به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 986
بازدید دیروز: 1,814
بازدید هفته: 5,415
بازدید ماه: 6,033
بازدید کل: 28,552,811
افراد آنلاین: 24
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
چهارشنبه ، ۰۶ خرداد ۱٤۰۵
Wednesday , 27 May 2026
الأربعاء ، ۱۰ ذو الحجة ۱٤٤۷
خرداد 1405
جپچسدیش
1
8765432
1514131211109
22212019181716
29282726252423
3130
آخرین اخبار
تایمز اسرائیل: همه گزینه‌های ترامپ در برابر ایران دشوار هستند ۱۴۰۵/۰۲/۲۹

تایمز اسرائیل: همه گزینه‌های ترامپ در برابر ایران دشوار هستند

   ۱۴۰۵/۰۲/۲۹

‫ترامپ میان سه گزینه دشوار در قبال ایران گرفتار است‬‎

روزنامه تایمز اسرائیل با اشاره به اینکه ایرانی‌ها در برابر تهدیدات بی‌اثر ترامپ بی‌اعتنا ‌هستند تاکید کرد، «به نظر می‌رسد ترامپ در حال پیگیری توافقی با همان خطوطی است که قبلاً آن را وحشتناک خوانده بود».
روزنامه تایمز اسرائیل در گزارشی درباره دستان بسته ترامپ در برابر ایران نوشت، در مه ۲۰۱۸، رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، متحدان اروپایی را شوکه کرد زمانی که اعلام کرد از توافق هسته‌ای سلف خود، باراک اوباما، با ایران خارج می‌شود.
ترامپ اصرار داشت که برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) سال ۲۰۱۵ که آلمان، فرانسه، روسیه، چین و بریتانیا را نیز شامل می‌شد، یک توافق وحشتناک و یک‌طرفه بود که هرگز نباید انجام می‌شد.
او از کاخ سفید گفت: این توافق تحریم‌های فلج‌کننده اقتصادی علیه ایران را در ازای محدودیت‌های بسیار ضعیف بر فعالیت هسته‌ای رژیم، و هیچ محدودیتی بر رفتارهای مخرب دیگر آن، از جمله فعالیت‌های شومش در سوریه، یمن و سایر نقاط جهان، لغو کرد.
و او برجام را به دلیل عدم پرداختن به توسعه موشک‌های بالستیک که می‌توانستند کلاهک‌های هسته‌ای را حمل کنند مورد انتقاد شدید قرار داد.
هشت سال بعد، پس از یک کمپین بمباران گسترده علیه ایران که آمریکا در کنار اسرائیل انجام داد، ترامپ به نظر می‌رسد در حال پیگیری توافقی با همان خطوطی است که قبلاً از آن شکایت کرده بود.
حتی آن نتیجه‌ مشکل‌ساز نیز فراتر از دسترس او به نظر می‌رسد، زیرا ایران از تهدیدات فزاینده بی‌اثر رئیس‌جمهور برای نابودی در صورت عدم توافق جمهوری اسلامی، کاملاً بی‌اعتنا به نظر می‌رسد.
این گزارش افزود، روز یکشنبه، ترامپ در سایت خود به ایران در مورد عواقب عدم توافق هشدار داد.
به گزارش فارس، او در یک پست در ‌تروث سوشال نوشت: برای ایران، ساعت در حال تیک‌تاک است، و آنها بهتر است سریع حرکت کنند، وگرنه چیزی از آنها باقی نخواهد ماند. زمان جوهر کار است!»
این آخرین مورد از سلسله تهدیدات - برخی شفاهی، برخی در شبکه‌های اجتماعی، و بسیاری از آنها نسبتاً عجیب یا رمزآلود - بود که ترامپ از زمان اعلام آتش‌بس در ۸ ‌آوریل صادر کرده است.
همان روز، پس از بازگشت از چین، او یک گرافیک تولید شده با هوش مصنوعی از خودش و یک دریابان نیروی دریایی آمریکا را به اشتراک گذاشت که در آب‌های طوفانی دریانوردی می‌کردند و توسط چندین کشتی با پرچم ایران احاطه شده بودند. زیرنویس آن این بود: «این آرامش قبل از طوفان است».
تایمز اسرائیل با اشاره به این تهدیدات افزود، او می‌تواند هر چقدر که می‌خواهد تهدید کند، اما بعید است که هیچ یک از رجزخوانی‌های او ایران را به تسلیم شدن در برابر خواسته‌های آمریکا سوق دهد.
محمدباقر قالیباف، رئیس‌مجلس ایران و مسئول مذاکرات کشور با آمریکا، گفت: هیچ راهی جز پذیرش حقوق مردم ایران همان‌طور که در پیشنهاد ۱۴ ماده‌ای آمده است، وجود ندارد.
گزارش شده که پیشنهاد ۱۴ ماده‌ای تهران، خواستار پایان درگیری و بازگشایی تنگه هرمز است، حتی پیش از آغاز مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای. این پیشنهاد همچنین گفته می‌شود که توقف غنی‌سازی هسته‌ای را برای مدت ۱۵ سال مطرح می‌کند.
