به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 12,887
بازدید دیروز: 23,643
بازدید هفته: 147,642
بازدید ماه: 286,814
بازدید کل: 25,273,672
افراد آنلاین: 35
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
جمعه ، ۲۸ دی ۱٤۰۳
Friday , 17 January 2025
الجمعة ، ۱۷ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
2218 - امیرعبداللهیان: هنوز در‌باره تضمین ابتکار عملی و قابل اعتمادی را از آمریکا دریافت نکرده‌ایم ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
امیرعبداللهیان:
 
هنوز در‌باره تضمین ابتکار عملی
 
و قابل اعتمادی را از آمریکا دریافت نکرده‌ایم
 
  ۱۴۰۰/۱۲/۰۳

وزیر خارجه کشورمان با بیان این‌که هنوز در موضوع تضمین ابتکار عملی و قابل اعتمادی را از آمریکا دریافت نکرده‌ایم، گفت: تمامی موضوعات چه در حوزه هسته‌ای و چه در حوزه رفع تحریم‌ها باید به‌صورت یک بسته حل و فصل شود.
حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگویی با شبکه تلویزیونی سی.ان.ان در سفر اخیرش به مونیخ برای شرکت در پنجاه‌وهشتمین کنفرانس امنیتی مونیخ به تشریح روند مذاکرات جاری در وین پرداخت.
نسبت به نتیجه مذاکرات در وین خوشبین هستیم
وی در پاسخ به این سؤال که به‌نظر می‌رسد خوش‌بینی محتاطانه فراوانی نسبت به احیای برجام و امضای مجدد موافقت‌نامه هسته‌ای ایران شکل گرفته است. آیا شما هم در این خوش‌بینی شریک هستید؟ اظهار داشت: ما نسبت به نتیجه مذاکرات در وین خوشبین هستیم، اما به بخشی از آنکه مربوط به جمهوری اسلامی ایران است. چرا خوشبین هستیم به این دلیل که دولت جناب آقای رئیسی اراده جدی برای دستیابی به یک توافق خوب و فوری در وین دارد. ما برای رسیدن به یک توافق خوب تلاش‌های زیادی را در هفته‌های گذشته به عمل آورده‌ایم و اکنون می‌توانم بگویم که تاکنون هرگز تا این اندازه به رسیدن به یک توافق خوب نزدیک نبوده‌ایم.
نوبت آمریکا و طرف‌های غربی است که ابتکار و انعطافی از خود نشان دهند
امیرعبداللهیان در پاسخ به این پرسش که این نگاه شما بسیار خوشبینانه است و گمان نمی‌کنم تاکنون شنیده باشم مقامی ایرانی و یا حتی آمریکایی و اروپایی تا این اندازه خوشبینانه درخصوص احتمالات صحبت کرده باشد؟ عنوان کرد: برای آنکه به این توافق خوب نزدیک شویم از طرف هیئت ایرانی، ابتکارات و انعطاف زیادی نشان داده شده است. اکنون نوبت آمریکا و طرف‌های غربی است که ابتکار و انعطافی از خود نشان دهند. ابتکار و انعطاف طرف غربی می‌تواند مذاکرات را در کمتر از چند ساعت یا چند روز به سرانجام برساند.
وی ادامه داد: آقای بایدن تلاش دارد تا از طریق میانجی‌ها به ما بگوید که حسن‌نیت دارد، اما از طرف دیگر آقای راب مالی در میز مذاکرات از خود انعطاف نشان می‌دهد. این در حالی است که آمریکایی‌ها در برجام اخلال ایجاد کردند، لذا اکنون باید مسئولانه مسئولیت این کار را بپذیرند و انعطاف لازم را از خود نشان دهند تا این مذاکرات به یک توافق قطعی منجر شود.
