عراقچی: مردم ایران دوستان روزهای سخت را فراموش نمیکنند ۱۴۰۳/۰۹/۱۱
عراقچی:
مردم ایران دوستان روزهای سخت را فراموش نمیکنند
۱۴۰۳/۰۹/۱۱
دیپلمات ایرانی همراه وزیر امور خارجه در سفر به سوریه به نقل از «سیدعباس عراقچی» گفت: به جبران حمایت سیاسی و دیپلماتیک سوریه در هشت سال دفاع مقدس به دمشق خواهیم رفت تا نشان دهیم مردم ایران دوستان روزهای سخت را فراموش نخواهند کرد.
سید علی موجانی دیپلمات همراه عراقچی در سفر به دمشق پیش از ظهر یکشنبه ۱۱ آذر در پیامی که در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس به اشتراک گذاشت، عنوان داشت: در فرودگاه از عراقچی پرسیدند چرا در این شرایط میخواهید به سوریه بروید؟ ساده و روان گفت به جبران حمایت سیاسی و دیپلماتیک سوریه در هشت سال دفاع مقدس تا نشان دهیم مردم ایران دوستان روزهای سخت را فراموش نخواهند کرد.
به گزارش ایرنا، موجانی در پیامی دیگر ادامه داد: از دکتر عراقچی سؤال شد پیام سفر در این شرایط خاص به سوریه چیست؟ پاسخ چنین بود به محیط همسایگان و منطقه اراده ایران را نشان دهیم که با هرگونه تغییر در مرزها دخالت و اشغال خارجی گسترش تروریسم، استفاده از خشونت علیه دولتهای ملی و تعرض به کیان مردم مخالفت خواهیم کرد.
عراقچی با بشار اسد دیدار کرد
عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران بلافاصله پس از ورود به دمشق پایتخت کشور سوریه با «بشار اسد» رئیسجمهوری سوریه دیدار و درباره روابط دوجانبه و تحولات منطقهای، تحرکات تروریستها و وضعیت کنونی سوریه گفت وگو کرد.
قاطعانه از دولت و ارتش سوریه در برابر تروریستها حمایت میکنیم
عراقچی در حاشیه مراسم بزرگداشت روز نیروی دریایی و در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: امروز عازم دمشق هستم تا حامل پیام جمهوری اسلامی به دولت سوریه باشم؛ ما قاطعانه از ارتش و دولت سوریه حمایت میکنیم. وی ادامه داد: هیچ فرقی بین رژیم صهیونیستی و تروریستهای تکفیری قائل نیستیم و معتقدیم که دشمن پس از ناکامی رژیم صهیونیستی از طریق همین گروههای تروریستی در تلاش برای پیادهسازی اهداف شوم خود در ناامن سازی منطقه است. عراقچی اضافه کرد: ارتش سوریه بار دیگر همچون گذشته بر این گروههای تروریستی پیروز خواهد شد.
وی در ادامه با بیان اینکه میدان و دیپلماسی مکمل یکدیگر هستند، اضافه کرد: دیپلماتها به پشتوانه قدرتهای میدانی حرکت میکنند.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران یکشنبه برای دیدار و گفتوگو با مقامات بلندپایه سوریه رهسپار شهر دمشق پایتخت این کشور شد.
«سید عباس عراقچی» در این سفر قرار است درباره روابط دوجانبه و تحولات منطقهای با مقامات بلندپایه سوریه بحث و تبادل نظر کند.
عراقچی: دیپلماسی بدون میدان ناتوان است؛ با توطئههای جدیدی در منطقه روبهرو هستیم
عراقچی در مراسم روز نیروی دریایی که در جزیره کیش برگزار شد، اظهار کرد: به عنوان یک دیپلمات به قدرت نظامی، مردمی، فرهنگی و تاریخی ایران متکی هستم و امیدوارم بتوانیم راه شهدا را ادامه دهیم.
وی ادامه داد: هرچند دیپلماسی راه کمهزینهتر و بهتری برای رسیدن به هدف است اما باید پذیرفت که دیپلماسی متکی به قدرت درونی است و بدون مؤلفه قدرت ملی نمیتواند پیروز شود.
