روزنامه شرق در سرمقاله خود نوشت: «تبعات احتمالی اجرائیشدن طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی از منظر اقتصاد سیاسی را میتوان چنین ارزیابی کرد: 1-ایجاد و تثبیت انحصار (رسمی و غیررسمی): انحصار پدیدهای است که در الگوهای متعارف، توسط بازیگران قدرتمند بازار و در قالب فرآیندهای بازاری برای تضعیف رقابتپذیری شکل میگیرد و در یک نظام اقتصاد سیاسی استاندارد، تصویب و اجرای قوانین ضد تراست از کارویژههای تنظیمگری دولت محسوب میشود.» در این باره لازم به ذکر است که هم اکنون انحصار در فضای مجازی کشورمان در اختیار شبکههای از جمله اینستاگرام و یا تلگرام و... است. مدعیان اصلاحطلبی هیچگاه با انحصار شبکههای اجتماعی خارجی مشکلی ندارند. باید این نکته را نیز یادآوری کرد که در انتخابات 1396 مدعیان اصلاحطلبی از انحصاری که تلگرام در فضای مجازی کشورمان داشت بیشترین سوءاستفاده را کردند.
در ادامه این نوشتار آمده: «با اجرای این طرح با حذف و محدودسازی حضور ارائهدهندگان خدمات پایه در بازار داخلی ایران، فضایی گلخانهای ایجاد میشود برای حضور بازیگرانی که در فضای آزاد رقابتی فاقد ظرفیت هستند. در حضور یوتیوب، شانسی برای آپارات وجود ندارد، در حضور سایتهای بینالمللی پخش و دانلود فیلم و سریال شانسی برای فیلیمو یا نماوا وجود ندارد، در صورت حضور آمازون و علیبابا در ایران دیگر کسی از دیجیکالا خرید نمیکند و در حضور اینستاگرام نیز شانسی برای اپلیکیشن جدید دیجیکالا یا روبیکا وجود نخواهد داشت.»
به صورت کلی مدعیان اصلاحطلبی همواره با تولیدات داخلی و هر ساخته دست جوانان ایرانی دشمنی دارند. لذا برای این طیف انحصاری که اکنون اینستاگرام دارد دارای هیچ مشکلی نیست بلکه مشکل از جایی شروع میشود که یک نرمافزار ساخته دست جوانان ایرانی بخواهد عرضاندام کند.
موضوع دیگر این است که اصلاحطلبان یا اصلا این طرح را نخواندهاند و یا خواندهاند و دانسته با قانونمندی فضای مجازی مخالفت میکنند. چرا که این طرح به دنبال محدود کردن شبکههای خارجی نیست بلکه حضور آنها را در فضای مجازی کشورمان میخواهد قانونمند کند. همانطور که در کشورهای اروپایی و یا حتی آسیای دور و.... برای این منظور قانون تهیه شده است. ایکاش در این مورد نیز این جماعت به شیوه اربابان اروپایی و آمریکایی خود نگاه میکردند.
تضمین خواهی روسیه پادویی مدعیان اصلاحات برای آمریکا را آشکارتر کرد
با وجود اعلام روسیه مبنی بر دریافت تضمین کتبی از آمریکا درباره عدم ممانعت از همکاری با ایران در چارچوب برجام، روزنامه منتسب به جمهوری اسلامی بار دیگر با تحریفگری، روسیه را مانع توافق جا زد.
این روزنامه نوشت: «برای نجات برجام از بنبست کنونی که روسها و روسگرایان داخلی و صهیونیستها عاملان به وجود آمدن آن هستند، چند نقشه راه قابل تصور است که یکی از آنها کنار گذاشته شدن روسیه از برجام است... روسیه اگر به ضوابط برجام و به منافع ملی ایران پایبندی نشان دهد و دست از تضمینخواهی و گروگانگیری برجام بردارد، لزومی ندارد درباره کنار گذاشته شدنش از برجام بحث شود ولی در غیر اینصورت باید بداند که بدون او هم برجام میتواند حیات داشته باشد.»
