به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 7,755
بازدید دیروز: 23,128
بازدید هفته: 118,867
بازدید ماه: 258,039
بازدید کل: 25,244,914
افراد آنلاین: 81
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
پنج‌شنبه ، ۲۷ دی ۱٤۰۳
Thursday , 16 January 2025
الخميس ، ۱۶ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
عراقچی: ناتوانی ارتش سوریه و سرعت تحولات غافلگیرکننده بود ۱۴۰۳/۰۹/۱۹
عراقچی:
 ناتوانی ارتش سوریه و سرعت تحولات غافلگیرکننده بود
۱۴۰۳/۰۹/۱۹
‫خبرگزاری آریا - عراقچی: ناتوانی ارتش سوریه و سرعت تحولات غیر منتظره بود‬‎
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان یکشنبه ۱۸ آذر در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری درخصوص تحولات اخیر منطقه اظهار داشت: به نظر من همه چیز روشن بود، هم تحلیل‌هایی که وجود داشت و هم اخباری که از قبل وجود داشت دلالت بر این داشت که چنین حرکتی وجود دارد. هم به لحاظ تحلیلی و هم به لحاظ اطلاعاتی اینکه یک طراحی پشت پرده‌ای از طرف آمریکا و رژیم صهیونیستی وجود دارد که محور مقاومت را دچار مشکلات پی‌در‌پی کند موضوعی بود که ما می‌دانستیم و همواره وجود داشته است.
وی گفت: در پی تحولات غزه و لبنان طبیعی بود که این حرکت‌ها ادامه پیدا کند، اما به لحاظ میدانی و اطلاعاتی دوستان ما در سیستم‌های اطلاعاتی امنیتی کشور خودمان و در کشور سوریه به طور کامل از تحرکاتی که در ادلب و آن مناطق بود اطلاع داشتند و همه اطلاعات مربوطه نیز به دولت و ارتش سوریه منتقل شده بود.
به گزارش ایرنا، عراقچی افزود: آنچه که غافلگیر‌کننده بود یکی ناتوانی ارتش سوریه در مقابله با این حرکتی که آغاز شد بود و دوم سرعت تحرکات، زمانی که در اجلاس دوحه بودم همه کشورهای منطقه برای همین بحث آمده بودند چرا که خود اجلاس مربوط به موضوع دیگری بود. کشورهای مهم منطقه در آنجا حضور داشتند و جلسه مشترک با آنها داشتیم و سؤال همه این بود که چرا ارتش سوریه آن‌قدر سریع عقب‌نشینی کرد و چرا مقاومتش آن‌قدر کوتاه بود و این سرعت تحولات همه را دچار حیرت کرده بود.
 ارتش سوریه اسیر میدان روانی شد
وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: خود آقای بشار اسد وقتی بنده و آقای لاریجانی با وی دیدار داشتیم خودش هم متعجب و گلایه‌مند از نحوه ارتش خودش بود و مشخص بود که تحلیل درستی از ارتش سوریه حتی در دولت سوریه هم وجود نداشت و به نظر من ارتش سوریه اسیر میدان روانی شد.
وی ادامه داد: ارتباطات چهل‌ساله میان ایران و سوریه در سه حوزه مختلف بوده است یکی حوزه مقاومت است با توجه به اینکه سوریه یکی از اعضای مهم محور مقاومت بوده و نقش مهمی را در مقابله با رژیم صهیونیستی و دفاع از فلسطینیان ایفا کرده و فشارهای زیادی را تحمل کرده است و هیچ‌گاه از این آرمان کوتاه نیامد، این ارتباط ما همواره وجود داشته و ما همواره از سوریه به عنوان یک عضو بسیار مهم در حوزه مقاومت حمایت کردیم.
عراقچی با بیان اینکه حوزه دوم ارتباط میان ایران و سوریه مبارزه با داعش بود، گفت: داعش به عنوان یک پدیده منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای در یک مقطعی بروز پیدا کرد و اول در عراق و بعداً به حوزه سوریه گسترش پیدا کرد و یک نگرانی بین‌المللی ایجاد کرد. نقش اصلی در مبارزه با این پدیده را جمهوری اسلامی ایران داشت که این موضوع هم به درخواست سوریه و هم به درخواست عراق بود که ما به آن کشورها نیرو اعزام کردیم و البته عمدتاً این موضوع برای تامین امنیت خود ما بود.
