به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 293
بازدید دیروز: 18,753
بازدید هفته: 293
بازدید ماه: 293
بازدید کل: 23,662,124
افراد آنلاین: 10
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
شنبه ، ۰۱ اردیبهشت ۱٤۰۳
Saturday , 20 April 2024
السبت ، ۱۱ شوّال ۱٤٤۵
اردیبهشت 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
313029
آخرین اخبار
۱۳۷ - فشار قبر و حقیقت آن ۱۳۹۸/۰۸/۱۳

فشار قبر و حقیقت آن

     ۱۳۹۸/۰۸/۱۳

Image result for ‫قـرآن‬‎
 
 

در روایات است که بسیاری از مردگان با فشار قبر مواجه می‌شوند. پرسش این است که افرادی که به مرگ غیر طبیعی می‌میرند و مثلا سوزانده می‌شوند یا در دریا دفن می‌شوند ویا جسمشان طعمه حیوانات می‌شود واساسا جسمشان در گور قرار نمی‌گیرد، چگونه با فشار قبر مواجه می‌شوند؟ سؤال دیگر اینکه پس از مرگ، نفس از بدن خاکی خارج می‌شود و با توفی الانفس (زمر، آیه 42) دیگر نفسی نیست تا جسم خاکی و این جسد خالی درد و فشاری را تحمل کند؟
در پاسخ باید گفت که بر اساس روایات، حقیقت قبر این گور خاکی نیست، بلکه نفس انسانی پس از خروج از جسد خاکی دارای یک جسم برزخی است که بدان عذاب می‌شود؛ قبر ، گودال و حفره‌ای است که جسد در آن قرار می‌گیرد و دفن می‌شود؛ اما این حفره نمادی از عالم برزخ است که انسان وارد آن می‌شود؛ خدا می‌فرماید: و پیشاپیش آنان برزخى است تا روزى که برانگیخته خواهند شد. (مومنون، آیه 100)
در کتاب امالی شیخ طوسی از پیامبر(ص) و امیرمومنان علی(ع) روایت است که فرمود: القَبْرُ رَوْضَهًْ مِنْ رِیَاضِ الجَنََهًْْ أَوْ حُفْرََهًْ مِنْ حُفَرِ النَّارِ؛ قبر بوستانی از بوستان‌های بهشت یا گودالی از گودالهای دوزخ است.(بحار الأنوار، ج 6 ، ص 218)
از آنجا که عوالم ،چهارگانه نیست، بلکه سه گانه دنیا و برزخ و آخرت است، نمی‌توان گفت که قبر یک عالمی دیگر است، بلکه مراد از قبر در این گونه روایات همان عالم برزخ است که در قرآن به آن‌اشاره شده است. در روایات است که قبر همان عالم برزخ است. از امام صادق(ع) پرسیدند: قبر چیست؟ حضرت فرمود: القبر هو البرزخ. راوی در ادامه می‌پرسد: برزخ چیست؟ حضرت می‌فرماید: القبر منذ حین موته الی یوم القیامه؛ همان قبر است از هنگام مرگ تا روز قیامت. (بحارالانوار ج 6 ص 218)
براساس آموزه‌های قرآن، وقتی کافران و گناهکاران می‌میرند، فرشتگانی در عالم برزخ به شکنجه و عذاب آنان می‌پردازند: و اگر ببینى آنگاه که فرشتگان جان کافران را مى‏‌ستانند بر چهره و پشت آنان مى‏‌زنند و گویند: عذاب سوزان را بچشید. (انفال، آیه 50)
در جایی دیگر می‌فرماید: پس چگونه تاب مى‌‌آورند وقتى که فرشتگان عذاب، جانشان را مى‏‌ستانند و بر چهره و پشت آنان تازیانه مى‌‏نوازند.(محمد، آیه 27)
پس مراد از فشار قبر همان فشار و شکنجه‌هایی است که در عالم برزخ از سوی فرشتگان بر جسم برزخی- نه جسد مادی و خاکی - متوفی وارد می‌شود. برخی از مردگان حتی اگر جسد یا گوری نداشته باشند، در عالم برزخ با چنین وضعیتی مواجه خواهند شد.