مقصرنمایی آمریکاپرستهای داخلی از روسیه در مذاکرات جاری معطوف به برجام در حالی است که آمریکا حتی حاضر به دادن تضمین معتبر نسبت به رعایت حداقل حقوق ایران هم نیست. گفتنی است، سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در نشست خبری تأکید کرد: فروکاستن آنچه در وین اتفاق میافتد به یک عنصر یعنی به یک درخواست روسیه، خواست آمریکا است برای اینکه مسئولیت آن در وضعیت کنونی را همه به فراموشی بسپرند. هیچکس نباید فراموش کند، مسئولیت وضعیت فعلی که الان در آن قرار داریم، با آمریکاست.
وی همچنین خاطرنشان کرد: رویکرد روسیه و چین تا به امروز سازنده بوده و در بین مذاکرهکنندگان در کمیسیون مشترک در ۱۱ ماه گذشته نزدیکترین و حمایت گونهترین مواضع با ایران را داشتهاند. روسیه ادعا میکند چرا باید با توافق بیضمانتی همراهی کند که در صورت اجرا، آمریکا میتواند او را به خاطر پایبندی به همان توافق تحریم کند؟ در همین راستا، سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه روز سه شنبه در کنفرانس خبری مشترک با حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه کشورمان تصریح کرد که روسیه از ایالات متحده، تضمین کتبی دریافت کرده است که تحریمها مانع همکاری در چارچوب توافق هستهای ایران نخواهد شد. در شرایطی که تضمین کتبی مطلوب روسیه دریافت شده است، مدعیان اصلاحات همچنان کارشکنی و بدعهدی مستمر آمریکا در برجام را نادیده میگیرند و روسیه را مانع توافق جا میزنند. این وضعیت نشان دیگری از پادویی مدعیان اصلاحات برای آمریکا است.
خبرگزاری عراقی: جاسوسان موساد در خاک ما چه غلطی میکنند؟!
یک خبرگزاری «عراقی با بیان اینکه هدف قرار گرفتن یک مرکز سپاه در کرمانشاه توسط چند فروند پهپاد صهیونیستی از مبدأ اربیل، از مقامات اقلیم کردستان پرسید که این پهپادها در اربیل چه میکنند؟
خبرگزاری «المعلومه» در تحلیلی به قلم «لیلیان معروف» نوشت: پس از حمله ایران به مقر موساد در اربیل، عراق عبارات و بیانیههای محکومیت مثل باران سیل آسا منتشر شد. انگار که جهان با خبر کشتار کودکان فلسطینی توسط رژیم اسرائیل از خواب بیدار شده و خشم خود را اعلام کرده و گسترش حضور رژیم صهیونیستی در قلب امت عربی ما تهدید و خطر نیست.
پس از این حمله، اتهامات علیه ایران و تحلیلهای مختلف در مورد علت آن پراکنده شد. اجازه دهید به اختصار آنچه را که اتفاق افتاده و دلیل اصلی حمله و اینکه آیا این حمله در پاسخ به شهادت دو نظامی ایرانی در آخرین حمله رژیم صهیونیستی به دمشق بوده، بازگو کنیم. قبل از آنکه به این سؤال پاسخ دهیم که موساد در بین ما چه میکند؟
ایران مقر موساد در استان اربیل عراق را با ۱۲ موشک بالستیک هدف قرار داد و بر اثر آن چهار افسر موساد کشته و هفت تن دیگر زخمی شدند. سپاه پاسداران در ایران بهصورت علنی از هدف قرار دادن یک مرکز راهبردی توطئههای رژیم صهیونیستی در شمال عراق خبر داد.
دلیل این حمله پاسخ به شهادت دو افسر ایرانی در سوریه که در چند روز پیش اتفاق افتاد نبود بلکه پاسخ به بمباران ۶ پهپاد اسرائیلی بود که در ۱۴ فوریه از یک پایگاه اسرائیلی در اربیل پرتاب شده بود و پایگاه سپاه در کرمانشاه که منجر به خسارتهایی شد.