با توطئههای جدیدی در منطقه روبهرو هستیم
وزیر امورخارجه کشورمان با اشاره وضعیت ملتهب منطقه بیان کرد: با توطئههای جدیدی در منطقه روبه رو هستیم که نیروهای تکفیری یکی از آنهاست؛ تحرکات اخیر نشان داد که این نیروهای تروریستی تحت فرمان آمریکا حرکت میکنند. وی با اشاره به اقتدار نظامی ایران، تاکید کرد: امروز در آمادگی ۱۰۰ درصدی نظامی قرار داریم؛ همگان دیدیم، زمانی که تهدیدات علیه کشورمان به اوج خود رسیده بود، اقتدار نیروهای مسلح دشمنان را ناامید کرد و مطمئن باشید در آینده نیز ناامید خواهد کرد. عراقچی با بیان اینکه ملت بزرگ ایران دارای یک تاریخ کهن است، افزود: ما ملت بزرگی هستیم و دشمنان ایران بدانند که در مقابل این ملت ناتوان هستند.
وی با اشاره به حضور در جمع فرماندهان نیروی دریایی ارتش، بیان کرد: دیدن چهرههای مقتدر فرماندهان و تجهیزات مدرن نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران نه تنها باعث آرامش بلکه رمز قدرت ما است.
انتقاد سفیر ایران در دمشق از نقش برخی کشورهای منطقه در حمایت از گروههای تروریستی در سوریه
سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوریه از نقش مخرب برخی کشورهای منطقه در حمایت از گروههای تروریستی، ایجاد جنگ و خونریزی و فقدان صلح و امنیت منطقهای ابراز تأسف کرد.
حسین اکبری، سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوریه، در گفتوگویی با اشاره به تحولات اخیر در ادلب، تأکید کرد که تروریستها با استفاده از تجهیزات مدرن، پهپادها و آتش توپخانه حملات خود را از مدتها پیش برنامهریزی کرده بودند. وی اظهار داشت: «حتی در حوزه عملیات روانی نیز آنها طراحیهایی داشتهاند که بهنوعی از نیروهای نظامیشان پیشروتر بوده و به تبلیغات گسترده دست زدهاند.»
سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوریه درخصوص تحولات اخیر شمال سوریه؛ از نقش مخرب برخی کشورهای منطقه در حمایت از گروههای تروریستی در شهرهای حماه و ادلب و ایجاد جنگ و خونریزی و فقدان صلح و امنیت منطقهای ابراز تأسف کرد.
وی به نقش کشورهای اروپایی در این تحولات اشاره کرد و گفت:«ارتباطات این گروهها با کشورهای اروپایی کاملاً مشهود است و این کشورها به وضوح در حال حمایت، تغذیه و هدایت تروریستها هستند.»
اکبری درباره ترکیب این گروهها توضیح داد: «این گروهها شامل گروههای متعددی هستند که گاهی تضادهایی نیز با یکدیگر داشتهاند. تا دو یا سه روز پیش از این عملیات، در ادلب شاهد تظاهرات، درگیری و اختلافات میان این گروهها بودیم، اما در این مقطع زمانی بهطور طبیعی متحد شدهاند.»
به گزارش ایرنا، سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوریه در پایان تأکید کرد: «حامیان این گروهها تنها به کشورهای غربی محدود نمیشوند و کشورهای دیگری نیز در این روند دخیل هستند. این حمایتها ناشی از دشمنی و کینهای است که نسبت به دولت سوریه وجود دارد.»
جلالزاده: آلمان با حمایت از یک تروریست 4۵۰ هزار ایرانی را در آلمان با مشکلات مختلف روبهرو کرد
معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزارت امور خارجه گفت: همکاران من به سفیر و کاردار آلمان اعلام کردند که این کشور با حمایت از یک تروریست، نزدیک به ۴۵۰ هزار ایرانی در آلمان را با مشکل مواجه کرده است.
وحید جلالزاده معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزارت امور خارجه در گفتوگو با ایرنا، از اقدامات جدید وزارت امور خارجه در راستای ارتقای سطح خدمات به ایرانیان خارج از کشور و توسعه زیرساختهای کنسولی، در کشورهای مختلف، سخن گفت.
جلال زاده در این زمینه خاطرنشان کرد: سفیر نماینده دولت نیست بلکه نماینده نظام جمهوری اسلامی ایران به شمار میرود. این بدان معناست که تمامی قوا در خارج از کشور و در تعامل با کشورهای خارجی به سفیر مراجعه میکنند. این موضوع از اهمیت ویژهای برخوردار است؛ چراکه سفیر در مقام نمایندگی کل نظام عمل میکند.
