به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 1,329
بازدید دیروز: 9,409
بازدید هفته: 19,477
بازدید ماه: 154,106
بازدید کل: 25,764,611
افراد آنلاین: 14
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
دوشنبه ، ۱۸ فروردین ۱٤۰٤
Monday , 7 April 2025
الاثنين ، ۹ شوّال ۱٤٤۶
فروردین 1404
جپچسدیش
1
8765432
1514131211109
22212019181716
29282726252423
3130
آخرین اخبار
115 - چین: پایان محدودیت‌های تسلیحاتی ایران باید اجرایی شود/ جشن ظریف و روحانی برای پایان تحریم داوطلبانه ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
چین: پایان محدودیت‌های تسلیحاتی ایران باید اجرایی شود
 
۱۳۹۹/۰۷/۲۹
چین: لغو تحریم تسلیحاتی ایران باید اجرایی شود - خبرگزاری مهر | اخبار ایران  و جهان | Mehr News Agency
نمایندگی دائم چین در «وین» با ‌اشاره به مانع‌تراشی‌های واشنگتن در مسیر معاملات تسلیحاتی با ایران تأکید کرد پایان محدودیت‌های تسلیحاتی ایران باید اجرایی شود.
نمایندگی دائم چین در «وین» در پیامی که در صفحه توییتر خود منتشر کرد، بر پایان محدودیت‌های تسلیحاتی ایران تأکید کرد و آن را نشانه‌ای از تکمیل اولین مرحله از اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت خواند.
در این پیام ضمن تأکید بر لزوم اجرای صادقانه قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت درخصوص پایان محدودیت‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران، آمده است: طبق قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، در تاریخ ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰ (۲۷ مهرماه)، محدودیت‌های انتقال تسلیحات و ممنوعیت سفر علیه ایران منقضی شده است و نمایانگر تکمیل اولین مرحله از اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است. این توافقاتی که به وضوح در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل آمده است باید صادقانه مورد اجرا قرار گیرد.
به گزارش فارس، بیانیه نمایندگی دائم چین در وین در شرایطی مطرح شده است که از بامداد یکشنبه و با منقضی شدن محدودیت‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران، مقام‌های آمریکایی از جمله مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، تهدیدها علیه کشورهای دیگر درخصوص هرگونه معاملات تسلیحاتی با ایران را آغاز کرده‌اند.
پمپئو روز یکشنبه با صدور بیانیه‌ای درخصوص فروش هرگونه سلاح به ایران علی‌رغم منقضی شدن محدودیت‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی، هشدار داد و گفت: بر همین اساس، صادرات برخی سلاح‌های متعارف به ایران نقض قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت به شمار می‌رود، ضمن آنکه خریداری هر گونه سلاح یا اقلام مرتبط از ایران، نقض قطعنامه ۱۷۴۷ شورای امنیت خواهد بود.
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بامداد یکشنبه در آستانه پایان محدودیت‌های تسلیحاتی و ممنوعیت سفر تعدادی از شهروندان و مسئولان نظامی کشور بیانیه‌ای منتشر و اعلام کرد از امروز، جمهوری اسلامی ایران می‌تواند هرگونه سلاح و تجهیزات لازم را، از هر منبعی، بدون محدودیت قانونی و صرفا براساس نیازهای دفاعی خود تهیه کند و همچنین می‌تواند بر مبنای سیاست‌های خود تسلیحات دفاعی صادر کند.
 
