به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 382
بازدید دیروز: 9,638
بازدید هفته: 16,446
بازدید ماه: 10,020
بازدید کل: 25,290,150
افراد آنلاین: 12
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
سه‌شنبه ، ۰۲ بهمن ۱٤۰۳
Tuesday , 21 January 2025
الثلاثاء ، ۲۱ رجب ۱٤٤۶
بهمن 1403
جپچسدیش
54321
1211109876
19181716151413
26252423222120
30292827
آخرین اخبار
1436 - با قید یک فوریت در صحن علنی مجلس: طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها تصویب شد ۱۳۹۹/۰۸/۱۳
با قید یک فوریت در صحن علنی مجلس:
 
طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها تصویب شد
 
۱۳۹۹/۰۸/۱۳
 

گزارش آموزشی: منظور از

 
نمایندگان مجلس یک فوریت طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها را تصویب کردند. در بخشی از این طرح آمده چنانچه 3 ماه پس از تصویب این قانون روابط بانکی و موضوع فروش نفت ایران به حالت عادی بازنگردد دولت باید اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف نماید.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز دوشنبه با ۱۹۶ رأی موافق، ۶ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۷ نماینده حاضر در جلسه علنی یک فوریت طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها را تصویب کردند.
حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنور درباره این طرح، با بیان اینکه در برجام تعهدات و تکالیفی برای طرفین تعیین شد، تا زمانی که آمریکا در برجام بود به تعهدات خود عمل نکرد، گفت: با خروج آمریکا از برجام نه تنها تعهدات انجام نشد، بلکه تحریم‌های بیشتری نیز اعمال شد. همچنین آمریکا تلاش کرد مکانیسم ماشه را عملیاتی کند، اگرچه در اجرای مکانیسم ماشه موفق نشد، اما اروپایی‌ها نیز خلاف نظر آمریکایی‌ها اقدامی نداشتند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان کرد: قرار بود سهم ما از برجام رفع کل تحریم‌ها باشد، اما این اتفاق صورت نگرفت و همه سهم ما از برجام تنها «اینستکس بود» که آن نیز به غذا و دارو ختم شد و عقل و منطق اقتضا می‌کند که ما نیز مانند طرفین مقابل، عمل کنیم. در مقابل همه اقداماتی که کشورهای غربی و آمریکا علیه کشورمان انجام دادند، ما کار خاصی نکردیم و محتوای گام‌های کاهش تعهداتمان هم به‌طور کامل اجرا نشد و در برخی از جاها، اراده‌ای برای اجرای آن وجود نداشت.
وی افزود: منافع ملت اقتضا می‌کند که نمایندگان ملت در یک اقدام مقابله‌به‌مثل، دولت را وادار به دفاع از حقوق ملت کنند تا دولت نسبت به رفع تحریم‌های کمرشکن اقدام عاجل کند. در برجام، تعهداتی را اجرا کردیم اما آنان عمل نکردند و در طرح راهبردی برای لغو تحریم‌ها، تکالیفی برای دولت و دستگاه‌ها تعیین شده و دولت موظف است که اقدامات سلسله‌ای در این راستا انجام دهد.
ذوالنور گفت: ابتدا این طرح را به‌صورت سه فوریتی ارائه کردیم و طی نشست‌های مختلف مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در نهایت به این اجماع رسیدیم که طرح راهبردی اقدام برای لغو تحریم‌ها باید به‌صورت یک فوریتی در مجلس مورد بررسی قرار گیرد. ما نباید مردم را شرطی کنیم و همه باید بدانند که جمهوری‌خواه و دموکرات سروته یک کرباس هستند.
