به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 7,909
بازدید دیروز: 3,862
بازدید هفته: 14,335
بازدید ماه: 7,909
بازدید کل: 25,288,040
افراد آنلاین: 95
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
دوشنبه ، ۰۱ بهمن ۱٤۰۳
Monday , 20 January 2025
الاثنين ، ۲۰ رجب ۱٤٤۶
بهمن 1403
جپچسدیش
54321
1211109876
19181716151413
26252423222120
30292827
آخرین اخبار
1724 - عراقچی: برجامی که رفع تحریم‌ها در آن نباشد برای ما هیچ ارزشی ندارد ۱۳۹۹/۱۱/۲۵

 

 
عراقچی:
برجامی که رفع تحریم‌ها در آن نباشد برای ما هیچ ارزشی ندارد
  ۱۳۹۹/۱۱/۲۵

Image result for عراقچی:

سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه در گفت‌وگویی با پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR به سؤالاتی در خصوص برجام، بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای، موضع جمهوری اسلامی ایران درخصوص تحریم‌ها و... پاسخ داد.
عراقچی گفت: اگر آمریکا بدون رفع تحریم‌‌ها بخواهد به برجام برگردد، اصلاً برای ما موضوعیتی ندارد. برجامی که رفع تحریم‌‌ها در آن نباشد، اصلاً برای ما هیچ ارزشی ندارد که آمریکا برگردد یا برنگردد. به‌طور طبیعی اگر آمریکا می‌‌خواهد دوباره عضوی از برجام باشد، این عضویت باید با همه‌ تعهداتش باشد؛ یعنی وقتی عضویتش معنا پیدا می‌‌کند که به تعهدات خودش به‌ عنوان یک عضو عمل بکند. اگر قرار باشد برگردد و به تعهداتش عمل نکند، از نظر ما اساساً برنگشته است و عضویتش محقق نشده است.
وی افزود: اما رفع تحریم‌‌ها شامل همه‌ تحریم‌‌هایی است که اولاً در برجام پیش‌‌بینی شده و باید آمریکا برمی‌‌داشت، ثانیاً تحریم‌‌هایی است که بعد از خروج آمریکا از برجام جدیداً وضع شدند و ثالثاً تحریم‌‌هایی است که با ترفند حقوقی سعی کردند عناوینش را عوض کنند و شکل جدیدی بدهند.
معاون سیاسی وزیر خارجه اظهار داشت: برای راستی‌‌آزمایی باید تأثیر رفع تحریم‌‌ها در عمل مشاهده شود. طبق برجام آنها موظف‌اند تحریم‌‌های خودشان را رفع کنند، حالا بعضی از تحریم‌‌ها لغو و بعضی‌‌ به‌دلیل ویژگی‌‌های فنی که دارد متوقف می‌‌شود و روی کاغذ انجام می‌‌شود؛ یعنی دستوری است که رئیس‌‌جمهور امضاء می‌‌کند که این یک بحث است؛ اما اینکه در عمل چه تأثیری می‌‌گذارد بحث بعدی است. آنچه که برای ما اهمیت دارد، تأثیر رفع تحریم‌‌هاست نه لزوماً رفع تحریم‌‌ها.
عراقچی خاطرنشان کرد: رفع تحریم‌‌ها یک امضاء روی کاغذ است، ولی تأثیر رفع تحریم‌ها در میدان اتفاق می‌‌افتد. برای ما مهم نیست که آمریکا امضاء می‌‌کند که ایران بتواند نفت بفروشد یا تحریم خودش را بر نفت ایران برمی‌‌دارد یا متوقف می‌‌کند، بلکه مهم این است که نفت ما فروش برود و مشکلات مربوط به حمل‌ و ‌نقل، بیمه‌‌ و همه‌ مسائل جانبی‌‌اش حل بشود. در واقع نفت ما به دست خریدار برسد و مبلغش از طریق بانک به دست ما برسد. این تأثیر رفع تحریم‌‌هاست که در عمل باید خودش را نشان بدهد. اگر این پروسه اتفاق بیفتد، ما می‌‌توانیم بگوییم که تحریم‌‌ها واقعاً برداشته شده است.