وزیر امور خارجه کشورمان افزود: اگر ما در عراق و سوریه نمی‌جنگیدیم مجبور به جنگ با آنها در ایران بودیم بنابراین ما ناچار بودیم که خارج از قلمرو خودمان با داعش مبارزه کنیم تا در قلمرو خود با کمترین تهدید مواجه باشیم. حقیقتاً باید گفت که پیروزی بر داعش عمدتاً نتیجه و دستاورد سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بود که عملیات ضد داعش را رهبری می‌کرد.
 معارضین دولت سوریه از طیف‌های متعددی هستند
وی بیان کرد: حضور رزمی ما در سوریه برای مقابله با داعش بوده و پس از شکست داعش این ماموریت پایان پیدا کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: همواره موضع ما حمایت از گفت‌وگو میان دولت سوریه و معارضین آنها بوده، عبارت معارض مشهور که دیروز به کار بردیم کمی مورد بحث قرار گرفت. برخی از گروه‌های معارض سوریه در لیست گروه‌های تروریستی سازمان ملل ثبت شدند و واقعیتی که وجود دارد این است که معارضین دولت سوریه از طیف‌های متعددی هستند از بین اکراد شمال و جنوب سوریه و انواع و اقسام مختلف وجود دارند.
عراقچی بیان کرد: دیروز در نشست آستانه ما تشویق و اصرار کردیم بر گفت‌وگوهای دولت سوریه با معارضین و عبارتی که اضافه کردیم معارضین مشروع بوده که منظور معارضینی بود که جزو گروه‌های تروریستی نیستند. همواره موضع ما تشویق دولت آقای اسد به گفت‌وگو و تعامل با گروه‌های معارض سوریه بوده است.
وی افزود: سرعت و در نحوه عقب‌نشینی ارتش بوده و الا همه چیز از قبل اطلاعاتش منتقل شده بود، اینکه ارتش سوریه نتوانست اصلاً مقاومتی داشته باشد به اعتقاد من بیشتر از جنبه‌های روانی موضوع بوده یا شاید مسائل دیگری که وجود داشته است اما، هیچ‌کس این موضوع را باور نمی‌کرد. ما دیروز در دوحه قطر اجلاس روند آستانه را داشتیم، وزرای خارجه عربستان، عراق، مصر و اردن وقتی مطلع شدند که چنین جلسه‌ای وجود دارد به سرعت خودشان را به دوحه رساندند با اینکه برنامه‌ای برای شرکت قبلی در این نشست نداشتند و از ما خواستند که یک جلسه مشترک بین کشورهای عضو روند آستانه و این ۵ کشور صورت بگیرد.
 نگرانی منطقه از تجزیه یا فروپاشی در سوریه است
وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: ساعت ۸:۳۰ دیشب جلسه این ۸ کشور را داشتیم. نگرانی تمام اعضای شرکت‌کننده در نشست دیشب به این موضوع بود که نکند سوریه به سمت فروپاشی حرکت کند، نکند سوریه به سمت تجزیه داخلی پیش برود، نکند سوریه معنی برای تروریست‌ها شود و داعش مجدد بازگردد.
عراقچی بیان کرد: در جلسه‌ای که داشتیم بر ضرورت احترام به تمامیت ارضی سوریه، تغییر ناپذیری مرزهای سوریه، وحدت سوریه و اینکه این کشور نباید به محلی برای تروریست‌ها تبدیل شود تاکید کردیم و خواستار این شدیم که بلافاصله درگیری‌ها متوقف شود و گفت‌وگو میان دولت سوریه و معارضین شروع شود. این درخواستی بود که ۸ کشور منطقه ساعت ۸:۳۰ دیشب مطرح کردند، اما سیر تحولات بسیار سریع بود. وی بیان کرد: ما از توطئه‌ای که در جریان داشت مطلع بودیم حتی از اینکه چه تعداد نیرو آموزش دیده بودند و سازماندهی شده بودند مطلع بودیم. هفته پیش با آقای بشار اسد همین صحبت‌ها مرور شد و خود وی هم متاثر بود از وضعیت ارتش خودش و نسبت به بی‌انگیزگی در ارتش متعجب بود.
وزیر امور خارجه کشورمان افزود: من به عنوان یک کار دیپلماسی عمومی و مردمی به رستورانی در دمشق رفتم که خطاب این کار مردم عادی بود، در قاهره هم این اقدام را انجام دادم چرا که در نهایت مخاطب ما مردم هستند و آن هم حرکتی بود که بین مردم سوریه مورد استقبال واقع شد.
عراقچی بیان کرد: نگرانی منطقه شب گذشته در قالب آن بیانیه مطرح شد و این نگرانی همچنان وجود دارد و ما مترصد این هستیم و تحولات را رصد می‌کنیم تا آن نگرانی‌ها به حقیقت نپیوندد. نگرانی‌ها از جنگ فرقه‌ای، جنگ داخلی، یا خدایی نکرده تجزیه و فروپاشی کامل سوریه و تبدیل شدن آن به مرکزی برای تروریست‌ها.
