وزیر خارجه انگلیس:
گسترش سلاح هستهای برای تأمین امنیت کشور لازم است
۱۳۹۹/۱۲/۲۶
وزیر خارجه انگلیس در دفاع از برنامه توسعه سلاحهای هستهای این کشور، گفت که این اقدام برای امنیت انگلیس، لازم است و این کشور را در مقابل تهدیدات کشورهای متخاصم، بیمه میکند.
چند روز پیش بود که «لوسی فیشر»، معاون سیاسی روزنامه انگلیسی «دیلی تلگراف»، اعلام کرد که انتظار میرود دولت لندن تعداد کلاهکهای هستهای کشور را افزایش دهد و افزایش تعداد کلاهکهای ذخیره شده، در چنین حدی، از پایان جنگ سرد تا کنون، بیسابقه است.
حالا «دومینیک راب»، وزیر خارجه انگلیس، در دفاع از رفع محدودیت در مورد ذخایر کلاهکهای اتمی و افزایش این ذخایر، میگوید که حفظ حداقل سطح معتبر بازدارندگی از اهمیت برخوردار است و این اقدام «بیمه نامه نهایی» علیه تهدیدهای کشورهای متخاصم و ضروری برای امنیت کشور است. در واقع، صحبت او، دفاع از توسعه کلاهکهای اتمی ذخیره شده انگلیس از ۱۸۰ به ۲۶۰ کلاهک است. به گزارش ایسنا، دومینیک راب در پاسخ به اینکه چرا دولت لندن خواستار چنین افزایش بودجهای است، به رادیو ۴ بیبیسی گفته است: زیرا به مرور زمان با تغییر شرایط و تغییر تهدیدها، باید حداقل سطح بازدارندگی معتبر را حفظ کنیم. چرا؟ زیرا این تضمین نهایی، بیمهنامه نهایی در برابر بدترین تهدید از سوی کشورهای متخاصم است.
گفتنی است که پس از جنگ جهانی دوم و در پی تسلط نظم غربی بر جهان، کشورهای غربی تلاش کردهاند، تسلیحات هستهای را در انحصار خود داشته باشند. اما، اکنون به نظر میرسد که دسترسی دیگر کشورها به سلاح هستهای، نظم تحمیلی غربی را به چالش کشیده است.
اخراج 500 خانواده شیعه توسط آلسعود از خانههایشان در قطیف عربستان
دولت سعودی تصمیم به تخریب کامل یک منطقه در شهر «قطیف» و بیرون کردن ۵۲۱ خانواده گرفته است. این منطقه تا کنون بارها شاهد تظاهرات و اعتراضات مردمی علیه رژیم آلسعود بوده است.
منابع محلی در شهر شیعهنشین «قطیف»، شرق عربستان، میگویند که دولت قصد دارد صدها خانواده را از خیابان «الثوره» (انقلاب) در مرکز شهر بیرون کند. به نوشته حساب کاربری «ناشط قطیفی»، این خیابان شاهد اعتراضات بسیاری، به خصوص در سال ۲۰۱۱ بوده است و هر خانوادهای در این خیابان، یک شهید یا مجروح و یا بازداشتی دارد. دولت ریاض با هدف پیشگیری از اعتراضات مشابه، از ۵۲۱ خانواده خواسته است خانههای خود را در ازای مبلغی، واگذار کرده و این محل را ترک کنند. طبق گزارش فارس، ناشط قطیفی در این باره نوشت که هدف دولت سعودی، پاک کردن هر نشانه و خاطرهای از اعتراضات ۲۰۱۱ است. به خصوص خیابان «الثوره»، که به نماد انقلاب و اعتراضات در قطیف تبدیل شده بود. دولت گفته است که در ازای مبلغی باید خانهها تخلیه شوند، اما اهالی قصد فروش و کوچ از منطقه را ندارند. به گفته اهالی، مبلغ پیشنهاد شده در حد خرید یک خانه نیست و دیگر اینکه، در برخی خانهها چند خانواده زندگی میکنند و ازاین رو، بحران تأمین مسکن برای خانوادهها ایجاد میشود.
به نوشته این فعال عربستانی، هدف از این کار، توسعه منطقه نیست، بلکه سعودیها میخواهند از اهالی انتقام بگیرند. مشابه همین اقدام در منطقه «المسوره» قطیف در سال ۲۰۱۷ رخ داده و بسیاری از خانهها با بولدوزر تخریب شدهاند. سال گذشته نیز مأموران سعودی مسجد «امام حسین»(ع) در قطیف را، که محل خطابه و اقامه نماز شهید آیتالله «باقر النمر» بود، با خاک یکسان کردند.
تخریب خانهها و کوچ اجباری اهالی نه تنها در قطیف، بلکه در دیگر مناطق عربستان نیز موجب اعتراضات شدید مردمی شده است. در شمال غرب عربستان در منطقه پروژه «نئوم»، هزاران خانواده از قبیله «حویتات» مجبور به ترک این منطقه شدهاند. در منطقه «السوده» در جنوب غرب عربستان نیز به دستور «محمد بن سلمان» و به بهانه توسعه منطقه، صدها خانواده به اجبار، خانههای شان را ترک کردهاند.