به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 6,244
بازدید دیروز: 3,862
بازدید هفته: 12,670
بازدید ماه: 6,244
بازدید کل: 25,286,375
افراد آنلاین: 26
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
دوشنبه ، ۰۱ بهمن ۱٤۰۳
Monday , 20 January 2025
الاثنين ، ۲۰ رجب ۱٤٤۶
بهمن 1403
جپچسدیش
54321
1211109876
19181716151413
26252423222120
30292827
آخرین اخبار
1859 - صادق خرازی: کوتاه از انتخابات/ توضیح صادق خرازی درباره یک خبر ویژه ۱۴۰۰/۰۱/۱۵

کوتاه از انتخابات 

۱۴۰۰/۰۱/۱۵

ماجرای یادداشت صادق خرازی و تماس تلفنی نعیمه اشراقی با وی - جديدترين اخبار  ايران و جهان ممتاز نیوز



صادق خرازی:
 اصلاح‌طلب واقعی ما هستیم!
صادق خرازی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و دبیرکل حزب ندای ایرانیان در گفت‌وگویی با انتقاد از عملکرد اصلاح‌طلبان در سال‌های گذشته اظهار داشت: عملکرد خودمان در سال ۸۴ و در ۹۸ بخش عمده‌ای از این وضعیت را رقم زده است. شما اگر به ریشه‌های عدم اقبال مردم نگاه کنید، بخش عمده‌ای از علت آن عدم شفافیت در اداره و تمشیت امور است و بخش دیگر هم مربوط به حکمرانی ناقص است. چرا ما باید عدم مشارکت مردم را فقط به جریان اقتدارگرا نسبت دهیم؟ نقد صریحی که ما به برخی دوستان هم جریانی داریم این است که نمی‌توانیم سهم عملکرد خودمان را در ایجاد شرایط فعلی را نپذیریم و با فرافکنی، از موضعی رادیکال ضعف‌ها و کاستی‌هایمان را پشت لیست ندادن پنهان کنیم. این رفتار صادقانه نیست. جامعه این را می‌فهمد و بیشتر خشمگین می‌شود. زمانی را که در حالی زد و بند برای بستن لیست انتخابات یا لابی برای تعیین شهردار نزدیک به خودمان برای قبضه کردن پست‌های مسئولیت بودیم را فراموش کردیم؟ آن زمان باید یادمان می‌بود که قدرت مسئولیت هم دارد. باید یادمان می‌بود اگر در مسئولیتی که قرار گرفتیم موفق نبودیم، باید شهامت عذرخواهی از جوانان و مردم را داشته باشیم.
خرازی افزود: مورد دیگری که بر روی امید و مشارکت مردم اثر گذاشت عملکرد دوستان در مجلس دهم بود، چرا دوستان فراکسیون امید آن‌قدر ضعیف عمل کردند که نتیجه آن دلسردی مردم نسبت به عملکرد لیست امید و فراکسیون امید باشد؟ آیا دوستان این فراکسیون طرحی را توانستند با ابتکار عمل به مجلس معرفی کنند؟ آیا توانستند مشکلات و موانع کشور را احصا و شناسایی کنند؟
تکلیف آقایان اصلاح‌طلب
با خودشان مشخص نیست
وی گفت: مشکل ما این است که تکلیف آقایان اصلاح‌طلب با خودشان مشخص نیست. در حوزه‌های مختلف هم همین است. شما همین نهاد اجماع‌ساز را نگاه کنید و ببینید که چند جوان در آن حضور دارند؟ ما از بقیه انتقاد می‌کنیم که با سنین بالا همچنان در کرسی‌ها هستند، به اعضایی از شورای نگهبان یا نهادهای دیگر انتقاد می‌کنیم اما خودمان هم همین‌طور رفتار می‌کنیم.
گفتنی است وی پیش ‌از این نیز در گفت‌وگویی با بیان اینکه «سازوکار تصمیم‌گیری نهاد اجماع ساز اصلاح‌طلبان از عقب‌مانده‌ترین شیوه‌های دنیا است» گفته بود: زنان و جوانان حلقه مفقوده نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان هستند.