وی ادامه داد: این‌طور نیست که بدون سوریه مقاومت متوقف شود، مسیر ارتباطی ما با یمن چطور است؟ مسیر ارتباطی ما با غزه مگر باز است؟ یمن و غزه در حال مقاومت هستند. مقاومت به هر حال راه خودش را پیدا می‌کند چرا که یک آرمان است و یک جنگ کلاسیک نیست و به همین دلیل از مقاومت از بین بردنی نیست هرچند محدودیت‌هایی را پیدا می‌کند اما، در نهایت توانسته است سلاح خودش را تامین و مسیر خودش را طی کند. کسی نباید این‌طور تصور کند که با خارج شدن سوریه از مدار مقاومت، این مسیر متوقف می‌شود.
 اگر ارتش سوریه مقاومت می‌کرد حتی حلب هم سقوط نمی‌کرد
وزیر خارجه کشورمان تصریح کرد: مقاومت حزب‌الله لبنان به اندازه کافی از تسلیحات تجهیزات و امکاناتی که لازم دارد بتواند برای بیش از یک سال و دو سال مقاومت کند یک واقعیت است و این‌طور نیست که با تحولات سوریه بگوییم حزب‌الله لبنان دچار ضعف خواهد شد. 
بر اساس توافق آتش‌بس باید رژیم صهیونیست در یک فرصت ۶۰ روزه از مواضع خود عقب‌نشینی کند و باید دید که چطور خواهد شد.
وی ادامه داد: اینکه زمانبندی که برای حرکات اخیر در سوریه انجام شده است و رو در رو بودن ایران با رژیم صهیونیستی و درگیر بودن روسیه در اوکراین و همه این‌ها در محاسبات آنها نقش داشته است، ولی به نظر من عامل اصلی در موفقیت این حرکت اخیر در سوریه فقط ارتش سوریه بود که ایستادگی نکرد وگرنه نیروهای مقاومت علی‌رغم اینکه در اجراهای دیگر دستشان بند بود و گرفتاری‌هایی را داشتند اما نقش خود را ایفا کردند، اما اگر ارتش سوریه مقاومت می‌کرد حتی حلب هم سقوط نمی‌کرد و این را با اطمینان خاطر می‌گویم.
عراقچی بیان کرد: تصور ضعف مقاومت اساساً باطل است چرا که مقاومت یک مکتب است و هیچ وقت از بین رفتنی نیست. هم حماس و هم حزب‌الله استوار ایستادند و جمهوری اسلامی ایران هم با هوشمندی و با اقتدار مسائل را رصد می‌کند و ما همچنان حامی مقاومت و حزب‌الله هستیم و خواهیم بود.
 رایزنی برای تأمین امنیت اماکن دیپلماتیک و مذهبی در سوریه
عراقچی بیان کرد: ما منتظر هستیم و ببینیم که چه حکومتی در سوریه مستقر می‌شود، اگر به نقطه‌ای برسیم که آن حکومت را مورد شناسایی قرار دهیم طبیعی هست که سفارت سوریه در تهران را در اختیار آنها قرار خواهیم داد و تا آن زمان سفیر فعلی و کادر فعلی در سفارت خود باقی خواهند ماند. در مورد سفارت خودمان ما با طرف‌های مختلف در سوریه درخصوص تامین امنیت سفارت خودمان در دمشق و کنسولگری خود در حلب و صحبت کردیم و همین‌طور درخصوص تامین امنیت اماکن مقدس حرم مطهر حضرت زینب و حرم مطهر حضرت رقیه و به ما تضمین‌هایی درخصوص حفظ حرمت اماکن نام برده داده شده است.
وی بیان کرد: تعرض صبح امروز به سفارت ایران در دمشق نشان از این دارد که تعرض سازماندهی شده از سوی گروه‌های خاص نبوده است. اما آن کاری که در حلب رخ داد که بسیار کار زشتی بود در دمشق و درخصوص سفارت ما اتفاق نیفتاد. برای ما مهم‌تر اماکن مقدس است که در این خصوص چیزی در نقض این موضوع ندیدیم و بی‌حرمتی به حرم‌ها صورت نگرفته است. اما با طرف‌های مختلفی که اسم نمی‌آورم در تماس هستیم.
وزیر امور خارجه کشورمان بیان کرد: تماس‌های مختلفی را ما طرف‌های مختلف داریم تا نسبت به تامین امنیت ایرانی‌های حاضر در سوریه اطمینان پیدا کنیم و همه کسانی را که برای کارهای عمرانی و غیره به سوریه رفته بودند را به کشور باز خواهیم گرداند.
عراقچی بیان کرد: تبادل پیام میان ایران و آمریکا عجیب نیست و همواره وجود داشته است از طریق کانال سفارت سوئیس صورت می‌گیرد آنها پیام‌های خود را می‌دهند و ما هم جواب آنها را می‌دهیم. درخصوص موضوع سوریه هم فقط نیست و درخصوص موضوعات مختلفی تبادل پیام صورت می‌گیرد تا جلوی سوءتفاهمات گرفته شود.

