به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 2,200
بازدید دیروز: 19,824
بازدید هفته: 26,678
بازدید ماه: 26,678
بازدید کل: 25,013,817
افراد آنلاین: 61
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
دوشنبه ، ۰۳ دی ۱٤۰۳
Monday , 23 December 2024
الاثنين ، ۲۱ جمادى الآخر ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
زلال بصیرت (۱۲۰) - معنویت روح کمالات مادی ۲۱/ ۰۴ / ۱۳۹۶

زلال بصیرت

معنویت روح کمالات مادی

۲۱/ ۰۴ / ۱۳۹۶

 
Image result for ‫آیت‌الله مصباح یزدی‬‎

بسم الله الرحمن الرحیم
انسان همواره میل به تعالی و پیشرفت دارد و به همین دلیل غالبا افراد دوست دارند از دیگران ممتاز شوند و برتر باشند و اگر در گروهی هستند، گروه آنها برتر باشد و اگر در كشوری هستند، تیم كشورشان برتر از دیگران باشد.اگر انگیزه پیشرفت نبود، هرگز كسی در صدد كسب كمالات جدید نبود و تاكنون این پیشرفت‌ها در عرصه‌های گوناگون رخ نداده بود.
هرچه انسان رشد كند و به مرحله بالاتری برسد، كمال‌طلبی او نیز بالاتر می‌رود، لذا بچه‌ها دوست دارند وسایل بازی شان از دوستانشان بیشتر و بهتر باشد، وقتی رشد بیشتری كردند، دوست دارند نسبت به دیگران دارای علم بیشتری باشند و همینطور در مراحل بالاتر دوست دارند موقعیت، ثروت و قدرت بیشتری نسبت به دیگران داشته باشند.
انسان؛ موجودی کمال‌طلب
آیا هرگونه پیشرفت و كمال خواهی مطلوب است یا خیر؟ اكثریت انسانها به دنبال برتری‌هایی هستند كه به نحوی با مادیات ارتباط دارد. لذا مثلا افرادی كه دارای همت بالاتری هستند نهایتا به فكر تصرف و تسخیر كرات و سیاره‌های دیگر هستند كه همه آنها محدود در عالم ماده هستند.
انسان بقدری به دنبال كمال طلبی و پیشرفت است كه حتی اگر خود نتواند از نظر علم، ثروت، پست، مقام، سیاست و... پیشرفت كند و امتیازاتی كسب نماید، دوست دارد یك نحوه ارتباطی با كسانی برقرار كنند كه این پیشرفت‌ها را دارند.
انسان هرگز از پیشرفت در مادیات اشباع نمی‌شود، بلکه تنها زمانی اشباع می‌شود كه به یك منبع قدرت و کمال بی‌نهایت متصل شود. لذا چون خداوند این كمال بی‌نهایت را برای ما می‌خواهد، این میل به كمال را در ما قرار داده است كه اشباع نمی‌شود.
البته افراد معدودی مانند پیامبران بوده‌اند كه مردم را به سمت كمال بی‌نهایت كه ورای مادیات است، فراخواندند و افتخار را نه در پیشرفت‌های مادی و ارتباط با قدرتمندان در امور مادی، بلكه در ارتباط باخدای متعال می‌دانستند.
گاهی انسان حاضر است برای برقراری ارتباط و دیدار با فردی مشهور، قدرتمند یا مهم، مقدمات آن را فراهم كرده وحتی هزینه‌هایی نیز پرداخت كند،اما انسان می‌تواند بدون كوچكترین هزینه‌ای و در هر زمان و مكانی با بالاترین مقام و قدرت بی‌نهایت ارتباط برقرار كند. اگر قرار است انسان به دنبال برتری نسبت به دیگران باشد، باید سعی كند تا در ارتباط با خداوند متعال به دنبال رقابت و برتری باشد.
عزت آفرینی امام خمینی(ره)
بین میلیاردها‌ انسان، افراد معدودی هستند كه با اتصال به این قدرت بی‌نهایت در دنیا توانسته‌اند تأثیرگذار باشند، امام از بدو تولد، امام و آیت‌الله نبود، بلكه طلبه ساده‌ای بود و درس می‌خواند و بعد از اجتهاد و تدریس نیز، شاید حدود20 شاگرد داشت، در حالی كه خیلی از اساتید، شاگردان بسیار بیشتری داشتند، اما در او یك اراده و همتی برای بندگی و اخلاص بود كه در مقام مسابقه با دیگران از همگان جلوتر بود وخداوند چیزی به او عطا كرد كه سبب افتخاری برای او شد و ما چنین افتخاری را در دیگران سراغ نداریم.
به بركت امام(ره) میلیون‌ها انسان هدایت شده و كمال یافته‌اند، ایشان در همین دنیا نیز عزتی مثال زدنی برای كشور ایجاد كرد و به جائی رسید كه امروز خاك مرقدش را برای تبرك می‌برند و بیجا هم نیست.
تعلقات مادی، مانع ارتباط با قدرت الهی
خدا در درون انسان استعدادی آفریده كه اگر از آن آگاه شود و درست بهره‌برداری كند، قابل محاسبه با اعداد و ارقام نیست، هركس به میزان همت خود می‌تواند از این ظرفیت استفاده كند، اما به شرط اینكه این ظرفیت را بشناسد و برتری ارتباط با خدا را بر امكانات مادی درك كند و همت كند تا از تعلقات مادی بكاهد تا جایی برای تعلقات معنوی پیدا شود.
همانگونه که تا زمانی كه تعلق به اسباب بازی‌های بچه گانه وجود دارد، مسئله پست و مقام و مانند آنها مطرح نیست و انسان وقتی اهمیت پست و مقام را درك می‌كند كه کمی رشد كند و وارد مرحله بالاتری شود،ما تا در مرحله مادیات هستیم و رشد نکرده‌ایم، اهمیت ارتباط با قدرت الهی را نمی‌فهمیم مگر اینكه به مرحله بالاتری برویم و از تعلق به مادیات بكاهیم.
همه كمالات مادی كالبدی است كه روح آن، معنویت است و بدون این روح، كاخ كمالات فرو می‌ریزد. لذا علم، تكنولوژی و سایر پیشرفت‌ها، كالبدی بی‌جان است و تا روح معنوی در آن دمیده نشود، ارزشی نخواهد داشت.
بیانات آیت‌الله مصباح یزدی(دام‌ظله) در دیدار با جمعی از طلاب حوزه‌های علمیه سراسر كشور؛ قم؛ 27 /7 / 1392 .