یک منبع دیگر در ایران بیان کرد که ایران محل و منطقهای که مقر سپاه کرمانشاه از آن هدفگیری شده است را میداند و اجازه حضور در سرزمین و داخل مرزهای خود را نمیدهد. اظهارات شتابزده برخی از مسئولان عراقی پس از حمله ایران و بیانیههای برخی از کشورهای عربی در حالی است که آنها فراموش کردند این حمله موشکی برای هدف قرار دادن موساد بود. جالب است که ما از بیشتر کشورهایی که حمله ایران به مقر موساد در اربیل را محکوم کردند نشنیدیم که حملات رژیم اسرائیل به فلسطین یا حملات موشکی آن به سوریه را محکوم کنند.
نویسنده تحلیل خبرگزاری المعلومه میافزاید: موساد با حضور غیرقانونی خود در یک کشور عربی چه میکند؟ آیا این حضور با موافقت مقامات اقلیم کردستان بوده است؟ آیا حضور موساد در اقلیم کردستان با تایید دولت عراق بوده است؟ اگر دولت عراق میدانسته، که مصیبت است و اگر نداند که مصیبت بزرگتر است.
رژیم اسرائیل خطری برای همه اعراب است. یکی از اهداف ظاهری اسرائیل، عادیسازی روابط با کشورهای عربی است. اما مهمترین و پنهانترین هدف این رژیم، تسلط بر جهان عرب و نگهداشتن منطقه در درگیری و اختلافات، در کنار ادامه جنایت علیه اسیران فلسطینی و پیر و جوان و تجاوز و توسعهطلبی و مصادره منازل از صاحبان فلسطینی آن است.
وقتی تحریمها با برجام 2 برابر شد جبهه اصلاحات کجا بود؟!
«جبهه اصلاحات» در بیانیهای منطبق با ادبیات آمریکاییها، ضمن تخطئه طرف ایرانی میگوید: نباید فرصت را از دست داد و اجازه داد پنجره توافق با آمریکا بسته شود.
در بیانیهای که به نام این طیف صادر شده، آمده است: تعلیق اخیر مذاکرات احیای برجام برای دغدغهمندان توسعه و منافع ایران به شدت نگرانکننده است. بسیاری از کارشناسان دلسوز، از جمله وزیر سابق خارجه ایران جناب آقای محمدجواد ظریف، نسبت به دو موضوع مکرر هشدار داده بودند: اول؛ ضرورت فرصتشناسی و تسریع در حصول توافق و رفع تحریمها (با توجه به اینکه نظام بینالمللی در معرض تحولات سریع و بعضاً پیشبینی ناپذیری است و مخالفان برجام و ایرانستیزان هم برای کارشکنی در فرآیند رفع تحریمها فعالند) و دوم؛ ضرورت مبنا قرار دادن منافع ملی ایران، و نهترجیحات قدرتهای بزرگ، از جمله روسیه و آمریکا و چین، در تصمیمات مذاکراتی کلیدی ایران. متأسفانه شاهد بیتوجهی به هر دو هشدار بودیم و اکنون ایران در معرض هزینههای این بیتوجهی قرار گرفته است و برای اینکه از خسارات بیشتر پیشگیری شود استفاده بهینه از پنجره فرصت پیشرو ضروری است. از طرفی با تصویب طرح غیرکارشناسانه «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها» در سال ۱۳۹۹ در مجلس ایران و مجموعهای از کارشکنیها و تاخیراندازیهای مخالفان برجام در ایران و آمریکا، توافقی که سال گذشته قابل حصول بود عقب افتاد و یک سال طلایی از دست رفت و تحریمهای پرهزینه ادامه یافت. از طرف دیگر هم پیشنهاد مذاکره بدون واسطهگری دولتهایی مثل روسیه (که منافع خودشان را بر منافع ایران مقدم میدارند) اجرایی نشد و اکنون در پی تجاوز روسیه به اوکراین و تغییر موازنات و معادلات بینالمللی مذاکرات به تعلیق کشانده شده است.
