تظاهرات میلیونی در 14 استان یمن؛
آمریکا و عربستان تروریستهای واقعی هستند
۱۳۹۹/۱۱/۰۶
روز شنبه گروههای مختلف از 17 کشور جهان برای تظاهرات در راستای پایان دادن به جنگ یمن، فراخوان داده بودند. دیروز نیز در 14 استان یمن، میلیونها تن، در اعتراض به جنایات آمریکا و ائتلاف سعودی، به خیابانها آمدند. طبق گزارش المیادین، در شهر «صعده» به تنهایی، دهها هزار یمنی به خیابانها آمدند و در محکومیت جنایات آمریکا، شعار دادند. در بیانیه تظاهرکنندگان آمده است:« تروریسم واقعی اقدامی است که ائتلاف آمریکایی - سعودی انجام میدهد و بنادر و فرودگاههای یمن را در محاصره قرار میدهد. آمریکا با قراردادن نام انصارالله در لیست سازمانهای تروریستی، شکست خود در یمن را نشان داده است.» در ادامه این بیانیه آمده است: «اگر آنچه دشمن آمریکایی - سعودی انجام میدهد، جنایت و تروریسم نیست، پس جنایت و تروریسم کدام است؟»
طبق بیانیه مذکور، جنگ یمن در وهله اول، یک تجاوز آمریکایی بوده است و واشنگتن از این تجاوز، حمایت و برای آن، پوشش سیاسی ایجاد میکند. گروههای تروریستی داعش و القاعده نیز زیر پرچم کشورهای متجاوز در یمن میجنگند. شهروندان یمنی حاضر در راهپیماییهای استانهای مختلف یمن با سر دادن شعارهایی، سیاستهای آمریکا در منطقه را محکوم کرده و خواستار تحریم کالاهای آمریکا و رژیم صهیونیستی شدند. شهروندان یمنی همچنین، جنایتهای سعودی - آمریکایی علیه یمن طی شش سال گذشته را محکوم کردند. شرکت کنندگان در این راهپیماییها با سر دادن شعارهایی علیه آمریکا، خاطرنشان کردند: «به همه اشرار بگویید ما تسلیم تصمیمات آنها نخواهیم شد و هیچ تصمیمی ما را به زانو در نخواهد آورد؛ آمریکا تروریست و متجاوز است. دلیل این جنگ چیست، آمریکا مادر تروریسم است.» همزمان با این تظاهرات، 300 سازمان بینالمللی نیز با امضای بیانیهای، از سازمان ملل خواستند به تجاوزات ائتلاف سعودی و اماراتی در یمن پایان دهند.
از سوی دیگر، "علی العماد" عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن تأکید کرد که این جنبش به این دلیل در لیست ادعایی تروریسم آمریکا قرار گرفته است که در محور مقاومت قرار دارد. العماد به پایگاه خبری العهد گفت که علت دوم تحریم، این است که انصارالله طرحی را برای مقابله با کشورهای استعمارگر دنیا در پیش گرفته و چنین تحریمهایی از منظر دموکراسی آمریکایی، اقدام صحیحی است. وی با اشاره به اینکه آمریکا با مخالفان خود با ابزار تحریم، کشتار یا جنگافروزی برخورد میکند، خاطرنشان کرد، «حسین الحوثی» بنیانگذار انصارالله، شعار «مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل» را سرلوحه خود قرارداد. این مسئول یمنی ادامه داد، تصمیم «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا، نشانه ناکامی او و دولت آمریکا است و چنین اقدامی، آمریکا را بیشتر در باتلاق فرو خواهد برد.
العماد با تأکید بر اینکه، آمریکا ملت یمن را میکشد، ولی همیشه خود را میانجی سیاسی میداند، تصریح کرد، جهان به خوبی میداند که انصارالله در جامعه و تاریخ ریشهدار یمن، جای دارد و این کشور چنین تصمیماتی را نخواهد پذیرفت. عضو دفتر سیاسی انصارالله با تأکید بر اینکه، «آمریکا مادر تروریسم است»، تصریح کرد: «به خوبی میدانیم که در پسِ مشکلات و محاصره تحمیلی ما و جنگهایی که علیه ما صورت میگیرد، آمریکا قرار دارد... ولی این تصمیم نمیتواند فشاری به ما وارد کند».
به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه(سانا)، منابع محلی ساکن روستای «السویدیه» در دورترین نقطه شرق استان «حسکه» گفتند، اشغالگران آمریکایی کاروانی متشکل از 70 کامیون حامل نفت و گندم را از گذرگاه غیرقانونی
« الولید»، وارد خاک عراق کردند. سرقت منابع سوری، با کمک شبه نظامیان کُرد مورد حمایت آمریکا، موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه»، صورت میگیرد.
افشاگری یک دیپلمات سابق آمریکایی
«مایکل اسپرینگمن» دیپلمات سابق آمریکایی در عربستان، فاش کرد: آمریکا در حال انتقال نظامیان خود از عراق به سوریه است تا نفت مردم این کشور را سرقت کرده و به جاهای دیگر منتقل کنند.
به گزارش خبرگزاری آریا، اسپرینگمن در زمان دولتهای «رونالد ریگان» و «جرج بوش» رؤسای جمهور سابق آمریکا، از سپتامبر 1987 تا مارس 1989، رئیسبخش صدور روادید آمریکا در «جده» عربستان بوده است.