 
پایان تحریم تسلیحاتی و مارش پیروزی خیالی دولت
 
 جشن ظریف و روحانی برای پایان تحریم داوطلبانه/
 
پاسخ وزارت خارجه روسیه به خبرگزاری وابسته به دولت: مذاکره‌کنندگان ایران محدودیت‌های
 
تسلیحاتی را بطور داوطلبانه پذیرفتند!/
 
خود تحریمی تسلیحاتی با چه هدفی در برجام گنجانده شد؟
 

در مورد ماده 26 برجام در ویکی تابناک بیشتر بخوانید

 
گروه سیاسی-رجانیوز: ساعت ۳:۳۰ صبح ۲۷ مهر ماه محدودیت‌های تسلیحاتی مندرج در قطعنامه ۲۲۳۱ ملغی می‌شود. اما سوال اینجاست چرا این تحریم که ذیل تحریم‌های هسته‌ای ایران بوده است با پنج سال تاخیر برداشته شده است؟ و سوال مهمتر اینکه آیا دولت روحانی و تیم مذاکره ظریف آنگونه که القا می‌کنند قهرمان رفع این تحریم هستند یا متهم به ادامه دادن غیرقانونی آن؟
 
رجانیوز قبلا (25مرداد 1399) در گزارشی با این عنوان که « چرا تیم ظریف در لغو تحریم تسلیحاتی سازش کرد؟» به بررسی روند تحریم تسلیحاتی ایران و تمدید آن طی مذاکرات برجامی پرداخت. در این گزارش به صحبت‌های مقامات روسی و اروپایی استناد شده بود که البته موجب ناراحتی وزارت امور خارجه دولت روحانی واقع شد. وزارت خارجه در بیانیه‌ای سعی کرد تا استدلال‌های وارده در این خصوص را به چالش بکشد اما در نهایت به تایید حرف منتقدان مجبور شد.(اینجا)
 
حالا با نزدیک شدن به رفع تحریم‌های تسلیحاتی ایران بار دیگر روسیه پذیرش داوطلبانه محدودیت‌ها توسط تیم مذاکره کننده ایرانی را نقل کرد.
 
 زاخارووا روز پنجشنبه در نشست خبری هفتگی در ساختمان وزارت امور خارجه روسیه  در پاسخ به پرسش خبرنگار رسانه دولتی ایرنا که در مورد لغو محدودیت تسلیحاتی ایران توضیحاتی داد و بار دیگر بر عقب نشنی وزارت خارجه ایران در مذاکرات برجامی بر سر حقوق مردم ایران تصریح کرد. 
 
سخنگوی وزارت امورخارجه روسیه گفت: «تهران بخشی از محدودیت ها را بطور داوطلبانه برای تسریع روند مثبت مذاکرات در مورد برجام برعهده گرفت. از ابتدا برای همه طرف های شرکت کننده مشخص بود که این محدودیت ها هیچ ارتباطی با حل و فصل مسائل پیرامون برنامه هسته ای ایران ندارد.»
 

Video Player

 
 
 
این صحبت‌ها در حالی است که مقامات دولتی سعی داشته‌اند هر بار رفع تحریم‌های تسلیحاتی را به عنوان نماد قوت برجام و پیروزی دستگاه دیپلماسی خود معرفی کنند!
 
 به عنوان نمونه پس از اینکه در ماه‌های اخیر تلاش‌های آمریکا برای ادامه تحریم تسلیحاتی ایران ناکام ماند و در نهایت شورای امنیت با رای مخالف روسیه و چین و آرای ممتنع اروپا به طرح ادامه تحریم تسلیحاتی ایران «نه» گفت، حسن روحانی در این خصوص گفت: «عدم موفقیت آمریکا نشان از قدرت برجام نیمه جان است که روبروی آمریکا ایستاد و آن را شکست داد». این درحالی است که از پیش مشخص بود که طرح آمریکا شکست می‌خورد چرا که چین و روسیه از زمان شکل گیری برجام مخالف تمدید غیرقانونی این تحریم‌ها بودند و رای نیاوردن طرح آمریکا در شورای امنیت نشان از قوت برجام ندارد.
 
 تحریم تسلیحاتی ایران پس از 27 مهر 1394 از آن جهت غیرمشروع شناخته می‌شود که به دلیل ارتباط مستقیمی که در قطعنامه‌های شورای امنیت با پرونده هسته‌ای کشورمان داشت باید در توافقنامه هسته ای خاتمه می‌یافت. اما در اقدامی عجیب آمریکا آن را استثنا کرد و تا 5 سال پس از برجام (یعنی تا مهر امسال) ادامه داد. اقدامی که البته با مخالفت روسیه و چین همراه بود اما در نهایت  با سازش تیم مذاکره کننده ظریف، تمدید این تحریم تا 5 سال دیگر در قطعنامه 2231  گنجانده شد.
 