ترامپ دیگر به توافق بر سر مسئله هسته‌ای راضی است
این گزارش در ادامه اضافه کرد، اما برخلاف هشت سال پیش، ترامپ اکنون به نظر می‌رسد از توافقی که تقریباً به طور کامل بر مسئله هسته‌ای تمرکز دارد، ناراحت نیست، در حالی که تهران هنوز حاضر نیست حتی یک اینچ در مورد نیروهای نیابتی یا موشک‌ها کوتاه بیاید.
ترامپ نیز مانند وندی شرمن، مذاکره‌کننده و دیگر مقامات دولت اوباما که زمانی مهارت‌های مذاکره آن‌ها را به تمسخر می‌گرفت، ظاهراً پذیرفته است که دستیابی به یک توافق هسته‌ای به معنای کنار گذاشتن خواسته‌ها برای محدودیت موشک‌ها یا حمایت از گروه‌های تروریستی است.
رئیس‌جمهور قبل از پرواز به چین در هفته گذشته گفت: «من به یک چیز فکر می‌کنم. ما نمی‌توانیم اجازه دهیم ایران سلاح هسته‌ای داشته باشد. همین».
ترامپ ادامه داد: «مهم‌ترین چیز تاکنون این است که ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد».
در موارد نادری که او درباره موشک‌های بالستیک یا حمایت از نیروهای نیابتی صحبت می‌کند، آنها را کم‌اهمیت جلوه می‌دهد.
ترامپ در اوایل این ماه گفت: «ببینید، موشک‌ها بد هستند، بله و آنها باید آن را متوقف کنند، اما این موضوع در مورد این است که آنها نمی‌توانند سلاح هسته‌ای داشته باشند».
او در همان مصاحبه از گفتن اینکه ایران از تامین مالی نیروهای نیابتی بازداشته خواهد شد، خودداری کرد و تنها گفت که با توجه به آسیبی که به زیرساخت‌های انرژی ایران وارد شده است، آنها از نظر اقتصادی در موقعیتی نخواهند بود که این کار را انجام دهند.
گزینه‌های محدود ترامپ در برابر ایران
ترامپ به وضوح به دنبال یک توافق است مگر اینکه مایل باشد تهدیدات خود مبنی بر اقدام نظامی را عملی کند و کارزار را به طور قابل توجهی گسترش دهد، هیچ سناریوی قابل تصوری وجود ندارد که ایران با توافقی به طور قابل توجهی جامع‌تر از برجام موافقت کند.
تام نایدز، سفیر سابق آمریکا در اسرائیل، به تایمز اسرائیل گفت: نتیجه این کار چیزی بسیار شبیه به برجام خواهد بود. نام آن برجام نخواهد بود. اما عناصر زیادی را خواهد داشت که در سال ۲۰۱۵ داشتیم!
با بسته شدن تنگه هرمز توسط ایران که اقتصاد جهان را گروگان گرفته است، حتی این احتمال وجود دارد که ترامپ با توافقی بدتر از برجام موافقت کند تا فقط آن را دوباره باز کند.
این روزنامه اسرائیلی با اشاره به ناکامی آمریکا در بازگشایی تنگه هرمز افزود، تلاش ترامپ برای تغییر پویایی در تنگه هرمز با استفاده از نیروی دریایی آمریکا برای کمک به کشتی‌هایی که سعی در ترک خلیج‌فارس داشتند، هیچ کمکی به افزایش اعتبار یا بازدارندگی او در چشم ایرانیان نکرد. او کمتر از دو روز پس از آغاز آن را متوقف کرد، یا به دلیل عدم همکاری سعودی‌ها یا برای پیگیری دور دیگری از مذاکرات بی‌ثمر با ایران.
در همین حال، رهبران ایران همچنان ترامپ را در رسانه‌های اجتماعی به تمسخر می‌گیرند. تهران حتی تشکیل یک نهاد جدید برای مدیریت تنگه هرمز را اعلام کرد. این کشور قرار نیست عقب‌نشینی کند. این وضعیت ترامپ را با گزینه‌های محدودی رو‌به‌رو می‌کند.
او می‌تواند اجازه دهد واقعیت جدید بدون توافق و بدون بازگشت به جنگ، اما با محاصره متقابل هرمز، سخت‌تر شود. درد اقتصادی جهانی - از جمله در آمریکا - همچنان احساس خواهد شد تا زمانی که راه‌های جدیدی برای تحویل نفت خلیج‌فارس و توسعه میادین دیگر تکمیل شود.
یا او می‌تواند گزینه بازگشت به جنگ را انتخاب کند، یا با هدف قرار دادن اهدافی در سراسر ایران، همان‌طور که آمریکا و اسرائیل در ماه مارس انجام دادند، یا با تمرکز بر تنگه هرمز. در هر صورت، ایرانی‌ها مطمئناً بار دیگر به تمام همسایگان عرب و اسرائیل شلیک خواهند کرد.

 

تاریخ خبر: ۱٤۰۵/۰۲/۳۰، ۰۶:۱۱:۵٤       بازدیدها: 59