1450 - رئیسجمهور در اجلاس مجازی سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای: ۱۳۹۹/۰۸/۲۰
رئیسجمهور در اجلاس مجازی سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای:
ایران قادر به تأمین نیازهای اصلی بسیاری از کشورهای منطقه
و اعضای سازمان شانگهای است
۱۳۹۹/۰۸/۲۰
روحانی گفت: جمهوری اسلامی ایران از همکاری در غالب سازمان همکاری شانگهای برای مواجه با چالشهای منطقه در حوزههای امنیتی، سیاسی و اقتصادی استقبال میکند. ایران همواره امنیت حوزه پیرامونی را به مثابه امنیت خود دیده و برای حفظ صلح و ثبات منطقه کوشیده است.
حجتالاسلام روحانی رئیسجمهور ظهر دیروز (سهشنبه) در نشست مجازی سران کشورهای عضو سازمان شانگهای اظهار کرد: ایران کمکهای انساندوستانه خود را برای بهبود شرایط در برخی از کشورهای منطقه ارائه کرده است. همچنین این آمادگی را دارد تا در مسیر مبارزه با کووید19 با کشورهای عضو سازمان شانگهای تجربیات خود را به اشتراک بگذاریم.
روحانی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره بر سیاست اصولی خود در تقویت حسن همجواری، ایجاد اعتماد و گفتوگو با همسایگان در حوزههایی همچون اوراسیا، خلیج فارس، جنوب و غرب آسیا تأکید داشته است و حصول امنیت پایدار را جز از طریق همکاری، مشارکت و صلح میسر نمیداند.
رئیسجمهور تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از همکاری در غالب سازمان همکاری شانگهای برای مواجه با چالشهای منطقه در حوزههای امنیتی، سیاسی و اقتصادی استقبال میکند. ایران همواره امنیت حوزه پیرامونی را به مثابه امنیت خود دیده و برای حفظ صلح و ثبات منطقه کوشیده است.
روحانی گفت: در این جهت ما به همکاری با شرکای خود و سازمان همکاری شانگهای جهت مقابله موثر با تروریسم، افراطگرایی و قاچاق مواد مخدر ادامه خواهیم داد.
رئیسجمهور ادامه داد: بر همین اساس جمهوری اسلامی ایران با اتکا به سالها تجربه خود در مبارزه گسترده با گروههای تروریستی در سوریه و عراق، آمادگی خود را برای هرگونه اقدام و مبارزه علیه جریانات تروریستی و افراطگرایی اعلام میکند. هرچند در ابتدای سال جاری میلادی، یکی از بزرگترین فرماندهان جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم، سردار شهید قاسم سلیمانی، توسط بهوجودآورندگان و حامی اصلی جریانات تکفیری و تروریستی، بهطور ناجوانمردانهای ترور شد و به شهادت رسید، اما ما همچنان مصمم هستیم تا سرکوب کامل گروههای تروریستی افراطگرا و پایان دادن به اشغالگری بیگانگان، به راه خود ادامه دهیم.
وی در ادامه گفت: جمهوری اسلامی ایران بهعنوان همسایه دو کشور جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان و با تکیه بر اشتراکات فراوان تاریخی با مردم منطقه، از تصمیم اخیر مقامات این دو کشور با وساطت فدراسیون روسیه برای پایان دادن به درگیریهای نظامی و شروع فرآیند حل و فصل دیپلماتیک ابراز خرسندی میکند و امیدوار است که دو کشور بتوانند اختلافات خود را در فضای صلحآمیز و در چارچوب حقوق بینالملل حل و فصل کنند. در این راستا ایران طرح صلحی به منظور برقراری آتشبس و ایجاد صلح ارائه کرد و همچنین رایزنیهای فشردهای با طرفین درگیری و سایر کشورهای ذینفع بهعمل آورده است.
رئیسجمهور تأکید کرد: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران همواره مبتنی بر حسن همجواری، همزیستی مسالمتآمیز و توسعه روزافزون روابط اقتصادی و تجاری با همسایگان و کشورهای دوست با هدف توسعه و رشد اقتصاد منطقه استوار بوده و در این جهت ابتکاراتی را پیشنهاد و از ابتکارات کشورهای دوست نیز استقبال کرده است.
روحانی خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر چندجانبهگرایی اقتصادی و سیاسی مورد تهدید جدی قرار گرفت و دولت آمریکا با قلدرمآبی تمام در صدد اعمال سیاستها و قوانین داخلی خود بر نظم جهانی و کشورهای دارای استقلال سیاسی برآمد. نتایج انتخابات آمریکا نشان داد که نه تنها جهان مخالف سیاستهای نادرست دولت کنونی ایالات متحده است، بلکه مردم آمریکا نیز از این سیاستها به ستوه آمدهاند. ملت آمریکا واکنش جهان به قلدرمآبی، قانونگریزی، نقض تعهدات بینالمللی، تهدید و تحریم دیگر ملتها را به خوبی شنید و تصمیم به تغییر گرفت.
تأکید بر ضرورت تسهیل و تسریع تبادلات تجاری ایران
با کشورهای علاقهمند
رئیسجمهور همچنین دیروز سهشنبه در یکصدوهشتادمین جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت به تحولات پیش رو در آمریکا اشاره کرد و افزود: دولت جدید آمریکا پیش از هر اقدامی برای ترمیم چهره مخدوش این کشور در جامعه جهانی میبایست در رفتارهای غیرانسانی خود با سایر کشورها تجدیدنظر کند.
روحانی در ادامه با اشاره به مصوبه روز گذشته دولت درخصوص موظف شدن وزارت خارجه و دستگاههای مرتبط برای تسریع و تسهیل تبادلات تجاری با کشورهای علاقهمند، بر برنامهریزی و اقدامات سریع در این زمینه تأکید کرد.
در این جلسه وزارت خارجه گزارشی از فعالیتهای انجام گرفته برای آزادسازی منابع مالی بلوکهشده ایران در برخی کشورها ارائه کرد و مقرر شد علیرغم فشارهای تحریمی آمریکا، بانک مرکزی و وزارت امور خارجه با هماهنگی بیشتر و موثرتر نسبت به آزادسازی و استفاده از این منابع برای تامین نیازهای تولیدی کشور اقدام نمایند.