شرمن مذاکره کننده امریکا بعد از برجام در مصاحبه ای این مساله را باز کرد. وی در مصاحبه خود با راشامترز به بخشی از جزئیات مذاکرات هسته‌ای در روزهای پایانی و زمانی که حسین فریدون به وین اعزام شده بود پرداخت.
 
شرمن با اشاره به برخی از نقاط اختلاف تیم مذاکره کننده آمریکا و روسیه در جریان مذاکرات هسته ای گفت: «یکی از نقاط واگرایی و اختلاف ما و روس‌ها که البته در اواخر مذاکرات بر روی میز گذاشته شد، قطعنامه سازمان ملل در خصوص تحریم موشکی و تسلیحاتی بود. روسیه معتقد بود که نباید هیچ محدودیتی بر روی موشک و تسلیحات باشد. آنها هیچ محدودیتی را بر روی موشک‌های خودشان نمی‌خواستند و البته فکر می‌کردند که چنین محدویتی نباید بر ایرانیان هم اعمال شود. نهایتاً بر سر این موضوع مصالحه کردیم.»
 
شرمن ادامه داد: «روسیه و چین معتقد بودند که قطعنامه صرفا باید توافق را تائید کند و نباید هیچ محدودیتی بر برنامه موشکی و تسلیحاتی ایران باقی بماند. آن‌ها نمی‌خواستند برنامه موشکی یا ممنوعیت واردات تسلیحاتی ایران پابرجا بماند. اما آن‌ها متوجهه شدند که بدون وجود محدودیت‌هایی که بود، ما نمی‌توانیم توافق کنیم.»
 
این در حالی است که ریابکوف عضو ارشد تیم مذاکره کننده روسیه 17 شهریور 1395 در گفتگو با خبرگزاری تسنیم در این باره گفت:‌ «این موضوعی پنهان نیست که روسیه طی مذاکرات هسته‌ای حامی رفع تحریم‌های تسلیحاتی ایران در زودترین موعد ممکن بود، ما حتی در مقاطعی پیشنهادهایی را تدوین کردیم که براساس آن تحریم تسلیحاتی یک ماه پس از اجرای برجام رفع شود، اما نتیجه متفاوت بود»
 
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه نیز دو روز پس از انعقاد برجام در تاریخ 25 تیر 1394 اظهار داشت که طرف ایرانی با طرف غربی درباره تحریم های تسلیحاتی مصالحه کرد! وی این مهم را فاش کرد که: «ما و چین می‌خواستیم تحریمهای تسلیحاتی لغو شود، اما با وجود حمایت ما، خود تیم ایرانی موافقت کردند که تحریم‌ها تا ۵ سال ادامه یابد.»
 
وندی شرمن در ادامه این گفتگو در خصوص محدودیت‌های ایران و روسیه برای قبول کردن نتیجه نهایی مذاکرات این‌چنین می‌گوید: «مسئله مهم دیگر این بود که روسیه نمی‌خواست توافق (هسته‌ای ایران و 1+5) مبنایی برای چیزهای دیگر شود. برای ایرانیان هم مهم بود که این توافق یک توافق خاص و منحصر به فرد و آنان تبدیل به انگشت‌نمای دیگران نشوند. مجبور بودیم تلاش بسیار زیادی به کار ببندیم تا هر دوی این خواسته‌ها عملی شود.»
 
با این تفاسیر می‌توان گفت لغو تحریم نامشروعی که پنج سال قبل باید در قطعنامه 2231 لغو می‌شد و غرب گرایان علی‌رغم مخالفت چین و روسیه بر ادامه آن تن دادند نمی‌تواند باعث افتخار دولت روحانی باشد.