امیرعبداللهیان:هرچه جلوتر میرویم برجام بیخاصیتتر میشود / کنعانی: ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
امیرعبداللهیان:
هرچه جلوتر میرویم برجام بیخاصیتتر میشود
۱۴۰۲/۰۹/۱۸
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان بعدازظهر روز شنبه در نشستی به مناسبت روز دانشجو که در دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار داشت: ویژگی انقلاب اسلامی یک تفاوت اساسی با دیگر بخشها دارد و آن اینکه توام با عمل است و صرفا نظریهپردازی نیست و این را دوست و دشمن هم اعتراف کردند و گفتهاند ما به ایران به ویژه به رهبری داهیانه رهبری انقلاب غبطه میخوریم، آنها میگویند ما مطالب رهبری ایران را پیگیری میکنیم و میبینیم که این مطالب در عرصههای مختلف پیاده و عملیاتی میشود. وی گفت: در موضوع فلسطین بیان افکار عمومی، جوانان و نخبگان جهان این است که گفتمان انقلاب اسلامی توام با عمل است. اینکه چه اقداماتی انجام شده و چه اقداماتی باید انجام میشد بحث عمده و مهمش به مقاومت در منطقه برمیگردد. بعد از سخنرانی آقای سیدحسن نصرالله برخی تماس گرفتند به ما گفتند که ما انتظار داشتیم که از ایشان دستور حمله به رژیم صهیونیستی را بشنویم. اما باید تاکید کنیم که ما به گروههای مقاومت منطقه دستوری نمیدهیم و آنها بر اساس منافع خود تصمیم میگیرند.
امیرعبداللهیان تصریح کرد: در عملیات طوفان الاقصی اسرائیل
فرو ریخت و نه فقط دستگاههای امنیتی آن. هفت سرویس امنیتی به طور شبانهروز و با آخرین تجهیزات در اسرائیل فعال بودند، اما حماس با این عملیات همه چیز را فرو ریخت.
وزیر امور خارجه کشورمان بیان داشت: بلینکن وزیر خارجه آمریکا در همان روزهای ابتدائی که به سرزمین اشغالی رفت، گفت وقتی وارد تلآویو شدم شوکه شدم و تا این حد فروپاشی در اسرائیل را باور نمیکردم. آنها که ادعا میکنند چهارمین ارتش قدرتمند دنیا هستند هنوز در شوک عملیات حماس هستند.
تصمیم گروههای مقاومت منطقه
وزیر امور خارجه کشورمان بیان کرد: امروز تصمیم گروههای مقاومت منطقه این است که پایگاههای آمریکایی در منطقه به دلیل حمایت از اسرائیل مورد حمله قرار بگیرد. وی ادامه داد: عملیات طوفان الاقصی تصمیمی صد درصد فلسطینی بود و آقای هنیه به من در اولین دیدارمان پس از این عملیات از نقش و سهم سردار سلیمانی بابت تقویت مقاومت فلسطین تشکر کرد، اما اینکه آیا مقاومت فلسطین و فلسطینیها به ما وابسته هستند؟ خیر. وزیر امور خارجه با بیان اینکه مقاومت حرف نهائی را در صحنه عملیاتی خواهد زد، تصریح کرد: رژیم صهیونیستی در ابتدای درگیریها میخواست حماس را نابود کند، اما نتوانست. از طرفی هم مرتب تسلیحات از سوی حامیان غربی اسرائیل برای آنها ارسال میشد و امیدوار بودند که طی ۱۵ الی ۲۰ روز حماس را نابود کنند ولی نتوانستند. امیرعبداللهیان تصریح کرد: آنها خواستند اسرای خود را آزاد کنند ولی نتوانستند، در نهایت اینها رسیدند به جایی که گفتند خانه فلان طراح عملیات طوفان الاقصی را شناسایی یا منهدم کردیم.
در انتخاب سفرا فقط وزارت خارجه دخیل نیست
وزیر امور خارجه بیان کرد: آمریکا و اسرائیل برای ادامه جنگ و چگونگی آتشبس راهبردی ندارند. گروههای مقاومت گفتند که تا امروز فقط
۱۰ الی ۱۲ درصد نیروهای خود را درگیر جنگ کردهاند و خودشان را آماده چندین ماه جنگ با اسرائیل کردهاند.