خرازی در بخش دیگری از این مصاحبه گفته است: ما در حزب برخلاف کنشگران دیگر هم جریانی شاید به گونه دیگری فکر کنیم. به همین دلیل هم است که بعضی‌ها شاید فکر کنند ما با اصلاحات فاصله پیدا کردیم در حالیکه اصلاح‌طلب واقعی ما هستیم و فاصله پیدا نکردیم، ما معتقدیم که اگر قرار باشد با خرده‌گیری‌ها از مسئولیت و رسالت تاریخی‌مان فاصله بگیریم، چه تفاوتی با دیگران داریم؟
سردار جوانی: منظور از تخلف سردار محمد
صرفاً رفتارهای انتخاباتی مغایر با مقررات سپاه بود
در پی واکنش‌های گسترده در مورد مصاحبه روز گذشته سردار یدالله جوانی معاون سیاسی سپاه با خبرگزاری فارس، وی در توضیحات کوتاهی اظهار داشت: نظر به برداشت‌های نادرست و بعضاً سوءاستفاده برخی رسانه‌های داخلی و خارجی از پاسخ این‌جانب به سؤال خبرنگار فارس درباره فعالیت‌های انتخاباتی برادر پاسدار دکتر سعید محمّد، فرمانده سابق قرارگاه سازندگی حضرت خاتم‌الانبیاء (ص) که در مسئولیت‌های گذشته، زحمات ارزشمندی کشیده‌اند به آگاهی می‌رساند؛ همچنانکه از متن مصاحبه برمی‌آید، تخلف مورداشاره، صرفاً بروز رفتارهای انتخاباتی بوده که مغایر با مقررات جاری سپاه است.
گفتنی است معاون سیاسی سپاه پاسداران در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس درباره زمزمه‌های حمایت سپاه از سعید محمد گفته بود: «سپاه نه از سعید محمد و نه از هیچ کاندیدای دیگری در انتخابات حمایت نمی‌کند و نخواهد کرد. اساساً ورود سپاه و بسیج به انتخابات به‌طور مصداقی و حمایت از افراد و گروه‌ها و فهرست‌ها دارای منع قانونی و شرعی است... واقعیت این است که سپاه به جدّ با ورود پاسداران و ازجمله سردار محمد به عرصه انتخابات بدون طی مراحل و فرآیندهای قانونی تعریف شده مخالف است. اتفاقاً منفک کردن سعید محمد از مسئولیت فرماندهی قرارگاه سازندگی خاتم به دلیل همین تخلف و رعایت نکردن مقررات از سوی ایشان بوده است.
در بیانیه حزب موتلفه اسلامی مطرح شد؛
شخصیت‌های تراز ریاست‌جمهوری
عضو حزب را معرفی می‌کنیم
حزب موتلفه اسلامی با صدور بیانیه‌ای در لبیک به رهنمودهای ولی‌امر مسلمین در آغاز سال جدید، دفاتر خود در سراسر کشور را مکلف به شناسایی راهکارهای تحقق شعار سال کرد.
در بخشی از این بیانیه آمده است: حزب موتلفه اسلامی در انتخابات ۱۴۰۰ با حضور و وحدت نیروها در سراسر کشور با سیاست صحیح استقلال استان‌ها در انتخاب نامزدهای شورای شهر و روستا، امید دارد که مردم به معرفی‌شده‌های اصلح، کارآمد و پرتوان رأی دهند تا سازندگی همراه با توده‌های مردم، زمینه حل مشکلات را به‌خوبی میسر سازد.
این بیانیه افزوده است: حزب موتلفه اسلامی با معرفی شخصیت‌های تراز ریاست‌جمهوری عضو حزب، به‌صورت یک تیم در انتخابات ریاست‌جمهوری شرکت دارد و امید دارد که با انتخاب خوب مردم، دولت پاک و کاردان، شجاع و لایق کشور را از مشکلات نجات داده، راه پیشرفت و رفاه، در گام دوم انقلاب اسلامی را فراهم سازد.
پایان زمان نام‌نویسی در انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس
 ثبت‌نام ۸۷۷ نفر برای شرکت در انتخابات
سید اسماعیل موسوی، دبیر ستاد انتخابات کشور گزارش تجمیعی نهائی از ثبت‌نام داوطلبان انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی را در پایان بازه زمانی هفت‌روزه ثبت‌نام، همراه با تفکیک جنسیتی، میانگین سنی و تحصیلات داوطلبان ارائه کرد.
