به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 1,351
بازدید دیروز: 9,409
بازدید هفته: 19,499
بازدید ماه: 154,128
بازدید کل: 25,764,631
افراد آنلاین: 21
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
دوشنبه ، ۱۸ فروردین ۱٤۰٤
Monday , 7 April 2025
الاثنين ، ۹ شوّال ۱٤٤۶
فروردین 1404
جپچسدیش
1
8765432
1514131211109
22212019181716
29282726252423
3130
آخرین اخبار
97 - سناتور آمریکایی: توافق ایران و چین، چالشی عمده برای کارزار فشار حداکثری آمریکا است ۱۳۹۹/۰۵/۰۳
سناتور آمریکایی:
 
توافق ایران و چین، چالشی عمده برای کارزار فشار حداکثری آمریکا است
 
۱۳۹۹/۰۵/۰۳
 
 
یک عضو دموکرات کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا توافق ایران و چین را چالشی عمده برای کارزار فشارحداکثری واشنگتن توصیف کرد.
یک نماینده مجلس سنای آمریکا توافق همکاری چین و ایران را چالشی برای سیاست موسوم به کارزار فشار حداکثری آمریکا توصیف کرد و خواستار پاسخ به آن شد.
کریستوفر کونز، عضو دموکرات کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا این اظهارات را در نشستی که در این کمیته برای بررسی رقابت میان آمریکا و چین برگزار شد مطرح کرد.
کونز در این نشست از استفن بیگان، معاون وزیر خارجه آمریکا که به نمایندگی از دولت دونالد ‌ترامپ در این جلسه حاضر شده بود پرسید: گزارش‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه چین و ایران در مسیر رسیدن به توافقی فراگیر هستند که به چین اجازه سرمایه‌گذاری چندین میلیارددلاری در بخش‌های زیرساخت و انرژی [ایران] را می‌دهد و به این کشور اجازه دسترسی قابل‌اتکا به نفت ارزان‌قیمت ایران را می‌دهد.
وی افزود: به علاوه این توافق، یقیناً چالشی عمده در برابر کارزار فشار حداکثری [علیه ایران] خواهد بود. آیا دولت، راهبردی هماهنگ - هم در داخل خود دولت و هم در هماهنگی با متحدانمان-  برای پاسخ‌دهی به روابط رو به گسترش ایران و چین و افزایش نفوذ چین در خاورمیانه در نتیجه این توافق دارد؟
خشم مقامات آمریکایی
معاون وزیر خارجه آمریکا در واکنش به گزارش‌ها درباره قصد ایران و چین برای رسیدن به توافقی جامع، پکن را به تحریم اقتصادی تهدید کرد.
 بیگان در پاسخ گفت گزارش‌ها در این خصوص ناقص و حاوی قضاوت‌های شتابزده هستند. او گفت که رایزنی‌هایی میان ایران و چین برای حصول این توافق وجود دارد، اما هنوز توافقی میان دو طرف منعقد نشده است.
سند توافق همکاری ایران- چین این روزها به یکی از دغدغه‌های اصلی رسانه‌ها و تحلیلگران آمریکا و همچنین مقام‌های دولت این کشور تبدیل شده است.
پیش‌نویس «برنامه ۲۵ ساله همکاری‌های جامع ایران و چین» چندی پیش به تصویب هیئت دولت جمهوری اسلامی ایران رسیده و وزارت خارجه مأمور انجام اقدامات نهایی تا امضای این سند با طرف چینی شد.
این سند  حوزه‌های  سیاسی، امنیتی، دفاعی، فرهنگی، کشاورزی، اقتصادی، علمی، جهانگردی، نفت و انرژی، زیرساخت‌های مخابراتی و فناوری ارتباطات، تجارت، بهداشت و سلامت و. .. را شامل می‌شود.
یکی از مفاد این سند، توافق بر سر تجارت با ارزهای ملی است. همچنین در این سند بارها به طرح بزرگ چین به نام «یک کمربند-  یک راه» (طرحی بر بستر مسیر جاده ابریشم)‌ اشاره شده و اینکه ایران می‌تواند ضمن مشارکت فعال در این طرح جهانی،  از فواید اقتصادی و صندوق اعطای وام این طرح نیز بهره‌مند شود.
در برخی از بندها صحبت از تسهیل سرمایه‌گذاری و فاینانس است و برخی از بندها از حمایت‌های متقابل سیاسی در مجامع بین‌المللی می‌گوید. در حوزه نظامی و دفاعی موضوعاتی همچون آموزش، انتقال فناوری‌های دفاعی، مبارزه با ‌تروریسم و رزمایش مشترک آمده است.
بر اساس این مدارک چین وارد‌کننده ثابت نفت از ایران خواهد بود و ایران نیز باید نگرانی‌های چین برای بازگشت سرمایه‌گذاری خود را برطرف کند.
