به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 2,290
بازدید دیروز: 8,097
بازدید هفته: 10,387
بازدید ماه: 149,559
بازدید کل: 25,136,469
افراد آنلاین: 92
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
یکشنبه ، ۲۳ دی ۱٤۰۳
Sunday , 12 January 2025
الأحد ، ۱۲ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
افتتاح رسمی سد قیز قلعه‌سی با حضور روسای جمهور ایران و آذربایجان ۱۴۰۳/۰۲/۳۰ ‫تصاویر افتتاح سد «قیز قلعه سی»‬‎
دیروز انجام شد 
افتتاح رسمی سد قیز قلعه‌سی  با حضور روسای جمهور ایران و آذربایجان
۱۴۰۳/۰۲/۳۰

‫تصاویر افتتاح سد «قیز قلعه سی»‬‎

‫فیلم| افتتاح سد قیزقلعه‌سی توسط روسای جمهور ایران و آذربایجان - ایرنا‬‎

تأمین 2 میلیارد متر مکعب آب و 270 گیگاوات برق در سال و پوشش 74 هزار هکتار اراضی زراعی سد قیز قلعه‌سی که به شکل مشترک میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان اجرا شده است، با حضور رؤسای جمهور دو کشور به شکل رسمی افتتاح و بهره‌برداری از آنها آغاز شد.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و الهام علی‌اف، رؤسای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان با حضور در نقطه صفر مرزی و محل اجرای سد مشترک
«قیز قلعه‌سی»، این سد را به شکل رسمی افتتاح کردند.
سد قیز قلعه‌سی در 220 کیلومتری شمال شرقی شهر تبریز و در 12 کیلومتری پایین دست سد مخزنی خداآفرین بر روی رودخانه ارس و در مرز ایران و جمهوری آذربایجان احداث شده است. عملیات اجرائی این پروژه از سال 1385 آغاز شد و در حال حاضر پیشرفت این پروژه 100 درصد است. به دنبال بهره‌برداری از سد قیز قلعه‌سی حجم آب ذخیره شده در سد خداآفرین که در بالادست سد قیز قلعه‌سی قرار دارد از طریق کانال به دشت‌های آذربایجان شرقی، اردبیل و جمهوری آذربایجان به میزان 2 میلیارد متر مکعب در سال و به وسعت 74 هزار هکتار تزریق خواهد شد و علاوه‌بر تامین 270 گیگاوات ساعت برق در سال زمینه توسعه بخش‌های گردشگری و کشاورزی را نیز فراهم می‌کند.
سد قیز قلعه‌سی از نوع خاکی با هسته رسی و به ارتفاع 37 متر از پی با طول تاج 834 متر است و 2.1 میلیون متر مکعب حجم بدنه دارد.
این سد بزرگ‌ترین و مهم‌ترین پروژه مرزی استان آذربایجان شرقی و اردبیل است که علاوه‌بر تامین آب بزرگ‌ترین شبکه آبیاری زهکشی شمال غرب کشور، باعث تقویت دیپلماسی آب و حسن همجواری و افزایش تعاملات مناسب با جمهوری آذربایجان می‌شود. همچنین پیش‌بینی می‌شود بهره‌برداری از این طرح با توسعه و رونق کشاورزی و اقتصادی منطقه زمینه ایجاد اشتغال بالغ بر 40 هزار نفر را به شکل مستقیم و غیرمستقیم فراهم آورد.
افتتاح این طرح بزرگ نماد توسعه منطقه و نشانه عزم و اراده دو کشور و دو ملت برای گسترش همکاری است
آیت‌الله رئیسی همچنین در آیین بهره‌برداری از سد قیز قلعه‌سی که با حضور رئیس‌جمهور آذربایجان برگزار شد، ضمن تبریک ایام ولادت امام رضا(ع) و عرض احترام به دو ملت ایران و جمهوری آذربایجان افتتاح این طرح بزرگ و بهره‌مندی دو ملت از آن را از جمله رویدادهای به یادماندنی در تاریخ روابط دو کشور عنوان کرد و افزود: رودخانه ارس همواره کانونی برای پیوند میان مردم ایران و جمهوری آذربایجان بوده که از احداث سد ارس در 50 سال پیش آغاز شده و تا امروز که به احداث مشترک این طرح بزرگ رسیده است.
وی تامین 2 میلیارد مترمکعب آب شرب و کشاورزی، تامین 270 گیگاوات برق در 4 نیروگاه و اشتغالزایی برای 40 هزار نفر را از جمله ویژگی‌های طرح مشترک سد قیز قلعه‌سی میان دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان برشمرد و افزود: این طرح که نماد توسعه در منطقه و نشانه عزم و اراده دو کشور و دو ملت برای گسترش همکاری‌ است، موجب ایجاد امید میان مردم عزیز ایران و جمهوری آذربایجان و ناامیدی دشمنان دو ملت و دو کشور خواهد شد.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه روابط دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان دوستانه، برادرانه و به تعبیر رهبری معظم انقلاب اسلامی فراتر از روابط همسایگی، مبتنی بر روابط خویشاوندی است، تصریح کرد: این پیوند و رابطه مستحکم از آنجا که ریشه در تاریخ‌، تمدن، فرهنگ و باورها و اعتقادات دو ملت و دو کشور دارد هرگز گسسته نخواهد شد و روز به روز گسترش خواهد یافت.
