به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 2,333
بازدید دیروز: 19,824
بازدید هفته: 26,811
بازدید ماه: 26,811
بازدید کل: 25,013,950
افراد آنلاین: 69
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
دوشنبه ، ۰۳ دی ۱٤۰۳
Monday , 23 December 2024
الاثنين ، ۲۱ جمادى الآخر ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
زلال بصیرت (۱۶۵) - تضعیف ایمان جوانان هدف درجه یک دشمنان ۱۳۹۷/۰۴/۰۶
زلال بصیرت
 
تضعیف ایمان جوانان هدف درجه یک دشمنان
 
  ۱۳۹۷/۰۴/۰۶
 
Image result for ‫آیت‌الله مصباح یزدی‬‎
بسم الله الرحمن الرحیم
یکی از شیوه‌های تربیتی قرآن کریم، یادآوری و تذکر حوادث گذشته برای استفاده از نقاط قوت و عبرت‌گیری از نقاط منفی آنها است. به عنوان نمونه با وجود اینکه هنوز مدت زیادی از زمان بعثت پیامبر خاتم(ص) نگذشته بود، خداوند در قرآن به مسلمانان یادآوری می‌کند که شما در مقابل دشمنان، بسیار ضعیف بودید، اما خدا شما را نصرت داد و روزی فراوان به شما عطا کرد.امروز وضعیت مسلمانان از زمانی که این آیه نازل شد، بسیار بهتر است و طبیعتاً اگر قرار بود امروز آیه‌ای نازل شود، قطعا با لحنی بالاتر و آگاهنده‌تر می‌بود.
کشور ما در این چهل سال با اتفاقات شیرین، لذت‌بخش و امیدآفرین و همچنین پدیده‌های تلخ و رنج‌آور متعددی روبه‌رو بوده است؛ آمیختگی این خوشی‌ها و ناخوشی‌ها است که زمینه را برای امتحانات الهی و انتخاب آگاهانه فراهم می‌کند.
گاهی یادآوری حوادث شیرین و نصرت‌های الهی، انسان را چنان امیدوار می‌کند که نیازی به تلاش و انجام وظیفه نمی‌بیند؛ گاهی نیز حوادث تلخ سبب می‌شود تا انسان ناامید و نسبت به ادامه کار دلسرد شود؛ چنین برداشت‌هایی آفت‌های یادآوری گذشته است.
ثبات قدم و انجام وظیفه، زمینه‌ساز کسب پیروزی
 امید داشتن به رحمت الهی کافی نیست؛ بلکه شایستگی دریافت رحمت و نصرت الهی تنها با عمل به وظیفه حاصل می‌شود. پیش‌بینی‌های قرآن در خصوص پیروزی قطعی حق بر باطل نیز به این معنا نیست که می‌توان دست روی دست گذاشت و آسوده خاطر بود که خداوند، در نهایت حق را پیروز خواهد کرد. چنین پیش‌بینی‌هایی نشان‌دهنده راه برای کسانی است که به دنبال حق هستند؛ خدا به چنین كسانی امیدواری می‌دهد که در صورت ثبات قدم و انجام وظیفه، قطعاً پیروز خواهند شد.
مسلمانان در جنگ بدر، فقط سیصد و سیزده نفر و از نظر امکانات و تجهیزات نظامی در نهایت ضعف بودند؛ اما دشمن‌شان با هزار مرد جنگی و امکانات مجهز به مقابله با آنها آمده بود، ولی همین تعداد اندک مسلمانان همه توان خود را در طبق اخلاص گذاشتند، خدا هم فرشتگان را به یاری‌شان فرستاد. این جریان به ما می‌آموزد كه شرط نصرت الهی این است که در انجام وظیفه کوتاهی نکنیم؛ حتی اگر دشمن ما بسیار قوی و از امکانات ظاهری فراوان بهره‌مند باشد.
تا خدا را داریم و به وظیفه‌مان ‌عمل می‌کنیم، نباید ترسی از قدرت دشمن داشته باشیم؛ اینکه گاهی گفته می‌شود دشمن از نظر نظامی بسیار قوی است و می‌تواند با یک بمب، تمام کشور را نابود کند، یا از نظر علمی و تکنولوژی به حدی رشد کرده که دسترسی به آن برای ما امکان ندارد، سخنانی اشتباه است.  چه بسا دشمن، مسئولان و خواص ما را در کشورهای غربی به ساختمان‌های مجلل و لوکس و نهادهای علمی پیشرفته ببرند و حتی سلاح‌های فوق‌پیشرفته خود را برای آنها به نمایش بگذارند تا این افراد خود را باخته و در مقابل دشمن احساس ضعف کنند.
قرآن به صراحت می‌گوید در حالی که مسلمانان بسیار اندک و در نهایت ضعف بودند، خداوند به آنها نصرت و قدرت عطا کرده است؛ لذا ضعف‌های موجود نباید ما را نا امید كند؛ از سوی دیگر پیشرفت‌هایمان نیز نباید موجب غرور ما بشود. در هر حال، ما  باید تلاش کنیم و امیدمان فقط به خداوند متعال باشد.
در تبلیغات باید حقایقی برای مردم بیان شود که مانع نا امیدی آنها در مقابل قدرت شیاطین و یادآور نصرت‌های الهی در سایه تلاش برای خدا می‌شود. باید توجه داشته باشیم كه سنت‌های الهی همیشه جاری است و یکی از سنت‌های خداوند این است که «إِنْ تَنْصُرُوا اللهَ یَنْصُرُکُم».