وی درخصوص برخی گلایهها از سوی دانشجویان در موضوع انتخاب برخی سفرای ایران در کشورهای مختلف، گفت: در انتخاب سفیر فقط وزارت امور خارجه دخیل نیست بلکه فرآیند انتخاب شخص سفیر به عنوان نماینده عالی نظام، مراحل خاص خود را دارد. امیرعبداللهیان تصریح کرد: ما نمیتوانیم فقط سفیر از وزارت امور خارجه انتخاب کنیم، جایی ممکن است کسانی را داشته باشیم که نیاز به تخصص صنعتی دارند، اما اینطور نیست که بدون هیچ جلسه آموزشی و توجیهی آنها را به کشورهای مختلف اعزام کنیم.
امیرعبداللهیان درباره سند 2030 نیز ابراز داشت: در کشور ما بدون هماهنگی سند فرهنگی 2030 مربوط به آموزش و پرورش امضا شد، ما آن را تأیید نکردیم و دولت آقای رئیسی اجرای آن را متوقف کردند، این سند 2030 مورد قبول ما نیست و بهصراحت اعلام کردیم در هیچ نشستی شرکت نمیکنیم، اما همه اسناد 2030 مربوط به بخش فرهنگی آن نیست. وی درخصوص روابط ایران با چین نیز گفت: ما منافعمان در سیاست چندجانبهگرایی تأمین خواهد شد، لذا بازیگران مختلف در جهان برای ما بهتر از قدرت یکجانبهگرا در منطقه است، وقتی وارد بریکس میشویم یعنی میخواهیم با سران آنان روابط و همکاری داشته باشیم، ما در دل همکاریها و تنشها باید ببینیم منافع ما کجاست، برای ما پیشرفت چابهار مهم است.
در برجام یک متن قطور پیچیده جایگزین چند قطعنامه سازمان ملل شد
وی در پایان سخنان خود در دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: ما از ابتدا گفتیم از خطوط قرمز عبور نمیکنیم. ما با یک سندی مواجه هستیم در برجام به دلیل اینکه خطوط قرمز ما در مقاطعی از طرف مقابل مورد قبول قرار نگرفت امروز در مسیر امضای توافق در مسیر برجام نیستیم، این بهمعنی آن نیست که همیشه خود را گرفتار تونل تنگ برجام خواهیم کرد اما این به معنای کنار گذاشتن برجام از روی میز هم نیست
امیر عبداللهیان خاطرنشان کرد: چند قطعنامه سازمان ملل کنار گذاشته شد و به جای آن،یک متن قطور پیچیده جایگزین آن کرد. هرچه جلوتر میرویم برجام بیخاصیتتر میشود.
گوترش در گفتوگوی تلفنی با امیرعبداللهیان: اوضاع انسانی در غزه فاجعه بار است
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه تماسها و رایزنیهای دیپلماتیک درباره تحولات فلسطین و غزه و در تماس تلفنیاش با دبیرکل سازمان ملل، شامگاه جمعه ۱۷ آذر با آنتونیو گوترش دبیرکل این سازمان به گفتوگو پرداخت. امیرعبداللهیان در این تماس تلفنی ضمن قدردانی از اقدام گوترش در فعال کردن ماده ۹۹ منشور ملل متحد در مورد تحولات فلسطین و نسلکشی در غزه خطاب به دبیرکل سازمان ملل گفت: استفاده از ماده ۹۹ منشور ملل متحد، اقدامی شجاعانه از سوی شما برای حفظ صلح و امنیت بینالمللی بوده و مورد حمایت افکار عمومی جهان است.
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در تماس تلفنی جمعه شب با گوترش به اوضاع بغرنج و ناگوار انسانی در جنوب غزه و آوارگی و سرگردانی زنان و کودکان در سرمای زمستان در بیابانهای جنوب غزه نیز پرداخت
و بر تسریع در ایجاد بازدارندگی در مقابل جنایات رژیم اسرائیل و حمایت از شهروندان فلسطینی از جمله گشایش فوری مرز رفح برای ارسال کمکهای انساندوستانه و توقف کوچ اجباری ساکنان غزه تأکید کرد.
