به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 2,749
بازدید دیروز: 3,419
بازدید هفته: 2,749
بازدید ماه: 120,538
بازدید کل: 24,429,419
افراد آنلاین: 4
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
شنبه ، ۳۱ شهریور ۱٤۰۳
Saturday , 21 September 2024
السبت ، ۱۸ ربيع الأول ۱٤٤۶
شهریور 1403
جپچسدیش
21
9876543
16151413121110
23222120191817
30292827262524
31
آخرین اخبار
130 - نامه سرگشاده استادان حوزه علمیه قم و اساتید حقوق، علوم سیاسی و دیپلمات‌ها به شورای نگهبان ۱۳۹۷/۰۷/۲۹
نامه سرگشاده استادان حوزه علمیه قم به شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام
خسارت برجام تکرار نشود
 
تشکل استادان سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم با یکهزار عضو در نامه‌ای سر گشاده و تحلیلی به اعضای شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام، هیئت‌رئیسه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و مجلس خبرگان خواستار دقت نظر و همه‌جانبه نگری آنها در پیوستن به کنوانسیون CFT شدند.

در این نامه آمده است: رهبر معظم انقلاب با‌اشاره به تعبیر امام بزرگوار از مجلس به عنوان عصاره فضائل ملت، ملت ایران را نماد فضائلی همچون ایمان، علم، اعتماد به نفس، استقلال، پایداری و افتخار به داشته‌های خود دانسته و تأکید می‌نمایند که مجلس نباید نماد تردید و خود کم‌بینی، یأس و نا امیدی و بی‌اعتنایی و بی‌مبالاتی به مسائل کشور باشد و نباید با دید مأیوسانه به ظرفیت‌ها و توانایی‌های ملی نگاه کند. (بیانات معظم‌له، 30/3/97) اظهارنظرهای مقامات عالی رتبه کشوری و حوزوی و دانشگاهی (از جمله نامۀ 941 تن از اساتید عضو تشکل مبنی بر مخالفت با تصویب FATF مطبوع در 19 تیرماه سال جاری روزنامه کیهان) درخصوص این کنوانسیون از قبل مطرح و روشن بوده است.
-رهبر معظم انقلاب امام خامنه‌ای(ادام الله ظله): مجلس شورای اسلامی که رشید و بالغ و عاقل است باید مستقلاً در موضوعاتی مثل مبارزه با تروریسم یا مبارزه با پولشویی قانونگذاری کند... البته ممکن است برخی از مفاد معاهدات بین‌المللی خوب باشد اما هیچ ضرورتی ندارد با استناد به این مفاد، به کنوانسیون‌هایی بپیوندیم که از عمق اهداف آنها آگاه نیستیم یا می‌دانیم که مشکلاتی دارند. (30/3/1397)
-آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظله): پذیرش FATF سیاهی مطلق است. پذیرش شرایط غرب عقلاً، شرعاً و منطقاً حرام است. (سایت معظم‌له)
-آیت‌الله العظمی نوری همدانی (دام ظله): مبادا FATF مانند برجام شود. وکلای مردم باید در خانه ملت مراقب باشند. حوزه علمیه با تمام قوا مخالف FATF است. (سایت معظم‌له)
در بخش دیگری از این نامه خاطرنشان شده است: قبلاً بر خود لازم می‌بینیم از ۱۲۰ نماینده که براساس وظیفه دینی و ملی خود به این لایحه رأی منفی دادند تقدیر و تشکر‌نماییم.
اکنون این سؤال مطرح است:
چرا رئیس‌مجلس با آن‌که نظر رهبر معظم انقلاب درخصوص این‌گونه معاهدات بین‌المللی به صورت روشن بیان شده بود؛ به دنبال استفسار نظر مقام معظم رهبری از دفتر معظم‌له بر آمد؟ به علاوه مگر نظر معظم ‌له همان‌طور که در جوابیه آمده، درخصوص اصل کنوانسیون‌ها برای نمایندگان روشن نبوده است که بخواهند درخصوص آن اظهار نظر بنمایند؟
قطعاً در این جوابیه، چیزی که مؤید پیوستن ایران به چنین معاهداتی از سوی رهبر معظم انقلاب بوده باشد وجود ندارد و آن‌چه که در این جوابیه ملاحظه می‌شود فقط‌اشاره به بُعد طی مسیر قانونی تصویب قوانین در نظام جمهوری اسلامی ایران است نه بیشتر.
از شما اعضای محترم شورای نگهبان، استدعا داریم براساس شرع مقدس اسلام و قانون اساسی، با بررسی دقیق فقهی و قانونی این مصوبه مجلس، از هرگونه ضایع شدن حقوق حقه ملت شریف ایران، جلوگیری‌نمایید تا خدای‌ناکرده تجربه خسارت ‌بار برجام تکرار نگردد؛ چرا که پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) می‌فرمایند: «لا یسلع المؤمن من جحرِ مرتین» «مومن از یک موضع دو بار گزیده نمی‌شود» (من لا یحضره الفقیه، ج4، ص 378)

 

نامه سرگشاده اساتید و دیپلمات‌ها به شورای نگهبان:
 
 تأیید CFT کمک به افزایش فشارتحریم‌ها علیه ایرانیان با نام شورای نگهبان است
 
 
 