میدان نفتی «عمر» و میدان گازی «کانیکو» از جمله مکانهایی در شرق سوریه است که آمریکا قصد دارد آنها را تحت کنترل خود در آورد.
آمریکا به بهانه مبارزه با گروههای تروریستی، به صورت غیرقانونی (بدون اجازه دمشق)، نیروهای نظامی خود را در شرق سوریه مستقر کرده است.
زندان «الحائر» در 40 کیلومتری جنوب ریاض، پایتخت عربستان، یکی از بدنامترین زندانهای دنیاست که در ابتدا قرار بود محلی برای نگهداری متهمان جرایم تروریستی باشد، اما به مرور، محلی برای شکنجه و آزار فعالان حقوق بشر و مخالفان تبدیل شده است. به نوشته وبسایت «سعودی لیکس»، کسانی که از این زندان رهایی یافتهاند نام «گوانتاناموی سعودی» یا «جهنم زندانها» را بر روی آن گذاشتهاند. مکانی که خبری از ارزشهای انسانی و حقوق بشری نیست و طبق گزارشهای نهادهای حقوق بشری این زندان یکی از بدترین زندانهای جهان به شمار میرود.
فارس با انتشار این گزارش اضافه کرده، در این مکان که شدیدترین تدابیر امنیتی اعمال میشود، به علت نبود امکانات پزشکی و عدم توجه به شرایط جسمانی، نوعی «مرگ خاموش» در جریان است. دکتر «عبدالله الحامد» یکی از زندانیان معروف سیاسی در سال ۲۰۲۰ به علت سکته مغزی و بیتوجهی مأموران زندان فوت کرد که بار دیگر حرف و حدیثها از شرایط این زندان را برانگیخت. علاوهبر این در سالهای گذشته تصاویر و ویدئوهای مختلفی از داخل زندان به بیرون درز پیدا کرده که نشان از شکنجه زندانیان دارد.
به نوشته «سی ان ان»، شرایط این مکان پس از به قدرت رسیدن «محمد بن سلمان»، فاجعهبارتر شده و کاربری زندان «الحائر» بیش از پیش به سمت محل نگهداری زندانیان سیاسی تغییر یافته است. وبسایت «رصد اخبار العالم» هم درخصوص شرایط و ویژگیهای زندان «الحائر» مینویسد: «این زندان یک طبقه از سلولهایی در ابعاد سه در سه متر تشکیل شده که فاقد سرویس بهداشتی است و تمامی دیوارها نمزده است و بهداشت در آن رعایت نمیشود. چراغها در ساعت ۹ شب خاموش شده و ساعت 6 صبح بیدارباش اعلام میشود و به زندانیان اجازه خروج از سلولهایشان داده نمیشود».
به نوشته این وبسایت، زندان الحائر به «زندان مرگ» شناخته میشود، چرا که زندانیان به انواع بیماریهای عفونی مبتلا میشوند. بالغ بر ۱۲۰۰ زندانی از قاتلان و سارقان و تروریستها و اخیرا نیز فعالان حقوق بشر و زندانیان سیاسی در آن نگهداری میشوند که اغلب آنها مراحل دادرسی را طی نکردهاند.
نام این زندان به عنوان مکانی برای شکنجه، اولین بار در سال ۲۰۰۷ زمانی که ویدئویی از ضرب و شتم یکی از زندانیان و مرگ او به بیرون درز پیدا کرد، رسانهای شد و سپس سازمان جهانی حقوق بشر با فشار بر دولت ریاض توانست وارد زندان شده و با زندانیان گفتوگو کند که در خلال آن مشخص شد که انواع شکنجهها در این مکان رخ میدهد. دولت سعودی در آن زمان گزارش این نهاد حقوق بشری را فاقد ارزش حقوقی دانست.
سال ۲۰۱۲ نیز زمانی که زندانیان دست به شورش زده و با مأموران زد و خورد صورت گرفت، مجددا نام زندان «الحائر» در رسانهها تیتر شد. زندانیان در آن زمان تعدادی از بخشهای زندان را به کنترل خود در آوردند. دولت سعودی پس از سال ۲۰۰۷ دیگر به هیچ نهاد حقوق بشری یا رسانهای اجازه ورود به این زندان را نداده است؛ اما سازمان عفو بینالملل در گزارش سالیانه خود در ۲۰۱۷، از بروز شکنجههای شدید در این زندان انتقاد کرد و گفت که صدها تن به بهانه مبارزه با تروریسم به این زندان منتقل شدهاند و عموما زندانیان تحت شکنجه مجبور به بیان سخنانی میشوند که در دادگاه علیه خودشان استفاده میشود.
اما نام زندان الحائر بار دیگر در ماجرای بازداشت گسترده شاهزادگان در سال ۲۰۱۷ در هتل ریتز کارلتون در ریاض و سپس انتقال آنها به زندان «الحائر» بر زبانها افتاد. بالغ بر ۶۰ تن از بازداشت شدگان در این هتل به زندان الحائر منتقل شدند. در سال ۲۰۱۸ نیز «سعود المعجب» دادستان سعودی از بازداشت ۱۱ شاهزاده در اعتراض به فرمان پادشاهی مبنی بر قطع پرداخت پول آب و برق شاهزادگان خبر داد. رسانهها در آن زمان گفتند که این ۱۱ تن به زندان الحائر منتقل شدهاند. با تمامی اوصافی که از این زندان در رسانهها منتشر شده است، اما روزنامههای سعودی مدعی هستند که الحائر همانند یک هتل پنج ستاره میماند!