وی افزود: به تعبیر وزیر امورخارجه تنها بخشی از این وزارتخانه که به صورت مستقیم با ارباب رجوع در ارتباط است، معاونت کنسولی است. به همین دلیل، این معاونت را میتوان معاونت مردمی وزارت امور خارجه دانست.
معاون کنسولی وزارت امورخارجه خاطرنشان کرد: تقریباً تمامی مسئولیتهایی که بر عهده این معاونت قرار دارد، به نوعی با مردم مرتبط است. یا مستقیماً با آحاد مردم در تماس هستیم، یا از طریق تعامل با نمایندگان ملت در مجلس شورای اسلامی به رفع نیازها و مسائل مردم میپردازیم. این ارتباط گسترده، وظیفه معاونت کنسولی را در خدمترسانی به هموطنان در داخل و خارج از کشور دوچندان میکند.
وی همچنین بیان داشت: در حال حاضر، ۳۸ کنسولگری مستقل در کشورهای مختلف فعالیت میکنند و در تمامی سفارتخانهها نیز بخشی به نام کنسولی وجود دارد که مسئولیت آن ارائه خدمات کنسولی به هموطنان است. این بخشها وظیفه اصلی انجام امور کنسولی و رفع نیازهای ایرانیان مقیم در سراسر دنیا را برعهده دارند.
جلالزاده افزود: در راستای برگزاری کمیسیونهای مشترک، در ماه مهر میزبان هیئت عراقی بودیم تا بتوانیم روابط کنسولی خود را با این کشور ارتقا دهیم. در این دیدار، موضوعاتی همچون وضعیت زندانیان ایرانی در عراق و بالعکس، همچنین مسائل مربوط به اربعین و تسهیل فرآیندهای مربوط به گذرنامهها و بستههای تردد آسان مورد بحث قرار گرفت. یکی از چالشهای ما در این زمینه، فوت برخی از زائرین ایرانی در ایام اربعین است. در این خصوص، تمام مسائل کنسولی مرتبط با اعزام و خدمات به این افراد در مهر ماه با طرف عراقی مطرح شد.
حمایت حقوقی از محکومین ایرانی در خارج؛ تبادل ۱۸۲ نفر و تسهیل بازگشت به میهن
جلالزاده در حوزه حمایتهای حقوقی از زندانیان ایرانی در خارج از کشور خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات مهم در حمایت از اتباع ایرانی، انجام حمایتهای حقوقی برای آزادی و انتقال ۱۸۲ نفر از محکومین ایرانی به زندانهای کشور بوده است. از این تعداد، ۶۳ نفر طبق موافقتنامههای انتقال محکومین از سایر کشورها به زندانهای ایران به کشور بازگشتهاند. این اقدام موجب شادی و خوشحالی فراوان خانوادههای این افراد شد. بهعنوان مثال، فرض کنید یکی از این زندانیان در کشورهایی مانند ازبکستان، ترکمنستان یا ترکیه بوده است. برای ملاقات با زندانیان در این کشورها، خانوادهها با مشکلات بسیاری مواجه میشدند؛ باید مسافرتهای طولانی انجام میدادند، هزینههای زیادی میپرداختند و مشکلات فراوانی را تحمل میکردند.
ارتقای خدمات کنسولی با راهاندازی کنسول دیجیتالی و تقویت روابط دوجانبه
معاون کنسولی و امور ایرانیان وزارت امورخارجه در ادامه اظهار داشت: روابط سیاسی ما با برخی کشورها قطع شده است. در نتیجه، ایرانیانی که در این کشورها مقیم بودند، برای دریافت خدمات کنسولی با مشکلات جدی مواجه شده بودند. به همین دلیل، ما اقدام به راهاندازی یک «کنسول دیجیتالی» کردیم، بهطوریکه دیگر نیازی نیست ایرانیان مقیم کانادا، آمریکا یا مکزیک به نمایندگیهای ایران مراجعه کنند. پیش از این، بسیاری از این افراد مجبور بودند برای دریافت خدمات کنسولی، هزینههای سنگینی (معمولاً دو یا سه هزار دلار) صرف کنند تا به نزدیکترین نمایندگی مراجعه کنند. با راهاندازی این خدمات کنسولی دیجیتال، این مشکل برطرف شده است.
