آلسعود در دور جدید حملات خود به غیر نظامیان یمنی این بار تمرکز را بر صنعا پایتخت این کشور گذاشته است. ائتلاف سعودی پس از بمباران نقاط مختلف این شهر و چند شهر دیگر یمن مدعی شد که مراکز تسلیحاتی و موشکی انصارالله را هدف قرار میدهد. اما انصارالله قاطعانه این مسئله را رد کرد و از غیر نظامی بودن مراکز مورد هدف سخن گفته است.
ماجرا از این قرار است که بامداد پنجشنبه جنگندههای متجاوز سعودی-آمریکایی حداقل سه مرتبه به منطقه السبعین در صنعا حمله کردند. در این حمله جنگندههای سعودی به صورت مستقیم به پل السبعین تقاطع المصباحی حمله کردند. بنابر گزارش شبکه «الجزیره» حملات ائتلاف سعودی، پادگان امنیتی مرکزی در جنوب صنعاء را هدف قرارداده است. خبرنگار المسیره هم اعلام کرده که برخلاف ادعای سعودیها مبنی بر هدف قراردادن اهداف نظامی، به منازل شهروندان در منطقه مسکونی السبعین در صنعاء آسیب رسیده و مردم هراسان در حال فرار از خانههای خود هستند.
در ادامه جنگندههای ائتلاف سعودی بامداد جمعه نیز مناطق مختلف در صنعا پایتخت یمن از جمله ورزشگاه «الثوره»، واقع در شمال این شهر را بمباران کردند. این ورزشگاه 3بار بمباران شد. جنگندههای ائتلاف سعودی همچنین خیابان «الزبیری» در جنوب پایتخت یمن را نیز بمباران کرده و به آن خسارت وارد کردند. منابع یمنی زخمی شدن غیرنظامیان بر اثر این حمله را تأیید کردهاند.
رسوایی
پیش از آغاز حمله به ورزشگاه الثوره، انصارالله یمن ضمن رد ادعای ائتلاف سعودی درخصوص وجود سلاح در ورزشگاه الثوره از رسانهها خواست برای برملا کردن دروغ متجاوزان عازم ورزشگاه شده و از آن تصویربرداری کنند. بر اساس گزارش مرکز اطلاعرسانی جنبش انصارالله یمن، وزارت ورزش و جوانان این کشور در بیانیهای تأکید کرده که حمله به سازمانهای غیرنظامی و تهدید به حمله به آنها، «نقض آشکار» کنوانسیونهایی است که تعرض به اماکن غیرنظامی را جنایت میانگارند. وزارت ورزش و جوانان یمن در ادامه اضافه کرده: «ما کشورهای متجاوز را مسئول خسارتهای جانی و زیانهای وارده به داراییها و زیرساختهای ورزشگاه و مناطق اطراف آن میدانیم.»
در ادامه این بیانیه آمده: «ما تمام ادعاهایی را که رسانههای وابسته به کشورهای متجاوز درباره وجود تسلیحات نظامی در ورزشگاه شهرک «الثوره» در صنعاء پخش میکنند، قاطعانه تکذیب میکنیم.» پس از صدور بیانیه مذکور، کمیته المپیک یمن نیز فورا از کمیته بینالمللی المپیک، سازمانهای ورزشی بینالمللی و شورای امنیت سازمان ملل خواست که برای جلوگیری از حمله مجدد به تأسیسات ورزشی هر چه سریعتر اقدام کنند. کمیته المپیک یمن تأکید کرده که تأسیسات ورزشی یمن تنها برای فعالیتهای ورزشی مورد استفاده قرار میگیرند و هیچ ارتباطی با مسائل نظامی ندارند.
همچنین پنجشنبه شب کمیته ملی امور اسرا وابسته به انصارالله در بیانیهای اعلام کرد که جنگندههای ائتلاف سعودی اطراف زندان اسرا در ساختمان فرماندهی امنیت مرکزی را مورد هدف قراردادند که بیش از ۳ هزار اسیر در آن نگهداری میشوند.
واکنش قاطع انقلابیون یمن
این حملات با واکنش قاطع جنبش انصارالله یمن مواجه شده است. «محمد ناصر العاطفی»، وزیر دفاع دولت نجات ملی یمن، کشورهای عضو ائتلاف متجاوز سعودی-اماراتی را تهدید کرد و گفت که آتش یمن، تاج و تخت آنان را خواهد سوزاند. شبکه خبری المسیره به نقل از العاطفی گزارش داد، مقابله با ائتلاف، یک گزینه راهبردی غیر قابل بازگشت است تا اینکه تجاوزگری متوقف و محاصره برداشته شود و متجاوزان و اشغالگران از خاک یمن خارج شوند: «اگر همه کشورهای دنیا، علیه ما جمع شوند، نخواهند توانست مانع از آزادسازی باقی مانده سرزمین ما توسط ارتش و کمیتههای مردمی شوند... همه جهان باید بدانند که ما سر سوزنی از اهداف خود عقبنشینی نخواهیم کرد؛ هر چند تمامی کشورهای شرور، جنایتکار و متجاوز علیه ما وارد عمل شوند.» وی با اشاره به نقش خون شهدای یمن در «شکست اراده متجاوزان»، اضافه کرد که، ملت یمن، هر متجاوزی را رد میکند و مزدوران و خائنان را دور میاندازد.