این بیانیه میافزاید: «اگر ایران ابتکار عمل افق گشایی نداشته باشد، دو حالت متصور است: یا اینکه آمریکا و اعضای کمیسیون مشترک به درخواست روسیه (مبنی بر دریافت معافیت برای برقراری ارتباط تجاری و اقتصادی با ایران) تن میدهند و ایران عملاً به مباشر روسیه تبدیل میشود و مادامی که روسیه تحریم میماند ایران هم در عمل مشمول تحریم شرکتها و کشورهای جهان میماند، و یا اینکه آمریکا و اعضای کمیسیون مشترک به شرط روسیه تن نمیدهند و مذاکرات وین شکست میخورد و تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه ایران برقرار میماند. به تعبیر دیگر ایران در مذاکراتی که برای رفع تحریمها آغاز کرده اکنون در یک دوراهی باخت باخت قرار گرفته و گروگان منافع و تحمیل کشور ثالثی شده است که اساساً تحریمهای اخیرش موضوع این مذاکرات نبوده است.
در چنین شرایطی تلاش برای یافتن راه سومی که هم تحریمها را رفع کند و همچنان دقیق باشد که مانع اجرای «قانون بازنگری توافق هستهای با ایران، ۲۰۱۵ (INARA)» کنگره شود ضروریتر از قبل شده است.
یادآور میشود جبهه اصلاحات در جریان انتخابات ریاستجمهوری اخیر دچار دوپارگی شد و نامزد انحلال (همچون شورای سیاستگذاری) پیش رفت. اما از این وضعیت بحرانی طیف مذکور که بگذریم، درباره تحلیل فوقالذکر، قبل از هر چیز باید از نویسندگان بیانیه پرسید برجام چگونه تنظیم و اجرا شده که به مدت 3 سال نقض شد و 3 سال دیگر آمریکا توانست از آن خارج شود اما ضمنا دولت روحانی را وادار کند با وجود دو برابر شدن تحریمها، به تعهدات خود به صورت یکطرفه عمل کند؟ آیا در تمام این 6 سال نقض و پایمال شدن برجام، گردانندگان جبهه اصلاحات مرده بودند که نتوانستند یک بیانیه به انتقاد و اعتراض نسبت به این وضعیت توهینآمیز صادر کنند؟ یا اینکه آنها به عنوان بزککنندگان برجام، خود را متهم اصلی پدید آمدن چنین توافق خسارتباری میدانند و بنابراین ترجیح میدهند نسبت به دو برابر شدن حجم تحریمها به واسطه برجام، سکوت کنند؟!
ثانیا اصلاحطلبان باید توضیح دهند که آیا روسیه تعهدات برجامی را زیر پا گذاشته یا یکطرفه آن را لغو کرده و به تحریم ایران پرداخته یا آمریکا؟ اگر مقصر آمریکاست، چرا این طیف اصرار دارند طرف عهدشکن برجام را تبرئه کنند و دیگران (مثلا روسیه و چین) را متهم سازند؟! آیا صرفا کجفهمی است، یا فاجعهای بدتر در میان است؟!
ثالثا تا قبل از تصویب قانون راهبردی مجلس برای اقدام متقابل که با 2 سال تاخیر اتفاق افتاد، آمریکاییها برای دولت روحانی و تیم مذاکرهکنندهاش حتی تره هم خرد نمیکردند و 12 شرط برای بازگشت به برجام گذاشته بودند. پس از آن هم دولت بایدن مدعی بود فشار حداکثری ترامپ در حفظ و تبدیل به فشار هوشمند برای امتیازگیری بیشتر در موضوعات منطقهای، موشکی و تمدید محدودیتهای برجامی ایران میکند. نویسندگان بیانیه چگونه ادعا میکنند فرصتسوزی شده است و حال آنکه 8 سال عمر یک ملت و ظرفیتهای کشور را صرف التماس از آمریکا و افزایش فشارها کردند؟!
