2091 - اولین جلسه محاکمه سرکرده گروهک تروریستی «الاحوازیه» برگزار شد ۱۴۰۰/۱۰/۲۸
در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی
اولین جلسه محاکمه
سرکرده گروهک تروریستی «الاحوازیه» برگزار شد
۱۴۰۰/۱۰/۲۸
اولین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده
به گزارش خبرگزاری میزان، در این جلسه که وکلای متهم و تعدادی از خانوادههای شهدای اقدامات تروریستی این گروهک حاضر بودند، نماینده دادستان با اشاره به کیفرخواست متهم اظهارداشت: حسب محتویات پرونده، «حبیب فرجاله چعب» معروف به «ابوعزیز» و «ابواحمد» متولد سال ۱۳۵۲ شاغل در اداره کار سوئد و ساکن این کشور دارای سابقه کیفری است. متهم دارای وکیل مدافع و پرونده شخصیت است که حسب محتویات این پرونده وی دارای سلامت روحی بوده است.
وزیری با اشاره به ادله پرونده گفت: طبق اطلاعات تحقیق وزارت اطلاعات، اقاریر متهم، تحقیقات بهعملآمده و ادله موجود وی متهم است به افساد فیالارض از طریق تشکیل، اداره و سرکردگی گروهکی به نام «حرکه النضال العربی لتحریر الاحواز» و طراحی و اجرای عملیات تروریستی و تخریب اموال عمومی که از طریق عملیاتهای گوناگون آنها را انجام داده است.
وی با اشاره به عملیاتهای تروریستی این متهم افزود: بمبگذاری در فرمانداری اهواز در سال ۸۴، بمبگذاری در سازمان مدیریت و برنامهریزی یا همان سازمان برنامهوبودجه خوزستان در سال ۸۴، عملیات بمبگذاری اداره مسکن و شهرسازی اهواز در سال ۸۴، بمبگذاری در اداره محیطزیست اهواز در سال ۸۴، بمبگذاری در خطوط انتقال نفت خوزستان، بمبگذاری در محور انتقال نفت اهواز، آبادان و ماهشهر، بمبگذاری در فرمانداری دزفول و آبادان در سال ۸۴، برنامهریزی برای بمبگذاری در دادگستری اهواز ازجمله اقدامات این متهم بوده است.
نماینده دادستان ادامه داد: این گروهک بهعنوان یک سازمان تروریستی در سال ۱۳۷۸ شمسی و مصادف با ۱۹۹۹ میلادی هستههای اولیه خود را به سرکردگی «حبیب نبگان» در خوزستان تشکیل داد و با انجام عملیاتهای تروریستی در سال ۸۴ فعالیت خود را رسماً آغاز کرد. گروهک حرکهًْالنضال اقدامات تروریستی وحشتناکی را از جمله بمبگذاری در اماکن دولتی، جاسوسی، سرقت مسلحانه اتجام داده و ایجاد رعب و وحشت کرده است که منجر به شهادت ۷۴ نفر از شهروندان ایرانی شده است. عوامل اصلی گروهک تروریستی مذبور که عمدتاً در کشورهای سوئد، دانمارک و هلند مستقر هستند و از حمایتهای عربستان سعودی بهرهمند هستند، اقدام تروریستی در ایران انجام دادهاند و با وجود صدور اعلان قرمز برای عوامل اصلی و سران گروهک، تاکنون اقدام موثری از سوی کشورهای اروپایی و سعودی برای تحویل سران گروهک صورت نگرفته است.
وزیری گفت: در طی سالهای اخیر فرماندهان گروهک تروریستی بین کشورهای اروپایی و عربستان سعودی در رفتوآمد بوده اند. اهداف تروریستی گروهک حرکهًْالنضال را شهروندان عادی از جمله زنان و کودکان تشکیل میدهند و اقوام فارس و عرب از قربانیان عملیاتهای تروریستی از گروهک هستند.
وی ادامه داد: در همین راستا گروهک تروریستی مذبور دریکی از اقدامات خود در ۳۱ شهریور سال ۹۷ با همکاری سایر گروههای تروریستی، مراسم رژه نیروهای مسلح را مورد هدف قرار داد و ۲۵ نفر از جمله یک کودک را شهید
و ۷۰ نفر را مجروح کردند.
نماینده دادستان افزود: مصاحبه «یعقوب حرالتستری» سخنگوی «حرکهًْالنضال» با شبکههای معاند و همچنین پیام تبریک «حبیب اسیود» به عنوان سرکرده نشان دهنده اقدامات تروریستی این گروهک است.