ارتقای همکاری‌های بانکی، مالی و بیمه‌ای و گشایش شعبات بانک‌های ایران و تاسیس بانک مشترک ایران و چین به‌ویژه ایجاد پیام رسان ملی میان دو کشور به جای سوییفت نیز مطرح شده است.
هراس صهیونیست‌ها
یک رسانه صهیونیستی در یادداشتی مفصل، توافق ایران و چین را «مرحله‌ای خطرناک» در شراکت راهبردی دو کشور قلمداد کرده و به ۵ دلیل برای اهمیت آن برای دو طرف‌ اشاره کرده است.
مجله «الگمینر» که تمرکز اخبارش را گزارش‌های مربوط به رژیم صهیونیستی تشکیل می‌دهد در تیتر مطلب خود نوشته است: «چین و ایران به مرحله‌ای خطرناک در شراکت راهبردی‌شان رسیده‌اند».
به گزارش فارس، این رسانه به ۵ اهمیت توافق ایران و چین، به خصوص برای طرف ایرانی در بحبوحه تحریم‌های دولت «دونالد ‌ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا‌ اشاره کرده که در زیر آمده است:
۱-  بیشتر کشورهای اروپایی که با سیاست دولت ‌ترامپ علیه ایران مخالفت می‌کردند در سکوت خبری از توافق‌هایی که برجام وعده می‌داد عقب‌نشینی کرده‌اند. برای مسئولان ایران، شراکت راهبردی با چین منافع تهران در سطح بین‌المللی را حفظ خواهد کرد.
۲-  توافق با چین به خصوص برای بخش انرژی ایران حائز اهمیت است که باید اقدام به جذب سرمایه‌گذاری ۱۳۴ میلیارد دلاری در بخش نفت و ۵۲ میلیارد دلاری در صنعت پتروشیمی‌کند. طبق گزارش، سرمایه‌گذاری پکن در بخش انرژی ایران بین سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۹ نزدیک به ۱۱.۱ میلیارد دلار بوده است.
۳-  مرحله جدید در شراکت راهبردی چین و ایران می‌تواند به معنی تغییر محاسبات این دو کشور در دوران پسابرجام باشد. چین و ایران در کنار پاکستان و احتمالاً عراق، سوریه و لبنان با روندی کند اما مطمئن در حال تشکیل محوری هستند که می‌تواند موزانه قدرت منطقه‌ای را بر هم زده و نفوذ چین را در خاورمیانه به شدت توسعه دهد.
۴-  چین ضعف آمریکا را که در حال
دست و پنجه نرم کردن با رکود اقتصادی، تبعات کرونا و انزوای فزاینده بین‌المللی است احساس کرده است. پیش‌نویس این توافق با ایران نشان می‌دهد چین از لحاظ جایگاه ژئوپولتیک خودش را در جایگاهی احساس می‌کند که بتواند آمریکا را نادیده بگیرد. چین احساس می‌کند به اندازه‌ای قوی شده که بتواند در برابر تحریم‌های یک‌جانبه ایستادگی کند.
۵-  علاوه‌بر همه این عوامل، پروژه‌های موجود در پیش‌نویس توافق ایران- چین (در زمینه‌های بانکداری، فرودگاه، ارتباطات نسل ۵، بنادر، خطوط ریلی و ده‌ها مورد دیگر) با هدف بلندپروازانه چین برای توسعه نفوذ اقتصادی و راهبردی خود در سراسر اوراسیا از طریق طرح «یک کمربند یک راه» مطابقت دارد.
در پایان این متن آمده است: «در صورتی که این توافق اجرایی شود، شراکت دو کشور باعث ایجاد نقاط تنش خطرناکی در روابط رو به وخامت چین و آمریکا ایجاد خواهد کرد».
تامین منافع ایران و چین
مجید تخت‌روانچی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد، در مصاحبه با شبکه راشاتودی، روابط ایران و چین را دارای قدمتی طولانی خواند و افزود: توافق ایران و چین، موضوعی غیرعادی نیست. ایران و چین، متحدان طبیعی هم هستند که همکاری آنها با یکدیگر، در راستای منافع هردوی آن‌هاست.
غلامرضا انصاری معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه در پاسخ به این سؤال که «آیا نظیر امضای سند همکاری بلندمدت با چین، با سایر کشورها از جمله روسیه و هند هم خواهیم داشت؟» تصریح کرد: با هر کشوری که روابط‌مان به یک بلوغ روشن برسد، طبیعی است که پیشنهاد ما ایجاد بستر مطمئن‌تر برای روابط در آینده است؛ با کشورهایی همچون روسیه و هند نیز به محض اینکه روابط به پختگی خود برسد وارد مرحله برنامه‌ریزی برای همکاری‌های دراز مدت خواهیم شد که امروز این مرحله با چین آغاز شده است.