به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 2,327
بازدید دیروز: 3,862
بازدید هفته: 8,753
بازدید ماه: 2,327
بازدید کل: 25,282,459
افراد آنلاین: 55
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
دوشنبه ، ۰۱ بهمن ۱٤۰۳
Monday , 20 January 2025
الاثنين ، ۲۰ رجب ۱٤٤۶
بهمن 1403
جپچسدیش
54321
1211109876
19181716151413
26252423222120
30292827
آخرین اخبار
1912 - آقای روحانی! همین مواضع شماآمریکا و اسرائیل را گستاخ كرده است ۱۴۰۰/۰۱/۲۵
گزارش خبری تحلیلی کیهان درباره اظهارات رئیس‌جمهور
 
 آقای روحانی! همین مواضع شماآمریکا و اسرائیل را گستاخ كرده است
 
۱۴۰۰/۰۱/۲۵

روحانی که واپسین روزهای دوران ریاست‌جمهوری خود را می‌گذراند، بی‌هیچ نشانی از تغییر رویه همچنان بر طی کردن همان مسیر پرخسارتی که در این سال‌ها پیموده است اصرار دارد.
رئیس‌جمهور با پافشاری و تعجیل بر مذاکرات بی‌حاصل و همچنین دور باطل موکول کردن حل مشکلات داخلی کشور به خارج از مرزها نشان داد که از 8 سال فرصت‌سوزی پای برجام و در اعتماد و خوش‌بینی به غربی‌ها کمترین عبرتی نگرفته و اصطلاحا و برای او در بر همان پاشنه سابق می‌چرخد.
وی همچنین در حالی دوباره از وعده صد روزه شکستن تحریم‌ها سخن گفت که نگاهی به مسیر قریب به 8 سال گذشته و شکست فاحش دولت تدبیر در رفع تحریم‌ها که دال مرکزی گفتمان روحانی در انتخابات سال 92 و آغاز مذاکرات برجام بود، او و دولتش را در نازل‌ترین جایگاه ممکن در افکار عمومی برای طرح دوباره ادعاهایی نظیر خاتمه تحریم‌های آمریکا از مسیر دیپلماسی و میز مذاکره قرار داده است. این در حالی است که در این سال‌ها بارها کشورهای غربی به اعتماد دولت تدبیر و امید خیانت کردند‌ اما به‌نظر می‌رسد عزمی ‌برای تغییر مسیر در دولت وجود ندارد.
حجت‌الاسلام روحانی رئیس‌جمهور صبح دیروز چهارشنبه (25 فروردین) در جلسه هیئت دولت، ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان، گفت: باید در سراسر کشور احساس کنیم ماه رمضان آمده است نه اینکه کسی در خیابان سیگار نمی‌کشد و یا غذا نمی‌خورد، این حداقل کار است، باید مناسک الهی رعایت شود، باید معنویت و برادری را احساس کنیم.
مذاکرات وین
یا پروژه انتخاباتی دولت ؟!
رئیس‌جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود افزود: «ما باید جنگ اقتصادی را قطع کرده و به ظلم پایان دهیم، برخی‌ها می‌گویند دست ظالم باید قطع شود منتها کی، می‌گویند خوب نیست و در اردیبهشت و خرداد کراهت دارد. بگذارید به تیر برسیم آن‌وقت خوب است. دست ظالم را باید فورا قطع کرد تیر و مرداد ندارد.کسی که زندگی مردم را گروگان گرفته و در تهیه واکسن و مواد غذایی ما را اذیت می‌کند باید دست او را قطع کرد».
وی گفت: «از مذاکره وین نترسید. بعضی‌ها از مذاکره وین می‌ترسند. آن‌قدر هم که شما نگران هستید که زود این مذاکره به نتیجه برسد و تحریم فوری برداشته شود که در انتخابات مشکل پیدا نشود. مذاکره این‌گونه که نیست پیچیدگی‌های خود را دارد لذا این‌قدر نگران نباشید.»
