به گزارش خبرگزاری ایسنا، شهیده فاطمه اسدی در سال ۱۳۳۹ در روستای «ماموخ» از توابع شهرستان دیواندره به دنیا آمد. او سال ۱۳۶۳ برای آزادی همسرش از دست یکی از گروهکهای معاند به اردوگاه آنان میرود و پس از یک ماه آزار و شکنجه، مظلومانه به شهادت میرسد.
پیکر مطهر شهیده اسدی پس از ۳۷ سال سرانجام در روز ۱۷ آبان سال ۱۴۰۰ در کوههای چهل چشمه دیواندره تفحص شد و پس از برگزاری مراسم وداع در شهرهای مشهد، قم، تهران و کرمانشاه، در نهایت روز دوشنبه به شهر خود بازگشت و دیروز با حضور پرشور مردم و مسئولان در سنندج تشییع و در جوار مرقد بیبیهاجر خاتون (س) این شهر برای همیشه آرام گرفت.
نام فاطمه اسدی به عنوان اولین زن شهید تفحص شده کشور برای همیشه ماندگار شد.
در مراسم تشییع شهیده فاطمه اسدی، فرزند شهید حاج قاسم سلیمانی طی سخنانی گفت: امروز در محضر مادری پاک از مادران این سرزمین هستیم که خود خواسته پای در آتش نمرودیان زمان نهاد تا ابراهیمش را که به دلیل خدماتش به پاسداران و جبهه اسلام گرفتار شعلههای خشم و کینه آنان شده بود نجات دهد اما خود در دام جنایتکاران اسیر شد و جز خدا چه کسی میداند ضجههای پسر شیرخوارش را که از او جدا کردند چه زخم عمیقی بر جانش نهاد.
زینب سلیمانی افزود: غیرت و شجات و صلابت بینظیر او چنان بود که اگر چه اسیر بود، انگار دیو سیرتان دموکرات که از مردی تنها نام آن را یدک میکشیدند به اسارت گرفته است به همین خاطر چون نتوانستند سرو مادرانهاش را بشکنند و خم کنند تیغ کین بر جانش نشاندند و او را ناجوانمردانه به شهادت رساندند.
به گزارش ایرنا، در این مراسم آیتالله رئیسی رئیسجمهور، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای رئیس قوه قضائیه، حجتالاسلام سیداحمد مرتضویمقدم رئیس دیوان عالی کشور و غلامحسین اسماعیلی رئیسدفتر رئیسجمهور در جمع تشییعکنندگان پیکر شهیده فاطمه اسدی حضور داشتند.
سردار سید محمد باقرزاده، فرمانده کمیته جستوجوی مفقودین ستادکل نیروهای مسلح درباره این بانوی شهیده گفت: شهیده فاطمه اسدی اولین بانوی شهیدی است که صدای مظلومیت او پس از ۳۷ سال به پژواکی در کوههای دیواندره تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه این اولین مورد است که زن شهیدی در مناطق عملیاتی تفحص شده است، افزود: همسر این شهید مقنّی بوده و ۲ روز برای کندن چاه به سپاه حسینآباد دیواندره میرود که اسیر نیروهای یکی از گروهکهای معاند میشود. حزب دموکرات از این بانوی آزادیخواه ۲۰۰ هزار تومان برای آزادی همسرش طلب میکند و او با فروختن گوسفندان، این پول را تامین میکند.
فرمانده کمیته جستوجوی مفقودین ستادکل نیروهای مسلح بیان داشت: با این وجود، آنهایی که شعار دفاع از خلق کرد را میدهند، نتوانستند این خواهر آزادیخواه را تحمل کنند و ایشان را بعد از یک ماه شکنجه به همراه یک بسیجی دیگر در ارتفاعات بهاروند به شهادت رسانده و جنازه وی را در کوههای دیواندره دفن میکنند.
سردار باقرزاده یادآور شد: کودک شیرخواره این بانوی کردستانی جان خود را همان زمان از دست میدهد.
گفتنی است، پیکر این بانوی شهیده در جوار مرقد بیبیهاجر خاتون(س) خواهر امام رضا(ع) در سنندج آرام میگیرد.
علاوه بر برگزاری مراسم تشییع شهیده فاطمه اسدی در شهرهای مقدس مشهد، قم و تهران امروز نیز در معراج شهدای تهران از ساعت ١٥ تا ١٧ با حضور خواهران و از ساعت ١٧ تا ٢٠ با حضور عموم مردم، نسبت به مقام این شهیده ادای احترام میشود.
به گزارش مهر، مراسم وداع با پیکر بانوی شهیده فاطمه اسدی صبح جمعه با حضور مردم شهیدپرور قم در حرم حضرت فاطمه معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران برگزار شد.
پیکر شهیده فاطمه اسدی پنجشنبه شب نیز در حرم مطهر امام علی ابن موسیالرضا(ع) تشییع شد.
تفحص پیکر شهیده فاطمه اسدی بار دیگر چهره کریه ضدانقلاب را نمایان کرد
به گزارش فارس، ماموستا فایق رستمی، امام جمعه سنندج در خطبههای نماز جمعه این شهر که با حضور نمازگزاران و با رعایت پروتکلهای بهداشتی اقامه شد، اظهار داشت: تفحص پیکر مطهر شهیده فاطمه اسدی بعد از
۳۷ سال، بار دیگر چهره کریه و شیطانی ضدانقلاب را برای مسلمانان جهان بهویژه کُردها نمایان کرد.