رئیسی در ادامه با بیان اینکه امروز دستاوردها و پیشرفت‌های مهندسان و متخصصان ایرانی از جمهوری اسلامی ایران کشوری فن‌آور و پیشرفته ساخته است نسبت به انتقال و اشتراک‌گذاری این پیشرفت‌ها با جمهوری آذربایجان اعلام آمادگی کرد و افزود: این سد که نمونه همکاری مشترک میان دو کشور و نماد توانایی مهندسان ایرانی است که ما را جزو 4 کشور بزرگ دارای علم و فن‌آوری سدسازی در دنیا قرار داده زمینه‌ای برای توسعه همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و آذربایجان است و ما برای صدور خدمات مهندسی به جمهوری آذربایجان برای آبادانی این منطقه آمادگی داریم.
وی همچنین احداث کریدور راهبردی ارس میان دو کشور را از دیگر نمادهای همکاری مشترک ایران و آذربایجان برشمرد و بر ضرورت تسریع در تکمیل این طرح به منظور بهره‌مندی دو ملت از منافع آن تاکید کرد.
رئیس‌جمهور همچنین به همکاری مشترک جمهوری اسلامی ایران و آذربایجان در سطح منطقه‌ای و بین‌‌المللی از جمله سازمان اکو و پیمان شانگهای اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان در قبال مسئله فلسطین و حمایت از مردم مظلوم غزه مواضع مشترک دارند و گسترش همکاری‌های دو کشور در جهت رفع مشکلات جهان اسلام نیز حائز اهمیت است.
رئیسی با تاکید بر اینکه ممکن است برخی تقویت پیوندها و ارتباطات میان دو کشور را نپسندند اما آنچه برای ما اهمیت دارد منافع دو ملت خواهد بود، تصریح کرد: دشمنان ما نه پیشرفت ملت ایران را می‌خواهند و نه پیشرفت ملت آدربایجان را، اما ساخت سد، نیروگاه، جاده، توسعه حمل‌ونقل، روابط تجاری، اقتصادی و فرهنگی و هر پیشرفتی در آذربایجان پیشرفت ما محسوب می‌شود.
وی در ادامه تاکید کرد: ما معتقدیم  مرزهای دو کشور نه محل نگرانی بلکه باید محل امید و فرصت برای توسعه دو کشور باشد.
بازدید رئیس‌جمهور از پروژه ترانزیتی جاده‌ای و ریلی ارس
همچنین آیت‌الله رئیسی که به منظور حضور در مراسم افتتاح مشترک سد قیز قلعه‌سی با رئیس‌جمهور آذربایجان به استان آذربایجان شرقی سفر کرده است،‌ در بدو ورود از بخش‌هایی از پروژه در حال اجرای کریدور ترانزیتی جاده‌ای و ریلی ارس از جمله پایانه کلاله بازدید کرد.
کریدور ترانزیتی جاده‌ای و ریلی ارس به طول 107 کیلومتر و با اعتباری بالغ بر 49 هزار میلیارد ریال احداث خواهد شد که برخی مراحل اجرای بخش جاده‌ای آن آغاز شده و بخش ریلی نیز در دست مطالعه قرار دارد.
این پروژه که در مسیر کریدور منطقه‌ای قرار دارد از کلاله در شهرستان جلفا در شمال آذربایجان شرقی آغاز شده و با یک پل به کلاله در جمهوری آذربایجان متصل می‌شود.
طبق پیش‌بینی‌ها این پروژه در مدت 36 ماه با احداث 21 دستگاه پل و 5 پل بزرگ اجرا خواهد شد.
تاکید رئیس‌جمهور بر تقویت سرمایه انسانی به‌عنوان مهم‌ترین عنصر شکوفایی در حوزه فضای مجازی
صد و یکمین جلسه شورای‌عالی فضای مجازی به ریاست آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی برگزار شد.
در این جلسه معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس‌جمهور با توجه به اهمیت سرمایه انسانی به عنوان مهم‌ترین عنصر رشد و شکوفایی در حوزه فضای مجازی، گزارشی تفصیلی درباره ظرفیت‌های سرمایه انسانی در حوزه‌های آموزش و پژوهش، کسب و کارهای دیجیتال، فعالیت‌های اقتصادی و ایرانیان خارج از کشور ارائه کرد.
در ادامه این جلسه رئیس‌جمهور پس از شنیدن گزارش‌ها و نقطه نظرات و دیدگاه‌های اعضای شورای‌عالی فضای مجازی، با تاکید بر اهمیت و ضرورت توجه جدی به فعالین این حوزه به معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری ماموریت داد تا با تشکیل کارگروهی ویژه، با همکاری سایر دستگاه‌ها و با استفاده از تمامی ظرفیت‌های موجود در کشور برنامه‌ها و راهکارهای لازم برای تقویت سرمایه انسانی از جمله ایجاد مشوق‌های لازم و برطرف کردن موانع پیش‌روی فعالین حوزه فضای مجازی را تدوین و جهت بررسی و تصویب به شورای‌عالی فضای مجازی ارائه نماید.
رئیس‌جمهور در این جلسه همچنین ضمن ابراز رضایت از برگزاری مطلوب نمایشگاه کتاب با رعایت کامل الگوهای هنجاری و اخلاقی و بازخورد مثبت آن در جامعه نخبگی و در میان دوستداران علم و فرهنگ، از تلاش‌های وزارت ارشاد در این زمینه تشکر کرد.

 

تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۰۲/۳۱، ۰۶:۱۲:۳۷       بازدیدها: 52