آمریکا و طرف‌های غربی مسئول شکست احتمالی مذاکرات خواهند بود
خبرنگار سی.ان.ان از امیرعبداللهیان پرسید دقیقاً چه نوع انعطاف‌هایی را از طرف مقابل در مذاکرات انتظار دارید؟ که وی پاسخ داد: چندین موضوع باقی مانده است که جزو خطوط قرمز ما هستند. ما هنوز در موضوع تضمین نتوانسته‌ایم یک ابتکار عملی و قابل اعتماد را از طرف آمریکایی دریافت کنیم. ما معتقد هستیم که تمامی موضوعات چه در حوزه هسته‌ای و چه در حوزه رفع تحریم‌ها باید به‌صورت یک بسته حل و فصل شوند. در بازگشت همه طرف‌ها به برجام، این امر پذیرفته نیست که ما هم نظام سخت راستی‌آزمایی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را بپذیریم و از دیگر سو به‌طور همزمان برخی از موضوعات ما در دستور کار شورای حکام آژانس قرار داشته باشد.
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران افزود: ما در سال ۲۰۱۵ تمامی موضوعات پادمانی را طی یک توافقنامه سیاسی با طرف‌های مقابل حل و فصل کردیم و الان نیز می‌توانیم همان مدل را اجرا کنیم و من این موضوع را در گفت‌وگو با وزیر خارجه آلمان به ایشان نیز اعلام کردم. گمان می‌کنیم اگر در این شرایط حساس مذاکرات در وین، آمریکا و طرف‌های غربی، واقع بینانه عمل نکنند، به‌طور قطع مسئول شکست احتمالی مذاکرات خواهند بود.
بایدن نمی‌تواند هم از حسن‌نیت حرف بزند هم تحریم جدید علیه ایران اعمال کند
وی در پاسخ به این سؤال که برخلاف نوبت قبل، آمریکا و ایران به‌طور مستقیم با یکدیگر گفت‌و‌گو نمی‌کنند و گمان می‌کنم که رهبری عالی ایران، مذاکره مستقیم را نهی کرده‌اند. اما به واقع چرا نه؟ چون این امر به سرعت و سهولت مذاکرات نیز کمک می‌کند به‌ویژه آنکه در واقع مذاکرات بین شما دو طرف است؟ گفت: یک دیوار بلند بی‌اعتمادی بین ما و آمریکایی‌ها وجود دارد.
رئیس دستگاه دیپلماسی عنوان کرد: ما طی هفته‌های اخیر از کانال‌های مختلف پیام‌هایی را دریافت کردیم مبنی بر اینکه مقامات آمریکا علاقمند هستند با جمهوری اسلامی ایران گفت‌و‌گوی مستقیم داشته باشند. حتی چند روز قبل از اینکه من برای اجلاس امنیتی مونیخ عازم آلمان شوم نیز پیام‌هایی را دریافت کردم مبنی بر اینکه آیا شما علاقه‌مند هستید در حاشیه این کنفرانس با مقامات آمریکایی گفت‌وگو کنید؟ من در پاسخ به صراحت اعلام کردم که آمریکایی‌ها باید رفتار خود را تغییر دهند.
به گزارش فارس، وزیر خارجه بیان کرد: آقای بایدن نمی‌تواند هم از حسن‌نیت حرف بزند و هم در طرف مقابل، تنها در طول چند ماه گذشته، در سه نوبت تحریم‌های جدیدی را علیه‌ اشخاص حقوقی و حقیقی ایران اعمال نماید. این بدین مفهوم است که آقای بایدن نیز همان راه ‌ترامپ یعنی اعمال تحریم‌ها را ادامه می‌دهد آن هم در حالی که صحبت از بازگشت به برجام کرده است.
به گفته وزیر امور خارجه کشورمان، ما نمی‌توانیم این تناقض در گفتار و رفتار را درک کنیم. مقامات آمریکایی صحبت از حسن‌نیت می‌کنند و سپس تحریم‌های جدیدی علیه ما اعمال می‌کنند؛ بنابراین ما این حق را داریم که آنها را براساس رفتارهایشان مورد قضاوت قرار دهیم.