عدم مقابله‌به­‌مثل
 ظالم را جسورتر می‌­کند
در ادامه احمد مرادی در موافقت با این طرح گفت: ما باید در برابر ظلم و زورگویی مقاوم باشیم و ایستادگی کنیم. ملت ما در مقابل این تحریم‌ها ایثارگری کردند و زیر بار زور نرفتند اما وظیفه مجلس آن است که طرحی را ارائه کند تا مشکلات مردم در این زمینه حل شود.
مرادی گفت: اگر کشوری مانند آمریکا در موضوعی چون برجام بدعهدی کرد، انتظار مردم این است که با آنان مقابله به مثل شود و دولت باید در این زمینه با مجلس همکاری کند.
پس از تصویب یک فوریت طرح مذکور، نمایندگان مجلس از صندلی‌های خود برخاستند و با مشت‌های گره کرده شعار «مرگ بر آمریکا» را فریاد زدند.
برخی از نکات مهم طرح
برخی نکات مهم طرح مذکور چنانکه خبرگزاری مهر گزارش داده به شرح زیر است: سازمان انرژی اتمی ‌موظف است ظرف مدت دو ماه پس از تصویب این قانون، سالانه به میزان حداقل ۱۲۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۲۰ درصد در تاسیسات فردو تولید و در داخل کشور ذخیره کند.
همچنین در جهت تحقق ظرفیت یکصد و نود هزار سو غنی‌سازی، سازمان انرژی اتمی، مکلف است پس از تصویب این قانون، ظرفیت غنی‌سازی و تولید اورانیوم غنی‌سازی شده با سطح غنای متناسب هر یک از مصارف صلح‌آمیز کشور، به میزان ماهانه حداقل ۵۰۰ کیلوگرم افزایش دهد.
دیگر اینکه سازمان انرژی اتمی ‌موظف است ظرف مدت ۳ ماه عملیات نصب، تزریق گاز، غنی‌سازی و ذخیره‌سازی مواد را تا درجه غنای مناسب، با حداقل ۱۰۰۰ عدد ماشین IR-m۲ در بخش زیرزمینی تاسیسات شهید احمدی روشن نطنز آغاز کند.
در این طرح آمده: سازمان انرژی اتمی ‌مکلف است در همین بازه زمانی، هرگونه عملیات غنی‌سازی و تحقیق و توسعه با ماشین‌های IR-۶ را به تاسیسات شهید علی محمدی فردو منتقل کرده و عملیات غنی‌سازی را با حداقل ۱۶۴ ماشین از این نوع آغاز کرده و آن را تا انتهای سال ۱۳۹۹ به ۱۰۰۰ ماشین توسعه دهد.
همچنین سازمان انرژی اتمی ‌ایران وظیفه دارد، راکتور ۴۰ مگاواتی آب سنگین اراک را که به موجب برجام در حال بازطراحی و بهینه‌سازی می‌باشد، ظرف مدت ۴ ماه از تاریخ تصویب این قانون با برنامه زمانبندی معین از طریق احیای قلب راکتور به شرایط قبل از برجام برگرداند.
دیگر اینکه دولت موظف است بر اساس بندهای ۳۶ و ۳۷ برجام، ظرف مدت ۲ ماه از تصویب این قانون، دسترسی‌های نظارتی فراتر از پروتکل الحاقی بر اساس برجام را متوقف کند.
یکی از نکات مهم این طرح این است که پس از ۳ ماه از تصویب این قانون، اگر روابط بانکی ایران در اروپا و میزان خرید نفت توسط آنها از ایران به شرایط عادی و رضایت‌بخش بازنگشته باشد، دولت مکلف است اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف نماید.
همچنین چنانچه پس از ۳ ماه از تصویب این قانون طرف‌های مقابل برجام به اجرای تعهدات خود در برجام بازگشته باشند، دولت مکلف است پیشنهاد اقدام متقابل ایران در بازگشت به تعهدات برجامی را به مجلس ارائه کند.
در پایان این طرح آمده؛ مستنکفین از اجرای این قانون به تناسب، امتناع یا ممانعت از اجراء به طبقات ۴ تا ۷ طبقات مجازات تعزیری قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ محکوم می‌شوند.