به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، «ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه امروز سهشنبه در سخنانی ادعا کرد که بازگشت به توافق هستهای ایران سرآغازی برای مذاکرات گستردهتر است!
وزیر خارجه فرانسه با طرح ادعایی مضحک مدعی شد: بازگشت به توافق هستهای، آغاز بحثهای گستردهتری درباره اوضاع منطقه و برنامه موشکهای بالستیک ایران است. مشکلات تاکتیکی و اوضاع داخلی ایران مانع از احیای مذاکرات هستهای میشود!
پاریس در حالی ادعای خود درباره احیای برجام را مطرح میکند که فراموش کرده است، آمریکا در ماه می سال ۲۰۱۸ میلادی قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را نقض کرده و بهصورت یکجانبه از برجام خارج شد. همچنین در طول مذاکرات هستهای فرانسه در نقش پلیس بد مذاکرات بیشترین سنگاندازی را در مسیر برجام و به نفع غرب انجام داد.
با وجود همه اینها در پسابرجام دولت تدبیر و امید بدون در نظر داشتن این موارد بیشترین قراردادهای پسابرجامی را با شرکتهای فرانسوی منعقد کرد و آنها نیز پس از گذشت مدتی اندک کار را نیمهکاره رها کرده و بازگشتند. این پاسخی بود که دولت تدبیر و امید از حسننیت بسیار خود نسبت به اروپاییها دریافت کرد.
مقامات جمهوری اسلامی ایران تاکنون بارها تصریح کردهاند که برجام هرگز دوباره مورد مذاکره قرار نخواهد گرفت.
بنبستی ماحصل عملکرد مکارانه غرب
«علی شمخانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی بعدازظهر دیروز در پیامی توئیتری که پاسخی به لفاظیهای مقامات فرانسوی بود درخصوص بازگشت آمریکا به برجام نوشت: «تا زمانی که آمریکا اقدام موثری در رفع تحریمهای ظالمانه نکند، اتفاقی رخ نخواهد داد.»
وی افزود: «بنبست موجود، تاکتیکی و داخلی نیست، بلکه به راهبرد مزورانه غرب مربوط است».
اروپاییها پاسخ حسنظن مفرط
دولت را دادند!
وضعیت دیگر شرکای اروپایی آمریکا در برجام نیز مانند فرانسه هست. «فرانک والتر اشتاین مایر» رئیسجمهور آلمان در دیدار با «رووین ریولین» رئیس رژیم صهیونیستی که به برلین سفر کرده است، مدعی شد که کشورش در دغدغههای امنیتی این رژیم شریک است و نگران برنامه موشکی ایران و نقش این کشور در منطقه است. وی همچنین مدعی شد که آلمان با تلاشهای تلآویو برای جلوگیری از توسعه برنامه هستهای ایران و ممانعت از دسترسی این کشور به سلاح هستهای همراه است.
ریولین نیز مدعی شد که ایران در راس نیروهایی است که ثبات منطقه را تهدید میکند. او از جامعه جهانی خواست در کنار هم، با صدای قاطع و بدون سازش در برابر توسعه هستهای ایران بایستد. اینها در حالی است که رژیم صهیونیستی با تجهیز تروریستهای داعش و درمان مجروحان داعشی نقش ویژهای در جنایات این گروهک داشت.
رئیس رژیم صهیونیستی در همراهی با «آویو کوخاوی» فرمانده ستاد ارتش رژیم صهیونیستی، از روز سهشنبه سفر اروپایی خود را آغاز کرده است. این دو مقام صهیونیست پس از آلمان به فرانسه و اتریش خواهند رفت تا در این کشورها نیز درباره ایران و حزبالله لبنان با مقامات اروپایی گفتوگو کنند.
کوخاوی هم قرار است علاوه بر دیدار با سیاستمداران ارشد کشورهای میزبان، با فرماندهان نظامی آنها دیدار کند. او قصد دارد بطور خاص درباره توافق برجام و احتمال بازگشت جو بایدن رئیسجمهور جدید آمریکا به این توافق با همتایان اروپایی خود گفتوگو کند. کوخاوی پیشتر هم به دولت بایدن در مورد پیوستن مجدد واشنگتن به توافق هستهای ۲۰۱۵ هشدار داده و مدعی شده بود که به نیروهای تحت امرش دستور داده آمادگی خود را برای اقدام تهاجمی احتمالی علیه ایران در سال آینده، افزایش دهند.