علاقه‌مندی رابرت مالی برای مذاکره با باقری
وی ادامه داد: در وین هم آقای رابرت مالی علاقه‌مند است با مذاکره‌کننده ارشد ما جناب آقای دکتر باقری گفت‌و‌گو کند چرا که اکنون این ارتباط از طریق تبادل Non-Paper توسط آقای مورا انجام می‌شود. اما در اینجا یک سؤال اساسی وجود دارد و آن اینکه آیا نفعی در گفت‌و‌گوی مستقیم ما با یکدیگر وجود دارد؟ و آیا اساساً تصویر روشنی از این گفت‌و‌گو به چشم می‌خورد؟
امیرعبداللهیان اضافه کرد: من در ماه سپتامبر در نیویورک اعلام کردم چنانچه آقای بایدن حسن‌نیت دارد و جدی است؛ ابتکاری از خود نشان دهد و به‌عنوان مثال بخشی از دارایی‌های ایران را آزاد کند. ما از آقای بایدن نمی‌خواهیم از بانک‌های آمریکایی به ما پول و یا وام بدهد بلکه پول خود ملت ایران را به نشانه حسن‌نیت آزاد کند. اما تاکنون نیز به ما گفته می‌شود که هر اتفاقی تنها بعد از مذاکره مستقیم می‌تواند روی دهد و این نشان می‌دهد که حسن‌نیت تنها در قالب الفاظ بیان می‌شود.
برای ما موضوع تبادل زندانیان یک موضوع کاملاًً انسانی است
خبرنگار سی.ان.ان گفت سؤال آخر یک سؤال حقوق بشری است، اما همچنین سؤال مربوط به پول هم هست. چرا که شما الان موضوع اینکه آمریکا دارایی‌های ایران را آزاد کند پیش کشیدید. متوجه شدیم که بریتانیا با کشور شما توافقنامه‌ای امضا کرد تا آزادی نازنین زاغری- رادکلیف تامین شود. قرار بود تابستان گذشته اتفاق بیفتد، اما توافق با شکست مواجه شد. حالا همان‌طور که همه ما می‌دانیم پای پول زیادی در میان است. ایران در حدود ۴۰۰ میلیون پوند از بریتانیا برای خریدهای نظامی پیشین در دوران شاه طلب دارد که هیچ وقت دریافت نکرد. پس شما پول را دادید، اما چیزی نگرفتید. آن پول را می‌خواهید. آیا پرداخت آن بدهی قابل توجه به ایران، آزادی نازنین را تامین می‌کند؟
امیرعبداللهیان در پاسخ به این سؤال خاطرنشان کرد: برای ما موضوع تبادل زندانیان یک موضوع کاملاًً انسانی است. سال گذشته نیز توافقی صورت گرفت که بر مبنای آن قرار بود زندانیان، جدا از مقوله مذاکرات در وین، مورد تبادل قرار گیرند. حتی در لیست تبادل زندانیان، نام فردی که شما از او اسم بردید نیز قرار داشت. اما متأسفانه در دقیقه ۹۰ آمریکایی‌ها اعلام کردند که تمامی موضوعات باید در قالب یک بسته کامل دیده شود، لذا تبادل صورت نگرفت.
وی یادآور شد: شاید آمریکایی‌ها علاقه‌مند هستند که موضوع تبادل زندانیان را نیز به‌عنوان بخشی از مذاکرات در وین در نظر بگیرند، اما ما معتقد هستیم که این موضوع، انسانی است و جدا از گفت‌و‌گوهای وین می‌تواند به‌عنوان یک اقدام فوری مورد توجه قرار گیرد.
رایزنی صفری با سفرای آلمان و هند در وین درباره توسعه مناسبات اقتصادی
در حاشیه مذاکرات رفع تحریم‌های در وین، عصر دوشنبه مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که در اتریش حضور دارد با سفرا و نمایندگان دائم آلمان و هند ملاقات و درخصوص بسط و تحکیم روابط اقتصادی دوجانبه در حوزه‌های مختلف اقتصادی از جمله نفت، امور بانکی، امور بندری و شرکت‌های اقتصادی بحث و تبادل‌نظر کرد.
