به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 12,382
بازدید دیروز: 23,643
بازدید هفته: 147,137
بازدید ماه: 286,309
بازدید کل: 25,273,167
افراد آنلاین: 22
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
جمعه ، ۲۸ دی ۱٤۰۳
Friday , 17 January 2025
الجمعة ، ۱۷ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
2260 - 7سال فجیع‌­ترین جنایات در یمن جنگ علیه ارزش­‌های انسانی نبود؟! ۱۴۰۰/۱۲/۱۱
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای
 
7 سال فجیع‌­ترین جنایات در یمن جنگ علیه ارزش­‌های انسانی نبود؟! 
 
  ۱۴۰۰/۱۲/۱۱

نگاهی آماری به فجیع‌ترین جنایات عربستان در جنگ یمن- اخبار آسیای غربی -  اخبار بین الملل تسنیم | Tasnim

روزنامه شرق از جمله روزنامه‌های مدعی اصلاح‌طلبی دیروز در یادداشتی نوشت: «جنگ‌مداران، در سرزمین خود نیز از روحیه خودکامگی برخوردار بوده و هستند. آنچه امروزه در اوکراین جهانیان شاهد آن هستند، گونه‌ای از خشونت کلاسیک و پیشامدرن است. دولت روسیه با هر بهانه‌ای بخواهد آن را توجیه کند و هر نامی بخواهد بر آن نهد، نمی‌توان ماهیت غیرانسانی و خشونت‌مدار آن را فراموش کرد. جنگ‌مداران همواره از نظر رویکرد و آرمانشان در اقلیت بوده‌اند و هستند و جهانیان روی خوش به آنها نشان نمی‌دهند، به‌همین‌دلیل اقلیت‌بودن خود را با خشونت عریان جبران می‌کنند.»
اما گویا همیشه هم اینطور نیست، یعنی اینکه اگر فرمان جنگ را کسی مانند «اوبامای مودب!» صادر کند آن وقت نه تنها بر وی ننگی نیست بلکه اصلاح‌طلبان او را مودب و باهوش و امضای وزیرش را تضمین می‌خوانند!
این یادداشت افزوده: «آنها به‌جای پایبندی به آرمان‌های اصیل انسانی و ترویج‌اندیشه‌های اقناع‌کننده، از خشونت عریان و بی‌سابقه بهره می‌گیرند؛ همانند زیرگرفتن خودروی سواری و سرنشینان آن با زره‌پوش در اوکراین توسط نیروهای روسیه. جنگ پوتین علیه اوکراین، تنها جنگ یک کشور نیست، جنگ علیه ارزش‌های نهادینه‌شده جهانی همچون صلح، تمامیت ارضی و استقلال کشورها‌ و دموکراسی است. چنین جنگی اذهان را به رخدادهای پیش از قرن نوزدهم برمی‌گرداند مانند جنگ جهانی دوم که آغاز آن بی‌شباهت به جنگ روسیه علیه اوکراین نبود.»
تاسف انگیز است و دردآور؛ جنگ علیه اوکراین جنگ علیه ارزش‌های نهادینه شده جهانی است اما جنگ علیه ملت مظلوم و تحت محاصره یمن از منظر اصلاح‌طلبان این گونه نیست. اگر بود در این 8 سال یک‌بار هم جنگ آمریکا و اروپا و اذناب منطقه‌ای آنها علیه ملتی مظلوم و در محاصره را جنگ علیه ارزش‌های نهادینه شده جهانی می‌خواندند. جنایات غربی‌ها و ائتلاف سعودی در یمن اصلا قابل قیاس با اوکراین نیست اما دل اصلاح‌طلبان به عشق غرب به انحطاط رفته می‌تپد!
ضمنا در مورد موضوع زیرگرفتن خودروی سواری توسط‌تانک باید گفت که در روزهای اخیر ویدیویی کامل از آن اتفاق منتشر شد و گفته شده که آن‌تانک اوکراینی بوده و هدایت‌تانک از دست راننده اش خارج شده و لذا خودرویی را که در کنار خیابان بوده زیر گرفته است.
یمن و اوکراین و صلح‌طلبی گزینشی مدعیان اصلاحات
روزنامه اعتماد نیز روز گذشته طی مطلبی با عنوان «سايه شوم جنگ» نوشت: «تاريخ باز تكرار مي‌شود و باز هم سايه شوم جنگ بر جهان سيطره‌انداخت و بي‌گناهان را در آغوش ناامن خود كشيد؛ ترس‌ها را دامن زد، دلواپسي‌ها را پيش كشيد و آوارگي‌ها رقم خورد. اين‌بار چرخ اين بازي براي مردم بي‌گناه اوكراين چرخيد. تصاويري از زن‌ها و بچه‌ها و اضطراب‌ها و تشويش‌هاي‌شان دل سنگ را آب مي‌كند. باز هم قصه آوارگي و فرار رقم مي‌خورد فرار از خانه و كاشانه، فرار از دلبستگي‌ها، فرار از آغوش امني به نام خانه و خانواده. اما به سوي كجا، به سمت ناكجاآباد، به سمت آينده نامعلومي كه در راه است، به سمت سرنوشتي كه در دستان سياست‌هاي قدرت‌طلبانه صاحبان قدرت در مامن پر عيش و نوش‌شان رقم مي‌خورد و اينچنين با ابر سياه دل‌شان بر سر جوامع بشري مي‌بارند و كولاكي از ويراني و وحشت را به بار مي‌آورند و بدين وسيله خود را به اوج التذاد مي‌رسانند. آن زمان است كه روزهاي شادي و شور به وحشت و سياهي و يأس مبدل مي‌شود.»
