به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 4,270
بازدید دیروز: 12,157
بازدید هفته: 30,978
بازدید ماه: 23,887
بازدید کل: 25,890,626
افراد آنلاین: 25
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
چهارشنبه ، ۰۳ اردیبهشت ۱٤۰٤
Wednesday , 23 April 2025
الأربعاء ، ۲۵ شوّال ۱٤٤۶
اردیبهشت 1404
جپچسدیش
54321
1211109876
19181716151413
26252423222120
3130292827
آخرین اخبار
1004 - ابراهیم کارخانه‌ای : جهان پس از کرونا امن‌تر است ۱۳۹۹/۰۱/۳۱
جهان پس از کرونا امن‌تر است 
 
۱۳۹۹/۰۱/۳۱
 
ابراهیم کارخانه | دیدبان مجلس

ابراهیم کارخانه‌ای
۱- سابقاً قدرت کشورها بر اساس دستیابی به کلاهک‌های اتمی و جنگ افزارهای مدرن سنجیده می‌شد. با این محاسبه آمریکا با داشتن بیش از پنج هزار کلاهک هسته‌ای آماده پرتاب در صدر کشورهای جهان قرار داشت، اما امروزه با ورود ویروس قدرتمند کرونا به صحنه معادلات جهانی؛ توانمندی کشورها بر پایه منافع ملی بر اساس مقابله آنها با این ویروس جهانخوار سنجیده می‌شود. ذره‌ای با ابعاد به طور متوسط ۱۲۵ نانومتر که مقدار اندکی از آن برای ابتلای کل ساکنان کره زمین کفایت می‌کند.
۲- اگر چند دهه قبل، بشر با دستیابی به بمب نوترونی توانایی داشت با در امان نگه داشتن دستاوردهای فیزیکی، حیات انسانها را هدف قرار دهد؛ امروزه بمب ویروس کرونا بدون آسیب رساندن به تاسیسات بشری حیات انسان‌ها را در کره زمین به خطر انداخته است. در حالی که علم و فناوری می‌بایست در خدمت بشریت باشد، متاسفانه حاصل پیشرفت‌های علمی به عاملی برای نابودی فناورانه انسان‌ها منجر شده است!
غفلت انسان از خود و خدا و توجه محض به فناوری، دستاورد امروز علم بشری است. در حالی‌که در آمریکا یکصد و سی آزمایشگاه تحقیقاتی در رابطه با جنگ بیولوژیک و هزاران مرکز سخت‌افزاری و نرم‌افزاری ضد بشری حیات بشریت را هدف قرار داده‌اند، حتی یک مرکز تحقیقاتی مورد حمایت دولت‌ها برای تامین نیازهای فطری بشری و توجه به خالق هستی نه در این کشور و نه در کل جهان غرب وجود ندارد و بشر در بند مادیت، فلسفه وجودی خویشتن را که عبادت خدای یکتا است به کلی فراموش کرده است و در دام فناوری و توجه به دنیا اسیر شده است.
۳-‌اشباع تمدن غرب از فرهنگ منحط لیبرال دموکراسی و فقدان معنویت؛ انسان غربی را به انسانی بی‌پناه و سرگردان و با بحران هویتی مواجه نموده است که برای رهایی از آن دیری نخواهد پایید که ساختمان سست و بی‌ریشه تمدن غرب فرو خواهد ریخت و توجه به دین و معنویت جای لاابالی‌گری غربی را خواهد گرفت، حرکتی که اکنون با ناتوانی فناوری در برابر یک ویروس و احساس تنهایی انسان از خلاء معنویت، ناقوس آن به صدا درآمده است و انسان سرگشته از تمدن غرب اکنون بیش از هر زمان دیگر به دنبال یک منجی و گشودن راهی به سوی خداست که پاسخگوی نیاز به آرامش در نهاد ناآرام او باشد.
4- ویروس کرونا صرفاً حیات انسانها را نشانه نرفته است بلکه به تبع آن حیات اقتصادی کشور‌ها را نیز در معرض خطر قرار داده است. بر این اساس کشورها می‌باید پا به پای تلاش برای حفظ جان ملت‌های خود، از حرکت چرخ اقتصاد نیز غفلت نورزند. هوشمندی پیش دستانه مقام معظم رهبری در نامگذاری سال ۹۹ به عنوان سال جهش تولید، اقدامی اساسی در جهت حرکت پرشتاب چرخ تولید و مقابله با ویروس کرونا می‌باشد که می‌بایست به عنوان اولویت نخست مورد توجه مسئولان و دست‌اندرکاران صنعت کشور قرار گیرد.
