به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 8,654
بازدید دیروز: 1,814
بازدید هفته: 13,083
بازدید ماه: 13,701
بازدید کل: 28,560,459
افراد آنلاین: 21
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
چهارشنبه ، ۰۶ خرداد ۱٤۰۵
Wednesday , 27 May 2026
الأربعاء ، ۱۰ ذو الحجة ۱٤٤۷
خرداد 1405
جپچسدیش
1
8765432
1514131211109
22212019181716
29282726252423
3130
آخرین اخبار
منوچهر متکی: مشکل امروز ترامپ نحوه عقب‌نشینی است نمی‌خواهند کاخی را که ساخته‌اند فرو بریزد ۱۴۰۵/۰۳/۰۲
منوچهر متکی:
مشکل امروز ترامپ نحوه عقب‌نشینی است
نمی‌خواهند کاخی را که ساخته‌اند فرو بریزد
۱۴۰۵/۰۳/۰۲

‫منوچهر متکی؛ وزير دنيا ديده، بدون برنامه برای رياست جمهوری‬‎

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: مشکل امروز ترامپ نحوه عقب‌نشینی است؛ یعنی اگر به گونه‌ای عقب‌نشینی کنند که کاخی را که ساخته‌اند فرو بریزد، آن‌وقت سرنوشت تاریکی نه تنها برای ترامپ، بلکه برای آمریکا حادث خواهد شد. 
منوچهر متکی، نماینده مردم تهران در مجلس دوازدهم طی گفت‌وگو با ایرنا اظهار داشت: آمریکا هرگز در این جنگ پیروز نخواهد شد و حرکات ترامپ و اطرافیانش نیز نشان می‌دهد که این واقعیت مقابل چشمشان قرار گرفته است. مشکل امروز ترامپ نحوه عقب‌نشینی است؛ یعنی اگر به گونه‌ای عقب‌نشینی کنند که کاخی را که ساخته‌اند فرو بریزد، آن‌وقت سرنوشت تاریکی نه تنها برای ترامپ، بلکه برای آمریکا حادث خواهد شد. لذا به دنبال این هستند که به طریقی بتوانند راهی پیدا کنند، یک پیروزی شکلی برای ترامپ درست کنند و بعد عقب‌نشینی کنند.
وی افزود: ما از اینکه ترامپ یک پیروزی شکلی به دست آورد، حرفی نداریم؛ اما این پیروزی نباید از جیب ما خرج شود. هنگامی که دو کشتی ما ۱۰ تا ۱۵ روز پیش مورد حمله قرار گرفت، او منتظر بود ما پاسخی ندهیم. طبیعی است که ما پاسخ می‌دهیم. در دیپلماسی، تدبیر نکردند و در جبهه نظامی شکست خوردند، زیرا دست روی مواردی گذاشتند که نباید می‌گذاشتند، یا مواردی را باید می‌پذیرفتند که آمادگی آن را اعلام نکردند. ما خطوط قرمزمان را هم در مطالباتمان و هم در سلبیاتمان داریم؛ یعنی بخش‌هایی که ما نمی‌پذیریم، این باید فهمیده شود. نمی‌توانند وارد این حوزه‌ها شوند؛ مثل غنی‌سازی، مثل موشک‌ها؛ این‌ها مرزهای ممنوعه است. پس در دیپلماسی هم موفق نشدند.
متکی ادامه داد: الان در دو سه روز اخیر القا می‌کنند که تنها راه‌حل، دوباره جنگ است، آمریکا ممکن است این جنگ را شروع کند. محاصره دریایی و مزاحمتی که از ۲۹ فروردین ایجاد کرده‌اند، ما باور داریم اگر آمریکایی‌ها این مزاحمت‌ها را جمع کنند و بروند، تنگه هرمز روند عادی خود را پیدا می‌کند؛ یعنی صدها کشتی، شناور و‌ تانکر که اکنون در خلیج‌فارس هستند، خیلی راحت می‌توانند با اذن ایران عبور کرده و از منطقه خارج شوند. آن‌هایی هم که در بیرون منتظر ورود به خلیج‌فارس هستند، با کنترل ایران، پرداخت هزینه امنیتی، عوارضی، یا هر عنوان دیگری که بخواهند، آن را می‌پردازند و عبور می‌کنند. من فکر می‌کنم اگر این اتفاق بیفتد، کمتر از یک ماه طول می‌کشد تا تنگه هرمز به روند عادی خود بازگردد.
نماینده مردم تهران همچنین اذعان داشت: شخصاً معتقدم که ما به حد کافی تحمل و تأمل کردیم. معتقدم- به‌عنوان یک نظر شخصی، و البته به‌عنوان نماینده مردم، با فضائی که من از کف خیابان‌ها و میادین شبانه می‌گیرم- ایران باید یک مهلت چند روزه به آن‌ها ارائه کند تا شناورهای جنگی و ناوچه‌های خود و مزاحمت‌هایشان را جمع کنند و به این محاصره پایان دهند. اگر با زبان دیپلماتیک نپذیرفتند که این محاصره را قطع کنند، آن وقت ما باید میدان را به نیروهای خودمان واگذار کنیم تا آمریکایی‌ها را از تنگه و اطراف آن دور کنند لذا ممکن است طی روزهای آینده چنین تصمیمی اتخاذ شود و من پیشنهاد می‌کنم که بشود.
