79 - برایان هوک: اختلافات آمریکا و اروپا بر سر مسئله ایران صرفاً تاکتیکی است ۱۳۹۹/۰۳/۲۰
برایان هوک:
اختلافات آمریکا و اروپا بر سر مسئله ایران صرفاً تاکتیکی است
۱۳۹۹/۰۳/۲۰
مسئول گروه ویژه اقدام علیه ایران در وزارت امور خارجه آمریکا تأکید کرد که اختلاف دولت متبوعش با کشورهای اروپایی بر سر مسئله تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران نه یک اختلاف ذاتی و راهبردی، بلکه یک اختلاف «تاکتیکی» است.
برایان هوک، مسئول گروه ویژه اقدام علیه ایران در وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری تأکید کرد که اختلاف واشنگتن با دولتهای اروپایی بر سر تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران نه یک اختلاف ذاتی و راهبردی، بلکه یک اختلاف تاکتیکی است.هوک با اعلام اینکه واشنگتن برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران از هیچ تلاشی فروگذار نمیکند، اظهار داشت: ایران در این قضیه از حمایت بینالمللی برخوردار نیست. اختلاف ما با برخی کشورها [مشخصاً کشورهای اروپایی] در این زمینه یک صرفاً تاکتیکی است و نه ذاتی و راهبردی.
وی در ادامه مدعی شد: روسیه و چین میخواهند به ایران سلاح بفروشند و به همین دلیل تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران، از نظر آنها گزینه مناسبی نیست.
برایان هوک در بخش دیگری از صحبتهای خود با تکرار ادعاهای بیاساس مقامات کشورش مبنی بر حمایت ایران از تروریسم مدعی شد: برداشتن تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران به این کشور امکان میدهد که منطقه را بیثبات کند. حسن روحانی رئیسجمهور ایران گفته است که تمدید نشدن تحریمهای تسلیحاتی یک پیروزی برای این کشور خواهد بود.
وی افزود: ما میخواهیم تحریمهای بینالمللی که به موجب توافق هستهای به حالت تعلیق درآمدند دوباره برقرار شود. توافق هستهای با ایران مقولهای مجزا از قطعنامه 2231 شورای امنیت است.
به گزارش تسنیم، مسئول گروه ویژه اقدام علیه ایران در وزارت امور خارجه آمریکا درخصوص نتایج تحریمهای دولت متبوعش علیه ایران نیز ادعا کرد: تحریمها علیه ایران به نتایجی عالی منجر شدهاند. به لطف تحریمها، ایران از میلیاردها دلار درآمد نفتی محروم شده است.
این دیپلمات ارشد آمریکایی بااشاره به اینکه سیاست فشار حداکثری علیه ایران ادامه خواهد یافت، مدعی شد: ایران تحت فشار بسیار شدیدی است و درهای دیپلماسی به روی این کشور باز است. ایران باید به خواسته رئیسجمهور ترامپ جواب دهد.
اقدام غیرقانونی آمریکا
شورای امنیت ملی کاخ سفید در اقدامی غیرقانونی و خلاف مقررات بینالمللی، شرکتها و کشورها را بابت احتمال همکاری با شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران تهدید کرد.
حساب کاربری وابسته به شورای امنیت ملی کاخ سفید بااشاره به اجرایی شدن تحریمها علیه شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکت ای-سیل (E-Sail) مستقر در چین در توئیتر نوشت: شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل پشتیبان برنامههای هستهای، موشکهای بالیستیک و نظامی ایران است.
در ادامه این پیام آمده است: تجارت با شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران الان با خطر مواجه شدن با تحریمهایاشاعه تسلیحات کشتار جمعی همراه است.
شورای امنیت ملی کاخ سفید در ادامه ادعاهای خود گفته است: تا وقتی که ایران دست از تهدید صلح و امنیت بینالمللی برندارد فشار حداکثری علیه این کشور ادامه خواهد داشت.
در حالی که مقامهای آمریکایی دائما ادعا میکنند تحریمهای آنها مردم ایران را هدف قرار نداده و اقلام انسانی از جمله غذا و دارو از تحریمها معاف هستند، اما تحریمهایی که اجرای آنها از روزهای گذشته علیه ایران آغاز شد به صراحت صادرات دارو، اقلام غذایی و زراعی به ایران را با ممنوعیت مواجه میکند.
نامه ایران به مدیرکل آژانس
کاظم غریبآبادی سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان ملل و سایر سازمانهای بینالمللی مستقر در وین، با ارسال نامهای به «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی درخصوص رفتار غیرقانونی و متخلفانه آمریکا در قبال تعهدات بینالمللی خود در حوزه همکاریهای هستهای و ایجاد ممانعت در این زمینه، این اقدامات را مغایر با مفاد مواد ۲ و۳ اساسنامه آژانس، ماده ۴ معاهده عدماشاعه، قطعنامههای کنفرانس عمومی آژانس، برجام، و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت خواند.
وی ضمن اعلام اینکه ایران محق است تا اقدامات جبرانی را در قبال این شرایط اتخاذ کند، از اعضای آژانس خواست تا به مسئولیت خود برای واکنش مناسب به این اقدامات غیرقانونی آمریکا عمل کنند.
نماینده دائم ایران همچنین از مدیرکل آژانس خواست تا اینگونه اقدامات خلاف تعهدات آمریکا را در گزارشات خود در رابطه با اجرای اسناد مرتبط آژانس، منعکس کند.
گستاخی فرانسه
سخنگوی وزارت خارجه فرانسه در واکنش به گزارش جدید مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، در اقدامی گستاخانه همکاری فوری و کامل ایران با آژانس را خواستار شد.
اظهارات سخنگوی وزارت خارجه فرانسه درباره لزوم بازگشت ایران به تعهدات کامل برجامی در شرایطی صورت گرفته که این کشور به همراه آلمان و انگلیس، به تعهداتشان در این توافق و وعدههای مکررشان به ایران درباره جبران خروج غیرقانونی آمریکا از برجام عمل نکردهاند.
اعضای اروپایی برجام، به ایران بدهکار هستند اما با گستاخی ژست طلبکار میگیرند.