به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 1,727
بازدید دیروز: 1,099
بازدید هفته: 4,343
بازدید ماه: 4,961
بازدید کل: 28,551,741
افراد آنلاین: 77
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
سه‌شنبه ، ۰۵ خرداد ۱٤۰۵
Tuesday , 26 May 2026
الثلاثاء ، ۹ ذو الحجة ۱٤٤۷
خرداد 1405
جپچسدیش
1
8765432
1514131211109
22212019181716
29282726252423
3130
آخرین اخبار
93 - بازگشت حزب‌الله به جنگ چریکی ۱۴۰۵/۰۲/۲۸

بازگشت حزب‌الله به جنگ چریکی

   ۱۴۰۵/۰۲/۲۸

‫حزب‌الله از آغاز جنگ با اسرائیل در سال ۲۰۰۶، چه تغییراتی کرده است؟ - BBC  News فارسی‬‎‫حزب‌الله: به دنبال جنگ نیستیم، اما اگر مجبور شویم، آماده خواهیم بود -  خبرآنلاین‬‎

رسانه‌های عبری با بیان این‌که «حزب‌الله به شیوه جنگ چریکی بازگشته است که در آن به شمار زیادی از نیروهای رزمی نیاز ندارد»، هشدار دادند که ارتش رژیم با بحرانی بی‌سابقه و کمبود شدید نیروهای نظامی روبه‌رو است و این کمبود آمادگی جبهه‌ها را تهدید می‌کند.
جنگ چریکی شیوه‌ای از نبرد نامتقارن است که در آن نیروهای کوچک، چابک و پراکنده به‌‌جای اتکا به ارتش‌های عظیم و تجهیزات سنگین، بر تحرک بالا، غافلگیری، شناخت دقیق جغرافیا، حمایت مردمی و فرسایش تدریجی دشمن تکیه می‌کنند. در این نوع جنگ، هدف معمولاً تصرف مستقیم میدان‌های بزرگ نبرد نیست، بلکه وارد کردن ضربات پی‌درپی به خطوط تدارکات، ارتباطات و روحیه دشمن است تا هزینه حضور او افزایش یابد. تجربه تاریخی از جنگ‌های استقلال‌طلبانه تا مقاومت‌های محلی در قرن بیستم نشان داده است که نیروهای چریکی، حتی با نفرات و امکانات محدود، می‌توانند در برابر ارتش‌های بزرگ و مجهز دوام بیاورند، زیرا بر اصل انعطاف‌پذیری، استتار، حملات کوتاه و عقب‌نشینی سریع استوارند و معمولاً از محیط طبیعی- مانند کوهستان، جنگل یا مناطق شهری پیچیده- به ‌عنوان بخشی از تاکتیک خود استفاده می‌کنند. حالا گزارش پیش‌رو در مورد یکی از گروه‌های نظامی است که تخصص بسیار بالایی در این سنخ از جنگ‌ها دارد.
حزب‌الله و جنگ چریکی
به گزارش ایسنا، شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی اعلام کرد که حزب‌الله به شیوه جنگ چریکی بازگشته است، شیوه‌ای که به شمار زیادی از نیروهای رزمی نیاز ندارد. این شبکه افزود که حزب‌الله موفق شده به نتایجی دست یابد، نیروهای صهیونیست را تعقیب کند، آنها را فرسوده سازد و به آنها ضربه بزند. هر کسی منطقه «کمربند امنیتی» در جنوب لبنان در دهه ۱۹۹۰ را به یاد داشته باشد، درمی‌یابد که اکنون دقیقاً با همان صحنه روبه‌رو هستیم. از سوی دیگر، شبکه عبری‌زبانِ کان اعلام کرد نیروهای ارتش اشغالگر مستقر در «کمربند امنیتی» در جنوب لبنان، به شکل گسترده‌ای در برابر حملات حزب‌الله آسیب‌پذیر هستند. شبکه آی-24 نیز هشدار داد که ارتش رژیم صهیونیستی با بحرانی بی‌سابقه و کمبود شدید نیروهای رزمی روبه‌رو است و این کمبود آمادگی جبهه‌ها را تهدید می‌کند. شبکه ۱۳ به نقل از یک افسر ارشد ارتش اسرائیل گزارش داد که ارتش با کمبود ۱۲هزار نیروی نظامی مواجه است. این افسر ارشد موضوع کمبود نیرو را «فروپاشی در تپش قلب ارتش» توصیف کرد. همچنین شبکه ۱۲ گزارش داد که در ارتش اسرائیل از واقعیتی سخن گفته می‌شود که بیانگر فرسایش عمیق در صفوف نظامیان است؛ فرسایشی که ناشی از نیاز عملیاتی برای مدیریت نبردهاست. این وضعیت همچنین به دلیل هزاران مجروحی است که از چرخه عملیاتی خارج شده‌اند.