معاهده آپوستیل؛ گام جدید در تسهیل تایید مدارک و خدمات کنسولی برای ایرانیان
جلال زاده با اشاره به تلاشهای حقوقی بینالمللی در حوزه خدمات کنسولی افزود: در سالهای گذشته، ایران به معاهده آپوستیل پیوسته است. این معاهده تسهیلکننده خدمات کنسولی میان کشورها است. اگر بخواهم بهطور ساده و با یک مثال ذهنی توضیح بدهم، میتوانم آن را مشابه به خدمات رومینگ در ارتباطات تلفنی توضیح دهم. بهعنوان مثال، وقتی شما به کشور دیگری سفر میکنید، ارتباطات تلفنی شما با شرکتهای همراه اول یا ایرانسل، مشابه به خدمات رومینگ است. به همین ترتیب، خدمات کنسولی میان کشورهای عضو این معاهده هم به شکلی مشابه عمل میکند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: این به این معناست که اگر یک دانشجوی هلندی در کشور هلند تحصیل کند و مدرک او مهر شود، دیگر نیازی نیست که او برای تایید آن به نمایندگی ما مراجعه کند. مهر این مدرک در هر کشوری که عضو معاهده آپوستیل باشد، برای ما معتبر است. این موضوع همچنین برعکس نیز صدق میکند. به این معنا که اگر مدرکی از سوی ما صادر شود و مهر آپوستیل بر آن زده شود، دیگر نیازی نیست که برای تایید آن به سفارتخانههای کشورهای دیگر مراجعه کنیم. این معاهده امکانات بسیار خوبی را برای ایرانیان فراهم میآورد. ما در حال حاضر مقدمات نرمافزاری، اداری و سیاسی لازم برای اجرای این معاهده را آماده کردهایم و پیشبینی میکنیم که تا پایان سال جاری بتوانیم آن را بهطور قطعی اجرائی کنیم. این اقدام میتواند تسهیلگر بسیاری از امور کنسولی برای ایرانیان باشد.
اصلاحات قانونی برای تسهیل امور ایرانیان خارج از کشور
جلال زاده با اشاره به اصلاحات قوانین مربوط به ایرانیان خارج از کشور، اظهار داشت: درخصوص صدور گذرنامه برای فرزندانی که کمتر از ۱۸ سال دارند، در صورتی که مادر ایرانی به هر دلیلی برای درخواست گذرنامه به نمایندگی مراجعه کند و پدر از انجام این کار امتناع نماید یا غیبت کند، با تشخیص سفیر این مشکل حل شده و نگرانی مادران ایرانی برطرف گردیده است. همچنین، اصلاح ماده ۹۸۹ قانون مدنی که مربوط به تابعیت مضاعف است، که خود نیاز به توضیح مفصل دارد، در این قانون صورت گرفته است و این اصلاحات برای ایرانیان خارج از کشور بسیار حائز اهمیت است. موارد دیگری نیز در این قانون پیشبینی شده که شامل ۱۶ بند میباشد و هدف آن تسهیل امور ایرانیان در سطوح و زمینههای مختلف است.
آخرین وضعیت خدمترسانی کنسولی به شهروندان ایرانی ساکن در آلمان
جلال زاده با اشاره به درگذشت جمشید شارمهد تروریست و عامل اصلی واقعه خونین انفجار کانون رهپویان وصال شیراز، گفت: پس از فوت یک زندانی تروریست که دولت آلمان ادعا میکرد تابعیت این کشور را دارد، آلمان اقدام غیردیپلماتیک و خارج از عرف بینالملل انجام داد. این فرد، که دستش به خون ۱۸ نفر در حادثه تروریستی حسینیه شیراز آلوده بود و در این حمله تعداد زیادی نیز مجروح شدند، حکم اعدام دریافت کرده بود. با این حال، پیش از اجرای حکم اعدام، این فرد به مرگ طبیعی درگذشت. این موضوع را به اطلاع دولت آلمان و سفیر آنها در تهران رساندیم، اما ظاهراً آنها به دنبال بهانهای برای واکنش بودند. در نتیجه، آنها کنسولگریهای ما در هامبورگ، فرانکفورت و مونیخ را تعطیل کردند. در حال حاضر تنها سفارت ما در آلمان خدمات کنسولی را ارائه میدهد. بهمنظور جبران این تعطیلیها، طبق دستور آقای دکتر عراقچی، معاون وزیر امور خارجه، تمام تلاشها برای حفظ حقوق ایرانیان در آلمان به عمل آمده و هیچگونه اختلالی در خدمات کنسولی ایرانیان ایجاد نشده است.
