به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 138
بازدید دیروز: 10,845
بازدید هفته: 27,817
بازدید ماه: 28,435
بازدید کل: 28,575,152
افراد آنلاین: 23
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
پنج‌شنبه ، ۰۷ خرداد ۱٤۰۵
Friday , 29 May 2026
الجمعة ، ۱۲ ذو الحجة ۱٤٤۷
خرداد 1405
جپچسدیش
1
8765432
1514131211109
22212019181716
29282726252423
3130
آخرین اخبار
در گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با سرگئی لاوروف : هشدار عراقچی نسبت به پیامدهای خطرناک اقدامات آمریکا در خلیج ‌فارس ۱۴۰۵/۰۱/۲۵
در گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با سرگئی لاوروف :
هشدار عراقچی نسبت به پیامدهای
خطرناک اقدامات آمریکا در خلیج ‌فارس 
 ۱۴۰۵/۰۱/۲۵ 

cdnThumbnail

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگوی تلفنی با همتای روس خود، نسبت به پیامدهای خطرناک اقدامات تحریک‌آمیز آمریکا در خلیج‌فارس و تنگه هرمز برای صلح و امنیت منطقه و جهان هشدار داد.
سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه دوشنبه شب ۲۴ فروردین ۱۴۰۵ در تماس تلفنی درخصوص آخرین تحولات منطقه‌ای و مذاکرات ایران و آمریکا در اسلام آباد پاکستان تبادل نظر کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان با تشریح آخرین تحولات منطقه پس از اعلام آتش‌بس و متعاقبا مذاکرات ایران- آمریکا در اسلام‌آباد، نسبت به پیامدهای خطرناک اقدامات تحریک‌آمیز آمریکا در خلیج‌فارس و تنگه هرمز برای صلح و امنیت منطقه و جهان، هشدار داد.
«سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه نیز با تاکید بر موضع اصولی این کشور در محکومیت تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران، خواستار جدیت آمریکا در پیشبرد روند دیپلماتیک برای اعاده صلح و امنیت در منطقه شد.
وزرای امور خارجه ایران و روسیه بر تداوم رایزنی‌های دوجانبه و چندجانبه و استفاده از ظرفیت‌های دیپلماتیک جهت برقراری صلح و ثبات در منطقه تاکید کردند.
وزیران امور خارجه ایران و مصر گفت وگو کردند 
عراقچی همچنین با «بدر عبدالعاطی»، وزیر امور خارجه مصر به صورت تلفنی گفت‌وگو کرد. 
به گزارش ایرنا، در این تماس تلفنی که دوشنبه شب ۲۴ فروردین ۱۴۰۵ انجام شد، وزیران امور خارجه ایران و مصر راجع به آخرین تحولات منطقه‌ای، بین‌المللی و همچنین تحولات مرتبط با مذاکرات اسلام آباد به صورت تلفنی گفت وگو کردند.
در این تماس تلفنی همچنین، تحولات منطقه‌ای از جمله ادامه اقدامات تحریک‌آمیز و غیرقانونی آمریکا در خلیج‌فارس و دریای عمان، و تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی و لبنان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

 