در نامه سرگشاده اساتید و دیپلمات‌ها به شورای نگهبان تاکید شده است: تایید CFT کمک به افزایش فشار تحریم‌ها علیه ایرانیان با نام شورای نگهبان است.
تعدادی از اساتید حقوق، علوم سیاسی و دیپلمات‌ها پیرامون بررسی لایحه CFT به شورای نگهبان نامه نوشتند.
در بخشی از این نامه آمده است: گروه ویژه اقدام مالی بر اساس توصیه شماره ۳۶ خود، ایران را موظف کرده است تا به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم(CFT) بپیوندد. لایحه دولت برای الحاق به این کنوانسیون را نمی‌توان جدای از انجام درخواست‌ها و الزامات FATF دانست و بیان این مطلب که «این لایحه به FATF ربطی ندارد»، کاملاً نادرست و خلاف واقع است.
در بخش دیگری از این نامه آمده است: بر دولت نیز آشکار شده است که الحاق به این کنوانسیون برای «نهضت‌های آزادیبخش و مبارزات گروه‌های مقاومت و ایران» مشکلات متعدد ایجاد خواهد نمود و برای رفع آن، متوسل به اعلامیه تفسیری شده و اعلام کرده است: «دولت جمهوری اسلامی ایران اعلام می‌دارد مبارزات مشروع مردمی علیه سلطه استعماری و ‌اشغال خارجی در راستای اعمال حق تعیین سرنوشت که به عنوان یک اصل حقوق بین‌الملل عمومی به رسمیت شناخته می‌شود، در چارچوب مصادیق اعمال تروریستی مندرج در جزء (ب) بند (۱) ماده ۲ کنوانسیون نخواهد بود» لیکن این اعلامیه تفسیری، فاقد آثار حقوقی لازم و صرفاً نظر ایران را مطرح می‌سازد، در صورتی‌که کشور‌های غربی، کاملاً با این تفسیر مخالف بوده و هستند. هدف و منظور اصلی این کنوانسیون و کشور‌های غربی ایجاد‌کننده این سامانه، تروریستی شناخته شدن گروه‌های مقاومت و مقابله با آنهاست.
در بخشی از این نامه آمده است: اعلامیه تفسیری مذکور، یک موضع‌گیری سیاسی، برای مصرف داخلی است؛ و از نظر حقوقی نیز نمی‌تواند «حق شرط» یا «حق تحفظ» نسبت به تعریف تروریسم و ماده ۲ کنوانسیون، تلقی شود، زیرا ماده ۶ کنوانسیون، هرگونه حق شرط یا حق تحفظ در این زمینه را ممنوع می‌شمرد؛ بنابراین امکان اعلام هیچ‌گونه شرط و یا تحفظی از نظر حقوقی در این خصوص وجود ندارد؛ بنابراین در صورت الحاق به آن، تکالیف مندرج در کنوانسیون برای ایران لازم‌الاجرا خواهد شد.
در نامه تعدادی از اساتید حقوق، علوم سیاسی و دیپلمات‌ها پیرامون بررسی لایحه CFT به شورای نگهبان تاکید شده است: آمریکا و اروپایی‌ها، با حقّ شرط‌ها و اعلامیه‌هایی که کشور‌های اسلامی صادر کرده تا «مبارزات جنبش‌های آزادیبخش به عنوان اَعمال تروریستی شناخته نشوند»، به استناد «مغایرت با هدف منظور کنوانسیون»، صریحاً مخالفت کرده‌اند. کشور‌های آمریکا، فرانسه، انگلیس، آلمان، هلند سوئد، نروژ و...، به شروط کشور‌های سوریه، اردن، مصر و یمن و...؛ اعتراض و با آن مخالفت کردهاند (متن نامه‌ها و مخالفت‌های مکتوب آنها در سایت سازمان ملل درج است).
در بخش دیگری از این نامه آمده است: از جمله موارد اختلاف میان کشور‌های غربی و اسلامی، انگیزه اقدامات گروه‌ها است؛ کشور‌های اسلامی انگیزه مشروع همانند مقابله و مبارزه با ‌اشغالگری، مبارزه با استعمار و مبارزه با سلطه را خارج از تعریف تروریسم می‌دانند، لیکن کشور‌های غربی کاملا با این موارد مخالف بوده و برعکس مصداق اعمال تروریستی محسوب می‌کنند. این تعریف، با سیاست‌های اصولی ج. ا. ا. در حمایت از مبارزات مشروع نهضت‌های آزادیبخش و گروه‌های مقاومت؛ در تعارض و مغایر با اصول ۳ و ۱۵۴ قانون اساسی است.
به گزارش مهر، در این نامه تاکید شده است: الحاق ایران به «کنوانسیون بین‌المللی مقابله با تامین مالی تروریسم (ICSFT)»؛ ناقض اصول ۳، ۴، ۱۱، ۱۵۲، ۱۵۳،۱۵۴و ۱۵۵ قانون اساسی مبنی بر «طرد کامل استعمار و جلوگیری از نفوذ اجانب»، «تنظیم سیاست خارجی کشور بر اساس معیار‌های اسلام، تعهد برادرانه نسبت به همه مسلمانان و حمایت بی‌دریغ از مستضعفان جهان»، «هرگونه قرارداد که موجب سلطه بیگانه بر... و دیگر شئون کشور گردد ممنوع است»، «سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بر اساس نفی هرگونه سلطه‌جویی و سلطه‌پذیری، حفظ استقلال همه‌جانبه...، دفاع از حقوق همه مسلمانان و عدم تعهد در برابر قدرت‌های سلطه‌گر»، «از مبارزه حق‌طلبانه مستضعفین در برابر مستکبرین در هر نقطه از جهان حمایت می‌کند» که از اصول اساسی انقلاب است؛ خواهد بود و قطعاً تایید CFT کمک به افزایش فشار تحریم‌ها علیه ایرانیان با نام شورای نگهبان است.