وی با‌اشاره به پایان روند ثبت‌نام انتخابات اولین میان‌دوره‌ای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در چهاردهم فروردین‌ماه، گفت: در پایان فرصت هفت‌روزه ثبت‌نام انتخابات اولین میان‌دوره‌ای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، درمجموع از روز اول تا هفتم، برای ۶ حوزه انتخابیه مشمول این انتخابات، ثبت‌نام ۸۰۵ مرد و ۷۲ زن نهایی شد.
مدیرکل انتخابات وزارت کشور، درخصوص تحصیلات داوطلبان ثبت‌نام‌شده گفت: از مجموع ۸۷۷ نفری که ثبت‌نامشان نهایی شده است، ۵۹ نفر دارای تحصیلات حوزوی، ۱۶۳ نفر دارای مدرک دکتری، ۶۱۳ نفر کارشناسی ارشد و ۴۲ نفر لیسانس هستند.
موسوی با بیان جزئیات این ثبت‌نام‌ها، گفت: در این دوره، ۳۱ درصد داوطلبان از جامعه ایثارگری و ۲۷ درصد نیز دارای سابقه داوطلبی در ادوار مختلف مجلس هستند.
وی همچنین درخصوص میانگین سنی داوطلبان، گفت: ۲۵ درصد ثبت‌نام‌کنندگان زیر ۴۰ سال، ۳۵ درصد بین ۴۰ تا ۵۰ سال، ۳۲ درصد بین ۵۰ تا ۶۰ سال و ۸ درصد بیش از ۶۰ سال سن دارند.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور، تعداد داوطلبان حضور در انتخابات میان‌دوره مجلس شورای اسلامی را به تفکیک حوزه‌های انتخابیه اعلام کرد و گفت: ثبت‌نام ۵۸ نفر برای حوزه انتخابیه آستانه‌اشرفیه در استان گیلان، ۸۶ نفر برای حوزه انتخابیه بهار و کبودرآهنگ در استان همدان، ۹۸ نفر برای حوزه انتخابیه تفرش، آشتیان و فراهان در استان مرکزی، ۵۹۷ نفر برای حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در استان تهران، ۲۱ نفر برای حوزه انتخابیه گچساران و باشت در استان کهگیلویه و بویراحمد و ۵۸ نفر برای حوزه انتخابیه میانه در استان آذربایجان شرقی قطعی شد.
کدام نمایندگان سابق مجلس
برای انتخابات میان‌دوره‌ای تهران نام‌نویسی کردند؟
انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی در حوزه‌های انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس، تفرش، آشتیان و فراهان، بهار و کبودرآهنگ، گچساران و باشت، آستانه‌اشرفیه و میانه همزمان با انتخابات ریاست‌جمهوری در روز ۲۸ خرداد برگزار می‌شود. به گزارش ایسنا، «ایرج ندیمی» نماینده سابق مردم لاهیجان، «علیرضا محجوب»، «اسماعیل کوثری» و «حمید رسایی» از نمایندگان سابق مردم تهران، «نادر قاضی‌پور» نماینده سابق مردم ارومیه و «زهرا سعیدی» نماینده سابق مبارکه ازجمله نمایندگان پیشین بودند که با حضور در فرمانداری تهران برای شرکت در انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی ثبت‌نام کردند.
نام‌نویسی ۵۱ هزار داوطلب برای انتخابات شوراها
دبیر ستاد انتخابات کشور همچنین از نهایی شدن ثبت‌نام ۵۱ هزار و ۲۲۰ داوطلب برای انتخابات ۲۸ خرداد شوراهای اسلامی شهر و روستا خبر داد و گفت: اکنون در مرحله‌ای قرار داریم که استعلام از مراجع قانونی چهارگانه درباره صلاحیت هرکدام از این داوطلبان انجام شد و بعد از دریافت پاسخ‌ها در جلسات هیئت‌های اجرایی که با حضور معتمدان مردم تشکیل می‌شود به صلاحیت این داوطلبان رسیدگی خواهد شد.