در این ملاقات طرفین ضمن تأکید بر ضرورت آمادگی برای زمینه‌سازی و انعقاد قراردادهای جدید اقتصادی، توافق کردند تا به رایزنی‌های خود در این زمینه ادامه داده و مسیر را برای ارتقای روابط دوجانبه اقتصادی هموار کنند.
گفتنی است معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه چندی پیش گفت که تقویت روابط تجاری با همه مناطق دنیا در دستور کار جدی این وزارتخانه قرار دارد.
نظر نماینده روسیه درباره وضعیت مذاکرات وین
«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین اتریش، در توییتی اعلام کرد مذاکرات وین در آستانه عبور از خط پایان است.
این دیپلمات روس نوشت: با آقای انریکه مورا هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپا در مذاکرات وین دیدار داشتم. در مورد وضعیت فعلی (مذاکرات) تبادل‌نظر کردیم. ظاهراً مذاکرات برای احیای برجام در آستانه عبور از خط پایان است.
اولیانوف همچنین در توییتی نوشت: «نشست همفکری با رؤسای هیئت‌های فرانسه، آلمان و انگلیس در وین داشتیم و راه‌ها و روش‌های ممکن برای حل آخرین مسائل باقی‌مانده را مورد بحث قرار دادیم. جلسات مشابهی توسط سایر شرکت‌کنندگان در مذاکرات در قالب‌های مختلف برگزار می‌شود.»
اتحادیه اروپا: مذاکرات وین در لحظه‌ سرنوشت‌ساز قرار دارد
«انریکو مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و نماینده این اتحادیه در مذاکرات وین روز سه‌شنبه درباره وضعیت جاری این گفت‌و‌گوها اظهارنظر کرد.
به گزارش فارس، این مقام بروکسل در توییتر نوشت: «مذاکرات وین، برجام در یک لحظه سرنوشت‌ساز قرار دارد. پس از ده ماه مذاکره، ما به پایان نزدیک می‌شویم. نتیجه هنوز مشخص نیست. مسائل کلیدی باید برطرف شود. اما همه هیئت‌ها به‌طور کامل تعامل دارند. کار فشرده در هتل کوبورگ ادامه دارد.»
هشدار روزنامه صهیونیستی درباره «لاف‌زنی‌های بنت علیه ایران»
روزنامه عبری «یدیعوت آحارانوت»، دیروز سه‌شنبه، در گزارشی به قلم «عوفر شیلح» عضو سابق کمیسیون امنیت و سیاست خارجی پارلمان رژیم صهیونیستی و پژوهشگر اندیشکده امنیت داخلی این رژیم در دانشگاه تل‌آویو با‌ اشاره به سخنرانی اخیر «نفتالی بنت» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی درباره برنامه هسته‌ای ایران نوشت که اسرائیل از اشتباه‌های گذشته خود درس نگرفته چراکه همچنان صحبت‌های همیشگی‌اش درباره دستاوردهای جعلی خود را بدون محقق‌کردن هدفی راهبردی تکرار می‌کند.
شبکه «الجزیره» به نقل از یدیعوت آحارانوت نوشت: «برخورد درست با آینده هسته‌ای ایران این است که اسرائیل بداند استفاده تنها از زور دیگر جایگزینی برای سیاست خارجی نیست. این مسئله نخست‌وزیر نفتالی بنت و کابینه او را ملزم می‌کند که راهبردهای فراگیرتری را برای تأثیرگذاری بر جهان توسعه دهند و نگرانی‌های امنیتی اسرائیل را در نظر بگیرند.»