رابعا این طیف و دولت متبوع آنها چگونه پذیرفت که برجام را با وجود قانون ایتا بپذیرند و اکنون اعتراف میکند که اجرای برجام با این قانون امکانپذیر نیست؟!
خامسا ایران قرار نیست به روند غلط اجرای برجام بازگردد؛ معطل هیچ کشوری هم نمیماند. اگر آمریکا لغو تحریمها برای انتفاع پایدار ایران در حوزههای مالی و بانکی و نفتی و سرمایهگذاری خارجی، در کنار راستیآزمایی و دادن تضمین معتبر را پذیرفت، برجام احیا میشود؛ در غیر این صورت، کشورمان به روند فعلی که موجب 2/5 برابر شدن صادرات نفت و افزایش 40 درصدی صادرات غیرنفتی در یک سال شده و حجم تجارت خارجی را به نزدیک آمار سال 96 (سال اجرای برجام) رسانده، ادامه میدهد. این نکته هم گفتنی است که برخی مدعیان اصلاحطلبی و فعالان فتنه سبز متهمان اصلی دعوت آمریکا به اعمال تحریمهای فلجکننده هستند.
پیام حمله موشکی اربیل به امارات و بحرین
حمله موشکی به پایگاه اسرائیل در اربیل عراق، پیامی به هر کشور دیگر بود که ایران حضور پایگاههای خرابکاری صهیونیستها را در منطقه تحمل نمیکند.
تارنمای خبری عربی ۲۱ در مطلبی به قلم «عمر هواش» به تحلیل پیامهای حمله موشکی سپاه پاسداران به پایگاههای رژیم صهیونیستی در اربیل پرداخت و نوشت: هشدار به همسایگانی که دنبال عادیسازی روابط با اسرائیل هستند، از جمله پیامهای این حمله بود.
تهران برای اولینبار رسما و به صراحت اعلام کرد که مواضع اسرائیلی را در عراق هدف گرفته، این تحول میتواند جنگ پنهان بین ایران و اسرائیل را وارد فاز دیگری کند، گرچه تنشها هنوز به رویارویی مستقیم منجر نشده است. جنگ سایبری بین دو طرف، جنگ کشتیها و هدف قرار دادن متقابل کشتیهای ایرانی و سایر کشتیهای مرتبط با اسرائیل، از جمله این تنشها بوده، بیآنکه هیچیک از طرفین رسما مسئولیت آن را برعهده بگیرد. اما اینبار با اقدام و اعلام علنی سپاه، این جنگ وارد فاز جدیدی شده، به گفته برخی رسانهها، سپاه این حمله را در واکنش به حمله ماه گذشته اسرائیل از اربیل به یک مرکز تولید پهپاد در کرمانشاه در ماه گذشته انجام داده است. ایران با حمله به اقلیم کردستان عراق میخواهد پیام هشدار این حمله را به گوش کشورهای همسایه از جمله امارات و بحرین که در مسیر عادیسازی روابط با اسرائیل گام برداشتهاند، برساند و به آنها اعلام کند که اگر روزی پایگاه حمله اسرائیل و تعرض آن به امنیت ملی ایران شوند، خاک خود را عرصه میدان رویایی تهران با تلآویو بدانند. رسانههای ایران بارها پیش از این از وجود پایگاههای جاسوسی اسرائیلی در دوبی سخن گفتهاند.
این اولینبار نیست که موشکهای ایران اهدافی فراتر از مرزهای این کشور را هدف میگیرند، ولی ایران اینبار خواسته تأکید کند که این سیستم موشکی بخشی از قدرت تهران است که برای دفاع از امنیت ملی در اختیار دارد.
اگر حمله ایران به اربیل به تلافی حمله اسرائیل به تاسیساتی در کرمانشاه صورت گرفته باشد، باید در هفتهها یا ماههای آتی منتشر ضربه نظامی دیگری از سوی ایران در منطقه بود، زیرا سپاه وعده داده کشته شدن دو نیروی خود در سوریه را بر اثر حمله اسرائیل به حومه دمشق، تلافی میکند.