به ادعای او، بازگشت به برجام، با وجود اعمال برخی تغییرات و حتی تشدید تدابیر سختگیرانه، هم به لحاظ عملیاتی و هم به لحاظ راهبردی اقدامی اشتباه و زیانبار است. وی همچنین ادعا کرد که اجازه دادن به ایران برای پیشبرد برنامه هستهای، یک تهدید غیرقابل قبول است که به اشاعه تسلیحات هستهای در سرتاسر منطقه میانجامد.
این در حالی است که مقامات ایران بارها به صراحت اعلام کردهاند که برنامه هستهای این کشور صرفاً دارای مقاصد صلحآمیز است.
دورویی و ریاکاری انگلیسیها
پس از آلمان و فرانسه نوبت به انگلیسیها رسید تا با اظهاراتی مشابه دوستان استعمارگر خود نشان دهند که گویا قرار است غربیها با ایجاد سر و صدا ایران را به واهمه اندازند. خبرگزاری فارس به نقل از وبگاه «آمریکا نیوزنتورک»، گزارش داد که «بوریس جانسون» نخستوزیر انگلیس درباره ایران مدعی شد: «بشدت نگران نفوذ ایران در منطقه، بهویژه رفتارهای مخرب این کشور هستیم. ما بهویژه نگران خطر تولید سلاح اتمی توسط ایران هستیم».
انگلیس در کنار فرانسه و آلمان سه کشور اروپایی هستند که از سال ۲۰۱۵ به توافقی با ایران بر سر برنامه هستهای این کشور دست پیدا کردند. این توافق قرار بود در ازای ایجاد محدودیت در بخشهایی از برنامه هستهای، تحریمهای اعمالشده به بهانه هستهای علیه ایران را رفع کند. ایران تا یک سال بعد از خروج آمریکا از برجام بهطور کامل تعهداتش را اجرا کرد و به کشورهای اروپایی برای عمل به تعهداتشان فرصت داد، اما کشورهای اروپایی یاد شده هنوز نتوانستند به وعدههایشان عمل کنند.
به گزارش این منبع خبری، نخستوزیر انگلیس در پارلمان این کشور، ایران و چین را تهدید فزاینده علیه جهان آزاد خواند. وی درخصوص چین نیز گفت: «چین برای جامعهای همچون جامعه ما چالش بزرگی خواهد بود.»
نخستوزیر انگلیس همچنین گفت که در بحبوحه عدم ایستادگی «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا برابر تهدیدهای جهانی، زرادخانه کلاهکهای هستهای انگلیس را چهل درصد افزایش میدهد. در حال حاضر انگلیس حدود ۱۹۵ کلاهک اتمی در اختیار دارد. لندن در حالی قصد دارد زرادخانه اتمی خود را گسترش دهد که این کشور در بررسی دفاعی راهبردی سال ۲۰۱۵ خود به کاهش مجموع ذخایر تسلیحات هستهای خود تا حدود ۱۸۰ کلاهک متعهد شده بود.
بایدن در مسیر ترامپ
خبرنگار سیانان شامگاه سهشنبه (به وقت تهران) گفت که سه مقام آمریکایی گفتهاند که انتظار میرود هفته آینده دولت بایدن تحریمهایی را درباره مداخله برخی کشورها در انتخابات این کشور اعلام کند. این مقامها جزئیات مربوط به تحریمهای مورد انتظار را اعلام نکردند اما گفتند که این تحریمها چند کشور از جمله روسیه، چین و ایران را هدف قرار خواهد داد.
دولت «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا در گزارشی جدید ایران و روسیه را به تلاش برای اثرگذاری بر انتخابات ریاستجمهوری آمریکا متهم کرده، اما مدعی شده چین علیرغم بررسی چنین اقدامی در جهت آن فعالیت نکرده است.
در بیانیهای که دفتر«مدیر اطلاعات ملی» آمریکا منتشر کرده تأکید شده هنگامیکه یک دولت خارجی قصد دخالت در انتخابات آمریکا را دارد حق مردم آمریکا است که از کل حقیقت باخبر شوند.
دولت «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور پیشین آمریکا هم قبل از برگزاری انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در ماه نوامبر در گزارشی ادعای مشابهی مطرح کرده و دولتهای ایران، روسیه و چین را به تلاش برای دخالت در انتخابات متهم کرده بود.