به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 3,118
بازدید دیروز: 901
بازدید هفته: 10,187
بازدید ماه: 3,118
بازدید کل: 23,787,486
افراد آنلاین: 7
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
سه‌شنبه ، ۰۱ خرداد ۱٤۰۳
Tuesday , 21 May 2024
الثلاثاء ، ۱۳ ذو القعدة ۱٤٤۵
خرداد 1403
جپچسدیش
4321
111098765
18171615141312
25242322212019
313029282726
آخرین اخبار
24 - (نکته نظرات دشمنان اسلام ) جان کری: باید در برجام می‌ماندیم تا ایران را ... ۱۳۹۷/۰۷/۱۵
(نکته نظرات دشمنان اسلام )
 
جان کری:
 باید در برجام می‌ماندیم تا ایران را در مسئله موشکی پاسخگو کنیم
 
   ۱۳۹۷/۰۷/۱۵
 
 
«جان کری» وزیر خارجه اسبق آمریکا در مصاحبه با شبکه خبری «سی‌.‌ان‌.ان» از تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای خروج از توافق هسته‌ای با ایران انتقاد کرد و استفاده از برجام به عنوان «اهرم فشار» علیه ایران را بهترین راهبردی توصیف کرد که واشنگتن می‌توانسته آن را دنبال کند.
از نظر کری، ماندن در برجام و همزمان تلاش برای «پاسخگو کردن ایران» در مسائل غیرهسته‌ای سیاستی بوده که واشنگتن بایستی دنبال می‌کرده است.
وی گفت: آیا بهترین سیاست برای ایالات متحده این است که از توافقی که ما به ایجاد آن کمک کردیم و به آن پایبندی وجود داشت، خارج شویم؟ فکر می‌کنم [با این کار] بهترین گزینه سوزانده شد- که عبارت بود از ماندن در توافق و استفاده از آن به عنوان اهرم فشار به منظور مجاب کردن اروپایی‌ها، چینی‌ها و روس‌ها برای همکاری با ما جهت پاسخگو کردن ایران در موضوع موشکی، داشتن عملکرد بهتر در یمن و همکاری در مسئله حزب‌الله.
به گزارش فارس، وزیر خارجه اسبق آمریکا افزود: بنابراین، ما می‌توانستیم از برجام برای رسیدن به نتایج دیگر استفاده کنیم. اما فکر نمی‌کنم خروج از برجام، در راستای منافعمان باشد.
به وقتش خارج می‌شدیم
گفتنی است جان کری - شهریور 97 - در مصاحبه‌ با رادیو آمریکایی سلم گفته بود: «می‌شد این توافق(برجام) را به عنوان اهرم فشاری برای وادار کردن ایران به امتیازدهی در موضوعات دیگر از جمله مسائل موشکی و منطقه‌ای مورد استفاده قرار داد».
وی در این مصاحبه تاکید کرده بود: «شما این توافق را نگه می‌دارید و به ایرانی‌ها می‌گویید ببینید، ما به شما گفته‌ایم که باید این چیزها [فعالیت‌های موشکی و منطقه‌ای] را متوقف کنید. من به شما دو سال یا یک سال یا هر زمان دیگری، وقت می‌دهم. ما حاضریم درباره این چیزها مذاکره کنیم. اما اگر شما مذاکره نکنید، اگر تا آن زمان این کار را نکنید، من از این توافق خارج می‌شوم».
در حقیقت وزیر خارجه اسبق آمریکا با اصل خروج این کشور از برجام مشکلی ندارد، فقط ایرادی که به این موضوع می‌گیرد این است که چرا زود این کار را انجام دادیم در صورتی که می‌توانستیم در حوزه موشکی و منطقه‌ای هم امتیاز بگیریم و بعد خارج شویم.
لازم به ذکر است که ترامپ در
18 اردیبهشت سال جاری پس از اطمینان از ماندن ایران در برجام- بر طبق تضمین روحانی به موگرینی- و سپس اطمینان از نقش نیابتی اروپا در مطرح کردن موضوع موشکی و منطقه‌ای، از برجام خارج شد.
 