 

 

توضیح صادق خرازی درباره یک خبر ویژه

صادق خرازی: می‌دانستیم عارف رای نخواهد آورد؛ او قدرت کلام ندارد | سایت  انتخاب


در پی انتشار اظهارات آقای سید محمدصادق خرازی (مصاحبه با شفقنا)، وی توضیحی به این شرح ارائه کرد:
1- مصاحبه اینجانب به هیچ عنوان تبرئه بایدن یا هیچ فرد دیگری در سیاست‌های خصمانه آمریکا نسبت به ایران نیست. کما این که در مصاحبه‌های متعدد قبلی در مورد غیر قابل اعتماد بودن ایالات متحده آمریکا در سیاست‌های اعمالی علیه مردم ایران صحبت کرده‌ام و دیدگاه من در این مورد هیچ تغییری نکرده است. بر این باورم تا زمانی که بایدن و دولت آمریکا به برجام بازنگردند هیچ عقل سلیم و هیچ دیپلماتی گفت‌وگو با این کشور را عقلانی و منطقی نمی‌داند و موضع رهبر معظم انقلاب در قبال ایالات متحده آمریکا دیپلماتیک‌ترین و عقلانی‌ترین موضع ممکن براساس منافع ملی است. تجربه سیاسی و دیپلماتیک بنده و شناختم از واقعیات سیاست خارجی آمریکا و دولت جدید این کشور این است که در نهایت این دولت به همان دلیلی که در مصاحبه مذکور گفته‌ام، چاره‌ای جز بازگشت به برجام نخواهد داشت و دیر یا زود این اتفاق خواهد افتاد و حقانیت مواضع جمهوری اسلامی بر همگان اثبات خواهد شد.
2- آنچه که نباید فراموش کرد این است که دیپلماسی و سیاست خارجی عرصه شناخت از کوچک‌ترین فرصت‌ها و بهره‌گیری از آن در جهت منافع و امنیت ملی است. در سیاست خارجی نباید دچار کور رنگی شد و یا سیاه و سفید دید، طیفی از رنگ‌ها و یا طیفی از خاکستری‌ها وجود دارد که کارشناسان و رهبران کشورها برای نیل به اهداف ملی خود آن را مورد لحاظ قرار می‌دهند. اولویت‌های دولت جدید آمریکا در منطقه را باید شناخت و براساس آن به نفع کشور و مردم باید استفاده کرد. کما این که دشمن شناسی هم جنبه شناخت تهدیدها و هم جنبه شناخت فرصت‌ها را دارد.
3- برای فهم دوستان جریده کیهان نسبت به دقایق سیاست خارجی آنان را به بازخوانی کلام مقام معظم رهبری جلب می‌کنم. سخنرانی ایشان در 22 مرداد 1397 و جمله معروف «نه جنگ و نه مذاکره با دولت ترامپ» و سخنرانی نوروز امسال که خطاب به دولت بایدن فرمودند: «در صورت لغو واقعی تحریم‌ها بدون هیچ مشکلی به تعهدات برجام خود باز خواهیم گشت.» این سخنان مقام معظم رهبری دقیقاً به پایبندی اصول و بهره‌گیری از فرصت‌ها در دوران بایدن اشاره دارد.
4- به دوستان کیهان توصیه می‌کنم با مطالعه دقیق و کاربست مواضع مقام معظم رهبری، قدری سیاست خارجی را از ایشان بیاموزید.»
کیهان: از این که آقای خرازی، موضع خود را تلویحاً اصلاح و اعلام کند که آمریکا غیرقابل اعتماد است، استقبال می‌کنیم. در عین حال، ایشان همچنان اصرار به خلط مباحث و ساده‌سازی ماجرا دارد. آقای خرازی در مصاحبه مذکور که کیهان بخش‌هایی را منتشر کرد، گفته بود «من معتقدم «در میان دولت‌هایی که در آمریکا بودند سیاست خارجی آقای بایدن در چهل سال گذشته نزدیک‌ترین سیاست به ایران خواهد بود ولی به شرطی که ما طرف مقابل خود را بفهمیم و بشناسیم. اینکه می‌گویم نزدیک‌تر است به این معنی نیست که آنها عاشق چشم و ابروی جمهوری اسلامی باشند یا مبانی ایدئولوژیک انقلاب اسلامی را درک کرده باشند بلکه شرایط ما و آمریکایی‌ها در منطقه به‌گونه‌ای است که آمریکا امروز می‌تواند نزدیک‌ترین سیاست را به ایران داشته باشد. تفکری در آمریکا وجود دارد که می‌پرسد تا کجا و چقدر باید هزینه اسرائیل را بدهیم؟! از دنیای اسلام دور شده‌ایم. اگر دقت کنید ما اوباما را به سمت نگاه‌های انتزاعی هل دادیم. اوباما به دانشگاه الازهر مصر رفت و اولین سخنرانی تاریخی باراک حسین اوباما در الازهر مصر بود و وقتی وارد مسجد الازهر شد مثل مسلمانان کفش‌های خود را درآورد و با پای بدون کفش رفت و احترام گذاشت.