وزیری در خصوص نحوه تشکیل حرکهًْالنضال گفت: در دهه ۷۰ شمسی تعدادی از عوامل معارض عرب با هدف تجزیه خوزستان اقدام به شناسایی و جذب نیرو در سطح استان کردند و در سالهای ۷۹ تا ۸۳ بهمنظور تامین منابع مالی اقدام به سرقتهای مسلحانه کردند. حبیباله چعب به همراه اعضای کمیته مرکزی گروهک از جمله «حبیب نبگان» اقدام به جذب نیرو برای انجام اقدامات تروریستی خود کردند که توسعه اقدامات این افراد منجر به تشکیل گروهک تروریستی حرکهًْالنضال شد.
وی با اشاره به جعل نامه رئیس دفتر رئیس جمهور وقت از سوی گروهک تروریستی حرکهًْالنضال گفت: اقدامات این گروهک با انتشار نامه مجعول در سال ۸۴ منتسب به رئیس دفتر رئیسجمهور و انجام عملیاتهای تروریستی وارد فاز امنیتی و نظامی شد. گروهک تروریستی در فروردین سال ۸۴ در یک اقدام از پیش تعیینشده، سندی مجعول با طبقهبندی خیلی محرمانه مربوط به سال ۷۶ به امضای رئیسدفتر رئیسجمهور وقت خطاب به سازمان برنامهوبودجه مبنی بر قصد دولت برای تغییر ساختار جمعیت عرب منطقه را در سطح استان خوزستان منتشر کرد که منجر به برانگیخته شدن احساسات مردم در سطح استان شد. در نهایت این اقدامات تروریستی در ۲۲ خرداد ۸۴ به بمبگذاری فرمانداری خوزستان، اداره کل برنامهوبودجه و اداره مسکن استان شد و گروهک تروریستی مسئولیت این اقدامات را برعهده گرفت. در ادامه گروهک تروریستی حرکهًْالنضال در بیانیه شماره یک خود اعلام کرد ضمن قبول مسئولیتهای این عملیاتهای تروریستی به انجام اقدامات مسلحانه بمبگذاری در تأسیسات نفتی تاکید کرد.
نماینده دادستان گفت: حملات تروریستی در خوزستان زمانی به نقطه بحرانی رسید که در سال۸۴ چندین مرکز دولتی و تأسیسات نفتی بهویژه فرمانداری خوزستان منفجر شد.
وزیری اظهار داشت: حبیب نبگان و حبیب فرج اله چعب به همراه پنج تن از سرکردههای گروهک در کشورهای اروپایی از جمله دانمارک، هلند و سوئد، مدیریت اقدامات تروریستی در خاک ایران را برعهده داشتند و علیرغم اعلان قرمز برای ۱۲ نفر از سران گروهک متاسفانه کشورهای اروپایی از تحویل آنها به ایران امتناع کردند؛ به گونهای که با وجود دستگیری چعب، توسط کشور لهستان این کشور به درخواست آمریکا و سوئد اقدام به آزادی وی کرد.
نماینده دادستان گفت: عوامل گروهک تجزیه خوزستان را از اهداف خود اعلام کردند و گروهک در راستای این هدف، از انجام هرگونه اقدام غیرقانونی و تروریستی در مرزهای ایران کوتاهی نکرده است. این گروهک ضمن ارتباط با سایر گروهکهای تروریستی اقدامات تروریستی آنها را تایید و ائتلاف با سایر گروهکها را در دستور کار خود قرار داده است.
وی افزود: حییب نبگان رسماً همکاری با گروهکهایی از جمله جیشالعدل (گروهکی که عبدالمالک ریگی سرکردگی آن را برعهده داشت) را اعلام و این گروهکها را دوستان خود معرفی کرده است. همچنین سخنگوی این گروهک با گروهک جیشالعدل بر ایجاد اتاقهای عملیاتی علیه کشور ایران توافق کرده بود. براساس این توافق، تعدادی از سران گروهک حرکهًْالنضال به منظور آموزش نظامی و ساخت بمب عازم سوریه و شمال عراق شدند و ۱۰۰ چاشنی انفجاری بمب را داخل کشور تحویل گرفتند که با عملیات اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان(عج) با شکست مواجه شدند. همچنین سخنگوی جیشالعدل در مصاحبه با رسانههای رسمی همکاری با گروهک حرکهًْالنضال را تایید کرده است.
وزیری ادامه داد: در زمان دستگیری عبدالمالک ریگی، سرکرده گروهک حرکهًْالنضال ضمن حمایت از اقدامات تروریستی این گروهک، دستگیری ریگی را محکوم کرد. همچنین از موارد کیفرخواست مطرحشده کشور دانمارک علیه سران گروهک حرکهًْالنضال، به پولشویی، جاسوسی به نفع عربستان و انجام اقدامات تروریستی اشاره شده است.
