زلال بصیرت
دفاع از ایمان مردم یک ضرورت و اولویت
بسم الله الرحمن الرحیم
دفاع از ایمان مردم یک ضرورت و اولویت
تجربه نشان داده است که در بین انسانها افرادی پیدا میشوند که به دنبال تضییع حق دیگران و تجاوز به حقوق آنها هستند،کشور ما نیز به عنوان یک کشور اسلامی، استثناء نیست و نهاد دفاعی کشور به چند سازمان سپرده شده است.
یک وظیفه مشترک در نهادهای دفاعی همه کشورها وجود دارد و آن دور کردن خطر نظامی از این سرزمین است، اما در تشخیص خطر و اینکه چگونه باید با آن مقابله کرد، بین کشورها با توجه به نظام ارزشی شان کمابیش تفاوتهایی وجود دارد.
مفهوم گسترده دفاع
تا پیش از انقلاب اسلامی برداشت عمومی مردم از دفاع، تنها دفاع دربرابر حمله نظامی و تجاوز به خاک میهن بود و تفاوتی بین ارتش ایران به عنوان تنها نهاد دفاعی ایران با ارتشهای دیگر دنیا نبود، درحالی که در اسلام علاوه بر دفاع از سرزمین، جان، اموال و ناموس مسلمانان، ارزشهای دیگری نیز مطرح و دفاع از آنها واجب شده است.
نظام اسلامی برای احیای باورها و ارزشهای اسلامی تشکیل شده است،طبعا باید از خطراتی که باورها و ارزشهای اعتقادی نظام را نشانه گرفته است نیز دفاع کرد. لذا دفاع در نظام اسلامی، گاه در حوزه فرهنگی است که متصدیان خاص خود را دارد و با بحث و روشنگری و تبیین حل میشود؛ گاه در بعد اقتصاد دربرابر فشار دشمن بر اقتصاد نظام اسلامی است و گاه نیز در بعد نظامی است که باید برای مقابله با آن، با تقویت نظامی آماده دفاع بود.
پیدایش نعمت انقلاب اسلامی و رهبری الهی آن،تنها در اثر تجربه نظامی و سیاسی نیست، بلکه به خاطر تقویت ایمان است؛ لذا در چنین شرایطی که دشمن، ایمان جوانان ما را هدف قرار گرفته است، بزرگترین دشمنی با نظام اسلامی نه در بعد نظامی و اقتصادی، بلکه در بعد فرهنگ و ایمان جوانان ماست.
وجود رهبری به بهترین وجه جامعه اسلامی را در بحرانها حفظ و هدایت کرده است،خداوند کسی را به ما عطا فرموده که در تاریخ در بین رهبران اسلامی، کم نظیر است و دوست و دشمن به عظمت و اقتدار و پاکی وی گواهی میدهند، در حالی که 30 سال مسئولیت کشور را آن هم در حساس ترین شرایط اجتماعی و سیاسی بر عهده داشته و نقطه ضعف یا اشتباه قابل اثباتی از او مشاهده نشده است.
اهمیت دفاع از ایمان مردم ،بیش از دفاع نظامی
هویت این نظام به ارزشها و اعتقادات اسلامی است،وظیفه انسانی، ملی و دینی ما این است که ابتدا از ایمان افراد جامعه دفاع کنیم، زیرا هرچند محافظت از حتی یک جزیره که خیلی قابل سکونت هم نیست، مهم است، ولی دفاع از ایمان جوانان که در واقع رکن نظام اسلامی است، از آن مهمتر است.
برای دفاع نظامی از کشور، آموزش نظامی و ابزار آلات و سلاحهای جنگی لازم است،اما این دو، برای دفاع از نظام اسلامی، کافی نیست؛ چرا که روح همه اینها، ایمان است؛ اگر ایمان باشد، همه اینها به درد میخورد، و اگر ایمان نبود، با وجود همه اینها، میتواند خیانتی صورت بگیرد و مثلا کودتایی رخ دهد و همان امکانات نظامی در جهت دشمنی با نظام صرف شود!
رشد ایمان یک فرآیند تدریجی است که شرط لازم آن شناخت صحیح است.اگر معرفت صحیح داشته باشیم، میدانیم چرا میجنگیم و میفهمیم که آیا آنچه که برایش می جنگیم، ارزش آن را دارد تا جان را فدایش کنیم یا خیر و در سایه شناخت و معرفت است که متوجه میشویم آیا یمن و سوریه و عراق نیز به ما ربط دارد یا خیر!
پس نهاد نظامی در جمهوری اسلامی ایران مانند نهاد دفاعی سایر کشورها، صرفا برای دفاع از خاک نیست؛ بلکه ایثارگری و گذشتن از جان در راه ارزشهاست که هنر میباشد؛ تفکر و نگاهی که بذر آن توسط مکتب امام حسین(ع) فراهم شد.
حضرت امام خمینی(ره) مکتب امام حسین(ع) را احیا کرد و به امام حسین لبیک گفت. تا قبل از آن، یاد مکتب امام حسین(ع) در اشک و عزاداری خلاصه شده بود، اما امام(ره) از این سرمایه بهترین استفاده را برد و به مردم یاد داد که با این سرمایه عظیم باید زندگی و جامعه خود را بسازند و جان خود را در این راه بدهند و بعداز ایشان نیز جانشین صالح ایشان، این نهال را تقویت و آبیاری کرد.
وظیفه ما این است که ابتدا شناخت و معرفت خود را بالا ببریم و با خودسازی، مسئولیت خود را بهتر شناخته و به آن عمل کنیم تا اگر روزی عاشورای دیگری برپا شد، در لشکر حسین(ع) باشیم.
سخنرانی آیتالله مصباح یزدی (دام ظله) در جمع تعدادی از اعضای نیروی دریایی سپاه؛ قم؛1 /6 /1395 .