حمایت واشنگتن رسیدن به یک آتشبس پایدار را دشوار کرده
این دیپلمات عالیرتبه ایرانی در تماس با گوترش عنوان داشت: تا زمانی که آمریکا از جنایات رژیم صهیونیستی و ادامه جنگ حمایت میکند، نه تنها گسترش دامنه جنگ که روی داده، بلکه احتمال انفجار غیرقابل کنترل در وضعیت منطقه وجود دارد. امیرعبداللهیان در این تماس ادعای رژیم صهیونیستی مبنی بر لغو آتشبس از سوی حماس را سراسر کذب خواند و گفت: علیرغم تلاشها برای استمرار آتشبس، حمایت واشنگتن از تداوم حملات نظامی رژیم اسرائیل، رسیدن به یک آتشبس پایدار را دشوار ساخته است.
اوضاع فاجعهبار غزه
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در این گفتوگوی تلفنی اوضاع انسانی در غزه را فاجعه بار خواند و گفت که فعال شدن ماده ۹۹ منشور سازمان ملل متحد از سال ۱۹۸۹ تاکنون صورت نگرفته است، اما به دلیل اوضاع پیچیده در غزه و فلسطین، فرآیند مذکور فعال شده و لزوم آتش بس فوری در غزه بیش از گذشته احساس میشود و باید وقفه بشردوستانه ایجاد و از گسترش تنشها در منطقه جلوگیری شود.
درخواست وزیر خارجه آلمان از ایران برای کمک به کاهش تنشها در منطقه
وزرای خارجه ایران و آلمان شامگاه جمعه ۱۷ آذر ماه درباره آخرین اوضاع غزه و مناسبات دوجانبه تلفنی گفتوگو کردند.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه ایران در این گفتوگو تلفنی با آنالنا بائربوک وزیر خارجه آلمان با اشاره به تداوم کشتار غیرنظامیان، زنان و کودکان در غزه و کرانه باختری، بر ضرورت توجه ویژه جامعه جهانی به این موضوع مهم و مرتبط با حقوق بشر تأکید کرد.
امیرعبداللهیان در این گفتوگوی تلفنی که نخستین تماس تلفنی دو وزیر خارجه بعد از تحولات دو ماه اخیر در فلسطین و غزه است، با محکوم کردن نسل کشی در غزه و با اشاره به ریشه بحران، راهکار سیاسی را برگزاری رفراندوم سازمان ملل بین ساکنان اصیل فلسطین شامل مسیحی، مسلمان و یهودی خواند.
استقبال از گسترش روابط با آلمان
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در گفتوگوی تلفنی جمعه 17 آذر درباره روابط دوجانبه نیز ضمن اشاره به پیوندهای فرهنگی و تاریخی بین ایران و آلمان عنوان کرد: احترام متقابل و تمرکز بر منافع مشترک، لازمه حفظ و تقویت مناسبات در عرصههای مختلف بوده و در این چارچوب، جمهوری اسلامی ایران از گسترش مناسبات بین ایران و آلمان استقبال میکند.
آنالنا بائربوک وزیر امور خارجه آلمان نیز در این تماس تلفنی درباره تحولات فلسطین، با اشاره به لزوم عدم گسترش دامنه بحران، گفت که حل بحران غزه تنها در سایه راهکارهای سیاسی ممکن است.
آنالنا بائربوک ضمن تأکید بر لزوم رعایت اصول حقوق بینالملل بشردوستانه، عنوان کرد: آلمان خواستار مساعدت ایران برای کاهش تنشها در منطقه است.
هنیه: مقاومت تا توقف جنایات صهیونیستها و رفع کامل اشغال فلسطین ادامه خواهد یافت
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران شامگاه جمعه ۱۷ آذر ماه در گفتوگوی تلفنی با اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس(جنبش مقاومت اسلامی فلسطین)، آخرین تحولات سیاسی و میدانی فلسطین و تداوم تهاجم وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه را مورد بحث و بررسی
قرار داد.
اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس نیز در این گفتوگو ضمن تشکر از مواضع شناخته شده و ثابت جمهوری اسلامی ایران در حمایت از ملت فلسطین و تلاشهای دیپلماتیک گسترده جمهوری اسلامی ایران در عرصه منطقهای و بینالمللی به منظور پایان دادن به جنایات صهیونیستها علیه ملت فلسطین، آخرین وضعیت غزه در سایه استمرار جنایات و کشتار غیرنظامیان توسط رژیم صهیونیستی را تشریح کرد.
