روحالله عباسپور در حاشیه جلسه صبح دیروز کمیسیون صنایع و معادن مجلس با سیدرضا فاطمیامین، گفت: جلسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس با گزینه پیشنهادی دولت برای وزارت صمت برگزار شد و برنامهها و سوابق وزیر پیشنهادی صمت مورد بحث و ارزیابی قرار گرفت.
وی بیان کرد: فاطمی امین ابتدا توضیحاتی درباره سوابق اجرایی، تحصیلات و برنامههای خود به صورت مکتوب به نمایندگان ارائه داد و در ادامه به صورت شفاهی هم توضیحاتی در این باره مطرح کرد.
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس تأکید کرد: وزارت صمت، وزارتخانه بسیار بزرگی است و ۴۲ درصد GDP کشور امروز در حوزه صنعت، معدن و تجارت وجود دارد و همچنین کشور مسائل و چالشهای زیادی در زمینه تنظیم بازار، قیمت فولاد و سیمان و همچنین وضعیت خودرو دارد که نمایندگان سؤالات چالشی زیادی در این باره از وزیر پیشنهادی صمت پرسیدند و وی پاسخهایی را به نمایندگان ارائه کرد.
عباسپور تصریح کرد: مسائل وزارت صمت بسیار زیاد است و ما به این نتیجه رسیدیم که با برگزاری یک جلسه دو ساعته نمیتوان به صورت تخصصی مسائل این وزارتخانه را با وزیر پیشنهادی صمت مورد ارزیابی قرار داد و قرار بر این شد که در جلسه دیگری به صورت تخصصی برنامههای وزیر پیشنهادی صمت مورد بحث و ارزیابی در کمیسیون صنایع مجلس قرار گیرد.
مصطفی نخعی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری مهر درخصوص بررسی برنامههای وزیر پیشنهادی نفت در جلسه دیروز این کمیسیون، گفت: آقای اوجی گزینه پیشنهادی وزارت نفت در جلسه بعد از ظهر کمیسیون حضور یافت که در ابتدای جلسه وی به صورت مختصر، برنامهها و اهداف خود را بیان کرد.
وی ادامه داد: سرفصل برنامههای اوجی، عبارت از؛ فروش نفت، تراز منفی گاز، استفاده بیشتر از میادین مشترک، تمرکز بر میادین مشترک نفت و گاز، اصلاح الگوی مصرف، نگهداشت میادین نفت و گاز، استفاده بیشتر از ظرفیتهای خالی پالایشگاههای گازی، تأمین منابع مالی، توجه به نیروی انسانی، جلوگیری از خامفروشی، دیپلماسی انرژی بود.
سخنگوی کمیسیون انرژی تصریح کرد: در ادامه جلسه، اعضای کمیسیون سؤالاتی را مطرح کردند و اوجی نیز پاسخ داد. اعضای کمیسیون بر کمّی بودن برنامههای ارائه شده، توجه به مطالبات کارکنان وزارت نفت، تعامل با همسایگان در حوزه انرژی، تمرکز بر تنوع بخشیدن بر سبد سوخت انرژی و ذخیرهسازی گاز تأکید کردند. وی تصریح کرد: در جلسات آینده، مجدداً برنامههای گزینه پیشنهادی وزارت نفت در کمیسیون بررسی شده و میزان مطابقت برنامههای ارائه شده با برنامههای بالا دستی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در پایان خاطرنشان کرد: کمیسیون گزارشی را تهیه کرده که در جلسه رأی اعتماد به گزینه پیشنهادی وزارت نفت قرائت خواهد شد.
علیرضا منادی سفیدان رئیسکمیسیون آموزش در تشریح جلسه صبح دیروز کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با گزینه پیشنهادی دولت برای وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: حسین باغگلی، گزینه پیشنهادی رئیسجمهور برای وزارت آموزش و پرورش در جلسه کمیسیون و تحقیقات مجلس حضور یافت و جلسه ما با وی بسیار چالشی بود.
وی بیان کرد: اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس سؤالات چالشبرانگیز زیادی درباره سن پایین گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش مطرح کردند. یکی دیگر از موضوعات مهمی که از سوی نمایندگان مطرح شد آن بود که باغگلی سوابق لازم در آموزش و پرورش ندارد.
رئیسکمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: وزارت آموزش و پرورش وزارتخانهای بسیار مهم است و نمایندگان مطالبی را درباره بودجه این وزارتخانه، رتبهبندی فرهنگیان، وضعیت صندوق ذخیره فرهنگیان و شرایط مدارس مناطق محروم مطرح کردند و نکته اصلی از سوی نمایندگان این بود که باغگلی که در این مجموعه فعالیتی نکرده و چگونه میخواهد این مسائل را در دستور کار خود قرار دهد و اجرایی کند.
منادی سفیدان بااشاره به اینکه در حال حاضر فراکسیون دانشگاهیان مجلس هم در حال بررسی برنامههای گزینه پیشنهادی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هستند، گفت: عصر امروز (شنبه 23مرداد) محمدعلی زلفی گل گزینه پیشنهادی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در جلسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس حضور مییابد و برنامههای خود را به نمایندگان ارائه میکند.
مجید انصاری در تشریح جلسه صبح دیروز کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با حجتالله عبدالملکی،گفت: وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جلسه کمیسیون اجتماعی مجلس حضور یافت و برنامهها و سوابق وی مورد بررسی و رصد نمایندگان مجلس قرار گرفت.
وی بیان کرد: در وهله اول، نمایندگان به ویژگیهایی که مدیران دولت آینده باید داشته باشند توجه کردند و تأکیدشان بر این بود که ما باید در بررسی برنامه و صلاحیت وزرای پیشنهادی به اسناد بالادستی و بیانیه گام دوم انقلاب توجه داشته باشیم.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: همچنین مقام معظم رهبری بارها فرمودهاند که باید یک دولت جوان، انقلابی، مؤمن، پاکدست و مسلط به مسائل اقتصادی تشکیل شود که نظر همکاران ما درباره وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی از این لحاظ و همچنین با توجه به سوابق علمی، تألیفات و فعالیتهای زیادی که داشته است، مثبت بود و معتقد بودند که وی ویژگیهای لازم را دارد.
انصاری افزود: مسئله حائز اهمیت دیگر آن است که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بسیار گسترده است و از آنجایی که این وزارتخانه اختیارات و وظایف زیادی دارد، وزیر پیشنهادی این وزارتخانه حتما باید به سؤالات تخصصی نمایندگان هم به خوبی پاسخ دهد.
وی گفت: نظر نمایندگان این بود که برنامه ارائه شده از سوی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی کلی است و باید وی درباره جزئیات مسائل این وزارتخانه هم برنامه خود را به نمایندگان ارائه کند و رویکرد اجراییتری داشته باشد.