زلال بصیرت
جامعیت بینظیر رهبر معظم انقلاب
يكي از اموري كه من در عمر هشتاد و چند ساله خود به تجربه ضرورت آن را درك کردهام و هر چه پیش ميرويم، بیشتر آن را باور ميكنم، لزوم اطاعت از رهبری نظام است؛ بنده بیش از 70 سال است که با معارف قرآن، روایات اهلبيت(عليهمالسلام)، تاریخ اسلام و سیره علما آشنا هستم، و به جرأت ميگویم، در طول تاریخ اسلام، بعد از ائمه اطهار(ع)کسی به جامعیت رهبر معظم انقلاب سراغ ندارم و امتيازات ايشان بسيار چشمگير و اعجابآور است.
حجم کار روزانه ایشان، بسیار زیاد است؛ به حدي كه انجام همه آنها توسط يك نفر در طول روز عجیب به نظر ميرسد.
طبیعتاً کار كردن با کسی که به وی مشکوک هستیم، برای هر فردي دشوار است؛ اما ایشان با وجود آنکه میدانند كساني در پی دسيسه و توطئه هستند، اما با مهربانی با همه برخورد میکنند. از سوی دیگر تقيد نسبت به انجام عبادات مستحبي، تعقیبات و زیارتهايي كه هيچگاه از برنامه ایشان حذف نمیشود و نشاط برآمده از این توسلات در سيماي ایشان متجلی است.
اگر فضائل ایشان را در يك کفه ترازو و فضائل همه رهبران عالم را در کفه ديگر ترازو قرار دهیم، باز هم به پای رهبری نمیرسند،اخلاص رهبري موجب ميشود که خداوند توفیقات ويژهای را به ايشان عنایت کند.
رهبر معظم انقلاب نماد اسلام و نظام اسلامی است و ما هر چه برای این نعمت ارزش قائل باشیم و به آن احترام بگذاریم، نشانه این است که اسلام و انقلاب را باور داريم و براي آن اهمیت قائل هستیم. ما علاوه بر اينکه باید وظیفه خودمان را در اين زمينه شناخته و به آن عمل کنیم، بايد دیگران را هم به انجام اين وظیفه دعوت کنیم.
احیای دین، مهمترین وظیفه کنونی
کسی پيرو و دوستدار واقعی اهل بیت (ع) است که تعریف و تمجيد، یا تقبیح مردم نسبت به وي برایش اهمیت نداشته باشد و او فقط به دنبال عمل به وظیفه و انجام دستور خدا باشد.
اکنون احیای دین و ارزشهای ديني مهمترین وظیفه است، متأسفانه گاهی به خاطر آموزشهای ناصحیح، ارزش برخی امور بیش از ارزش دین وانمود میشوند؛ مثلاً گاهی گفته میشود كه آب و خاک بقدری ارزش دارد که بجاست انسان جانش را فدای آن کند! این در حالی است که جان آدم ارزشی فراتر از آب و خاک دارد؛ اگر آب و خاک ارزشی داشته باشد، از آن جهت است كه تعلق به اسلام پيدا كرده، همچنانکه اگر پرچم مقدس است، به اين دليل است كه نماد اسلام و نظام اسلامی است.
کمک به مظلوم وظیفه دیگر يك مسلمان است. امیرالمؤمنین(ع) در آخرین لحظات زندگي شريف خود به حسنين(ع) وصیت میکند که دشمن ظالم و یار مظلوم باشید؛ اين امرنشاندهنده اهمیت کمک به مظلوم در فرهنگ اسلام است.
گدایی در خانه اهل بیت (ع)کیمیایی است که همه ما از دوران بچگی از پدر و مادر خود آموختهایم؛ این گدایی، کسب پررونقی است که هیچ سرمایهای لازم ندارد.
ما در انجام وظايفمان نباید به دنبال مطرح کردن اسم و رسم خود، گرفتن پست و مقام، يا به دست آوردن منافع مادي باشیم؛ اگر هدفمان اين امور باشد، ما چه تفاوتي با کفار داریم؟! چقدر خسارت است که انسان از طريق خدمتی که به واسطه آن میتواند سرمایه عظیم سعادت ابدي را کسب کند، در پي منفعت زودگذر دنيوي باشد!
ویژگیهای ممتاز آيتالله حائری شیرازی
آيتالله حائری شیرازی، به عنوان نمونهاي از بزرگاني كه فقط به انجام وظيفه ميانديشند، بود. او دارای دو صفت ممتاز بود؛ اول اینکه اگر كاري را وظيفه خود تشخیص میداد، در انجام آن کوتاهی نمیکرد و حتی اگر دیگران هم آن کار را ناشدنی ميدانستند، او دست از انجام وظیفه برنمیداشت. البته آدمی معصوم نیست و ممکن است در تشخيص خود اشتباه کند؛ اما در هر حال وظیفه او همان است که فهمیده است.
صراحت در اقرار به اشتباه، ویژگی ممتاز و بینظیر ديگر آيتالله حائری بود. صرف نظر از اينکه گاهي برخی مصالح ایجاب کند که انسان به اشتباهش اعتراف نکند، معمولاً خودخواهی انسان اجازه نمیدهد که به خطاهاي خود اقرار کند؛ علاوهبر اينکه چنین کاری برای عالمی مثل آيتالله حائري خیلی سنگین است؛ اما ايشان کمترین خودخواهی در وجودش نبود و از همينرو هيچ ابایی از اذعان به اشتباه خود نداشت.
زماني كه ایشان در مسجد وکیل به ایراد خطبه نماز جمعه میپرداخت، برخی از کسانی که قاعدتاً باید دوست ایشان میبودند، شعار میدادند: حائری مرگت باد! اما ایشان در پاسخ با لبخند میگفت: انشاءالله! چنین گذشتی به افسانه شبیه است و بايد براي ما الگو باشد.
بیانات آيتالله مصباح يزدي (دام ظله) در دیدار
با جمعی از مسئولان وزارت دفاع؛ قم؛ 96/10/14