به گزارش فارس، رئیس دفتر سیاسی حماس تأکید کرد: به یاری خدا مقاومت تا توقف جنایات صهیونیستها و رفع کامل اشغال فلسطین ادامه خواهد یافت.
ایالات متحده آمریکا بامداد شامگاه شنبه ۱۸ آذرماه پیشنویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد برای برقراری آتشبس فوری در غزه را وتو کرد.
پیشنویس این قطعنامه که خواستار برقراری آتشبس انساندوستانه در غزه است از سوی امارات عربی متحده ارائه شده بود.
این اقدام آمریکا واکنش جمهوری اسلامی ایران را به همراه داشت و ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن محکوم کردن اقدام آمریکا در وتوی مجدد قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد با هدف برقراری آتشبس فوری انساندوستانه در غزه، گفت که دولت آمریکا بار دیگر ثابت کرد که بازیگر و عامل اصلی در کشتار غیرنظامیان و شهروندان فلسطینی بهویژه زنان و کودکان و تخریب زیرساختهای حیاتی در غزه است.
در حالی که ۱۳ عضو شورای امنیت به این قطعنامه رأی موافق دادند، انگلیس به آن رأی ممتنع داد و آمریکا هم آن را وتو کرد.
رابرت ای. وود، معاون نماینده آمریکا در سازمان ملل در جلسه شورای امنیت گفت که واشنگتن از درخواستها برای آتشبس فوری حمایت نمیکند. او مدعی شد چنین اقدامی بذر جنگ بعدی را میکارد.
به گفته کنعانی، از ابتدای تهاجم وحشیانه رژیم کودککش صهیونیستی علیه غزه، رژیم آمریکا به کرات همپیمانی و همراهی خود با رژیم آپارتاید اسرائیل در ارتکاب جنایات جنگی و نسلکشی علیه ملت فلسطین را به اثبات رسانده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: مقامات کنونی ایالات متحده آمریکا که در لباسی از تزویر و ریاکاری برای جان کودکان و غیرنظامیان غزه ابراز نگرانی کرده بودند، در هفته گذشته دویستمین محموله کمکهای تسلیحاتی و نظامی خود را به دست ارتش کودککش اسرائیل رساندند و در بیش از دو ماه گذشته، از هیچگونه حمایت نظامی، سیاسی، اطلاعاتی، رسانهای از جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم بیدفاع فلسطین در نوار غزه و کرانه باختری فروگذار نکردهاند.
وی خاطرنشان کرد: تردیدی نیست که دولت آمریکا در کشتار بیرحمانه قریب به ۱۸ هزار غیرنظامی که حدود ۸ هزار نفر از آنان کودکان مظلوم هستند، شریک جرم بوده و قطعا تبعات هرگونه گسترش دامنه جنگ در منطقه، متوجه رژیم آمریکا و اسرائیل غاصب است.
این دیپلمات ارشد ایرانی اضافه کرد که میراث سیاستهای ضدبشری و نژادپرستانه مقامات ایالات متحده برای آیندگان این کشور جز شرمساری و بیآبرویی نخواهد بود.
به گزارش فارس، رای منفی آمریکا به این قطعنامه واکنشهایی را به همراه داشت از جمله گیلاد عردان، نماینده اسرائیل در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس از دولت جو بایدن بابت «حمایت قاطع از اسرائیل» تشکر کرد. دیمیتری پولیانسکی معاون نماینده روسیه در سازمان ملل هم در این باره بیان کرد: «یکبار دیگر دیپلماسی آمریکا در حال بهجا گذاشتن زمین سوخته و ویرانی است.»
کنعانی با رد ادعاهای بیاساس علیه ایران: برخی از اعضای گروه ۷ مسبب اصلی بیثباتی در منطقه و جهان هستند
گروه هفت شامل کشورهای آمریکا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و انگلیس در اجلاس مجازی سران که به ریاست ژاپن رئیس دورهای این گروه برگزار شد، در بیانیهای درباره اوضاع غزه، اتهاماتی را به جمهوری اسلامی ایران نسبت دادند.
این اتهامات و ادعاهای ضدایرانی با واکنش ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روبهرو شد و او این ادعاها را مردود و بیاساس خواند و آن را قویا محکوم کرد.