 
بقایی:  جامعه بین‌الملل نسل‌کشی مستمر صد ساله در فلسطین را پایان دهد
 
اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه بعدازظهر دوشنبه 19 آذر در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: نسل‌کشی عبارت است از مجموعه‌ای از اقدامات که با نیت از بین‌بردن تمام یا بخشی از یک گروه ملی، قومی، نژادی یا مذهبی ارتکاب می‌یابد. امروز مصادف با تصویب کنوانسیون جهانی پیشگیری و مجازات جنایت نسل کشی، مصوب ۹ دسامبر ۱۹۴۸ است.
وی گفت: ۷۶ سال پس از تصویب پیمانی که قرار بود نسبت به عدم تکرار نسل‌کشی در جهان اطمینان دهد، یک نسل‌کشی تمام‌عیار در فلسطین اشغالی در برابر چشمان ما در حال وقوع است. بنا بر گزارش ماه اکتبر ۲۰۲۴ فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه حقوق بشر فلسطین به شورای حقوق بشر اسرائیل بر مبنای هدف امحای فلسطین تشکیل شده و کل نظام سیاسی آن معطوف به پیشبرد همین هدف است. سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: در واقع نسل کشی بخشی از پروژه امحای استعماری در فلسطین است که به مدت یک قرن در حال اجرا است؛ [این نسل‌کشی] لکه ننگی برای نظام بین‌الملل و بشریت به شمار می‌آید و باید متوقف شده و مورد رسیدگی و تعقیب قضائی قرار گیرد.
بقایی افزود: دیوان بین‌المللی دادگستری مدت‌ها قبل، در تاریخ ۲۶ ژانویه ۲۰۲۴، احکام صریحی مبنی بر ضرورت توقف نسل‌کشی و جلوگیری از هر اقدامی مغایر با کنوانسیون نسل‌کشی صادر کرد.
به گزارش ایرنا، بقایی خاطرنشان کرد: رژیم اشغالگر به هیچ یک از ۶ دستور موقت دیوان در این زمینه وقعی ننهاده و به نسل‌کشی ادامه می‌دهد. این روزها رژیم اسرائیل از اوضاع پیچیده در سوریه برای تشدید نسل‌کشی در غزه سوءاستفاده می‌کند. زمان آن فرا رسیده است که جامعه بین‌الملل در حمایت از انسانیت به پا خاسته و این نسل‌کشی مستمر صد ساله را پایان دهد.

