به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 1,392
بازدید دیروز: 12,405
بازدید هفته: 18,226
بازدید ماه: 18,844
بازدید کل: 28,565,577
افراد آنلاین: 15
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
پنج‌شنبه ، ۰۷ خرداد ۱٤۰۵
Thursday , 28 May 2026
الخميس ، ۱۱ ذو الحجة ۱٤٤۷
خرداد 1405
جپچسدیش
1
8765432
1514131211109
22212019181716
29282726252423
3130
آخرین اخبار
بقائی: هوشیاری در برابر بدعهدی طرف مقابل یک آمادگی همیشگی است ۱۴۰۵/۰۱/۲۶
بقائی:
هوشیاری در برابر بدعهدی طرف مقابل یک آمادگی همیشگی است 
۱۴۰۵/۰۱/۲۶

cdnThumbnail

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به رصد تحولات اخیر تأکید کرد: هوشیاری در برابر بدعهدی طرف مقابل یک آمادگی ۲۴ ساعته و همیشگی است.
اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه 26 فروردین 1405 در نشست خبری هفتگی خود، پاسخگوی سؤالات اصحاب رسانه شد.
سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به ادعاهای «ونس»، معاون رئیس‌جمهور آمریکا و ابهامات مطرح شده درباره برنامه هسته‌ای ایران اظهار داشت: «در مورد سلاح هسته‌ای نمی‌دانم با چه بیانی باید موضع ایران را اعلام کرد. اینکه آمریکایی‌ها اصرار دارند بگویند آگاه نیستند، خود نشانه سوء‌نیت است. موضع ایران روشن است؛ برنامه هسته‌ای ما هیچ‌گاه جز برای مقاصد صلح‌آمیز نبوده است.»
وی با اشاره به سردرگمی طرف مقابل افزود: «ترساندن جامعه جهانی از یک موضوع موهوم، دامی است که رژیم صهیونیستی پهن کرده است. چیزی که وجود ندارد را نمی‌توان اثبات کرد.»
تداوم تبادل پیام‌ها از طریق پاکستان
بقائی درخصوص تلاش‌های دیپلماتیک اسلام‌آباد و ادعای قهر ایران در روند مذاکرات تصریح کرد: «کسی که منطق داشته باشد، قهر نمی‌کند. تبادل پیام‌ها همچنان ادامه دارد و از روز یکشنبه پیام‌های متعددی از طریق پاکستان منتقل شده است. امروز نیز به احتمال زیاد میزبان هیئتی از پاکستان خواهیم بود تا دیدگاه‌های دو طرف به صورت تفصیلی بحث شود.»
غنی‌سازی بر اساس نیازهای داخلی
وی در پاسخ به سؤالی درباره جزئیات غنی‌سازی در تفاهمات احتمالی گفت: «مادامی که کلیت یک توافق مورد پذیرش قرار نگیرد، نمی‌توان درباره جزئیات موضوعات پراهمیتی مانند جنگ و صلح صحبت کرد. گمانه‌زنی رسانه‌های غربی مورد تایید نیست؛ چرا که حقوق مسلم ایران بر اساس حقوق بین‌الملل و عضویت در NPT، قابل گذشت نخواهد بود.»
بقائی تاکید کرد: «درباره سطح و نوع غنی‌سازی، این بحث قابل گفت‌وگو است، اما بار دیگر تاکید می‌کنیم ایران بر اساس نیاز خود باید بتواند غنی‌سازی را ادامه دهد.»
حمایت قاطع از مقاومت لبنان
سخنگوی وزارت خارجه گزاره‌های مربوط به رها کردن لبنان توسط ایران را قویاً رد کرد و گفت: «مطلقا این‌طور نیست. ما همواره مقاومت مشروع ملت لبنان را تمجید کرده‌ایم. در مذاکرات اخیر، آتش‌بس در لبنان به عنوان یکی از اجزای اصلی مطرح شد. بدعهدی طرف مقابل به معنای کوتاهی ایران از عهد خود نیست و این موضوع همچنان در اولویت پیگیری‌هاست.»
امنیت تنگه هرمز و نقش کشورهای منطقه
بقائی درباره امنیت آبراه‌های بین‌المللی خاطرنشان کرد: «امنیت تنگه هرمز دهه‌ها توسط ایران تامین شده است. مشکلات امنیتی اخیر ناشی از جنگ آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران بود. خوشبختانه اروپایی‌ها در تله آمریکا نیفتادند. ایران با همکاری کشورهای ساحلی توان تامین امنیت منطقه را دارد، مشروط بر اینکه تنش‌آفرینی آمریکا و رژیم صهیونیستی پایان یابد.»
وی درباره پیشنهاد روسیه برای انتقال اورانیوم و گزینه‌های مشابه برجام گفت: «در هر توافق هسته‌ای گزینه‌های متعددی وجود دارد، اما ما هنوز به آن مرحله نرسیده‌ایم. تجربه نشان داده که در هر روند دیپلماتیک با بدعهدی و تجاوز آمریکا مواجه شده‌ایم. باید منتظر ماند و دید تصمیم نهائی بر اساس شرایط به کدام سمت خواهد رفت.»
