به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 12,803
بازدید دیروز: 23,643
بازدید هفته: 147,558
بازدید ماه: 286,730
بازدید کل: 25,273,588
افراد آنلاین: 20
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
جمعه ، ۲۸ دی ۱٤۰۳
Friday , 17 January 2025
الجمعة ، ۱۷ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
2147 - نفتکش ایرانی بی‌اعتنا به تحریم‌های آمریکا با 2 میلیون بشکه‌ میعانات گازی به ونزوئلا رسید ۱۴۰۰/۱۱/۱۲

نفتکش ایرانی بی‌اعتنا به تحریم‌های آمریکا

با 2 میلیون بشکه‌ میعانات گازی به ونزوئلا رسید

   ۱۴۰۰/۱۱/۱۲

نفتکش ایرانی بی‌اعتنا به تحریم‌های آمریکا | صراط عشق

یک نفتکش غول پیکر ایران حامل 2 میلیون بشکه میعانات گازی، این هفته تخلیه محموله خود در بندر اصلی شرکت ملی نفت ونزوئلا را آغاز کرد.

رویترز به نقل از منابع آگاه و خدمات رهیابی نفتکش‌ها نوشت، یک نفتکش غول پیکر ایران حامل 2 میلیون بشکه میعانات گازی است که این هفته، تخلیه محموله خود در بندر اصلی شرکت ملی نفت ونزوئلا (PDVSA) را آغاز کرده است.
نکته قابل توجه اینجاست که این اقدام بی‌اعتنا به تحریم‌ها انجام شده است. شرکت ملی نفت ونزوئلا و شرکت ملی نفت ایران در نیمه دوم سال گذشته، قرارداد سوآپ برای تبادل میعانات گازی ایران با نفت سنگین ونزوئلا را آغاز کردند.
این قرارداد، برای ادامه تولید نفت ونزوئلا، نقش حیاتی دارد زیرا این کشور برای حمل‌ونقل و صادرات نفت خود به رقیق‌کننده‌هایی نظیر میعانات گازی نیاز دارد.
سال گذشته، این دو شرکت دولتی که هر دو تحت تحریم‌های آمریکا قرار دارند، 4.82 میلیون بشکه میعانات گازی را با 5.55 میلیون بشکه نفت سنگین مبادله کردند که بیشتر با کشتی‌های با پرچم ایران انتقال یافت. میعانات گازی، یک نفت فوق‌العاده سبک است.
این دو کشور تحت قراردادی که در سال 2020 شروع شد، بنزین ایران را در ازای سوخت جت ونزوئلا مبادله کردند و به برطرف کردن مشکل کمبود سوخت در این کشور آمریکای جنوبی کمک کردند.
بر اساس برنامه واردات و صادرات شرکت ملی نفت ونزوئلا که به دست رویترز رسیده است، نفتکش بسیار غول پیکر با پرچ ایران به نام «اِستِلا» تحت مالکیت شرکت ملی نفتکش ایران در روز جمعه وارد آب‌های ونزوئلا شده است.
بر اساس داده‌های خدمات رصد تنکر ترکرز، این نفتکش در ماه دسامبر از بندر تمبک ایران خارج شده و در روز دوشنبه با کمک یدک کش وارد بندر خوزه شرکت ملی نفت ونزوئلا شد.
بر اساس شرایط این قرارداد، این میعانات گازی باید در ماه دسامبر به ونزوئلا می‌رسید اما به علت کمبود منابع ذخیره‌‌سازی و مشکلات بندر خوزه، با تاخیر همراه بوده است.
کمبود ظرفیت ذخیره‌‌سازی در ساحل که شرکت ملی نفت ونزوئلا را مجبور کرد در سال گذشته به ذخیره‌‌سازی بر روی آب روی بیاورد، اخیرا سبب شده است تا این شرکت، صادرات نفت خام رقیق شده که ترکیبی از نفت فوق سنگین و میعانات گازی وارداتی است به آسیا از سر بگیرد. 
تحلیلگران صنعت نفت می‌گویند، تولید نفت ونزوئلا در ماه‌های اخیر با کمک فنی ایران و سایر بازیگران که به این کشور کمک می‌کنند تا تحریم‌های آمریکا را دور بزند، 2 برابر شده است.
منابع آگاه در صنعت نفت به «میامی هرالد» گفته ‌اند تولید نفت ونزوئلا  در ماه دسامبر 2020 (ماه گذشته میلادی) به‌طور متوسط به 900 هزار بشکه در روز رسیده است و می‌تواند در ماه ژانویه (ماه جاری میلادی) به 850 هزار بشکه در روز برسد که این امر بیشتر به لطف محموله ‌های منظم تینر از ایران رخ داده است که به ونزوئلا اجازه داد تا کاهش تولید داخلی را جبران کند.
نفتای ایران که به دست ونزوئلا می‌رسد، برای فروش نفت خام میدان نفتی اورینوکو ضروری است؛ نفت این میدان برای فروش در بازارهای جهانی نیاز به رقیق شدن دارد.
از آن جهت واردات این رقیق‌کننده‌ها برای ونزوئلا حیاتی است که نفت میدان اورینوکو این کشور بسیار سنگین بوده و بدون اضافه کردن رقیق‌کننده امکان استخراج آن وجود ندارد.
نبود این مواد ونزوئلا را مجبور کرده بود تا در سال ۲۰۱۹ نفت شیرین سبک با قیمت بالای خود را با نفت فوق‌سنگین میدان اورینوکو ادغام کند تا بتواند نفت این میدان را استخراج کند و این مسئله باعث کاهش قابل توجه درآمدهای نفتی این کشور شده بود.