به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 441
بازدید دیروز: 9,638
بازدید هفته: 16,505
بازدید ماه: 10,079
بازدید کل: 25,290,209
افراد آنلاین: 6
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
سه‌شنبه ، ۰۲ بهمن ۱٤۰۳
Tuesday , 21 January 2025
الثلاثاء ، ۲۱ رجب ۱٤٤۶
بهمن 1403
جپچسدیش
54321
1211109876
19181716151413
26252423222120
30292827
آخرین اخبار
1405 - دکتر محمد جواد ایروانی : نامه استاد دانشگاه تهران به وزیر اقتصاد کره‌جنوبی ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
نامه استاد دانشگاه تهران به وزیر اقتصاد کره‌جنوبی 
 
۱۳۹۹/۰۷/۲۹

آقای «هونگ‌نام‌کی» در همیشه روی یک پاشنه نمی‌چرخد - مشرق نیوز
با احترام
همان­‌طور که می­‌دانید، پیش از آغاز تحریم‌های آمریكا، كره جنوبی از ایران، نفت خام و میعانات گازی خریداری کرده ‌اما هنوز آن را تسویه نکرده است. آن هم در شرایطی كه ایران زیر فشار شدیدترین تحریم‌های اقتصادی قرار دارد. شما حتی برای تسویه بدهی‌تان از طریق تهاتر اجناس مورد نیاز ایران، همكاری نكرده‌اید. اجناسی كه الزاما تحریم هم نیستند. در ایران ضرب‌المثل مهمی داریم. «در همیشه روی یك پاشنه نمی‌چرخد.» شاهدی برای توجه به عقلانیت و دوراندیشی. ایرانی‌ها گاهی این ضرب‌المثل را در پاسخ به كسی كه آزاری متوجه‌شان كرده باشد نیز به كار می‌برند، یعنی جواب این نامهربانی خودتان را خواهید دید.
«ما علاوه‌بر معافیت واردات نفت از ایران، معافیت استفاده از «وون» برای مبادلات مالی با ایران را هم گرفته‌ایم تا بتوانیم با استفاده از سیستم پرداخت با واحد پول كشورمان (وون) تجارت بین دو كشور را ادامه دهیم.» این را «یو جانگ هیان»، سفیر كره جنوبی در ایران، آبان‌ماه 1397 در مصاحبه‌ای اعلام کرد. آن روزها، كره جنوبی در دوره معافیت 180 روزه آمریكا قرار داشت. شما اما شرایطی را فراهم كرده بودید كه گرفتن پول برای ایرانی‌ها ساده نبود. چطور؟ شما می‌خواستید حدود 20 درصد پول مانده نفت ایران را به یورو تسویه كنید و مابقی را با «وون». اما مشكل این بود كه ایران باید كالاهای كره‌ای را از انبارهای منطقه‌ای شركت‌های كره‌ای تهیه می‌كرد. عمدتا هم در امارات. هزینه تبدیل «وون» به درهم، نیز بسیار زیاد بود. چنان كه هیچ مقام مسئولی نمی‌توانست زیر بار تصمیم آن برود. تهیه كالا از بازار كره جنوبی هم 17 درصد مالیات برای ایران ثبت می‌كرد! ایرانی‌ها حاضر بودند كه 50 درصد پول نفت فروخته شده با یورو تسویه شود و 50 درصد دیگر با پول كره جنوبی. شما اما تنها 30 درصد تسویه با یورو را پذیرفتید. مذاكرات آنقدر طول كشید كه دوره معافیت از تحریم تمام شد و پول ایران در كره جنوبی ماند.
بازار گسترده و جذاب ایران، زمانی محل حضور شرکت­‌های مطرح کره­‌ای بود، اما حال این شركت‌ها تحت فشار آمریكا خودشان كركره‌ها را پایین كشیده و از ایران رفته‌اند. این موضوع بیشتر از آنکه به ضرر اقتصاد ایران باشد به نفع آن است. توسعه روزافزون تولیدات شرکت­‌های ایرانی و اقبال مردم ایران نسبت به مصرف این محصولات، نشان می­‌دهد این اقدام شرکت­‌های کره‌­ای مانند جرقه‌­ای برای رشد صنایع داخلی ایران عمل کرده است. بدیهی است در آینده امکان بازپس گرفتن بازار محصولات مشابه برای شرکت‌­های کره‌­ای به آسانی گذشته نیست و این رفتارهای غیرقانونی، موضوع تحریم کالاهای کره‌­ای را به عنوان یک شریک تجاری نامطمئن و پیش­‌بینی ناپذیر مطرح می­‌سازد و همینطور در همکاری­‌های راهبردی بین دو کشور در آینده تاثیر گسترده­‌ای خواهد داشت.
شما بر خلاف کلیه قوانین و مقررات بین­‌المللی و صرفا باً تکیه بر قوانین داخلی یک کشور ثالث (ایالات متحده) منابع ارزی ایران را بلوکه کرده‌اید و با رفتارهای یک‌جانبه‌­گرایانه آمریکا همراهی می‌­کنید، بنابر این باید این نکته را به خاطر داشته باشید که با شکست کارزار فشار حداکثری علیه ایران و عقب‌­نشینی آمریکا از رفتارهای خصمانه خود، آخرین کشوری خواهید بود که اجازه سرمایه‌­گذاری، تجارت و بهره‌گیری از فرصت­‌های گسترده بازار 80 میلیون نفری ایران و کار مشترک با بازارهای ثالث را خواهید داشت. از این رو تجدیدنظر فوری در سیاست‌هایی که تاکنون در رابطه با ایران اعمال کرده‌­اید، ضروری است.
یادآور می­‌شود خسارت تاخیر تادیه به نسبت دوره زمانی بلوکه کردن پول ایران و نیز زیان‌های وارد شده در دوران همه­‌گیری ویروس کرونا و آسیب‌­­های ناشی از عدم دسترسی به غذا و دارو که حتی از تحریم­‌های ثانویه آمریکا نیز معاف هستند، مورد مطالبه جدی ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران است. بدیهی است اگر دولت کره‌جنوبی اصرار به تبعیت بی‌چون و چرا از سیاست­‌ها و اوامر هیئت حاکمه تندرو و آشفته ایالات متحده دارد، بایستی هزینه­‌های آن را متقبل شود.
دکتر محمد جواد ایروانی
 استاد دانشگاه تهران و وزیر اسبق امور اقتصادی و دارائی
جمهوری اسلامی ایران