محمد البخیتی عضو شورای سیاسی انصارالله یمن نیز در مصاحبهای گفت دولت صنعا پاسخ حمله را با حمله خواهد داد و به زودی دولت سعودی پاسخ دردناکی را دریافت خواهد کرد.
داعش از زمان تأسیس هسته اولیهاش در سال ۱۹۹۹ به ظاهر توسط فردی اردنی به نام «ابومصعب الزرقاوی» به عنوان «جماعت توحید و جهاد» نامهای گوناگونی داشتهاست. وقتی الزرقاوی در سال ۲۰۰۴، با «اسامه بن لادن»
بیعت کرد نام گروه را به سازمان «قاعده الجهاد فی بلاد الرافدین» که بیشتر با نام القاعده در عراق شناخته میشد عوض کرد؛ گرچه این گروه هرگز خود را القاعده در عراق نخواند، این نام سالها به عنوان نام غیررسمی آن بر جای ماند. در سال ۲۰۱۳-2014، این گروه که حالا به سوریه گسترش داده شده بود، نام «الدوله الاسلامیة فی العراق و الشام» (داعش) را اختیار کرد که در آن منظور از شام، شامات یا سوریه بزرگ است. اما تمام این نامها دلالت بر یک چیز دارد و آن یک «سازمان جنایی» با تفکری سَلَفی-تکفیری است که سر در آخور غربیها و صهیونیستها نیز دارد و هیچ قومی مگر هممسلک خودشان از آنها در امان نیست.
داعش همه ادیان و قبایل را مهدور الدم میدانست و جز با رژیم اسرائیل، علیه همه اعلان جنگ کرده بود. یکی از این قبایل، ترکمنهای عراق بودند. حالا سیاستمدار و یک شیخ قبیله ترکمن عراق با بیان اینکه تروریستهای داعش قصد نسلکشی ترکمنها را هم داشتند، از نقش حشدالشعبی در مقابله با این وحشیها سخن گفتهاند.
«تقی اوغلو» سیاستمدار ترکمن اهل استان دیالی در این باره گفته تروریستهای داعش پس از بهار ۲۰۱۴ قصد کشتار ترکمنها را داشتند، آنها دهها روستا را در منطقه «حمرین» و دیگر مناطق نابود و خالی از سکنه کرده و ساکنانش را آواره کردند. باغها و زمینهای کشاورزی بسیاری نیز نابود شد. او تأکید کرد که حشدالشعبی بیش از ۱۰۰ شهید برای آزادی روستاهای ترکمننشین در استان دیالی و در منطقه حمرین داد. «صبیح البیاتی» از بزرگان و شیوخ عشایر ترکمن نیز گفت: « نزدیک بود تا ترکمنها به دست داعش قتل عام شوند. آنها از مناطقشان در حمرین آواره شدند اما حشدالشعبی و فرزندان جنوب و مرکز عراق خون بسیاری برای آزادی مناطق ما اهدا کردند.»
گفتنی است که کارگروه تحقیق درخصوص جنایات داعش (وابسته به سازمان ملل) نیز در دهم می۲۰۲۱
(20 اردیبهشت 1400) در گزارشی اعلام کرد که تروریستهای داعش در سال ۲۰۱۶ بیش از ۴۰ خمپاره حاوی مواد شیمیایی خردل و گوگرد را به سمت شهر ترکمننشین «طوزخورماتو» در استان صلاحالدین شلیک کرده است.
آمریکاییها نروند، آشوب میشود
خبر دیگر از عراق آنکه «هادی العامری» رئیسائتلاف عراقی «الفتح»، شامگاه پنجشنبه، با «کوتارو سوزوکی» سفیر ژاپن در بغداد دیدار و گفتوگو کرد. رئیسائتلاف الفتح در بخشی از اظهارات خود به خروج نیروهای بیگانه از خاک عراق اشاره کرد و گفت: «موضع ما در قبال حضور نیروهای بیگانه واضح است چراکه حاکمیت خط قرمز ماست.»هادی العامری هشدار داد که در صورت عدم خروج نیروهای بیگانه تا پایان سال جاری میلادی، عراق بیثبات خواهد شد.