قدرت اطلاعاتی
آنچه که از حزب‌الله اسرائیلی‌ها را غافلگیر کرده است، تنها خلاصه در توان در جنگ‌های چریکی نیست. روزنامه معاریو گزارش داد که حزب‌الله در حال رصد تحرکات نظامیان صهیونیست در جنوب لبنان از طریق گروه‌های جمع‌آوری اطلاعات و نظارت در کنار پهپادهای شناسایی، است. آن‌طور که مهر نوشته، در این گزارش آمده است، زمانی که تحرکات نظامیان صهیونیست رصد می‌شود حملات با استفاده از خمپاره‌ها، موشک‌ها و پهپادهای انتحاری از سوی نیروهای مقاومت صورت می‌گیرد. پهپادهای حزب‌الله لبنان به کابوسی برای نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان تبدیل شده است. حزب‌الله همین دیروز اعلام کرد که علاوه ‌بر موشکباران مرکز تجمع خودروها و نظامیان رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان، یکی از سکوهای سامانه گنبد آهنین را با پهپاد هدف قرار داده است.
معنای مذاکرات و آتش‌بس از نوع صهیونیستی!
خبر دیگر آن‌که نماینده حزب‌الله در پارلمان لبنان ضمن هشدار نسبت به تلاش‌هایی که برای ایجاد یک مسیر امنیتی در پنتاگون میان لبنان و رژیم صهیونیستی در دست انجام است، تأکید کرد که مقاومت لبنان مخالف سازش بوده و روند فعلی در راستای خصومت آشکار آمریکا با مقاومت است. این عضو فراکسیون حزب‌الله در پارلمان لبنان، به طعنه به دولت این کشور، گفت: «دولت لبنان ۲ ماه قبل اعلام کرد که هرگز قبل از برقراری آتش‌بس، در مذاکرات شرکت نخواهد کرد و امروز شما در میانه مذاکرات هستید.» از طرف دیگر، روزنامه صهیونیستی اسرائیل‌هیوم اذعان کرد که آمریکا تحت پوشش آتش‌بس یک چراغ سبز به رژیم صهیونیستی برای تداوم تجاوزاتش علیه لبنان داد. به‌جز دولت لبنان تنها طرفی که آتش‌بس را باور می‌کند همان کسانی هستند که در کاخ‌سفید این آتش‌بس را تدوین کردند. روزنامه صهیونیستی ‌هاآرتص نیز در گزارشی نوشت؛ برخلاف خوش‌بینی مطرح‌شده در واشنگتن درباره تمدید آتش‌بس میان اسرائیل و حزب‌الله، بسیاری از لبنانی‌ها عملاً باور چندانی به پایداری این آتش‌بس ندارند. ولید جنبلاط، رئیس سابق حزب سوسیالیست ترقی‌خواه لبنان، هم تأکید کرد که آتش‌بس در این کشور توهم و سرابی بیش نیست. سیاست ویران‌کردن و کوچاندن مردم همچنان ادامه داشته و تشدید خواهد شد. صحبت از این مذاکرات و آتش‌بس در شرایطی مطرح می‌شود که وزارت کشاورزی لبنان، در سایه تداوم تجاوزات اسرائیل، از نابودی بخش‌های زیادی از باغ‌های زیتون جنوب این کشور در حملات رژیم صهیونیستی خبر داد. لازم به ذکر است که رژیم صهیونیستی به‌صورت تعمدی علاوه ‌بر هدف قرار دادن زیرساخت‌ها و مناطق غیرنظامی لبنان، زمین‌های کشاورزی و باغ‌های مردم این کشور را نیز با هدف از بین‌بردن منابع درآمدی آنها و ایجاد بحران غذایی تخریب می‌کند.