چنین اظهاراتی از سوی روحانی در حالی مطرح می‌شود که پیشتر برخی کارشناسان گفته بودند که مدل مواجهه دولت با مذاکرات غیرکارشناسی، عجولانه و انتخاباتی است و این رویه ممکن است باز هم به راه‌های زیادی برای فرار اروپا و آمریکا از عمل به تعهداتشان شده و ایران برای بار دوم از برجام متضرر شود.
این در حالی است که در حال حاضر اصل حضور هیئت ایرانی در نشست کمیسیون مشترک برجام با حضور طرف آمریکایی محل سؤال و ایراد است. حرف قطعی جمهوری اسلامی در قضیه بازگشت آمریکا به برجام، لزوم لغو همه تحریم‌ها، راستی‌آزمایی و انجام تعهدات هسته‌ای بود. دولت در فاصله کمتر از سه ماه تا موعد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم تصمیم دارد حداکثر بهره‌برداری انتخاباتى را از مناسبات سیاست خارجی انجام دهد.
طبعا یکی از آثار سوء عجله دولت برای مذاکره، خنثی کردن نتایج قابل حصول قانون هسته‌ای مجلس است.
از سوی دیگر این سؤال نیز در بین افکار عمومی مطرح است که دولتی که با وجود راه‌اندازی قرارگاه ساماندهی مرغ و نظایر آن، عملاً از حل این معضل درمانده شده، چگونه و با چه منطق و پشتوانه‌ای می‌تواند در مقابل طرف‌های غربی امتیاز گرفته یا تحریم‌ها را بی‌اثر کند؟
باز هم تحریف دین
برای توجیه سیاست‌های غلط!
روحانی در ادامه سخنان خود در هیئت دولت گفت: «بیش از سه سال است که فشار روی ماست باید دست ظلمه را قطع کنیم یک ساعت هم زودتر بتوانیم باید این کار را بکنیم. چرا از مذاکرات می‌ترسیم چه چیزی در سر ما کردند. چرا از حرف زدن می‌ترسیم. مگر قرآن نمی‌گوید با کفار هم جدال احسن کنیم. چرا فرار می‌کنیم ما قدرتمندیم. خودمان را ضعیف نبینیم می‌گویند رو‌به‌روی شما می‌دانید کیست آمریکاست. مگر آمریکا کیست ما قدرتمندیم با آمریکا مذاکره می‌کنیم. در برجام با آنها مذاکره کردیم و آنها را سر جای خود نشاندیم.»
این اظهارات رئیس‌جمهور درحالی است که اولا بطور حتم نفس مذاکره غیرمطلوب نیست، بلکه معطل گذاشتن اقتصاد تا روزی که دولت بتواند مذاکره جدید انجام دهد مذموم است؛ اتفاقی که طی سال‌های اخیر رخ داد. دوم اینکه منظور از جدال احسن در قرآن کریم صحبت در امور حق و در موضوعات بنیادی و اعتقادی فکری و دینی است و با بودن زمینه می‌شود جدال احسن کرد نه در مذاکراتی که قرار است چیزی داده یا ستانده شود. سوم اینکه آقای روحانی پاسخ نمی‌دهد در برجامی که آمریکا به راحتی و بدون کمترین هزینه‌ای از آن خارج شد و نه تنها به تعهدات خود عمل نکرد بلکه صد‌ها تحریم جدید هم به تحریم‌های قبلی افزود، چگونه آمریکایی‌ها را سرجای خود نشانده است؟!
تفسیر به رای راستی‌آزمایی
با وجود شکست برجام!
رئیس‌جمهور در ادامه اظهارات خود به موضوع بازگشت آمریکائی‌ها به برجام و راستی‌آزمایی اقدامات جبرانی آنها پرداخت و گفت: «هر روز که شما به تعهدات خود برگردید ما همان روز به عین برجام برمی‌گردیم. برجام هرچه گفته ما همان را انجام می‌دهیم به شرطی که شما برگردید و ما ببینیم که واقعی است یعنی در عمل نه در زبان، ما راستی‌آزمایی کنیم که این راستی‌آزمایی هم زمان نمی‌برد. برخی بلد نیستند می‌گویند راستی‌آزمایی زمان می‌برد! با وزرا برنامه‌ریزی کردیم که هروقت تایید کردند نفت را راحت می‌فروشد، بانک مرکزی به منابعش دسترسی پیدا کرد و راحت جابجا کرد دسترسی راحت شده.»