وی در واکنش به این اتهامات بیپایه، بار دیگر موضع جمهوری اسلامی ایران درباره سلاح هستهای را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: همانگونه که بارها اعلام شد، سلاح هستهای هیچ جایگاهی در دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران ندارد.
این دیپلمات ارشد ایرانی فعالیتهای هستهای جمهوری اسلامی ایران را کاملا شفاف، صلحآمیز و در چارچوب حقوق و تعهدات ایران بر اساس پیمان منع اشاعه هستهای خواند و گفت که جمهوری اسلامی ایران در این راستا همه تعهدات خود را انجام داده و این موضوع نیز بارها به تأیید آژانس بینالمللی انرژی اتمی رسیده است.
گروه هفت در بیانیه خود از ایران خواسته تا از جنبش حماس، حزبالله لبنان و انصارالله یمن حمایت نکند.
کنعانی همچنین نقش مسئولانه جمهوری اسلامی ایران در ایجاد و تقویت صلح، ثبات و امنیت در منطقه را مورد اشاره قرار داد و افزود: ادعاهای مطرح شده از سوی گروه هفت به یک طنز تلخ تاریخی شباهت دارد، چرا که برخی اعضای این گروه با سابقه تاریک استعمارگری، طراحی و اجرای سیاستهای مخرب و مداخلهجویانه و نیز اقدامات نظامی در غرب آسیا و دیگر مناطق جغرافیایی، مسبب اصلی بیثباتی و ناامنی، نه فقط در منطقه، که در سراسر جهان هستند.
وی بار دیگر گفت: بارها به صراحت اعلام شده است که گروههای مقاومت در منطقه برای مقابله و پاسخگویی به جنایات جنگی و نسلکشی رژیم کودککُش صهیونیستی به تشخیص خود و بر اساس اصول و اولویتها و منافع کشور و مردمشان تصمیم گرفته و عمل میکنند و از کسی دستور نمیگیرند.
سخنگوی وزارت امور خارجه حمایت تمامعیار نظامی آمریکا و انگلیس از رژیم صهیونیستی در جنگ علیه فلسطین را محکوم و بر لزوم پاسخگو کردن این کشورها به دلیل مشارکت در جنایت جنگی و نسلکشی فلسطینیها توسط رژیم صهیونیستی در غزه و کرانه غربی تأکید کرد.
وی همچنین تصریح کرد که گروه هفت صرفا با محکوم کردن چند صهیونیست شهرکنشین، نمیتواند از مسؤولیت خود و شراکت و حمایت تمامعیار از جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی شانه خالی کند.
به گزارش فارس، سران گروه ۷ در بیانیه پایانی این نشست همچنین بر اتخاذ تدابیر فوری برای جلوگیری از تشدید بحران انسانی در غزه و به حداقل رساندن تلفات غیرنظامیان تأکید کردهاند.
استقبال ایران از اقدام گوترش در استفاده از اختیاراتش برای توقف حملات رژیم صهیونیستی
اقدام آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل در استفاده از اختیاراتش تحت ماده ۹۹ منشور ملل برای درخواست از شورای امنیت به منظور توقف حملات رژیم اسرائیل در غزه با استقبال جمهوری اسلامی ایران روبهرو شد.
در همین خصوص ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه روز پنجشنبه ۱۶ آذرماه ضمن استقبال از این اقدام گفت: همانگونه که دبیرکل نیز در نامه خود تأکید کرده، گستردگی حملات به غزه، کشتار غیرنظامیان بهویژه کودکان و زنان، تخریب اماکن غیرنظامی شامل بیمارستانها و کوچاندن اجباری بخش قابل توجهی از مردم غزه به سایر مناطق این باریکه، تهدیدی علیه صلح و امنیت منطقهای است.
آنتونیو گوترش شامگاه چهارشنبه در نامهای
بر اساس ماده ۹۹ منشور سازمان ملل، به شورای امنیت سازمان ملل درباره اوضاع غزه هشدار داد و اعلام کرد: «اوضاع در غزه، صلح و امنیت بینالمللی را تهدید میکند و جامعه بینالملل باید از نفوذ خود برای پایان دادن به این بحران استفاده کند». گوترش همچنین از اعضای شورای امنیت خواسته تا با اعمال فشار از ایجاد بحران انسانی جلوگیری کرده و خواستار آتشبس بشردوستانه در نوار غزه شد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درخواست دبیرکل سازمان ملل از شورای امنیت برای متوقف ساختن حملات رژیم صهیونیستی و فراهم ساختن زمینه برای امدادرسانی فوری و کامل به مردم غزه را اقدامی کاملاً درست و در تطابق با وظایف و اختیارات قانونی دبیرکل خواند و افزود: چنین درخواستی از مسئولیتهای اخلاقی و انسانی وی در چنین شرایطی نیز به شمار میرود.