دشمن هرگز نباید تصور کند که یک «بزن و دررو» خواهد داشت
وی در ادامه بیان داشت: اما در مورد جنگ؛ آمریکایی‌ها ممکن است به آخرین گزینه‌ای که نتیجه‌اش را تقریباً می‌دانند، ناچارا و شاید با تحریک دوباره صهیونیستها متوسل شوند و جنگ را شروع کنند. آن‌ها هرگز نباید تصور کنند که یک «بزن و دررو» خواهند داشت؛ یعنی بیایند، بزنند، زیرساخت‌هایی را هدف قرار دهند و فرار کنند. آن‌ها باید دوباره ترجمه و تفسیر کلام رهبری را درک کنند که اگر دوباره جنگی را آغاز کنند، این جنگ، جنگ منطقه‌ای خواهد بود و منطقه را به آشوب می‌کشند.
متکی خاطرنشان کرد: من در این‌جا پیشنهاد دیگری دارم و آن این است که اگر آمریکایی‌ها جنگ سوم را علیه ما آغاز کردند، با اولین شلیک آن‌ها ما جنگ زمینی را آغاز کنیم؛ یعنی رزمندگان ما اقدام کنند به گرفتن پایگاه‌های آمریکا در منطقه، با گرفتن اسرا، با مصادره دارایی‌ها و امکانات نظامی‌شان. این عمل، توصیه مقام معظم رهبری را در رابطه با غرامت‌هایمان نیز عملی خواهد کرد؛ این نیز پیشنهادی است که بنده به‌عنوان نظر شخصی و نماینده مردم، ارائه می‌دهم که محاصره را با یک مهلت زمانی بشکنید و دوم اگر جنگ را آغاز کردند، ما با شروع جنگ زمینی، پایگاه‌های آمریکا را به میزانی که می‌شود، با اولویت برای دریافت غرامت تسخیر کنیم. 
درک شرایط اقتصادی کلیدی‌ترین مشکل مردم‌ است
وی در بخشی از این گفت‌وگو، تصریح کرد: نکته دیگر، درک مشکلات مردم است و مهم‌ترین و کلیدی‌ترین مشکل امروز مردم، مشکلات اقتصادی‌شان است؛ و ویژه‌ترین مشکل اقتصادی، گرانی، تورم و گران‌فروشی است. ما در این ۶۰-۷۰ روز، به‌عنوان کمیسیون اقتصادی، جلسه علنی نداشتیم. مردم الان دائماً به ما پیامک می‌دهند که چرا جلسه علنی ندارید؟ چرا هیچ کاری نمی‌کنید؟ من قسمت دومشان را به آن‌ها پاسخ می‌دهم که ما این‌گونه نیست که هیچ کاری نکنیم. ما هر روز، گاهی دو تا سه جلسه، با وزارت‌خانه‌های مختلف داریم؛ موضوعات مختلف کشور را بررسی می‌کنیم، مشکلات را بررسی می‌کنیم، آمارگیری داریم می‌کنیم، دنبال می‌کنیم، نقد می‌کنیم، پیشنهاد می‌دهیم و دستگاه‌ها این‌ها را پیگیری می‌کنند. 
متکی افزود: خواهشم از مردم این است که اصرار به داشتن جلسه علنی نداشته باشند در شرایطی که در آن هستیم. من این تقاضا را هم از همکارانم می‌کنم و هم از مردم عزیزمان. ما خودمان دلمان لک زده که در مجلس، آنجا حرف بزنیم، صحبت کنیم، نطق کنیم، مشورت کنیم. خوشبختانه از هفته قبل حوزه مجازی مجلس راه‌افتاده؛ همین چند روز پیش ما چند ساعت جلسه علنی مجازی داشتیم. خواهشم این است که اصرار نکنید.
نماینده مردم تهران ادامه داد: اما در مورد بحث گرانی و گران‌فروشی؛ دو مقوله است. در بخش گرانی، دستگاه‌ها به ما می‌گویند که وقتی مؤلفه‌های تولید گران می‌شود- مثل افزایش حقوق و دستمزدها، کارگران، مصالح، نمی‌دانم مواد اولیه، انرژی، برق، آب- طبیعی است که محصول تولید شده هم گران می‌شود یک بخش هم گران‌فروشی است. در همین دلایل گرانی، من دو دلیل دیگر را اضافه می‌کنم.
وی همچنین بیان داشت: یکی تورم؛ شما در آذرماه برای مردم یک میلیون تومان کالا برگ تعریف کردید. از آذرماه تا الان تورم را در نظر بگیرید، ببینید چقدر شده.مؤلفه دیگر قیمت ارز است. آذرماه که یک میلیون تومان کالا برگ تعیین کردید، دلار دولتی از ۲۸۵۰۰ به ۱۱۲ هزار تومان رسید. الان ۱۴۳ هزار تومان است. خب، آن تورم و این افزایش نرخ ارز را شما باید به آخرین استفاده‌کننده که مردم هستند، لحاظ بکنید. کالابرگ باید دو برابر شود نه یک میلیون تومان.
متکی تاکید کرد: موضوع اصلی جلسه اخیر علنی مجلس همین بحث گرانی‌ها بود من فکر می‌کنم دولت در آینده نزدیک بایستی تغییر مبنای پرداخت کالابرگ را در نظر بگیرد. 


 


 

 

تاریخ خبر: ۱٤۰۵/۰۳/۰۳، ۰۷:۳۲:٤۱       بازدیدها: 89