحهای کشتار جمعی که توسط وزارت دفاع آمریکا منتشر شده و در آن ایران تهدید دائمی تلقی شده است، گفت: این ادعاهای بیاساس و بیریشه است. ایران عضو متعهد ان.پی.تی است و با آژانس موافقتنامه جامع پادمان را امضا کرده و اجرا میکند.ایران بارها اعلام کرده سلاح هستهای در دکترین نظامی و دفاعی ایران هیچ جایگاه و نقشی ندارد و ایران هرگونه استفاده و تهدید به استفاده از اینگونه سلاحهای کشتار جمعی را مردود میشمارد.
وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس در این بیانیه ضمن تکرار ادعاهای بیاساس درباره برنامه صلحآمیز هستهای ایران، خواستار همکاری کامل ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی شدند. آنها بر حمایت از راهحل دیپلماتیک درباره موضوع هستهای ایران و تعهد خود برای عاری ماندن منطقه خلیج فارس از تسلیحات هستهای تأکید کردند.
وی همچنین اعلام کرد که توان نظامی و دفاعی جمهوری اسلامی ایران در راستای ارتقای بازدارندگی، حفظ امنیت ملی و تقویت ثبات منطقهای قرار دارد و افزود: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر اراده جدی خود را برای دستیابی به منطقهای با ثبات، امن و شکوفا در همکاری با همسایگان و بدون مداخلات خارجی اعلام میکند.
رژیم صهیونیستی منبع اصلی ناامنی و تهدید کشورهای اسلامی
به گزارش فارس، اواخر شهریورماه نیز شاهد برگزاری نشست مشترک وزرای خارجه آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس در نیویورک بودیم که در پایان این نشست بیانیهای صادر و بار دیگر ادعاهای بیاساسی علیه ایران و از جمله جزایر سهگانه ایرانی مطرح شد. ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ۳۰ شهریورماه نیز به بیانیه مشترک وزیران خارجه آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس واکنش نشان داد و گفت: تکرار اتهامات و ادعاهای واهی در شرایط کنونی منطقه به هیچ وجه نمیتواند تامین کننده منافع دولتها و مردم منطقه باشد و صرفا به سود بدخواهانی است که آرامش، توسعه اقتصادی، تمامیت ارضی و حاکمیت ملی کشورهای این منطقه را بر نمیتابند و همواره منافع نامشروع خود را در مداخله جویی و بیثباتی و ناامنی منطقه جستوجو کردهاند. توانمندیهای موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی ایران در چارچوب دکترین نظامی شفاف قرار دارد که مبتنی بر بازدارندگی و حفظ امنیت ملی است و آنچه خطر واقعی است، ورود رژیم صهیونیستی به عنوان منبع اصلی ناامنی و تهدید کشورهای اسلامی به جغرافیای منطقه است.
به گزارش فارس، کنعانی در واکنش به آن بیانیه با تأکید مجدد بر مواضع ثابت و اصولی جمهوری اسلامی ایران، جزایر سهگانه ایرانی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک را جزو لاینفک و ابدی خاک جمهوری اسلامی ایران خواند و افزود: جمهوری اسلامی ایران هرگونه ادعایی بر این جزایر را دخالت در امور داخلی و قلمرو سرزمینی خود دانسته و آن را به شدت محکوم میکند. جمهوری اسلامی ایران بر اساس دیدگاه راهبردی و سیاستهای اصولی خود همواره راهکار حل مشکلات منطقه را تعامل و همکاری و همافزایی کشورهای منطقه به دور از مداخله طرفهای فرامنطقهای میداند.