وی در ادامه گفت: بعضی از تحریم‌‌ها هم در عمل آثار فوری دارند. مثلاً مبادلات بانکی سریع انجام می‌شود. اگر این‌چنین باشد، معلوم می‌‌شود که تحریم برداشته شده است؛ اما بعضی از تحریم‌‌ها آثارش کمی طولانی‌‌تر است. فرض کنید اگر تحریم سرمایه‌‌گذاری در ایران برداشته ‌شود، اثرش وقتی معلوم می‌‌شود که یک شرکت خارجی علاقه‌‌مند به سرمایه‌‌گذاری در ایران به کشور بیاید و کارش را شروع کند. معمولاً شرکت‌‌ها برای سرمایه‌گذاری مطالعاتی دارند و چند ماه باید مطالعه کنند و شریک ایرانی پیدا بکنند و به تفاهم و قرارداد برسند، بعد سرمایه‌شان منتقل شود.
معاون وزیر خارجه تصریح کرد: راستی‌‌آزمایی به ‌لحاظ فنی، حقوقی، سیاسی و اقتصادی، کار آسانی نیست و ویژگی‌‌های خودش را دارد. بعضی از موارد احتیاج به زمان دارد و بعضی از موارد سریع‌‌تر انجام می‌‌شود؛ ولی ما باید آثار رفع تحریم‌‌ها را در عمل مشاهده کنیم تا مطمئن بشویم که تحریم‌‌ها برداشته شده است.
عراقچی تاکید کرد: کاهش تعهدات عین منافع ملی است و لزوماً برای اینکه ابزاری در دست مذاکره‌کنندگان باشد، نیست. منافع ملی ما اقتضا می‌‌کرد که این کار را انجام بدهیم.
وی در پاسخ به این سوال که «ممکن است آمریکایی‌‌ها بخواهند به اقدامات صوری دست بزنند. مثلاً تحریم بعضی از اشخاص را بردارند و بگویند ما تحریم‌‌ها را برداشتیم یا بعضی از امتیازات مالی را دوباره به جمهوری اسلامی بدهند و بعضی‌‌ها خیال بکنند که تحریم‌‌ها رفع شده است. آیا شما چنین احتمالی می‌‌دهید؟» گفت: احتمالش هست. آن‌طوری‌ که ما مطلعیم، آمریکا هنوز به سیاست جدیدش در رابطه با ایران نرسیده‌‌ و موضعی اعلام نکرده است. آقای بایدن هم که هفته‌ پیش در وزارت امور خارجه در مورد ایران صحبت کرد، حرفی نزد. بنابراین، به نظر می‌‌رسد که آن‌ها هنوز به جمع‌‌بندی نرسیدند که چگونه می‌‌خواهند رفتار کنند. ممکن است که به چنین تعابیری که شما فرمودید
برسند.
بحث خساراتی که مربوط به برجام است، در مذاکرات آتی یک بحث جدی خواهد بود. اولین‌‌بار این طرح را وزارت امور خارجه نوشت و برای مقامات عالی کشور ارسال کرد. رهبر انقلاب هم در سخنرانی‌‌شان به همین موضوع اشاره کردند و فرمودند موضوع خسارت یک موضوع جدی در مذاکرات آتی ما خواهد بود. این بحث شوخی ندارد و ما در اثر خروج آمریکا از برجام با خسارت‌‌های هنگفتی در اقتصادمان مواجه شدیم. سیاست فشار حداکثری برای ما هزینه‌‌هایی داشت و هزینه‌‌هایش را پرداختیم و شکستش دادیم، ولی این هزینه‌‌ها باید جبران بشود.