جهانگیری:
در مبارزه با فساد باید کار ریشهای انجام شود
۱۳۹۹/۱۲/۱۸
معاون اول رییس جمهور با تاکید بر لزوم کار ریشهای در زمینه مبارزه با فساد، گفت: فردی فساد کرده و پول بیتالمال را خورده و غارت کرده است باید با آن بهشدت برخورد شود تا این ننگ فساد از دامن جمهوری اسلامی پاک شود.
اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور روز دوشنبه در مراسم هفته منابع طبیعی و آبخیزداری و رونمایی از سامانه مدیریت جامع اراضی کشور که در سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری برگزار شد، افزود: عدهای که پای مبارزه با فساد هستند در زندگی شخصی و کاریشان اهل مبارزه با فساد بودن را نشان میدهند.
وی در ادامه گفت: آنهایی که به دنبال مبارزه با فساد هستند یک نوع از آن همین کارهایی است که قوه قضاییه انجام میدهد. وقتی مشخص میشود که فردی فساد کرده و پولی از بیتالمال گرفته، خورده و غارت کرده است باید با آن بهشدت برخورد شود تا این ننگ فساد از دامن جمهوری اسلامی پاک شود که در اینجا از اقدامات آقای رییسی در این زمینه تشکر میکنم.
معاون اول رییس جمهوری بر لزوم کار ریشه ای در این زمینه تاکید کرد و گفت: اخیرا در جلسه پیشگیری از فساد که در قوه قضاییه برگزار شد، گفتم رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۸۰ فرمان مبارزه با فساد را به سران سه قوه صادر کرد که جزو فرمانهای خیلی مهم است. ایشان فرمودند حتی زیر مجموعههای دفتر رهبری هم در این مبارزه مستثنی نیستند و هرجا موردی دیدید با آن برخورد کنید.
وی ادامه داد: در آن جا گفتم آیا از سال ۸۰ تا الان فساد کم شده است. پس مشخص است که یک جای کار گیر دارد. اشکالی در روش کار هست یا در مبارزه صادق و واقعی نیستیم یا بد مبارزه میکنیم با وجود اینکه در مبارزه با فساد زحمت کشیده میشود اما در عین حال فساد توسعه پیدا کرده است بنابراین نیازمند آسیب شناسی دقیق است.
جهانگیری با اشاره به تشکیل ستادی در دولت با مسئولیت وزیران گفت: در این ستاد گفتیم گلوگاههایی در داخل برخی دستگاهها وجود دارد این گلوگاهها همان جایی است که امضاهای طلایی در آن وجود دارد و منجر به فساد میشود، بنابراین باید این گلوگاهها شناسایی و با مفسدان برخورد شود.
وی با تاکید بر این که راه اصلی مبارزه با فساد شفافیت است، گفت: تا همه چیز پشت دیوارهای شیشه ای قرار نگیرد فساد هست. دولت لایحه شفافیت را سال ۱۳۹۸ تصویب کرد و به مجلس فرستاد اما هنوز اعلام وصول نشده است در حالی که هر لایحه ای که به مجلس فرستاده میشود باید اعلام وصول شود.
جهانگیری با تاکید بر اینکه بیشترین فساد در حوزه پول و زمین صورت گرفته، گفت: الان هم میگویم پول و زمین دو کانون اصلی سوء استفاده و فساد هستند که خوشبختانه بیشترین سامانهها در حوزه پول ایجاد شده است. تقریبا امروز در حوزه پول و بانک و مسایلی مربوط به آنها در دولت الکترونیک از همه دستگاهها جلوتر هستند و سامانه هایشان تشکیل شده است. امروز از کسی که به بانک مراجعه میکند و درخواست ارز میکند تا مراحلی که ارز آن داده میشود و جنس وارد کردن آن توسط سیستم رصد می شود و امروز با افتخار میتوانیم بگوییم که همه چیز در منظر مردم است.
معاون اول رییس جمهوری اضافه کرد: گفته میشود بعضی دستگاهها گزارش دادهاند که اینقدر ارز گم شده است. لیست آنها وجود دارد و هرکسی ارزی گرفته و کالایی وارد نکرده است به دستگاه قضایی شکایت شود و قوه قضاییه هم که پای کار است و با آنها برخورد می کند.
جهانگیری در حالی از ضرورت مبارزه با فساد ریشه ای و لزوم شفافیت سخن می گوید که در همین دولت های یازدهم و دوازدهم، «حسین فریدون» (برادر رئیسجمهور) به اتهام رشوه گرفتن برای اعمال نفوذ در تعیین مدیران بانکی و کارچاقکنی برای ابربدهکاران شبکه فساد بانکی و همچنین «مهدی جهانگیری» (برادر وی) به اتهام «قاچاق حرفهای ارز» (قاچاق ۶۰۷ هزار یورو و ۱۰۸ هزار دلار) و «تحصیل مال نامشروع» محکوم شدند.