دولت بایدن و سیاست خارجی بلینکن و تیم امنیت ملی او همه در مورد اعراب متفق‌القول هستند. با عربستان سعودی در موضوع یمن مشکل دارند. با امارات مشکل دارند و در قبال عراق نیز عقیده دارند که هرچه زودتر باید عراق را به مردم این کشور تحویل بدهیم و باید دوره‌گذاری منطقی داشته باشیم.»
او این را هم گفته بود که «ما و آمریکا باید یک روز بنشینیم و مسائل‌مان را با هم حل کنیم و این به نظر بزرگان کشور بستگی دارد.»
در حالی که دولت دموکرات‌ها (اوباما) واضع تحریم‌های فلج‌کننده، خرابکاری هسته‌ای و ترور دانشمندان، جنگ نیابتی داعش علیه ایران و طراح آشوب 88 بود و دولت بایدن نیز مسیر همان دولت به علاوه فشار حداکثری ترامپ را به اذعان تحلیل‌گران آمریکایی ادامه می‌دهد، آقای خرازی از کجا دریافته که سیاست خارجی بایدن نزدیک‌ترین سیاست به ایران است؟! وقتی محافل صهیونیستی و آمریکایی انتصاب آنتونی بلینکن به وزارت خارجه را هدیه ویژه بایدن به اسرائیل توصیف کردند، آقای خرازی چگونه ادعا می‌کند که بایدن و دموکرات‌ها با اسرائيل فاصله و زاویه دارند؟ وقتی حمله به یمن با چراغ سبز اوباما انجام شد و جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه لبنان و فلسطین با حمایت دولت وی (به معاونت بایدن) صورت گرفت، آقای خرازی با کدم سند مدعی قرابت دولت بایدن و جمهوری اسلامی ایران می‌شود؟! چون گفت
«فشار حداکثری شکست خورد اما روش‌های هوشمندانه‌تری هم برای سخت‌گیری بیشتر علیه ایران وجود دارد؟!
از طرف دیگر مگر به توصیه همین حضرات مدعی اعتدال و اصلاحات، دولت پای مذاکره با آمریکا و حل مسئله هسته‌ای نرفت؟ نهایتش چه شد؟ مسئله حل شد و تحریم‌ها لغو گردید یا در همان دولت اوباما (به معاونت بایدن) ده‌ها تحریم‌ افزون‌تر در قالب سیسادا و آیسا اعمال نشد؟ با طرف عهدنشناس که بارها در طول این 40 سال قول و قرارهایش را زیر پا گذاشته و برجام، آخرین آن است، بنشینیم و مذاکره و مثلا توافق کنیم که چه بشود؟! از نگاه آقای خرازی آیا دولت بایدن حاضر است برای بازگشت به برجام، 1500 تحریم پسابرجامی دولت‌های اوباما و ترامپ را لغو کند؟ و اگر نمی‌کند که قطعا نمی‌کند، فاکتور کردن «بازگشت آمریکا به برجام»(؟!) چه ارزشی دارد جز اینکه نیاز آمریکا را برطرف می‌کند؟ مگر نه اینکه رهبر معظم انقلاب سیاست روشن نظام را بارها در این زمینه روشن کردند؟ اگر بنا بود رهبر انقلاب به خوش‌خیالی بلاوجه امثال آقای خرازی بها بدهند و عبرت‌ها را نادیده بگیرند که نمی‌فرمودند با آمریکا مذاکره نمی‌کنیم و آمریکا برای بازگشت به برجام، ابتدا باید همه تحریم‌ها را بردارد و این برداشتن در عمل (نه روی کاغذ) باشد و راستی‌آزمایی شود، آنگاه آمریکا می‌تواند سر میز برجام و 5+1 برگردد؟!
اتفاقا رهبر انقلاب از همان سال 92 بارها گفتند به دولت آمریکا (همین دموکرات‌ها) اعتماد و خوش‌بینی ندارد اما برجام یک تجربه است. پس از آن هم با اشاره به بدعهدی‌های همان دولت تصریح کردند برجام بدون لغو تحریم‌ها، خسارت محض است.