 

رسول مهاجر:وزارت امور خارجه در پی استفاده بیشتر از شرکت‌های دانش‌بنیان است
سید رسول مهاجر معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه صبح دوشنبه ۱۸ آذر در حاشیه نشست ستاد هماهنگی روابط اقتصادی کشور بر ضرورت حمایت از بخش خصوصی و استفاده از ظرفیت‌های ایرانیان خارج از کشور برای توسعه اقتصادی تاکید کرد و اظهار داشت: برنامه دیگر وزارت خارجه استفاده از توان شرکت‌های بنیان برای گسترش تجارت کشور است.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه گفت:‌ در سال گذشته تقریباً حدود ۲ میلیارد دلار از ظرفیت صادراتی ایران از مصنوعات شرکت‌های دانش‌بنیان ما بوده، پیش‌بینی می‌شود که در سال آینده این حتی به ۳ میلیارد دلار برسد. وی خاطرنشان کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان مشکلات خیلی کمتری نسبت به بخش‌های دولتی دارند در مقابله با تحریم‌ها، به راحتی مصنوعاتشان را صادر می‌کنند و اگر مشکلی داشته باشند کمتر به وزارت خارجه مراجعه می‌کنند، بنابراین یکی از راهکارهایی که مطرح شد همین بود که از شرکت‌های دانش بنیان هرچه بیشتر استفاده کنیم.
نهمین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی برگزار شد
نهمین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی به ریاست سید رسول مهاجر سرپرست معاونت دیپلماسی اقتصادی و با حضور نمایندگان وزارتخانه‌ها و سازمان‌های عضو ستاد در محل وزارت امور خارجه برگزار شد. در این نشست ابتدا تحولات اقتصادی منطقه‌ای و بین‌المللی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و سپس درخصوص دو موضوع دانش‌بنیان‌ها و تدابیر و تمهیدات لازم برای فعال‌سازی کمیسیون‌های مشترک اقتصادی با برخی کشورها بحث و تبادل نظر شد.
به گزارش ایرنا، سرپرست معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با ابراز خرسندی از روند پیشرفت فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان و دستاوردهای شایان توجه در این عرصه، به اهتمام ویژه مقام معظم رهبری به پیشرفت‌های علمی و فناوری کشور اشاره نمود و تصریح کرد که بخش زیادی از پیشرفت‌های چشمگیر به‌دست آمده طی سال‌های اخیر در زمینه دانش‌بنیان‌ها مدیون عنایت و حمایت ویژه ایشان بوده است. وی همکاری وزارت امور خارجه با معاونت علمی، فناوری و دانش‌بنیان ریاست جمهوری برای کمک به صادرات محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان را بسیار خوب توصیف و تاکید نمود که همه دستگاه‌ها و نهادهای مرتبط با موضوع باید مساعدت و هم افزایی نمایند تا دانش‌بنیان‌ها بتوانند همچنان به رشد و بالندگی خود ادامه داده و ظرفیت صادراتی کشور را ارتقاء بدهند.
رئیس سازمان همکاری‌های علمی و فناوری بین‌المللی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و همچنین مدیر بخش دانش‌‌بنیان‌ وزارت امور خارجه نیز در این نشست گزارشی از آخرین وضعیت پیشرفت‌های نوآورانه و دانش‌بنیانی کشور و اقدامات و برنامه‌های انجام شده در کمک به برندسازی و بین‎المللی نمودن شرکت‌های مهم دانش‌بنیان کشور از جمله حمایت از ایجاد خانه‌های نوآوری در کشورهای هدف ارائه کرده و برنامه‌های آتی خود را تشریح کردند. برخی نمایندگان سایر نهادهای مرتبط نیز نظرات و پیشنهادهایی را برای حمایت از دانش‌بنیان‌ها مطرح کردند.

الزامات و تدابیر لازم برای فعال‌سازی کمیسیون مشترک اقتصادی با کشورهای همسو در شمال آفریقا از دیگر موضوعات مورد بررسی بود که طی آن دستیار وزیر و مدیرکل خاورمیانه و شمال آفریقا وزارت امور خارجه گزارشی از آخرین روند همکاری‌های اقتصادی با کشورهای این منطقه ارائه و از بخش‌های خصوصی و دولتی دعوت کرد از ظرفیت‌های کار اقتصادی این حوزه که به لحاظ برخورداری از فرصت‌ها و منابع در زمینه‌های مختلف غنی هستند، استفاده نمایند. متعاقبا هر یک از نمایندگان نهادهای مختلف نظرات و پیشنهادهای خود را برای پیشبرد کار اقتصادی با این منطقه مطرح کردند

 


 

 

تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۰۹/۲۰، ۰۶:۱۵:۲۸       بازدیدها: 42