به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 7,488
بازدید دیروز: 3,862
بازدید هفته: 13,914
بازدید ماه: 7,488
بازدید کل: 25,287,619
افراد آنلاین: 30
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
دوشنبه ، ۰۱ بهمن ۱٤۰۳
Monday , 20 January 2025
الاثنين ، ۲۰ رجب ۱٤٤۶
بهمن 1403
جپچسدیش
54321
1211109876
19181716151413
26252423222120
30292827
آخرین اخبار
1745 - خرازی: بین اصلاح‌طلبان همبستگی دیده نمی‌شود/ واعظی: برجام به خودی خود ارزشی ندارد ۱۳۹۹/۱۲/۰۱

خرازی: بین اصلاح‌طلبان همبستگی دیده نمی‌شود 

۱۳۹۹/۱۲/۰۱

Image result for خرازی: بین اصلاح‌طلبان همبستگی دیده نمی‌شود


صادق خرازی، دبیر کل حزب ندای ایرانیان در نوزدهمین دوره آموزشی تشکیلاتی جهاد اکبر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل گفت: کنشگران سیاسی اصلاحات سه دسته هستند، دسته‌ای معتقدند که در هر شرایطی باید در انتخابات فعال بود، دسته‌ای نیز به‌صورت مشروط در انتخابات شرکت خواهند کرد و دسته سوم نیز رسما انتخابات را تحریم کردند.
به گزارش فارس، وی ادامه داد: ما با دو دسته دوم و سوم کاری نداریم و دسته اول موضوع بحث ما است. در دسته اول نیز اهتمام به همبستگی دیده نمی‌شود.
هر چیزی که رهبری می‌گویند
 واجب‌الاطاعه است
خرازی خاطرنشان کرد: در بین علمای سیاسی که می‎‌شناسم، کمتر عالم بزرگی است که مانند رهبری دارای قدرت فهم ایدئولوژیک است. تمام زندگی انسان امروز تحت قلمرو دانش و بینش است. بینش و دانش وقتی با هم توأم شدند انقلاب و رنسانس فکری را در تکنولوژی ایجاد کردند. این انقلاب فکری باید در علم سیاست نیز اتفاق بیفتد. بنده اولین کسی هستم که مصاحبه کردم که فصل‌الخطاب رهبری است و اگر چیزی می‌گویند واجب‌الاطاعه است.
دبیرکل حزب ندای ایرانیان با بیان اینکه خاتمی سال ۹۲ مخالف کاندیداتوری روحانی بود ولی هاشمی رفسنجانی او را راضی کرد، اظهار داشت: گزینه اول ما آقای روحانی نبود. بخش اصولگرایی جامعه از آقای قالیباف حمایت می‌کردند، بخش خاکستری جامعه و بخش اصلاح‌طلب نیز به‌دنبال آقای هاشمی بودند.
وی افزود: آقای هاشمی در شورای نگهبان رد شد که اگر چنین نمی‌شد آقای روحانی اصلا مطرح نمی‌‎شد. در بین اصلاح‌طلبان بعضی از روی نفاق، برخی از روی علاقه و... به آقای روحانی رای دادند اما اصل مطلب این بود که گزینه‌ای بهتر از آقای روحانی برای اصلاح‌طلبان نبود.
می‌دانستیم که آقای عارف رای نخواهد آورد
خرازی تصریح کرد: می‌دانستیم که آقای عارف رای نخواهد آورد، قدرت سخن و کلام بسیار مهم است و آقای عارف آن قدرت کلام را نداشت. آقای عارف تقوا و دانش بسیاری داشت و از نخبگان و متدینین کشور است.
وی گفت: آقای فخرالدین حجازی در انتخابات مجلس شورای اسلامی نفر اول شهر تهران شد، این به خاطر این بود که فخرالدین حجازی وقتی پشت تریبون قرار می‎‌گرفت، طوری سخنرانی می‌کرد که انسان را به وجد می‌آورد و می‌توانست در عمیق‌ترین لایه‌های اعتقادی مردم حضور پیدا کند اما آقای فخرالدین حجازی نه یک متفکر مثل شهید مطهری و بهشتی، نه یک شاگرد طراز اول امام، که تنها یک معلم ساده بود که با کلام و واژه و قلم بازی می‎‌کرد.