این در حالی است که با نزدیک شدن به زمان تعیینشده برای خروج نیروهای آمریکایی از خاک عراق، مقامات آمریکایی آشکارا تأکید میکنند که تعداد نیروهایشان در خاک عراق کمتر نخواهد شد و تنها مأموریت آنها به استشاری و آموزشی تغییر خواهد یافت. برخی کارشناسان بر این باورند که حضور مستشاران و مربیان نظامی آمریکایی در خاک عراق خطرناکتر از حضور نیروهای رزمی واشنگتن در این کشور است چراکه با این گام، آمریکا کاملا در جریان اطلاعات محرمانه نهادهای امنیتی عراق قرار خواهد گرفت.
حمله به کاروان لجستیک آمریکا
همچنین از عراق خبر میرسد که یک بسته انفجاری در مسیر کاروان ائتلاف موسوم به ضد داعش به رهبری آمریکا در استان صلاح الدین منفجر شده است. طی ماههای اخیر بارها کاروانهای حامل تجهیزات لجستیک برای نظامیان آمریکایی مستقر در پایگاههای نظامی مختلف در عراق هدف انفجار بمبهای کنار جادهای قرار گرفته است. گفتنی است، پس از مصوبه پارلمان عراق برای بیرون کردن نظامیان بیگانه از عراق و تعلل دولت در این امر، کاروانهای لجستیکی ائتلاف آمریکایی به طور هفتگی و گاهی در طول یک روز چند بار هدف انفجار بمب کنار جادهای قرار میگیرند.
جروزالم پست: حزبالله لبنان 2000 پهپاد در اختیار دارد
روزنامه اسرائیلی«جروزالم پُست» با اعتراف به این که «حزبالله لبنان در توسعه پرندههای بدون سرنشین خود موفق عمل کرده است» نوشته، این جنبش اکنون چیزی بالغ بر 2000 پهپاد در اختیار دارد.
هر از گاهی یک کارشناس، مسئول سیاسی، فرمانده نظامی یا یک رسانه صهیونیست از قدرتِ محور مقاومت به ویژه حزبالله لبنان میگوید و نسبت به آن به شدت ابراز نگرانی میکند. جدای از آنکه نیت اینها چیست، میتوان اینها را اعتراف به قدرت حزبالله تفسیر کرد که بعضا از سوی اروپاییها نیز تکرار و اعلام شده، این قدرت از بسیاری ارتشهای اروپا، بالاتر است.
باری، با اعتراف یا بدون اعتراف، ایران و حزبالله سطحی از بازدارندگی را ایجاد کردهاند که رژیم آپارتایدِ اسرائیل در دهه ۱۹۷۰ توانایی تصور آن را نداشت. حالا هم نوبت به روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» رسیده که از این قدرت بنویسد. در گزارش این روزنامه صهیونیستی آمده حزبالله حدود ۲۰۰۰ پرنده بدون سرنشین در اختیار دارد که از دهه نود
[دهه ۱۹۹۰] آنها را به کار میگیرد... تعدادی از این پهپادها در سوریه و علیه رژیم صهیونیستی مورد استفاده قرار گرفته است.
جروزالم پست همچنین نوشته حزبالله لبنان در جریان جنگ
۳۳ روزه در سال ۲۰۰۶ از چند پهپاد رزمی و حتی پیش از این جنگ نیز از پهپاد علیه تلآویو استفاده کرده است...حزبالله در ماه اکتبر سال ۲۰۱۲ (مهر-آبان 1391) نیز از پهپادهای رزمی علیه اسرائیل استفاده کرده که این پهپادها تا منطقه «النقب» (جنوب سرزمینهای اشغالی) پیشروی کردهاند. در ادامه این گزارش همچنین آمده که حزبالله تا سال ۲۰۱۳، ۲۰۰ پهپاد ساخت ایران در اختیار داشته؛ اما با گذر زمان و همکاری با ایران توانسته تعداد پهپادهای خود را به طور چشمگیری افزایش دهد.
گفتنی است، این گزارش در حالی منتشر شده که وبگاه صهیونیستی «والا» پیشتر خبر داده بود بر اساس برآوردهای ارتش رژیم صهیونیستی حزبالله حدود ۱۵۰ هزار موشک از انواع مختلف در اختیار دارد؛ با گذشت ۱۵ سال از جنگ دوم علیه لبنان حزبالله پیشرفت کرده و برآوردها حاکی از آن است که در زرادخانه موشکی حزبالله، موشکهایی از بُرد ۱۵ تا ۷۰۰ کیلومتر، موشکهای هدایت شونده تا برد ۲۰۰ کیلومتر و پهپادهایی با قدرت پرواز تا ۴۰۰ کیلومتر وجود دارد.