روحانی در حالی از زمان نبردن فرایند راستی آزمایی صحبت می‌کند که آمریکایی‌ها تاکنون حاضر به پذیرش رفع تحریم‌ها و جبران اشتباهات خود نشده‌اند. آنها به صراحت می‌گویند که قصدی برای برداشتن همه تحریم‌ها ندارند اما دولتمردان ایران نه تنها ادعا می‌کنند دشمن توبه کرده که حتی با تفسیر به رای از راستی‌آزمایی و با وجود شکست ایده برجام منتقدان خود را بی‌سواد خطاب می‌کنند.
روحانی قبلاً هم گفته بود برای راستی‌آزمایی فقط به چند ساعت زمان نیاز داریم. متخصصان معتقدند فرایند راستی‌آزمایی به دلایل متعددی زمان‌بر است و امکان دارد عدم دقت در این موضوع و دل خوش کردن به حرف و وعده آمریکایی‌ها باعث تکرار تجربه اشتباه گذشته شود. چرا که فعالیت‌های ایران از جنس فنی و فیزیکی است و از کار انداختن آن هزینه‌هایی را به کشور تحمیل خواهد کرد اما طرف مقابل صرفا با چند وعده می‌تواند ادعای رفع تحریم را داشته باشد.
حداقل زمان برای مسئله راستی‌آزمایی سه تا شش ماه عنوان شده است. چرا که صرفا حدود ۳ ماه طول می‌کشد که خریدار نفت ایران، پول این معامله را به‌حساب کشورمان واریز نماید و ایران امکان استفاده از این درآمدها را پیدا کند. در نتیجه، امکان راستی‌آزمایی رفع واقعی تحریم‌های نفتی در کمتر از 3 ماه وجود ندارد.
وعده‌های 100 روزه روحانی
به روایت تاریخ
رئیس دولت دوازدهم در ادامه اضافه کرد: «برخی‌ها می‌گویند از زمان این دولت ۱۱۰ روز باقی‌ مانده است، حالا ۱۰۰ روز یا ۱۰روز، یا یک ساعت مانده است، ما همان‌طور که در ماه اول عمل کردیم در ماه آخر هم عمل می‌کنیم. ما تحریم را در ۱۰۰ روز اول شکاندیم. اگر بگذارید در ۱۰۰ روز آخر هم یک‌بار دیگر تحریم را می‌شکنیم، شما دست ما را باز بگذارید ما مشکلی نداریم و این کار را انجام می‌دهیم.»
ادعای رئیس‌جمهور درباره عمل به وعده رفع تحریم‌ها در 100 روز اول دولت تدبیر و امید در حالی است ۸ خرداد ۱۳۹۲ در تبلیغات انتخاباتی خود وعده داده بود که «راه‌حل‌های کوتاه‌مدت یک ماه و ۱۰۰ روزه برای حل مشکلات و معضلات در دولت تدبیر و امید پیش‌بینی شده است».
اما در 21 فروردین‌ماه 96 در نشست خبری با اصحاب رسانه در پاسخ به سؤالی درباره وعده صد روزه خود گفت: «من اعلام کردم در پایان 100 روز دولت خود اعلام می‌کنم که چه کرده‌ام. آدمی‌که عقل نداشته باشد می‌گوید در 100 روز مشکلات را حل می‌کند.» روحانی همچنین وعده 100 روزه برای رفع تحریم و حل مشکلات را از اساس دروغ خواند و گفت: «یک دروغ بزرگی در برخی روزنامه‌ها و سایت‌ها پخش می‌شود که دروغ است. من کی گفتم مشکلات را 100 روزه حل می‌کنم؟!»