به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 9,764
بازدید دیروز: 23,128
بازدید هفته: 120,877
بازدید ماه: 260,049
بازدید کل: 25,246,922
افراد آنلاین: 96
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
پنج‌شنبه ، ۲۷ دی ۱٤۰۳
Thursday , 16 January 2025
الخميس ، ۱۶ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
عراقچی: ایران همچنان برای همکاری سازنده با آژانس در چارچوب تعریف‌شده فنی آمادگی دارد ۱۴۰۳/۰۹/۲۰
عراقچی: 
 ایران همچنان برای همکاری سازنده
با آژانس در چارچوب تعریف‌شده فنی آمادگی دارد
۱۴۰۳/۰۹/۲۰

‫عراقچی: ایران همچنان برای همکاری سازنده با آژانس در چارچوب تعریف‌شده فنی  آمادگی دارد - ایمنا‬‎

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفت وگو با رافائل گروسی تاکید کرد که ایران همچنان برای همکاری سازنده با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در چارچوب تعریف شده فنی آمادگی و اراده دارد. 
گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تلفنی با سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت وگو کرد.
در این گفت‌وگو درخصوص آخرین وضعیت همکاری‌های ایران و آژانس در قالب موافقتنامه پادمان بحث و تبادل نظر شد. عراقچی ضمن انتقاد شدید از اقدامات غیرسازنده برخی اعضای شورای حکام که منجر به ناکام ماندن تلاش‌های مدیرکل در سفر اخیر وی به تهران برای پیشرفت در مسیر حل مسائل پادمانی شد، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همان‌طور که در پاسخ قاطع به این قبیل اقدامات هیچ درنگی از خود نشان نداد همچنان برای همکاری سازنده با آژانس در چارچوب تعریف شده فنی آمادگی و اراده دارد.
گروسی نیز در این گفت وگو بر عزم آژانس برای تعامل جدی با ایران تاکید و اظهار کرد که در چارچوب وظایف و اختیارات خود با سایر طرف‌ها نیز برای ایجاد فضای مناسب در جهت حل مسائل موجود رایزنی‌هایی صورت داده و خواهد داد. به گزارش ایرنا، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آبان‌ماه گذشته در چارچوب همکاری‌های فنی این نهاد بین‌المللی با ایران، راهی تهران شد و با وزیر امور خارجه، رئیس سازمان انرژی اتمی و رئیس‌جمهور ایران دیدار کرد. وی در سخنانی در جریان آخرین نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ملاقات‌ها با مقام‌های ارشد ایران را سازنده توصیف و ابراز امیدواری کرد که تداوم گفت‌‌وگوها به حل‌ وفصل مسائل پادمانی کمک کند.
جمهوری اسلامی ایران نیز که در چارچوب توافقنامه‌های پادمانی به طور کامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری می‌کند، تاکید دارد که مسائل باقی‌مانده پادمانی با رویکرد حرفه‌ای و بدون جانبداری آژانس قابل حل است.
ایران و پاکستان همکاری‌های دو کشور و راه‌های گسترش و تقویت آن را مورد بررسی قرار دادند
محمد اسحاق دار، وزیر خارجه پاکستان در گفت‌وگوی تلفنی با عراقچی درخصوص آخرین تحولات جاری در سوریه به گفت‌و‌گو و تبادل‌نظر پرداخت. دو طرف در خلال این گفت‌وگو همچنین همکاری‌های دو کشور و راه‌های گسترش و تقویت آن را مورد بررسی قرار دادند.
 