کنعانی: صدای طبل رسوایی و شکست نظامی و اطلاعاتی صهیونیستها به گوش جهانیان رسیده است
ناصر کنعانی سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پیامی به زبان عربی در شبکه اجتماعی ایکس با اشاره به حملات جنگندههای رژیم صهیونیستی به غزه و تشدید محاصره و قطع آب و برق نوار غزه از سوی این رژیم، اقدامات رژیم صهیونیستی در تشدید محاصره، قطع آب و برق نوار غزه، بمباران گسترده منازل مسکونی و تأسیسات خدماتی و درمانی و استفاده از بمبهای فسفر سفید علیه مردم غزه را نمونههایی از جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه مردم این منطقه خواند.
رسانههای فلسطینی با انتشار تصاویری از حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه، گزارش دادند که این رژیم از ماده ممنوعه فسفر سفید در حمله به منطقه «حی الکرامه» استفاده کرده است.
وی با تأکید بر اینکه فلسطین هرگز تسلیم نخواهد شد، یادآور شد: جامعه جهانی، سازمان ملل و سازمانهای حقوق بشری مسئول جلوگیری از تداوم جنایات رژیم صهیونیستی و حامیانش و مجازات جنایتکاران هستند.
از سوی دیگر بر اثر این حملات تعدادی از خبرنگاران به شهادت رسیدند.
رسانههای فلسطینی بامداد سهشنبه از حمله هوایی رژیم صهیونیستی به ساختمان «برج حجی» در نوار غزه، که در آن خبرنگاران مستقر هستند خبر دادند. بر اساس اعلام منابع محلی در این حمله تعدادی از خبرنگاران شهید و مجروح شدند.
برخی از منابع فلسطینی اعلام کردند که از آغاز حملات رژیم صهیونیستی به غزه تاکنون هفت خبرنگار «ابراهیم لافی»، «محمد جرغون»، «محمد صالحی»، «اسعد شملخ»، «سعید طویل»، «محمد صبح ابورزق» و «هشام النواجحه» به شهادت رسیدند.
در همین خصوص ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه در صفحه اجتماعی ایکس نوشت: کشتن خبرنگاران مانع از افشای ابعاد شکست غیرقابل ترمیم رژیم صهیونیستی و جنایات ننگین این رژیم در انتقامگیری از کودکان معصوم و زنان و مردان بیگناه و غیرنظامی غزه نخواهد شد.
به گزارش فارس، کنعانی افزود: بنیان پوشالی رژیم غاصب و جعلی اسرائیل متزلزلتر از همیشه است و صدای طبل رسوایی و شکست نظامی و اطلاعاتی آن به گوش جهانیان رسیده است.
پس از ۸ سال وقفه
برگزاری چهارمین نشست کمیسیون مشترک
کنسولی ایران و افغانستان
چهارمین نشست کمیسیون مشترک کنسولی جمهوری اسلامی ایران و افغانستان پس از هشت سال وقفه به ریاست مدیران کل کنسولی وزارت امور خارجه دو کشور روز سهشنبه ۱۸ مهر ماه در تهران برگزار شد.
در این نشست طیف وسیعی از مسائل و موضوعات مهم کنسولی مرتبط با اتباع دو کشور، خصوصا تأکید به طرف افغانستانی برای تسریع در بازگشت پایدار مهاجران غیرمجاز این کشور و لزوم همکاری و مسئولیتپذیری جدی این کشور برای توقف روند ورود اتباع غیرمجاز به خاک ایران و همچنین اعلام آمادگی برای همکاریهای علمی و دانشگاهی و تحصیلی دانشجویان برتر افغانستانی و لزوم امکان ادامه تحصیل آنان، تقویت همکاریهای پلیسی و انتظامی برای مقابله با قاچاق مواد مخدر و رفع موانع و مشکلات رانندگان ترانزیت دو کشور مطرح شد.
در پایان این نشست مقرر شد کمیته کنسولی با زیرشاخههای تخصصی، به منظور پیگیری مسائل مطرح شده تشکیل شود.
تاریخ خبر: ۱٤۰۲/۰۷/۲۰، ۰۶:۲۱:۲۷ بازدیدها: 96