وی اضافه کرد: اطلاعات مندرج در نامه دبیرکل سازمان ملل به رئیس شورای امنیت، با به تصویر کشیدن وخامت بسیار بالای اوضاع در غزه، ثابت میکند که اقدام فوری و جدی همه دولتها و سازمانهای بینالمللی ذیربط برای توقف حملات و جنایات رژیم اشغالگر و حمایت از مردم مظلوم غزه کاملاً ضروری و اجتنابناپذیر است و در این راستا، مسئولیت اصلی با شورای امنیت سازمان ملل متحد است که از نظر حقوقی دارای وظایف صریح و قطعی در جلوگیری فوری از تجاوز و تهدید علیه صلح و امنیت بینالمللی است و باید به این مسئولیت خود سریعاً عمل کند.
شورای امنیت نمیتواند به هیچ بهانهای از مسئولیتهای خودشانه خالی کند
کنعانی با بیان اینکه وضعیت بحرانی در غزه در سایه استمرار جنایات جنگی و نسلکُشی فلسطینیها توسط رژیم صهیونیستی و ابعاد حقوقی آن و تهدیدات تداوم این وضعیت علیه صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی کاملا روشن و مستلزم اقدام فوری و قاطع شورای امنیت است، تصریح کرد که این شورا نمیتواند به هیچ بهانهای در عمل به مسئولیتهای خود در این زمینه تعلل یا از انجام آنها شانه خالی کند.
به گفته این دیپلمات ارشد ایرانی هرگونه مماشات، تعلل و انفعال شورای امنیت در این زمینه به منزله ترغیب و تشویق عملی نیروهای جنایتکار رژیم اشغالگر برای کشتار بیشتر مردم غزه، تخریب گستردهتر اماکن و اموال آنها و تشدید آوارگی و رنج و آلام بیش از دو میلیون فلسطینی ساکن در غزه بوده و معنی آن چیزی جز شراکت در این جنایات نیست.
توقف بشردوستانه، بازی با کلمات است
وی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران ضمن تأکید مجدد بر لزوم اقدام فوری و قاطع شورای امنیت در عمل به مسئولیتهای قانونی خود در توقف فوری و کامل حملات جنایتکاران اسرائیلی علیه مردم فلسطین در غزه و کرانه باختری، اعلام میکند که عباراتی مثل «توقف بشردوستانه» صرفاً بازی با کلمات بوده که فقط ارتکاب جنایات اشغالگران را به تأخیر میاندازد، ولی متوقف نمیکند.
کنعانی خاطرنشان کرد: بنابراین، تنها اقدام مؤثر مورد انتظار از شورای امنیت، تصمیم فوری آن با عباراتی روشن و قاطع در وادار ساختن رژیم اسرائیل به توقف فوری، کامل و مداوم کلیه حملات و اقدامات نظامی خود در غزه، کرانه غربی فلسطین و علیه سایر کشورهای منطقه است.
به گزارش فارس، بر اساس ماده ۹۹ منشور سازمان ملل، دبیرکل این سازمان میتواند نظر شورای امنیت را به هر موضوعی که حفظ صلح و امنیت بینالمللی را تهدید میکند، جلب کرده و اعضای این شورا را برای برگزاری نشستی فوری فرابخواند تا برای بحران پیش رو فورا اقدام کنند. این ماده تاکنون تنها ۹ بار استفاده شده و این نخستینبار است که در دوران ریاست گوترش بر سازمان ملل از سال ۲۰۱۷ تاکنون از آن استفاده میشود.
نماینده امارات عربی متحده در شورای امنیت در پاسخ به نامه گوترش اعلام کرده که پیشنویس قطعنامه جدیدی را به شورای امنیت ارائه کرده و خواستار تصویب فوری قطعنامه آتشبس شده است.
تاریخ خبر: ۱٤۰۲/۰۹/۱۹، ۰۹:٤۰:٤۸ بازدیدها: 79