 
سفیر ایران در نامه‌ای به شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل: هرگونه تهدید به اجرای مکانیسم ماشه با واکنش قاطع تهران مواجه خواهد شد
سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل در نامه‌ای به شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل درباره اتهامات تروئیکای اروپا علیه تهران اعلام کرد: هرگونه تهدید به اجرای «مکانیسم ماشه» نه تنها سازنده نیست، بلکه با واکنش قاطع ایران مواجه خواهد شد.
سفیر ایران در سازمان ملل در نامه‌ای در روز دوشنبه به وقت محلی به رئیس دوره‌ای شورای امنیت (آمریکا) و دبیرکل سازمان ملل گفت: ایران متعهد به تعامل با حسن نیت و بررسی همه مسیرهای دیپلماتیک برای پرداختن به چالش‌های مشترک است. با این حال، تروئیکا باید به این واقعیت اذعان کند که دیپلماسی معنادار مستلزم تقابل واقعی و احترام به تعهدات است.
به گزارش ایرنا، امیرسعید ایروانی در نامه خود پیرامون اتهامات تروئیکا علیه کشورمان درخصوص قطعنامه ۲۲۳۱ عنوان داشت: متعاقب دستور دولت مبتوعم و پیرو مکاتبه مورخ ۲ دسامبر ۲۰۲۴، نامه حاضر را در پاسخ به مکاتبه مشترک مورخ ۶ دسامبر ۲۰۲۴ نمایندگان دائم فرانسه، آلمان و بریتانیا (تروئیکا) به دبیرکل سازمان ملل متحد ارسال می‌گردد. در این نامه، تروئیکا بار دیگر از نقض مداوم تعهدات خود چشم‌پوشی کرده و به‌طور بی‌اساس جمهوری اسلامی ایران را به عدم پایبندی به تعهدات خود تحت برجام و ادعای نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت متهم نموده است. در این راستا، مایلم توجه سرکارعالی و اعضای شورای امنیت را به نکات زیر جلب نمایم:
سفیر ایران در سازمان ملل خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران به‌طور قاطع ادعاهای مطرح‌شده در نامه تروئیکا مبنی بر عدم پایبندی تهران به تعهدات خود ذیل برجام را رد می‌کند. هرگونه ادعا در مورد اجرای تعهدات ایران تحت برجام، هنگامی که خارج از چارچوب خروج کامل ایالات متحده مورد بحث قرار گیرد، اساساً اشتباه است. چنین ادعایی تلاش‌های مداوم ایران برای حفظ توافق مزبور علی‌رغم تحریکات و نقض‌های مداوم ایالات متحده و تروئیکا و اتحادیه اروپا را نادیده گرفته و آن را به ادعایی دلبخواهی و فاقد اعتبار تبدیل می‌کند.
وی افزود: همان‌طور که در نامه ایران مورخ ۲ دسامبر ۲۰۲۴ مورد تأکید قرار گرفت، ریشه وضعیت کنونی برجام، خروج یکجانبه ایالات متحده در مه ۲۰۱۸ و ناتوانی متعاقب تروئیکا و اتحادیه اروپا در عمل به تعهدات خود تحت برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است. ایالات متحده با خروج از این توافق، که نقض آشکار تعهدات خود بود، نه تنها اساس برجام را تضعیف کرد، بلکه تحریم‌های غیرقانونی و فلج‌کننده‌ای را بر ایران اعمال نمود؛ تحریم‌هایی که آشکارا با توافق و قطعنامه ۲۲۳۱ مغایرت داشت. تروئیکا در حالی که ادعای پایبندی به تعهدات خود را دارد، در اتخاذ اقدامات مؤثر برای کاهش اثرات این تحریم‌های غیرقانونی و تضمین بهره‌مندی ایران از منافع تضمین‌شده ذیل این توافق، ناکام مانده است.
 ایروانی تصریح کرد: ارجاع تروئیکا به گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، زمینه کامل را منعکس نکرده و درک نادرستی از پایبندی ایران ارائه می‌دهد. همکاری ایران با آژانس همواره سازگار و شفاف بوده است، حتی در شرایط فشارهای خارجی نظیر تحریم‌های یکجانبه ایالات متحده و عدم اقدام تروئیکا که چالش‌های بی‌سابقه‌ای ایجاد کرده است. ایران تاکنون تحت شدیدترین اقدامات راستی‌آزمایی و نظارت آژانس قرار داشته است. اقدامات جبرانی ایران برگشت‌پذیر بوده و مستقیماً با اصل تقابل در برجام مرتبط بوده است. بنابراین، ادعای «عدم پایبندی» ایران در حالی که از ناکامی‌های خود تروئیکا در عمل به تعهداتشان چشم‌پوشی می‌کنند، غیرصادقانه و ریاکارانه است.
