به گزارش تسنیم به نقل از روابط عمومی ارتش، امیر کیومرث حیدری با بیان اینکه این نیرو رزمایشی هدف محور و خاص را در سواحل مکران برگزار میکند، اظهار داشت: رزمایش اقتدار 99 نزاجا با حضور تیپ 55 هوابرد، تیپ 65 نیرو مخصوص و ویژه، تیپ 223 واکنش سریع با پشتیبانی ترابری و رزمی نیروی هوایی و هوانیروز ارتش در سواحل مکران برگزار میشود.
فرمانده نزاجا با تأکید بر اینکه اهداف و ویژگیهای این رزمایش منحصر به فرد است، افزود: پس از تغییرات عمدهای که در پی فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی در ساختار یگانهای نزاجا ایجاد شد، این رزمایش بهصورت تهاجمی و هدف محور برای نخستینبار در سطح نزاجا برگزار میشود.
وی بیان داشت: تمامی تاکتیکهای به کار گرفته شده در این رزمایش ترکیبی، بومی و خلاقانه است که متناسب با ساختارهای جدید نیروی زمینی ارتش هویت پیدا میکند.
امیر سرتیپ حیدری با اشاره به اینکه تجهیزات و تسلیحات به کار گرفته شده در این رزمایش عمدتاًً ساخت صنایع داخلی، متخصصان نیروی زمینی و صنعت دفاعی کشور است، تصریح کرد: مهمترین هدف این رزمایش ارزیابی قدرت تحرک و تهاجم تیپها و لشکرهای واکنش سریع و متحرک هجومی نیروی زمینی ارتش است.
فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت: ثبت رکورد در سرعت عمل و پاسخگویی سریع و قاطع به تهدیدات از اهداف پیشبینی شده در این رزمایش است؛ همچنین در این رزمایش تاکتیکهای نوین و خلاقانه بومی به منظور افزایش توان نفوذ و تهاجم گسترده یگانهای واکنش سریع و متحرک هجومی، در سواحل دشمن اجرا میشود.
وی با اشاره به بهرهگیری از نیروهای متخصص و چندمنظوره که توانمندی اجرای عملیاتهای مختلف را در پوشش جغرافیایی مختلف اعم از دریا، خشکی، کوهستان و... دارند، تصریح کرد: در این رزمایش از نیروهای متخصص و چند منظوره جهت اجرای عملیات ترکیبی برای رسیدن به اهداف در نظر گرفته شده استفاده میشود.
امیر سرتیپ حیدری خاطرنشان کرد: عملیات متحرک هوایی، عملیات نفوذ در سطح و زیرسطح و حرکت به سوی اهداف دریایی دشمن از دیگر برنامههای این رزمایش است.
بنابراین گزارش؛ رزمایش اقتدار 99 با حضور و نظارت امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران و همچنین نظارت فرماندهان و مسئولان ستاد کل نیروهای مسلح و ستاد ارتش برگزار میشود.
رزمایش اقتدار ۹۹ نیروی زمینی ارتش صبح دیروز (سهشنبه 30 دی) با حضور امیر سرلشکر «سید عبدالرحیم موسوی» فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران، امیر سرتیپ «کیومرث حیدری» فرمانده نیروی زمینی ارتش و فرماندهان و مسئولان ستاد کل نیروهای مسلح و ستاد ارتش و با شرکت تیپهای هوابرد شیراز، نیروی مخصوص، واکنش سریع با پشتیبانی نیروی هوایی و مشارکت گسترده هوانیروز ارتش در سواحل مکران برگزار شد.
این رزمایش با هدف ارزیابی میزان آمادگی رزمی یگانهای نیروی زمینی ارتش در مقابله با تهدیدها و انتقال سریع نیروها از مناطق سرزمینی به منطقه مأموریت برابر طرحهای پیشبینی شده آغاز شد و طی آن انواع تاکتیکهای خلاقانه بومی به منظور ارزیابی مهارتهای چندگانه تیپهای حرفهای نیروی زمینی ارتش عملیاتی شد.
امیر سرتیپ «کیومرث شرفی» سخنگوی رزمایش اقتدار ۹۹ نیروی زمینی ارتش با اشاره به آمادگی نیروهای مخصوص و واکنش سریع نزاجا، اظهار داشت: تیپ ۶۵ نیروی مخصوص (تیپ نوهد) با اجرای عملیات متحرک هوایی، به صورت ترکیبی و همزمان عملیات نفوذ و تهاجم را با موفقیت انجام داد.
وی افزود: غواصان تیپ ۶۵ نیروی مخصوص ارتش در این بخش از رزمایش به ۲ گروه تقسیم شده و با بالگردهای شنوک در سطح آب فرود آمده، به عمق دریا نفوذ و اهداف دریایی را منهدم کردند و گروه دوم نیز با انهدام پایگاههای تعبیه شده در ساحل، به اهداف از پیش تعیین شده دست یافتند.
امیر شرفی تصریح کرد: این غواصان با تکیه بر مهارتهای چندگانه فردی خود اعم از سقوط آزاد و نفوذ تاکتیکی از زمین، هوا و دریا توانستند ابعاد مختلف این مهارتها را در رزمایش اقتدار ۹۹ نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران عملیاتی کرده و با موفقیت تاکتیک نفوذ و تهاجم را اجرا کنند.
سخنگوی رزمایش اقتدار ۹۹ نیروی زمینی ارتش گفت: ایجاد اختلال در سامانه کنترل فرماندهی، جنگال (جنگ الکترونیک) و مخابرات دشمن در سطح دریا و همچنین عملیات ترکیبی چتربازان غواص نیروی زمینی ارتش با پشتیبانی انواع بالگردهای هوانیروز در سطح و در آبهای دریای عمان یکی از تاکتیکهای به کار گرفته شده در این رزمایش بود که با موفقیت اجرا شد.
امیر سرتیپ «کیومرث شرفی» همچنین اظهار داشت: تیپ ۵۵ هوابرد نیروی زمینی ارتش در مرحله نخست رزمایش با اجرای عملیات چتربازی و با استفاده از نفربرهای BMP۲ که برای نخستین بار در جریان این رزمایش به صورت ترکیبی انجام شد، طرحهای عملیات آفندی را اجرا کردند.
وی ادامه داد: نیروهای هوابرد در قالب صدها چترباز طی یک عملیات از پیش تعیین شده توسط چندین فروند هواپیمای سی۱۳۰ نیروی هوایی ارتش با پرش هماهنگ و دقیق در نقاط تعیین شده فرود آمدند و همزمان با بارریزی تسلیحات و تجهیزات نظامی از جمله موتورسیکلتها، موشکاندازهای ۱۰۷ میلیمتری و توپهای ۲۳ میلیمتری در منطقه عمومی رزمایش، با بهرهگیری از این تجهیزات اهداف تعیین شده در ساحل را مورد حمله قرار داده و تصرف کردند.
امیر شرفی افزود: استفاده از نفربرهای ارتقاءیافته توسط نیروهای هوابرد، اجرای عملیات تاخت با بهرهگیری و پشتیبانی از انواع سلاحها، تصرف مناطق ساحلی، بارگیری تجهیزات زرهی و تسلیحات نیمهسنگین در کمترین زمان ممکن و اجرای یک عملیات منطبق با صحنههای واقعی از جمله نقاط قوت تیپ هوابرد و نیروهای واکنش سریع نزاجا در این مرحله از رزمایش است.