روابط با آلمان و واکنش به توهین علیه پاپ
بقائی با اشاره به روابط با برلین گفت: «روابط دیپلماتیک با آلمان و سایر کشورها برقرار است، اما ملت ایران سوابق گذشته را فراموش نمی‌کنند.»
وی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره توهین ترامپ به پاپ فرانسیس گفت: «ما شاهد بدترین توهین‌ها به رهبران دینی بوده‌ایم؛ از جمله ترور بزدلانه رهبر انقلاب که لکه ننگی در کارنامه آمریکاست. بی‌تفاوتی در برابر این اقدامات نادرست، نتایجش را شامل همه خواهد کرد. مقامات آمریکا حتی اظهارات پاپ مبنی بر ناعادلانه بودن جنگ علیه ایران را برنمی‌تابند که این خود معنادار است.»
آمادگی دفاعی در کنار روند دیپلماتیک
سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به بیانیه شورای امنیت روسیه درباره پوششی بودن مذاکرات تاکید کرد: «همزمان با شروع روند دیپلماتیک، مدافعان وطن هوشیارتر از شرایط جنگی تحولات را رصد می‌کنند. هوشیاری در برابر بدعهدی طرف مقابل یک آمادگی ۲۴ ساعته و همیشگی است.»
بقائی با انتقاد شدید از مطالب منتشر شده در رسانه‌های آمریکایی علیه مذاکره‌کنندگان ایرانی گفت: «تهدید دیپلمات‌ها در قرن ۲۱ و در کشوری که مقر سازمان ملل است، باید دنیا را بیدار کند. اگر دادگاه عادلی وجود داشته باشد، این افراد باید به جرم ترغیب به خشونت و تروریسم دولتی مورد تعقیب قرار بگیرند؛ چرا که این اقدامات مغایر با تمام موازین انسانی است.»
ابهامات در تمدید آتش‌بس
وی درباره احتمال تمدید آتش‌بس اظهار داشت: «ما با طرفی مواجهیم که سابقه طولانی در تغییر مواضع دارد. گفت‌وگوها از طریق واسطه پاکستانی ادامه دارد و این آمریکاست که باید جدیت خود را در عمل ثابت کند. حدس و گمان‌های رسانه‌ای در این باره مورد تایید نیست.»
محاصره دریایی و واکنش ایران
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره زمزمه‌های محاصره دریایی تصریح کرد: «ایران محاصره‌پذیر نیست. استفاده از ابزار فشار در روند دیپلماتیک موفقیت‌آمیز نخواهد بود. این اقدام هیچ وجاهت قانونی ندارد و می‌تواند مقدمه نقض آتش‌بس باشد؛ نیروهای مسلح ایران حتماً به هر اقدامی واکنش نشان می‌دهند.»
بقائی چشم‌انداز منطقه را روشن توصیف کرد، مشروط بر اینکه: «کشورها بدانند حضور آمریکا امنیت‌ساز نیست و نباید اجازه دهند از قلمرو آنان علیه ایران استفاده شود. اتفاقات اخیر نشان داد حضور آمریکا و رژیم صهیونیستی باعث چنددستگی می‌شود. ما گلایه خود را به کشورهایی که خاکشان مورد استفاده قرار گرفته، اعلام کرده‌ایم.»
رد شروط تحمیلی در مذاکرات
وی تاکید کرد: «ما وارد مذاکره نمی‌شویم که شرط‌های آمریکا را بپذیریم؛ ملاک اصلی منافع ملی ایران است. هرگونه تحمیل شرط، «دیکته» محسوب می‌شود و ایران هرگز آن را نخواهد پذیرفت.»
بقائی درباره محتوای گفت‌وگوها فاش کرد: «ما یک بسته ۱۰‌بندی در واکنش به طرح ۱۵‌بندی آن‌ها ارائه دادیم که شامل موضوعات هسته‌ای، رفع تحریم و توقف جنگ است. طبیعی است که در مذاکره طرفین دیدگاه خود را بگویند، اما پذیرش یکجانبه بسته‌های پیشنهادی با منطق مذاکره سازگار نیست.»
وی همچنین تاکید کرد که در حال حاضر تنها میانجی فعال برای تبادل پیام‌ها، کشور پاکستان است.
موضوع پول‌های بلوکه شده و حضور رئیس بانک مرکزی
سخنگوی وزارت خارجه درباره حضور مقامات بانکی در مذاکرات اسلام‌آباد گفت: «آزادی اموال ایران یک امتیاز نیست، بلکه حق قانونی ماست که تضییع شده است. حضور رئیس بانک مرکزی به منظور بهره‌گیری از مشورت کارشناسان در مذاکرات بود. این موضوع مطرح شده اما هنوز به جمع‌بندی نهائی نرسیده است.»
بقائی در پایان خاطرنشان کرد که موضوع هسته‌ای یکی از مهم‌ترین چالش‌های مذاکراتی است، چرا که طرف آمریکایی بر مواضعی پافشاری می‌کند که از نظر ایران غیرمعقول و غیرواقع‌بینانه است.

 

تاریخ خبر: ۱٤۰۵/۰۱/۲۷، ۰۶:۳۱:۰۱       بازدیدها: 107