در تماس تلفنی جبران باسیل وزیر امور خارجه سابق لبنان با حسین امیر عبداللهیان، وی ضمن تبریک انتخاب ایشان به سمت وزیر امور خارجه کشورمان، از فروش و ارسال محموله سوخت به مقصد لبنان تشکر و قدردانی کرد.
جبران باسیل با انتقاد از سیاستهای کسانی که میخواهند به مردم لبنان گرسنگی بدهند تا به اهداف سیاسی خود برسند، خواستار گسترش همهجانبه روابط فیمابین شد و ضمن انتقال پیام میشل عون برای رئیسجمهوری کشورمان، درخصوص تحولات منطقه با وزیر امور خارجه کشورمان به تبادل نظر پرداخت.
وزیر خارجه کشورمان نیز در این گفت وگوی تلفنی، آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای فروش محصولات نفتی خود به مشتریان جدید را مورد تاکید قرار داد و افزود: اگر دولت و تجار لبنان باز هم سوخت نیاز داشته باشند، ایران آمادگی فروش و ارسال آن را داشته و تدبیری که رهبر پرافتخار حزبالله برای پایان دادن به این بحران دست ساخته صهیونیستها بر ضد مردم لبنان انجام داد، موید این واقعیت است که مسیر سرافرازی لبنان تنها از اتکا به خود و استفاده از سرمایهها و منابع خود میگذرد.
وی با اعلام اینکه در حوزه گسترش روابط دوجانبه با لبنان هیچ محدودیتی وجود ندارد، دفاع همیشگی جمهوری اسلامی ایران از دولت، ارتش و مقاومت لبنان را مورد تاکید قرار داد.
سفیر ایران: کشتیهای حامل سوخت
به زودی به دست لبنانیها میرسد
سفیر ایران در لبنان اعلام کرد که کشتیهای ایرانی حامل سوخت به زودی به دست ملت لبنان خواهد رسید و ایران به هیچ طرف منطقهای یا بیناللملی اجازه نخواهد داد در برابر جمهوری اسلامی و تصمیماتش در حمایت از ملتهای منطقه بایستد.
محمد جلال فیروزنیا، سفیر ایران در لبنان با بیان اینکه این کشتیها به زودی به دست ملت لبنان خواهد رسید افزود: ما در کنار ملتهای منطقه و علیه سیاست گرسنه نگه داشتن ملتها هستیم، سیاستی که نه تنها علیه ملت لبنان بلکه علیه ملتهای ایران، عراق و منطقه است.
وی به شبکه خبری المنار گفت: این عملیات در چارچوب روابط برادرانه میان دو کشور و تجارت قانونی به شمار میرود و دلیلی برای دخالت هیچ طرفی وجود ندارد و آمریکاییها و یا دیگران حق دخالت در این باره را ندارند.
فیروزنیا اظهارات آمریکاییها مبنی بر تحریم نفتی ایران در این زمینه را غیرقانونی دانست و گفت آمریکاییها حق ندارند در روابط بین ما (و لبنان) دخالت کنند. این موضوع به لبنان و ایران مربوط میشود و ربطی به آمریکاییها ندارد.
سفیر ایران دربار چگونگی ورود کشتیهای حامل سوخت ایران به لبنان نیز گفت که این موضوع به طرف لبنانی و دستاندرکاران لبنانی و برادران حزبالله و طرفهای ذیربط مربوط میشود.
وی درباره حل مشکل برق لبنان نیز گفت که حل مشکل برق را به دولت لبنان در مراحل مختلف پیشنهاد دادهایم و ما در این زمینه دارای توانمندیهایی هستیم.
فیروزنیا همچنین با تجلیل از مقاومت گفت: ما افتخار میکنیم و بسیار خرسندیم که مقاومت بیش از هر زمان دیگری، قدرتمندتر شده است.
سفیر ایران افزود: مقاومت در زمینه تحکیم امنیت و ثبات در لبنان تلاش میکند و نقش برجسته و موثری در زمینه امنیت منطقهای و مبارزه با تروریسم دارد.
وی درباره کمکهای ایران نیز گفت: مهمترین کمکها در زمینه حمایت از مقاومت لبنان برای مقابله با رژیم صهیونیستی بود و پس از جنگ ۳۳ روزه، ما برای بازسازی، در کنار مقاومت و ملت لبنان بودیم.
ورود کشتی ایرانی به سوریه
و انتقال سوخت باتانکر به لبنان
الاخبار هم روز پنجشنبه در گزارشی نوشت: کشتی ایرانی حامل سوخت که راهی لبنان شده است، چهارشنبه وارد آبهای سرزمینی سوریه شد.
بر اساس این گزارش قرار است محموله سوخت کشتی ایرانی با تانکر به لبنان منتقل شود.
بنابراین گزارش، بخشی از محموله را حزبالله لبنان به عنوان هدیه به بیمارستانها و خانه سالمندان اهدا میکند.
الاخبار در ادامه گزارش داد که قرار است یک شرکت خصوصی راهکار فروش محموله نفتی به مؤسسات خصوصی و تولیدکنندگان و ژنراتورهای برق را برعهده بگیرد.
منابع لبنانی اعلام کردند که محوله سوخت دو کشتی دیگر ایرانی هم با همین سازوکار به لبنان انتقال یابد.
منابع لبنانی با اعلام اینکه اطلاعاتی درباره نوع سوخت اعم از بنزین و یا گازوئیل بودن محموله در دست نیست، تأکید کردند که احتمال راهی شدن کشتی چهارم ایرانی در آینده نزدیک به لبنان وجود دارد.