 
 
 
نیویورک‌تایمز:
 
مکانیسم‌های اروپا ژستی برای نگاه داشتن ایران در برجام است

Image result for ‫مکانیسم‌های اروپا ژستی برای نگاه داشتن ایران در برجام است‬‎
روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز در تحلیلی درباره قصد اروپایی‌ها برای ایجاد یک نهاد مالی جهت دور زدن تحریم‌های آمریکا، آن را ژستی برای نگاه داشتن ایران در توافق هسته‌ای توصیف کرد.
نیویورک‌تایمز نوشته: آمریکا از مدت‌ها پیش، از قدرت اقتصادی و مالی‌اش برای پیگیری اهدافش در زمینه سیاست خارجی استفاده کرده و این اقداماتش معمولاً در فعالیت شرکت‌های خارجی اخلال ایجاد کرده و متحدان نزدیک آمریکا را ناامید کرده است. اما هفته گذشته، اتحادیه اروپا، از طرحی جدید برای دور زدن تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه ایران خبر داد. فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت، این اتحادیه در حال ایجاد «نهادی برای پرداخت‌های ویژه» با هدف محافظت از شرکت‌های غیرآمریکایی در برابر تحریم‌های آمریکا است.
به گزارش فارس، نیویورک تایمز نوشته است: احتمال می‌رود دولت دونالد ترامپ، با هر گونه تلاش برای حمایت مالی با ایران مبارزه کند اما اتحادیه اروپا هم در تلاش است نشان دهد که ترامپ و آمریکا نمی‌توانند مهم‌ترین دستاوردهایش در زمینه سیاست خارجی را به باد دهند.
مکانیسم اتحادیه اروپا هم اهداف و کارکرد ساده‌ای دارد: این اتحادیه بایستی راهی ایجاد کند تا شرکت‌ها، در شرایطی که بانک‌های غربی همکاری نمی‌کنند، بتوانند پول را به داخل و خارج از ایران منتقل کنند. اما به نوشته نیویورک‌تایمز، عده زیادی به این طرح مشکوک هستند. نیویورک‌تایمز نوشته است: برخی از تحلیلگران گفته‌اند اتحادیه اروپا به احتمال زیاد اصلاً انتظار ندارد که چنین نظام پرداختی کاملاً ایجاد شود. به گفته این تحلیلگران، این مکانیسم، بیشتر ژستی به شمار می‌رود تا اروپایی‌ها ایران را به پایبندی به توافق هسته‌ای مجاب کنند.
مطابق این تحلیل، بزرگ‌ترین چالشی که احتمالاً اروپا در این راستا با آن مواجه خواهد بود، این است که شرکت‌های بزرگ غربی، اصلاً نیازی به این نهاد مالی نخواهند داشت، چون اصلاً قرار نیست تجارتی با ایران داشته باشند. شمار زیادی از شرکت‌های چندملیتی بعد از خروج آمریکا از برجام، بازار ایران را ترک کرده‌اند.
علاوه‌بر این، اتحادیه اروپا با چالش محتمل بزرگ دیگری هم روبه‌رو است: بانک‌ها احتمالاً تمایلی به داشتن هیچ‌گونه ارتباط با نهاد مورد بحث نخواهند داشت، زیرا این کار آنها را در معرض تحریم‌های آمریکا قرار می‌دهد. در صورتی که بانک‌های غربی با این نهاد مالی قطع ارتباط کنند، شرکت‌های اروپایی راهی برای جابه‌جا کردن پول از طریق آن نخواهند داشت. به نوشته نیویورک‌تایمز، اتحادیه اروپا ممکن است بخواهد از یک نهاد دولتی، مثل «بانک سرمایه‌گذاری اروپا» برای انجام تراکنش‌های مالی از طریق نهاد مالی مورد نظر استفاده کند، اما چنین اقدامی، آن نهاد را هم در معرض تحریم‌های آمریکا قرار می‌دهد. در این گزارش آمده است: حتی اگر اتحادیه اروپا بتواند سامانه مورد نظر را ایجاد کند باید بتواند شرکت‌ها را متقاعد کند که این نهاد مالی قابل اعتماد است و آنقدر ایمن است که ایالات متحده قادر به نفود در آن نیست.