با توجه به طولانی بودن زمان ریشه‌کنی کامل این ویروس و نقش کلیدی اقتصاد در حیات انسانها، مقابله همزمان این دو، آزمون بزرگی را برای کشور‌های جهان رقم خواهد زد تا توانمندی خود را در مقابله با این جنگ دو سویه به منصه ظهور بگذارند. بدون شک جمهوری اسلامی ایران که طی تحریم‌های حداکثری آمریکا و اروپا سال‌های سختی را پشت سر گذاشته است با بهره‌گیری از تجربیات ۸ سال دفاع مقدس و تکرار حماسه همدلی در بین آحاد ملت ایران که اکنون در جای‌جای ایران اسلامی جاری است با مدد الهی از گردنه مشکلات کنونی عبور خواهد کرد لیکن کشورهایی که طی سال‌های گذشته شرایط دشوار جنگ اقتصادی و نظامی را بر ملت‌های منطقه تحمیل نموده‌اند و عامل کشتار جمعی میلیونها انسان بیگناه بوده‌اند سرنوشت نامعلومی را در رابطه با کرونا برای خود رقم خواهند زد.
5- با اوج گیری شیوع ویروس کرونا و مطالبه عمومی ملت‌ها از دولت‌ها برای تأمین سلامت و معیشت و ناتوانی آمریکا و غرب از تامین نیاز‌های اولیه داخلی؛ به مرور نظام جدیدی مبتنی بر درون‌گرایی جای سیاست‌های جنگ افروزانه خارجی را خواهد گرفت و کشورهای تجاوزگر و جنگ افروز می‌باید امنیت و ثبات سیاسی خود را در نگاه به درون جست‌وجو کنند نه در تجاوز و لشکرکشی به دیگر کشور‌های جهان؛ بر این اساس معادلات سیاسی جهانی پس از کرونا دچار تغییرات اساسی خواهد شد و با پرداختن کشورها به رفع نابسامانی‌های درونی، نظام نوینی مبتنی بر درون‌زایی در جهان شکل خواهد گرفت که بر پایه آن معاهدات نظامی و ساختار‌های جهانی دچار تحول گردیده و کشورها، مؤلفه نخست امنیت سیاسی خود را در توجه به ملت‌های خود و معاهدات انسان دوستانه جست‌وجو خواهند کرد.
6- ناتوانی آمریکا و غرب در تاءمین بهداشت، معیشت و امنیت ملت‌های خود و اقدام به دزدی محموله‌های بهداشتی از هم پیمانان نظامی خود در برابر تهاجم یک ویروس! این سؤال را در اذهان عمومی ملت‌های جهان ایجاد می‌کند که این کشورها قبل از استقرار صدها پایگاه نظامی زمینی و دریایی در اقصی نقاط عالم و صرف هزینه‌های هزاران میلیارد دلاری؛ می‌بایست ثبات و امنیت خود را در درون خاک خود و در توجه به ملت‌های خود جست‌وجو کنند نه در تجاوز و جنگ افروزی و کشتن میلیونها انسان بیگناه در سرزمین کشورهای دیگر.
7- از شگفتی‌های امروز جهان بشری است که به جای آنکه کشورهای کوچک از حمله قدرت‌های شرور و متجاوز احساس ناامنی کنند، کشوری مانند آمریکا که خود را قدرت اول نظامی جهان می‌داند و دهها کودتا و تجاوز نظامی به دیگر کشور‌های جهان را در پرونده خود ثبت نموده است با طرح احساس ناامنی و تأمین امنیت، سرمایه‌های عظیم چندین تریلیون دلاری را که می‌بایست صرف بهداشت و معیشت مردم آمریکا بشود صرف هزینه‌های نظامی بیهوده در اقصی نقاط عالم می‌کند.!!! بدون شک در شرایط نوین جهانی با تغییر اجتناب‌ناپذیر نگاه جنگ‌افروزانه آمریکا و غرب از خارج به داخل کشور، جهان پس از کرونا جهان امنی خواهد بود.