فداکاری‌هایی که جوانان مخلص ما در مبارزه با رژیم شاهنشاهی و در دفاع مقدس از خود نشان دادند، جهان را به تعجب واداشت. اگر در زمان پیامبر صلوات‌الله‌علیه یک حنظله غسیل‌الملائکه وجود داشت، در طول انقلاب اسلامی صدها نفر برتر از حنظله داریم؛ همچنین مادرانی که با وجود احساسات مادرانه خود، چندین فرزند خود را تقدیم اسلام کرده و به دست خودشان فرزندانشان را در کفن گذاشتند؛ اما اشک از چشمانشان جاری نشد.
وقتی چنین افرادی با این روحیه در جامعه باشند، خدا نیز نصرت خود را شامل حال آنها می‌کند و این مردم می‌توانند در سایه اتکا به خدا، با کمترین امکانات شگفتی بیافرینند.
خطر سستی و رخوت در نسل جدید
 هرچند نسل كنونی ما کمتر از نسل گذشته نیست و در میان ایشان جوانانی فداکارتر از گذشته وجود دارند، اما امروز عواملی در جامعه وجود دارد که به‌طور عادی سبب می‌شود روحیه فداکاری و آمادگی برای جهاد و شهادت در افراد کمرنگ‌تر از گذشته باشد. به عنوان مثال ظلم و ستم رژیم پهلوی سخت و تلخ بود؛ اما همین ظلم عاملی برای ایجاد انگیزه و حرکت در نسل گذشته بود. نسل امروز اصلاً چنین عاملی را لمس نکرده است؛ همچنانکه شرایط زمان دفاع مقدس را نیز درک نکرده و از همین رو، آن عوامل محرك انگیزه را ندارد. این مسئله به صورت طبیعی می‌تواند عامل رخوت و سستی در جوانان این نسل بشود.
بسیاری از رزمندگان آن دوران، امروز نیز با تمام وجود به نظامشان عشق می‌ورزند. برخی جانبازان قطع نخاعی که سال‌ها روی تخت افتاده‌اند، هنوز هم حاضر نیستند نام و یاد امام(ره) را با چیز دیگری عوض کنند؛ اما برخی از كسانی که چندین سال در جبهه‌ها حضور داشته و گاهی ماه‌ها زن و فرزند خود را نمی‌دیدند، بعد از جنگ با خود اندیشیدند آنها كه سال‌ها با سخت‌ترین مشکلات به سر برده‌اند، باید در مقابل آن سختی‌ها، منفعت و امتیاز ویژه‌ای بگیرند. چنین اموری هم عامل رخوت و سستی می‌شود.
گاهی این رخوت‌ها موجب ایجاد ضعف‌هایی در جامعه می‌شود،باید ضعف‌ها را شناخت و برای رفع آن برنامه‌ریزی کرد. گاهی ضعف‌ها از خارج کشور تحمیل می‌شود؛ یعنی دشمنان نقاطی را که می‌توانند از طریق آنها ضعف و نا امیدی را به جامعه القا کنند، شناسایی کرده و با صرف هزینه‌های کلان طی سال‌ها به‌دنبال ایجاد خلل در اراده ملت و تضعیف آنها هستند.
تلاش دشمن برای تضعیف ایمان جوانان
 یکی از روش‌های دشمنان برای تضعیف اراده ملت، ترویج برخی افکار از طرق مختلف از جمله فضای مجازی است. ما باید برای مقابله با هر یك از این شیوه‌ها برنامه‌ریزی لازم را انجام دهیم.
ما در مقابل همه امکانات دشمن، فقط یک چیز داریم و آن ایمان به خداست، تاریخ معاصر شاهد نمونه‌های عینی فراوانی از نصرت الهی است. مگر قبل از انقلاب امام راحل(ره) و مردم چه داشتند که به كمك آن نظام شاهنشاهی را سرنگون کنند؟ در دوران دفاع مقدس، ما حتی نمی‌توانستیم سیم خاردار وارد کنیم؛ در حالی که دشمن پیشرفته‌ترین سلاح‌ها را در اختیار داشت و همه دنیا به او کمک می‌کرد؛ اما نتیجه جنگ چه شد؟
اگر خدا را باور داشته باشیم و به وظیفه‌مان عمل کنیم، ناامیدی برای ما بی‌معنا است. همان خدایی که مسلمانان ضعیف را در جنگ بدر پیروز کرد، انقلاب اسلامی را به پیروزی رسانید و آن را حفظ کرد، هنوز هم خدایی می‌کند. اتفاقاً دشمن نیز به قدرت سلاح ایمان پی برده و از همین رو تمام تلاشش را برای نابودی یا تضعیف ایمان جوانان به کار گرفته است.
بر اساس آیات قرآن و نیز یافته‌های روانشناختی و همچنین تجربه عملی، از جمله شیوه‌های مهم تضعیف ایمان، اولاً ایجاد شبهه و تشکیک در معارف دین و ثانیا ایجاد دلبستگی‌های مادی و لذت‌ها است؛ دلبستگی‌ای که سبب فراموشی دین می‌شود.
بر همین اساس، برای مقابله با دشمنان باید در دو بعد تعلیم و تزکیه برنامه‌ریزی مناسب داشته باشیم و مطابق آن تلاش کنیم؛ یعنی از سویی باید پایه‌های فکری و اعتقادی جوانان ما تقویت شود و از سوی دیگر با تزکیه و تربیت صحیح در چارچوب برنامه‌ای منسجم، مراقب باشیم كه آفت‌های شیطانی و هواهای نفسانی دین آنها را نابود نکند.
  بیانات آیت‌الله مصباح یزدی (دام ظله)  در  دیدار با مدیران ستادی و مسئولان دفاتر استانی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی  سراسر کشور؛ مشهد ؛7 /2 / 1397.