گفتنی است، این جماعت برای 7 سال تجاوز به مردم یمن نه متوجه شومی سایه جنگ شد، نه هشتگی زده و نه بیانیه‌ای صادر کرده‌اند، حتی در موضع‌گیری‌ها و نوشتجات خود کوچک‌ترین اشاره‌ای به ظلم بی‌پایانی که به مردم یمن می‌شود و فقر و فلاکتی که با آن درگیر هستند، نمی‌شود اما به یکباره برای مردم اوکراین کاسه داغ‌تر از آش می‌شوند و برای وضعیت این روز‌های آنها که ناشی از اعتماد هیجانی و غیرعقلایی سیاستمداران آنها به غرب است، اشک تمساح می‌ریزند. اگرچه طرفدار خاتمه جنگ هستیم اما این پرسش در میان است که چرا باید در مواجهه با پدیده‌های مشترک، استاندارد‌های دوگانه
اتخاذ شود؟
آمریکا به دنبال تجزیه روسیه است
روزنامه آرمان ملی در مطلبی به نقل از فعال سیاسی اصلاح‌طلب نوشت: «آمریکا در بلندمدت به دنبال تجزیه روسیه است و بارها به آن اشاره‌ کرده است. برژینسکی به‌صراحت اعلام کرده بود روسیه با 17 میلیون کیلومترمربع وسعت، باید به دولت‌های کوچک‌تر تقسیم شود؛ اما درحالی‌که تجزیه روسیه دشوار و دور از ذهن به نظر می‌رسد، کاخ سفید و وزارت خارجه آمریکا به‌شدت تلاش دارند با فضا‌سازی رسانه‌ای و با هماهنگی انگلیس، به اختلافات میان روسیه و اوکراین دامن بزنند. درواقع این جنگ بیشتر در سطح رسانه‌ها پررنگ به نظر می‌رسد. غرب به دنبال این بود که روسیه را درگیر جنگی کند تا به‌واسطه آن بهانه‌ای برای نفوذ بیشتر و همچنین قطع پروژه نورد استریم 2 و همکاری‌ها در حوزه انرژی ایجاد شود. قطعا نزدیکی ناتو به مرزهای روسیه موفقیت بزرگ این پیمان نظامی بعد از فروپاشی شوروی است. از سوی دیگر چندصدایی و اختلاف‌نظر میان اروپا و آمریکا درخصوص مسئله اوکراین حائز اهمیت است. آلمان و فرانسه آشکارا مخالف جنگ هستند و تمام تلاش خود را می‌کنند که مشکل را از طریق دیپلماسی حل کنند، همان‌طور که سفر مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، به روسیه و اولاف شولتس، صدراعظم آلمان به آمریکا و اجلاس سه‌جانبه با لهستان نشان می‌دهد آنها به دنبال مدیریت این مسئله هستند؛ اما راهبرد آمریکا و انگلیس به‌دلیل فاصله جغرافیایی و عدم وابستگی به انرژی روسیه، این است که بتوانند مسکو را در موقعیت تضعیف‌شده قرار دهند.»
رپرتاژ برای توافق سرهم‌بندی شده فاقد ضمانت در دوره قبل
در حالی‌که در دوره پیشین مذاکرات، توافق سرهم‌بندی شده و بدون تعیین تکلیف تحریم پیگیری می‌شد، روزنامه منتسب به جمهوری اسلامی می‌نویسد چرا در دوره قبل توافق انجام نشده است!
این روزنامه دیروز در سرمقاله خود مدعی شد: «علی‌رغم تمام تبلیغاتی که علیه گروه مذاکره‌کننده قبلی صورت گرفت، گروه مذاکره‌کننده فعلی نتوانست چیزی بیش از آنچه قبلی‌ها به دست آورده بودند به دست بیاورند. با این‌حال معلوم نیست چرا اجازه ندادند گروه قبلی کار را به پایان برساند و اینهمه هزینه به کشور و ملت بابت تاخیر آن تحمیل نشود.»
برخلاف ادعای فوق، در دوره قبلی مذاکرات، یک توافق سرهم‌بندی شده، فاقد ضمانت و بدون تعیین تکلیف تحریم‌های پسابرجامی دنبال می‌شد که چیزی جز کلاه‌ گشاد برجام نبود که غرب بر سر غربگرایان مدعیان اصلاحات ـ اعتدال گذاشت. به گفته موگرینی نماینده اتحادیه اروپا‌، اقدام ترامپ در خارج شدن از برجام بعد از آن بود که روحانی تضمین داد اگر آمریکا از برجام خارج شود، ایران خارج نخواهد شد! به دروغ ادعا می‌کردند که در داخل نمی‌گذارند برجام احیا شود در حالی‌که تریتا پارسی از عناصر فعال در لابی نایاک و نزدیک به اصلاح‌طلبان و غربگرایان، افشا کرد که دولت بایدن نه تنها حاضر نشده بود درباره عدم تکرار عهدشکنی در دولت بعد از خود تضمین بدهد، بلکه نپذیرفته بود که همین موضوع را لااقل در دوره خود تضمین کند!