حجتالاسلام روحانی رئیسجمهور پس از شنیدن گزارش مقدماتی دستگاههای مختلف بهویژه بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه از وضعیت اقتصادی کشور در سه ماهه اول سال جاری و پیشبینی آینده، با تأکید بر حساسیت و جدیت دولت تدبیر و امید بر ارائه گزارشهای شفاف و دقیق از وضعیت اقتصادی کشور به مردم گفت: دولت خود را موظف میداند به مردم با شفافیت و صراحت از فعالیت خود گزارش دهد و در 8 سال گذشته این اقدام را بهطور جدی پیگیری کرده است.
روحانی با تأکید بر اجرای دقیق این مأموریت افزود: دولت در کنار تعهد به مردم، با اتکا به نگاه ملی به انتقال مسئولیت تلاش کرده است با واقعبینی نقشه کلان اقتصادی کشور را برای دولت آینده ترسیم و تشریح کند.
رئیسجمهور با بیان اینکه تلاش و تدابیر دولت برای گذر از مشکلات و ساماندهی اقتصاد کشور باید با دقت ارائه و ثبت شود، اظهار داشت: مردم حق دارند بدانند که چه گردنهها و چه تکانههایی موجب بروز چه نوع مشکلاتی شده است و دولت چه راههایی برای خنثیسازی تحریم و گذر از محدودیتهای کرونایی در نظر گرفته است و همچنین لازم است مردم بدانند اگر تحریم و جنگ اقتصادی به کشورمان تحمیل نشده بود و کرونا نیز پدید نمیآمد امروز اقتصاد کشور در چه موقعیتی قرار داشت و حاصل این تجارب در اختیار مردم و مسئولان دولت آینده قرار خواهد گرفت.
گفتنی است در گزارش مقدماتی دستگاههای اقتصادی کشور متغیرهای تأثیرگذار مانند تحریم و کرونا بر شاخصهای گوناگون اقتصادی و تدابیر اتخاذ شده برای مقابله و مدیریت این عوامل مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
دستور «روحانی» درباره رفع مشکل آب خوزستان
حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور در جلسه عصر دیروز هیئت وزیران، با اشاره به تصویب اعتبار برای کمک به حل بحران آبی ناشی از خشکسالی استان خوزستان از سوی دولت، به سازمان برنامه و بودجه کشور دستور داد اعتبار اختصاص یافته به استان فوراً و بهصورت صد درصد مبلغ مصوب، تخصیص داده شود.
وی با اشاره به مشکلات ناشی از کاهش نزولات جوی و بروز خشکسالی در کشور و با ابراز تأسف از شرایط پیش آمده برای مردم صبور و مقاوم خوزستان بهخاطر مشکلات آبی، خشکسالی و تشدید گرما را موجب بحران کمآبی در برخی از نقاط کشور بهویژه استان خوزستان
دانست.
رئیسجمهور با اشاره به تلاشها و اقدامات انجام شده از سوی دولت تدبیر و امید در طی 8 سال گذشته برای حل مشکل آب خوزستان با بهسازی و نوسازی زیرساختهای تأمین و توزیع آب آشامیدنی استان و همچنین اجرای پروژههای بزرگ در حوزه آب و برق استان از صبر و تحمل مردم عزیز خوزستان، اهتمام جدی مدیران استانی، وزرای ذیربط و همکاری سایر قوای کشور و ستاد مدیریت بحران برای حل مشکلات مردم غیور استان تشکر و قدردانی کرد.
منبع اصلی تأمین آب استان خوزستان با جمعیتی در حدود 5 میلیون نفر، دو رودخانه کرخه و دز است که درحال حاضر بهدلیل خشکسالی، این رودها با کاهش شدید آورد مواجه شدهاند. بر اساس گزارشها، با شروع گرما تعداد روستاهای کمآب افزایش و با کاهش حجم آب رودخانه کارون، مردم استان بهویژه روستاها با مشکل تأمین آب آشامیدنی مواجه هستند.
به گزارش تسنیم، هیئت وزیران در ادامه با اختصاص اعتبار به منظور جلوگیری از پیشروی آب دریا در اراضی کشاورزی و نخلستانهای آبادان و خرمشهر، پرداخت مانده مطالبات کشاورزان ناشی از خسارت وارده به اراضی کشاورزی استان خوزستان، اجرای پروژههای تأمین آب،
آبرسانی روستایی و عشایری و مقابله با تنش آب شرب، کشاورزی و منابع طبیعی و لایروبی کانالها و رودخانههای استان، آبیاری نهال کاریهای سنواتی منابع طبیعی در کانونهای بحرانی ایجاد گرد و غبار، مبارزه با آفات و بیماری جنگلها و تأمین علوفه و آب دامهای سنگین (گاومیش) و جبران خسارت وارده به این نوع دامها در استان خوزستان موافقت کرد. در ادامه جلسه، تعداد دیگری از پیشنهادهای دستگاههای اجرایی به تصویب دولت رسید.