سفیر ایران در مقر سازمان ملل متحد در ادامه بیان داشت: استناد تروئیکا به سازوکار حل اختلاف برجام با اشاره به نامه مورخ ۱۴ ژانویه ۲۰۲۰ در واکنش به اقدامات جبرانی ایران از مه ۲۰۱۹ به بعد، بی‌ربط است. این اقدام، که شکایات مشروع ایران ذیل بند ۳۶ را نادیده گرفته است، نه به‌عنوان اقدامی در چارچوب حسن نیت، بلکه به‌عنوان یک مانور سیاسی با هدف منحرف نمودن توجه از عدم پایبندی خودشان تلقی می‌گردد. تصمیم ایران برای توقف اجرای تعهدات خود، در واکنش به خروج یکجانبه ایالات متحده از برجام و اعمال مجدد تحریم‌های غیرقانونی آن، پاسخی قانونی و مشروع 
بر اساس حقوق ایران تحت بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام بوده است. بنابراین، تلاش تروئیکا برای توجیه امتناع از عمل به تعهدات مربوط به روز انتقال به‌عنوان واکنشی به اقدامات جبرانی قانونی ایران، کاملاً غیرمنطقی و غیرقابل‌قبول است.
ایروانی همچنین خاطر نشان کرد: امتناع تروئیکا از لغو تحریم‌ها در روز موسوم به «انتقال» (اکتبر ۲۰۲۳) و اعمال تحریم‌های جدید در سال ۲۰۲۴ با بهانه‌های نامرتبط، نقض آشکار تعهدات آن‌ها ذیل برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است. ادعای اینکه این تحریم‌ها «کاملاً جدا از برجام» هستند، از لحاظ قانونی بی‌اساس و غیرواقعی است. قطعنامه ۲۲۳۱ به‌صراحت از همه اعضای برجام می‌خواهد که از اقداماتی که اهداف توافق را تضعیف می‌کند خودداری کنند.
سفیر ایران در مقر سازمان ملل در نیویورک افزود: ادعای تروئیکا مبنی بر اینکه ایران «فرصت‌ها را در سال ۲۰۲۲ از دست داد» نادرست بوده و واقعیت مذاکرات را نادیده می‌گیرد. ایران با حسن‌نیت در مذاکرات وین شرکت کرده و انعطاف‌پذیری قابل‌توجهی برای دستیابی به یک توافق متوازن نشان داده است.
وی افزود: ایران همچنان به تعهدات خود تحت پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای پایبند است که حق انکارناپذیر همه اعضا برای توسعه، تحقیق، تولید و استفاده از انرژی هسته‌ای برای مقاصد صلح‌آمیز را تضمین می‌کند. هرگونه تهدید به اجرای «مکانیسم ماشه» نه تنها سازنده نیست، بلکه با واکنش قاطع ایران مواجه خواهد شد. ایران متعهد به تعامل با حسن نیت و بررسی همه مسیرهای دیپلماتیک برای پرداختن به چالش‌های مشترک است. با این حال، تروئیکا باید به این واقعیت اذعان کند که دیپلماسی معنادار مستلزم تقابل واقعی و احترام به تعهدات است.
ایروانی: سازمان ملل و شورای امنیت حمله به اماکن دیپلماتیک ایران در سوریه را صریحا محکوم کند
ایروانی همچنین روز دوشنبه به وقت محلی در نامه خود به شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل خواستار محکومیت صریح حمله به اماکن دیپلماتیک ایران در سوریه شد.
ایروانی در نامه خود خاطرنشان کرد: همزمان با تشدید فعالیت گروه‌های مسلح در دمشق، شبه‌نظامیان در تاریخ ۸ دسامبر ۲۰۲۴ به زور وارد سفارت ایران شده و به آن حمله کردند؛ حملاتی که منجر به خسارات شدید، تخریب، سرقت اسناد و آرشیوها، و تخریب پنجره‌ها، درها و مبلمان شد. تصاویر اولیه منتشرشده در فضای مجازی نیز نشان می‌دهد که احتمالاً به سمت سفارت تیراندازی شده است. به همین ترتیب، گروه‌های مسلح در تاریخ ۲۹ نوامبر ۲۰۲۴، کنسولگری ایران در حلب را با گلوله‌های کوتاه‌برد هدف قرار داده و کارکنان کنسولگری را در معرض خطر قرار دادند. پس از تخلیه کنسولگری به دلیل حملاتی که جان کارکنان را به مخاطره انداخته است، این مکان توسط مهاجمان اشغال و تخریب شد.
سفیر ایران در سازمان ملل تأکید کرد: این اقدامات نقض آشکار کنوانسیون وین درباره روابط دیپلماتیک (۱۹۶۱) و کنوانسیون وین درباره روابط کنسولی (۱۹۶۳) هستند که متضمن مصونیت اماکن دیپلماتیک و ایمنی کارکنان آن‌ها می‌باشند. جمهوری اسلامی ایران تأکید می‌کند که مصونیت اماکن دیپلماتیک و کنسولی و نمایندگان آن‌ها باید همواره مطابق با حقوق بین‌الملل محترم شمرده شود. هیچ فرد، گروه یا دولتی حق ارتکاب یا تسهیل چنین نقض‌هایی را ندارد. جمهوری اسلامی ایران از دبیرکل سازمان ملل متحد و شورای امنیت درخواست می‌کند که این نقض‌های فاحش را به‌طور صریح محکوم کرده و اقدامات لازم را برای تضمین ایمنی کارکنان و اماکن دیپلماتیک و جلوگیری از تکرار چنین حملاتی اتخاذ نمایند.


 

 


 

 

تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۰۹/۲۱، ۰۶:۱۰:۲۹       بازدیدها: 43