وزیر بهداشت:
توصیه رهبر انقلاب برای منع واردات واکسن کرونا کاملا دلسوزانه بود
۱۳۹۹/۱۰/۲۱
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، سعید نمکی در جلسه ستاد مقابله با کرونای استان مازندران با اشاره به سختی های کشور در ابتدای شیوع ویروس کرونا اظهار داشت: نمیتوانم نگویم چه ظلمی به ما کردند، اوایل در تامین ماسک و تامین لباس کادر درمان و محافظ دچار مشکل بودیم، آمریکا هر محمولهای مربوط به ایران بود را قفل کرد و اجازه واردات نداد.
وی با بیان اینکه پس از انقلاب اسلامی این دوره سختترین روزهای کشور است چرا که ایران اسلامی هم درگیر با این ویروس هست هم در مقابل ظلم دشمنان ایستاده است که با تحریمها بر ما روا داشتند، افزود: با درایت رهبر معظم انقلاب، همراهی دولت و مردم توانستیم بر مشکلات فائق آییم و در این دوران هیچ بیماری پشت در نماند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: آمریکاییها در این دوران خیلی برای جابهجایی پول برای واردات دارو به ما ظلم کردند و نمونهاش پول بلوکه شده ما در کره جنوبی است که بهخاطر آمریکاییها اجازه جابجایی پول را نداریم، خاطرنشان کرد: آمریکا که برای بیمار ما اجازه واردات دارو را نمیدهد چطور می تواند برای انسانهای سالم ما اجازه دارو را بدهد.
نمکی با بیان اینکه یک نفر را به دلیل قومیت و یا وضع اقتصادی خاص بر دیگری ترجیح ندادیم، افزود: تا آخرین نفس برای بهبود بیماران کرونایی تلاش کردیم و برخلاف برخی از کشورها ونتیلاتور را از بیمار جدا نکردیم.
وی با اشاره به اینکه برای ایران اسلامی مرگ بالای هزار و دویست نفر ناشی از بیماران کرونایی در روز پیشبینی کردند افزود: با مدیریت انجام شده و تدوین طرح شهید سردار سلیمانی و اجرای آن در سطح کشور توانستیم فوتیهای ناشی از کرونا را به حداقل برسانیم و در مقابل در آمریکا مرگ بیش از سه هزار نفر را تجربه میکنند. طرح شهید سلیمانی موجب شد امروز فوت زیر صد نفر را تجربه میکنیم و مرگ حتی یک نفر برای ما ناگوار است.
وزیر بهداشت با اشاره به حاشیههای ایجاد شده در خصوص واکسن وارداتی گفت: لازم است بدانید آمریکاییها در این دوران سخت اجازه جابهجایی پول برای واردات دارو به بیماران نیازمند را ندادند.
نمکی افزود: تمامی داروهای مورد نیاز بیماران را با دستان بسته در داخل تولید و صادر کردیم.
ایران و کوبا در حال ساخت واکسن کرونا هستند
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت که واکسن کرونای کوبا پروژه مشترک با انیستیتو پاستور ایران است که مراحل کارآزمایی بالینی را طی میکند و احتمالا بهار سال آینده به تولید انبوه خواهد رسید.
به گزارش ایرنا، سعید نمکی، در نشست ستاد مقابله با کرونای مازندران در ساری افزود که واکسن مشترک ایران و کوبا سومین واکسنی است که جمهوری اسلامی کار ساختش را به صورت جدی دنبال میکند.
پیش از این بعضی رسانهها مدعی شده بودند که کوبا سومین مرحله از کارآزمایی واکسن ساخت موسسه واکسن فینلِی (آافوی) را در ایران انجام میدهد.
وزیر بهداشت گفت که ایران پیش از این هم به صورت مشترک با کوبا در زمینه ساخت واکسن هپاتیت همکاری داشت و برای واکسن کرونا هم این همکاری از طریق انیستیتو پاستور ایران جریان دارد.
وی توضیح داد: در ساخت واکسن کرونا یکی از دانشمندان بنام کوبا که شیوه موثرتری را در تولید مد نظر قرار داده با ما همکاری دارد.
نمکی گفت که تاکنون دو مرحله از کارآزمایی بالینی یا کلینکال ترایال این واکسن در داخل کوبا بدون هیچ عارضه ای با موفقیت انجام شد و مرحله سوم را در ایران شروع خواهیم کرد تا انشاالله در بهار سال آینده این واکسن نیز در دیگر واکسنهای ایرانی از سوی انیستیتو پاستور به مرحله تولید انبوه برسد.
پیش از این بعضی رسانهها اعلام کرده بودند که موسسه واکسنسازی فینلی کوبا مشغول ساخت یک نوع واکسن کووید-۱۹ است که آن را در ایران آزمایش خواهد کرد.
این رسانهها از قول مسئولان موسسه «آافوی» که دولتی است، نوشته بودند که با موسسه پاستور ایران توافقی را امضا کردهاند که بر اساس آن فاز سوم کارآزمایی کلینیکی این واکسن در ایران انجام خواهد شد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین در این نشست از شناسایی چهار مورد جدید ویروس کرونای جهش یافته انگلیسی در ایران خبر داد و گفت: ناقلان آن تحت درمان قرار گرفتهاند.
نمکی، افزود: این بیماران یک خانواده ایرانی ساکن یکی از کشورهای اروپایی هستند که اواخر هفته گذشته به کشور سفر کردند.
وی گفت: با وجود این که نتیجه تست پیسیآر (PCR) این افراد که در کشور میزبان انجام شده بود، اعلام شد، ولی پس از ورود به ایران مورد آزمایش قرار گرفتند و بر اساس اطلاعاتی که به وزارت بهداشت ارائه شد، نتیجه آزمایش آنها مثبت و ویروس از نوع جهشی انگلیسی بود.
نمکی افزود: در شرایط فعلی ویروس جهش یافته انگلیسی در بیشتر کشورهای اروپایی شیوع یافته و به نوعی اروپایی شده است و ما نیز محدودیت هایی را برای ورود افراد از این کشورها به ایران برقرار کردهایم که از جمله آن داشتن تست منفی پیسیآر است.
وی ادامه داد: با این وجود از تمامی افرادی که از کشورهای اروپایی و دیگر کشورها به ایران سفر میکنند تست پیسیآر گرفته میشود و تا قبل از مشخص شدن نتیجه نیز در قرنطینه قرار خواهند گرفت.
وزیر بهداشت گفت: یک مورد مشکوک به ویروس انگلیسی در استان مازندران نیز شناسایی شده بود که نتایج آزمایش این افراد نیز منفی اعلام شده است.