وی درباره سوابق حبیب فرجاله چعب گفت: این فرد فعالیت خود را از اواسط سال ۷۶ در قالب فعالیتهای فرهنگی و سیاسی باهدف مقابله با جمهوری اسلامی ایران و تجزیه خوزستان از طریق عملیاتهای تروریستی و ترور شروع کرد و تا سال ۸۴ ادامه داد. فعالیتهای تروریستی گروهک به شاخههای اقتصادی، نظامی و سیاسی تقسیمشده است.
نماینده دادستان با اشاره به تعدادی از عملیاتهای تروریستی این گروهک افزود: انجام عملیات بمبگذاری در فرمانداریهای آبادان و دزفول در سال 84 با قرار دادن کیفهای حاوی بمب در فرمانداریها، بمبگذاری در چاههای نفت، خطوط نفت و گاز در شهرهای اهواز، آبادان، رامشیر، شوش و اهواز، اقدام ایذایی علیه پاسگاهها و خودروهای نیروی انتظامی که منجر به شهادت رسیدن نیروهای انتظامی شد، از جمله اقدامات تروریستی حرکهًْالنضال است. حمله به اتوبوس خانوادههای معظم شهدا در راهیان نور، حمله مسلحانه به منازل شهروندان و ترور آنها، اقدام تروریستی 31 شهریور 1397 و حمله به مردم و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، به آتش کشیدن بانکها و دستگاههای خودپرداز از دیگر قدامات تروریستی این گروهک بوده است.
وزیری گفت: گروهک تروریستی محیالدین آلناصر، وابسته به حرکهًْالنضال، برای بقای خود از هیچ اقدامی چشمپوشی نمیکرد و برای تامین هزینههای خود به سرقتهای مسلحانه از بانکها و مؤسسات مالی خصوصی پرداختند.
وی درباره اهم اقدامات این گروهک در خارج از کشور، اظهار داشت: همافزایی و همپوشانی با سایر گروههای تروریستی برای انجام اقدامات تروریستی در داخل کشور، ارتباطگیری با رژیم سعودی و اجرای برنامههای چندوجهی خرابکارانه در داخل کشور، تلاش برای تغییر مذهب در داخل کشور از طریق تولید هزاران ساعت برنامه و محتوا، تلاش در راستای ایجاد اتحاد میان گروهکهای تجزیهطلب برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران، ارتباطگیری با سازمانها و کشورهای اروپایی و عربی، مکاتبه با اتحادیههای عرب، تلاش برای بینالمللی کردن موضوع تجزیه خوزستان، مدیریت دهها اقدام تروریستی خرابکارانه در سالهای گذشته از خارج از کشور، فضاسازی گسترده علیه جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی، راهاندازی شبکه ماهوارهای و ارائه راهکارهای تروریستی، ازجمله اتهامات است. این گروهک تروریستی در راستای ترویج خشونت و ایجاد تفرقه قومی در سال ۹۶ با حمایت عربستان سعودی اقدام به ایجاد شبکه تلویزیونی میکند. این شبکه دفتری را در کشور دانمارک و در نزدیکی محل سکونت سرکرده وقت گروهک ایجاد میکند.
نماینده دادستان با اشاره به برخی از اقدامات تلویزیون منتسب به حرکهًْالنضال گفت: تبلیغ گسترده وهابیت و آموزش رسمی نحوه فعالیت با اسلحه علیه جمهوری اسلامی ایران، از جمله مواردی است که در این تلویزیون به نمایش در میآمد. بعد از دستگیری سرکردگان این شبکه تروریستی در کشورهای دانمارک و هلند، تمامی تجهیزات شبکه ماهوارهای این گروهک بهدلیل حمایت از تروریسم توقیف شد.
در ادامه جلسه دادگاه فیلمهایی از اقدامات تروریستی این گروهک به نمایش درآمد.
پس از نمایش این فیلمها نماینده دادستان گفت: اعضای این گروهک ادعا دارند که اقداماتشان در راستای تخریب اموال دولتی بوده است اما سوال اینجاست که اگر آنها قصد تخریب اموال دولتی را داشتند چرا زمانی این اقدامات را انجام میدادند که شهروندان در آن مراکز بودهاند؟ نمیشود داعیه حمایت از قومیتی را داشت اما اقدامات خود را علیه آن افراد و در جهت حمله به آنها قرار داد. اگر اقدام این گروهک تروریستی علیه مراکز دولتی بوده چرا شهروندان را به شهادت رساندند؟
در ادامه قاضی حجتالاسلام افشاری ضمن اعلام ختم جلسه رسیدگی، گفت: جلسه بعدی در زمان مقتضی برگزار خواهد شد.
گفتنی است، حبیب فرجاله چعب طی سالهای اخیر در کشور سوئد زندگی میکرده و تابعیت این کشور اروپایی را اخذ و از همانجا اقدام به طراحی اقدامات تروریستی و جداییطلبانه خود میکرد و سرانجام در چنگ نیروهای اطلاعاتی و امنیتی ایران گرفتار شد.