ایروانی:اعمال محاصره دریایی آمریکا نقض فاحش تمامیت ارضی ایران است

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل و رئیس شورای امنیت درباره اقدام آمریکا گفت: اعمال محاصره دریایی آمریکا نقض فاحش تمامیت ارضی ایران است.
امیر عباس ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در نامه‌ای به «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل و رئیس دوره‌ای شورای امنیت با تأکید بر اینکه اعمال محاصره دریایی آمریکا نقض فاحش تمامیت ارضی ایران است، افزود: این اقدام، نقض آشکار ممنوعیت تهدید یا توسل به زور مندرج در بند ۴ ماده ۲ منشور ملل متحد بوده و وفق حقوق بین‌الملل، مصداق بارز عمل تجاوز تلقی می‌شود.
ایروانی تصریح کرد: افزون بر این، اقدام غیرقانونی مزبور، نقضی جدی نسبت به اصول بنیادین حقوق بین‌الملل دریاها به‌شمار می‌آید.
به گزارش مهر، سفیر جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل گفت: ایالات متحده آمریکا از طریق تلاش برای ممانعت از ترددهای دریایی به و از بنادر ایران، به‌نحو غیرقانونی در اعمال حقوق حاکمه جمهوری اسلامی ایران مداخله نموده و حقوق دولت‌های ثالث و تجارت مشروع دریایی را وفق حقوق بین‌الملل مورد تعرض قرار می‌دهد.
ایروانی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران اقدام غیرقانونی آمریکا را به‌طور قاطعانه و به شدیدترین وجه ممکن مردود دانسته و محکوم می‌کند.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در چارچوب حقوق بین‌الملل، حق ذاتی خویش را برای اتخاذ کلیه اقدامات لازم و متناسب به‌منظور صیانت از حاکمیت، تمامیت ارضی و منافع ملی خود محفوظ می‌دارد.
نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل ادامه داد: آمریکا مسئولیت کامل این عمل متخلفانه بین‌المللی و تمامی تبعات ناشی از آن از جمله آثار آن بر صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی، را برعهده دارد.
وی گفت: با توجه به آنکه اقدام غیرقانونی مزبور تهدیدی جدی علیه صلح و امنیت بین‌المللی محسوب شده و به‌وضوح خطر تشدید تنش در منطقه‌ای که از پیش نیز به‌شدت بی‌ثبات است را افزایش می‌دهد، جمهوری اسلامی ایران از دبیرکل و شورای امنیت درخواست می‌کند تا با ایفای مسئولیت‌های خویش وفق منشور ملل متحد، ضمن محکومیت صریح این اقدام غیرقانونی، تدابیر فوری و مؤثر جهت جلوگیری از تشدید بیشتر وضعیت که می‌تواند پیامدهای فاجعه‌بار برای صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی در پی داشته باشد، اتخاذ کرده و ایالات متحده را به توقف فوری اعمال متخلفانه بین‌المللی خود علیه جمهوری اسلامی ایران ملزم سازند.
ایروانی در ابتدای نامه خود افزود: متعاقب دستور دولت متبوعم، بدین‌وسیله مراتب استمرار اعمال متخلفانه بین‌المللی ایالات متحده آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران را جهت جلب توجه فوری جنابعالی و نیز اعضای شورای امنیت، به استحضار می‌رساند.
وی اضافه کرد: در تاریخ ۱۲‌آوریل ۲۰۲۶، فرماندهی مرکزی ایالات متحده موسوم به سنتکام به‌طور علنی اعلام کرد که نیروهای آمریکایی، به موجب اعلامیه رئیس‌جمهور کشورشان، اجرای محاصره تمامی ترددهای دریایی ورودی و خروجی از بنادر ایران را آغاز خواهند کرد.
سفیر ایران نزد سازمان ملل در این نامه از دبیرکل سازمان ملل خواست که این نامه به‌عنوان سند رسمی شورای امنیت توزیع شود.

 
سخنگوی دولت:یکی از موضوع‌ها در مذاکرات با آمریکا دریافت غرامت جنگی است

سخنگوی دولت در گفت‌وگو با رسانه‌های روسی اعلام کرد که یکی از موضوع‌ها در مذاکرات با آمریکا و در گفت‌وگوهای اسلام‌آباد، موضوع دریافت غرامت‌های جنگی است.
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در مصاحبه‌ای که سه‌شنبه(25 فروردین) توسط خبرگزاری ریانوستی منتشر شده است، گفت: یکی از موضوعاتی که تیم مذاکره‌کننده ما در حال پیگیری است و در گفت‌وگوهای اسلام‌آباد نیز دنبال شد، موضوع غرامت‌های جنگی است.
وی تاکید کرد: مسئولان در بخش‌های اقتصادی مشغول برآورد خسارات هستند چون آسیب‌ها معمولا در چند لایه باید بررسی شوند. 
مهاجرانی به این اشاره کرد که برخی خسارات ناشی از آسیب به ساختمان‌ها است و برخی دیگر ناشی از عدم فعالیت ساختمان‌های تولیدی است.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: ارزیابی اولیه و خام خسارات ایران از حملات آمریکا و اسرائیل فعلا حدود ۲۷۰ میلیارد دلار برآورد شده است. وی با این‌حال تصریح کرد: نمی‌توان بر این رقم «صحه گذاشت» و خسارات نیازمند برآورد مسئولان در بخش‌های اقتصادی است.
مهاجرانی همچنین در گفت‌و‌گوی خود با خبرگزاری ریانوستی و اسپوتنیک به فعالیت نیروگاه اتمی بوشهر که در جریان تجاوزات آمریکا و رژیم صهیونیستی هدف قرار گرفت، پرداخت.
سخنگوی دولت بیان کرد: تاسیسات نیروگاه بوشهر در حال حاضر فعال است و همه ملاحظات امنیتی برای حفظ سلامت مردم در نظر گرفته شده است.
وی افزود: همکاران ما در سازمان انرژی اتمی همه پروتکل‌های حفاظتی را به کار بستند و مشکلی از این نظر (ایمنی) وجود ندارد با وجود اینکه چندین حمله در پیرامون این تاسیسات انجام شده بود.
مهاجرانی عنوان کرد: هرچند به جهت فعال بودن نیروگاه و وجود سوخت در آنجا اگر اتفاقی می‌افتاد کل منطقه آسیب می‌دید و اصلا موضوع محدود به یک استان ایران نمی‌شد؛ منطقه خلیج‌فارس دچار آسیب‌های جدی می‌شد.
به گزارش ایرنا، وی همچنین خاطر نشان کرد: ایران درباره پیامدهای حمله به نیروگاه بوشهر برای منطقه به آژانس هشدار داده است.

 

تاریخ خبر: ۱٤۰۵/۰۱/۲۶، ۰۵:۵۳:۲۰       بازدیدها: 70