نویسنده این گزارش بر این باور است که توافق هسته‌ای کنونی با ایران بهتر از وضعیتی است که «دونالد ‌ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا با خروج یک‌جانبه از توافق با ایران به‌وجود آورد؛ خروجی که در واقع با تشویق‌ها و تلنگرهای تل‌آویو صورت گرفت. یدیعوت آحارانوت در ادامه می‌آورد که این گام ‌ترامپ تنها موجب شد که ایران مقادیر زیادی اورانیوم غنی‌سازی کند و شیوه‌های جدیدی برای دفاع از خود توسعه دهد. به گفته این روزنامه، این راهکارهای دفاعی به این کشور اجازه داد تا تحریم‌های اقتصادی را تحمل کند و مشروعیت بین‌المللی فزایده‌ای به دست آورد.
یدیعوت آحارانوت در ادامه با ادعای اینکه راه برای دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای هموار شده است، در بخش دیگری از گزارش خود اضافه کرد که اظهارات نفتالی بنت و سیاستی که کابینه او در پیش گرفته است، نشان می‌دهد که «اسرائیل چیزی از اشتباه‌های گذشته خود نیاموخته است» و کابینه کنونی درخصوص مسئله شکست ایران هم در رفتار و هم در گفتار همچون کابینه‌های پیشین عمل می‌کند که این راهکار مبتنی بر زور پاسخ نداده و نخواهد داد.
این روزنامه عبری‌زبان افزود که «لاف‌زدن‌های رئیس کابینه بنت درباره برنامه‌ریزی برای حمله اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران» در حقیقت عملی نمی‌شود. آحارانوت در بخش دیگری از این گزارش این‌طور نتیجه می‌گیرد که تل‌آویو با این شیوه خود هیچ‌گاه نخواهد توانست ایران را شکست دهد.
این گزارش پس از آن منتشر شده است که «نفتالی بنت» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، روز یکشنبه، در ادامه دست و پازدن‌های این رژیم برای اخلال در روند مذاکرات وین و فضاسازی علیه برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران، در جلسه یکشنبه کابینه تل‌آویو به اظهارنظر درباره این مذاکرات پرداخت و گفت مذاکرات جاری در وین ممکن است «به‌زودی با توافقی به پایان برسد که به اندازه کافی در قبال ایران سخت‌گیرانه نیست.» به گزارش فارس، بنت گفته بود: «مذاکرات بین ایران و قدرت‌های [جهانی] برای بازگشت به توافق ایران بسیار پیشرفته است. ممکن است در مدت کوتاهی شاهد یک توافق باشیم». وی سپس مدعی شده بود که ظاهراً «توافق جدید کوتاه‌تر و ضعیف‌تر از توافق قبلی است.»
نتانیاهو: باید کنگره آمریکا را علیه توافق با ایران بسیج کرد
«بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی در مصاحبه اختصاصی با یک رسانه صهیونیستی مدعی شد سیاستی که آمریکا در قبال ایران اتخاذ کرده، ضعیف است و خواستار هر اقدامی علیه توافق احتمالی در وین شد.
او در ادامه به سخنرانی‌اش در کنگره آمریکا در سال ۲۰۱۵ علیه توافق هسته‌ای ایران‌ اشاره کرد و گفت: به کنگره رفتم تا علیه رئیس‌جمهور وقت آمریکا صحبت کنم. این کار را از روی سرخوشی انجام ندادم، می‌دانستم که کاری بی‌سابقه انجام می‌دهم ولی این را هم می‌دانستم که بقای کشورم (رژیم صهیونیستی) و به‌نظرم بقای بسیاری از کشورها در خطر بود، پس این کار را کردم، در فرمت سازمان ملل صحبت کردم، در مصاحبه‌های بی‌شماری درباره آن حرف زدم هر کاری می‌توانستم برای بسیج کردن سنا و کنگره علیه آنچه که فکر می‌کردم توافق خطرناکی برای آمریکا، اسرائیل و هر کسی دیگری بود، انجام دادم. این کاری است که فکر می‌کنم اکنون باید انجام شود. اگر اکنون انجام شود، مردم توجه خواهند کرد.
نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی سپس به اتهام‌زنی تکراری علیه برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران پرداخت و گفت: فکر می‌کنم اکنون زمان اقدامات بیشتر (علیه ایران) است.