وی افزود: ما به سرعت اقدامات لازم را انجام دادیم. تا ساعت ۱۲ شب روز دوشنبه ۲۸ آبان خدمات کنسولی را ادامه دادیم. بلافاصله بعد از آن، تقسیم کار کردیم و تعدادی از همکارانمان را به برلین منتقل کردیم، همچنین برخی از همکاران را به شهرهای نزدیک مانند لاهه، برن و میلان فرستادیم تا شهروندان ایرانی که در این مناطق بودند بتوانند خدمات کنسولی دریافت کنند. علاوهبر این، به دنبال توسعه کنسول دیجیتال هستیم تا بتوانیم حتی در آلمان هم این سرویس را به صورت آنلاین ارائه کنیم و هموطنانمان کمتر مجبور به پرداخت هزینههای رفت و آمد شوند. به طور کلی، ما اجازه نخواهیم داد که هموطنان ایرانیمان در آلمان با مشکلاتی در زمینه خدمات کنسولی مواجه شوند.
جلال زاده خاطرنشان کرد: همکاران من به سفیر و کاردار آلمان اعلام کردند که به دلیل حمایت این دولت از یک تروریست، نزدیک به ۴۵۰ هزار ایرانی در آلمان با مشکلاتی مواجه شدهاند. بیشتر این افراد هموطنانی هستند که تابعیت آلمان را دارند. این اقدام، که یک استاندارد دوگانه به نظر میرسد، برای ما قابل درک نیست. به دلیل یک تروریست، شما ۴۵۰ هزار ایرانی را در آلمان با مشکلات مختلف روبهرو کردهاید. ما به هیچوجه اجازه نخواهیم داد که این مشکل برای هموطنان ایرانیمان در آلمان پیش آید و تمام تلاش خود را برای حل آن به کار خواهیم گرفت.
اقدامات انجام شده برای حل مشکلات دانشجویان ایرانی در کازان
معاون کنسولی وزارت امور خارجه اظهار داشت: هفته گذشته، در دانشگاه کازان یک اتفاق ناخوشایند برای دانشجویان خارجی رخ داد. در این حادثه که مربوط به تمدید روادید دانشجویی بود، به دلیل کمبود نیروی انسانی و فضای محدود دانشگاه، درگیریهایی میان دانشجویان از ملیتهای مختلف، از جمله ایرانیها، چینیها، پاکستانیها و ترکمنستانیها و حراست دانشگاه پیش آمد. حراست دانشگاه تصمیم گرفت که پلیس را مطلع کند، و پس از ورود پلیس، متاسفانه درگیریهایی بین پلیس و دانشجویان صورت گرفت که فیلم آن در فضای مجازی منتشر شد. در نتیجه، دو دانشجوی ایرانی بازداشت شدند.
وی افزود: بلافاصله کنسولگری ایران و سفیر کشورمان در مسکو وارد عمل شدند و پس از چند ساعت، این دو دانشجوی ایرانی آزاد شدند. همچنین مراتب اعتراض خود را به مقامات محلی انتقال دادیم. همچنین وزیر محترم، آقای دکتر عراقچی از من خواستند که به کازان بروم و با مقامات محلی دیدار کنم.
جلال زاده خاطرنشان کرد: همچنین به مقامات روسیه اعلام کردهایم که در ایران پلیس وارد دانشگاهها نمیشود و تمامی مشکلات در داخل دانشگاهها توسط حراستها مدیریت میشود. خوشبختانه در حال حاضر دانشجویان ایرانی در کازان تهدیدی ندارند و در سفر من به کازان، قطعاً این موارد را با مقامات محلی مطرح خواهم کرد. هدف ما این است که امکانات نیروی انسانی و فضای دانشگاه گسترش یابد تا از بروز اینگونه حوادث در آینده جلوگیری شود و همچنین برخوردهای مشابه با دانشجویان ایرانی دیگر تکرار نشود.
تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۰۹/۱۲، ۰۶:۵۱:۲٤ بازدیدها: 34