 واعظی: برجام به خودی خود ارزشی ندارد

Image result for واعظی: برجام به خودی خود ارزشی ندارد


محمود واعظی رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور که اخیرا با پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR ذیل پرونده «حرف قطعی» موضع جمهوری اسلامی در زمینه‌ تحریم‌ها و برجام گفت‌و‌گو کرده است، درباره اعلام موضع سیاست قطعی جمهوری اسلامی از سوی رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه «مسئله‌‌ ما بازگشت آمریکایی‌ها به برجام نیست، بلکه رفع تحریم‌هاست» گفت: «آنچه که رهبر انقلاب در ارتباط با شرایط امروز ما نسبت به برجام فرمودند، اصولی است که ایشان همواره در گذشته هم روی آن تأکید داشتند».
وی افزود : «فرمایشات اخیر ایشان هم شفاف و هم دقیق بود و تاکید داشتند که در کشور یک‌صدایی وجود دارد. به نظر می‌رسد با این موضع هم در داخل، هم در خارج، هم برای آمریکا‌یی‌ها هیچ بهانه‌ای باقی نمی‌گذارد که بخواهند از اختلافات داخلی برای رسیدن به اهدافشان استفاده کنند».
واعظی در ادامه در تحلیل خود از این فرمایش رهبر انقلاب که فرمودند «اگر آمریکایی‌ها بدون رفع تحریم‌ها بخواهند به برجام برگردند، حتی به‌جای سود ممکن است برای ما ضرر هم داشته باشد»، تصریح کرد: «برجام به‌خودی‌خود، ارزشی ندارد. برجام موقعی ارزش پیدا می‌کند که ما منافع نظام را در آن ببینیم. اگر آمریکا به برجام برگردد و تعهداتش را انجام ندهد، این امکان را پیدا می‌کند که در قطعنامه‌ ۲۲۳۱ تأثیرگذار باشد. دقیقاً همان کاری که آقای ترامپ می‌خواست انجام بدهد. حتی در نیویورک جلسه‌‌‌ای با ریاست خودش در شورای امنیت سازمان ملل تشکیل داد تا بتواند از نفوذ ریاست و فشار بر دیگران علیه ما استفاده کند؛ چون از برجام خارج شده بودند. اگر آمریکایی‌ها می‌توانستند از سازوکار قطعنامه ۲۲۳۱ استفاده کنند، قطعاً به ضرر ما می‌شد».
وی با بیان اینکه آمریکا باید اوّل به تعهداتش عمل کند ادامه داد: « البته اروپایی‌ها هم‌ باید به تعهداتشان عمل کنند. آنها در دوران ترامپ می‌گفتند ما می‌خواهیم به تعهداتمان عمل کنیم، ولی فشار دولت آمریکا نمی‌گذارد».
رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور همچنین راستی‌آزمایی را اطمینان از برگشتن آنها تفسیر کرد و گفت: «برگشتن‌ آنها به برجام موقعی از نظر ما قابل قبول است که به تعهداتشان برگردند. یعنی آنچه که آنها اعلام و ابلاغ می‌کنند، اگر در عمل انجام نشود، ما هم در عمل کاری انجام نمی‌دهیم. ما الان ابزاری داریم که از این ابزارها برای اطمینان پیدا کردن می‌توانیم استفاده ‌کنیم. مثلاً اگر تحریم بانکی ما را بردارند، بانک مرکزی ما بتواند بگوید که پول جا‌به‌جا شده است. اگر تحریم نفتی ما برداشته شود، کشورهایی که با وزارت نفت ما قرارداد بسته‌اند، دیگر تحت فشار آمریکا نباشند و بتوانند نفت بخرند.»
 واعظی در ادامه درباره موضوع خسارت‌های ایران از خروج آمریکا از برجام و برنامه دولت برای مطالبه خسارات‌ وارده افزود: « مسئله‌ خسارت موضوع مهمی است. خسارت ایران به‌دلیل مسائل اقتصادی و فشار گرانی روی مردم ملموس بود. آقای رئیس‌جمهور هم در سخنرانی بیست‌ودو بهمن ‌اشاره کردند که همه مردم کشورهای دنیا و مردم آمریکا از ترامپ عصبانی بودند، ولی جرأت ابرازش را نمی‌کردند که به مردم ایران بدهکارند.»
وی تصریح کرد: «ما ایستادیم و همه‌ اقداماتی که لازم بود را انجام دادیم و نتیجه‌اش حذف او شد؛ امّا همان‌طور که رهبر انقلاب فرمودند، ما باید در مرحله‌ بعد این طلبکاری را داشته باشیم و حفظ کنیم. برای این کار هم باید سازوکاری داشته باشیم، چراکه فقط ما خسارت ندیدیم. بسیاری از کشورهایی که می‌خواهند با ما همکاری اقتصادی داشته باشند، به‌دلیل فشارهای آمریکا خسارت دیدند.»
رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور همچنین در بخش دیگری از این گفت‌و‌گو درباره اظهارات برخی از ساکنین جدید کاخ سفید مبنی بر پیوند زدن برجام به بحث موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران گفت: «موضع ما این است که برجام به هیچ چیزی پیوند نمی‌خورد. ما دو نکته روشن در این‌باره داریم؛ اولاً ما برای مدت طولانی با مجموعه‌ای در ارتباط با مسئله‌ هسته‌ای مذاکره کردیم و به یک نتیجه‌ای رسیدیم. ما به یک توافقی رسیدیم و دوباره راجع به توافق‌مان مذاکره نمی‌کنیم؛ یعنی توافق همین است که قبلاً انجام‌شده. ثانیاً برجام به هیچ چیز وابسته نیست؛ یعنی ارتباطی به بحث موشکی ندارد. ضمن اینکه موضع دولت در بحث موشکی همواره این بوده است که بخشی از قدرت ایران و بخشی از توانایی‌های ماست و تحت هیچ شرایطی قابل مذاکره نیست. این موضع روشن ماست.»