به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 2,465
بازدید دیروز: 6,362
بازدید هفته: 32,693
بازدید ماه: 206,196
بازدید کل: 26,072,876
افراد آنلاین: 12
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
چهارشنبه ، ۲٤ اردیبهشت ۱٤۰٤
Wednesday , 14 May 2025
الأربعاء ، ۱۶ ذو القعدة ۱٤٤۶
اردیبهشت 1404
جپچسدیش
54321
1211109876
19181716151413
26252423222120
3130292827
آخرین اخبار
2345 - روزنامه های زنجیره ای ۱۴۰۱/۰۱/۲۴
 
 

 روزنامه های زنجیره ای

  ۱۴۰۱/۰۱/۲۴

   

کج‌فهمی و شیطنت مدعیان اصلاحات

درباره اقدام خوب شهرداری تهران

روزنامه های زنجیره ای - مشرق نیوز

روزنامه آفتاب یزد در مطلبی نوشت: «این بحثی که این روزها پیرامون زنانه و مردانه کردن پارک‌های تهران در‌گرفته به‌نوعی تداعی‌کننده اظهاراتی بود که در انتخابات ۱۳۹۶ مطرح شد. اصلاح‌طلبان معتقد بودند اگر حسن روحانی موفق نشود رقیبان خود را شکست دهد افرادی قدرت می‌گیرند که پیاده‌روها را زنانه و مردانه می‌کنند. آن زمان اصولگرایان مدعی بودند این نوع تبلیغات اصلاح‌طلبان دروغ و زشت است و انجام چنین رفتاری در ایران میسر نیست. لیکن امروز که حتی برخی از اعضای شورای شهر تهران از طرح علیرضا زاکانی شهردار تهران در مورد زنانه و مردانه کردن برخی پارک‌های تهران سخن می‌گویند به‌نوعی اظهارات و ادعاهای قبلی اصلاح‌طلبان تأیید می‌شود. امانی عضو شورای شهر تهران دراین باره گفته است: «طرحی که شهرداری دارد اجرا می‌کندیکی از ایده‌هایی است که آقای زاکانی از ابتدای حضورشان در شهرداری مطرح کرده بودند. نظر ایشان این است که برخی از خانم‌ها که با بچه‌های کوچک‌شان به پارک‌ها می‌آیند، باید امکان داشته باشند که راحت‌تر بتوانند با بچه‌های‌شان بازی و به طور کلی حرکتی کنند که در فضای عمومی پارک برای‌شان امکان‌پذیر نیست. لذا نظرشان این است که در هر محله‌ای از شهر تهران، بخشی از فضای یکی از پارک‌ها را به شکلی تغییر کاربری دهند که نیاز مادران و کودکانی که به پارک می‌آیند را برآورده کنند.»
در ادامه این مطلب آمده است: «در حال حاضر شهرداری تهران تفکیک جنسیتی در پارک‌ها را آغاز کرده و چه بسا به پیاده‌روها هم برسد!»
بازندگان سیاسی که این روزها با بحران‌های زیادی (بحران پایگاه اجتماعی، اختلافات درونی و تشکیلاتی و...) دست‌وپنجه نرم می‌کنند می‌خواهند با شیطنت‌های رسانه‌ای و توسل به هر بهانه‌ای مانند طرح ادعاهایی خلاف واقع درباره مسائلی مانند دارو، ارز و... چوب لای چرخ دولت و مجلس و شهرداری بگذارند. ادعاهای خلاف واقع روزنامه زنجیره‌ای درباره عملکرد شهرداری درخصوص پارک‌ها در حالی است که نه حرف دیوارکشی و مردانه و زنانه کردن پارک‌هاست و نه کار تبلیغاتی و نمادین. واقعیت همان است که حتی در اظهارات امانی عضو شورای شهر تهران نیز آمده است: «یک بخشی از پارک را می‌خواهند به مادرانی اختصاص دهند که با فرزند و بدون همسرشان به پارک می‌آیند.»
امانی در این خصوص گفته است: «واقعاً طرح زنانه و مردانه کردن پارک‌ها به‌هیچ‌عنوان مطرح نیست.... به‌هرحال خانم‌هایی که به این مجموعه‌ها می‌روند، می‌خواهند لباس‌های خود را در بیاورند و ورزش کنند طبیعتاً باید از دید نامحرم دور باشند. یک بخشی از پارک را می‌خواهند به مادرانی اختصاص دهند که با فرزند و بدون همسرشان به پارک می‌آیند.»
وی افزوده است: «انگیزه، انگیزه خوبی‌ست و به باور من برخی افراد در این زمینه اظهار نظرات تند و افراطی می‌کنند. هدف این بوده که در هر محله‌ای بخشی از یک پارک به مادرانی که می‌خواهند با بچه‌های خود راحت‌تر باشند، اختصاص پیدا کند.»
رئیسی چه در اقتصاد و چه در دیپلماسی موفق عمل نکرده است!
روزنامه اعتماد روز گذشته در مطلبی نوشت: «[دولت] در سیاست‌های اقتصادی احتمال کمی وجود دارد که در کوتاه‌مدت.. رویکرد هماهنگی را اتخاذ کنند. برای اینکه اصولاً رسیدن به درک روشنی از برنامه اقتصادی زمانبر است و نیازمند مقدماتی است که ظاهراً وجود ندارد. تازه می‌خواهند کارشناسان اقتصاد اسلامی!! را برای رسیدن به یک برنامه واحد بسیج کنند...اگر چه یکدستی حکومت بیشترین اثر مثبت خود را در سیاست خارجی گذاشته، ولی حتی در این زمینه هم هنوز به نتایج ملموسی نرسیده است.»
گفتنی است طیف مدعی اصلاحات طی 8 سال مدیریت فاجعه بار دولت دست‌نشانده خود حتی یک‌بار سیاستهای غلط و خسارت بار آن ننوشته و به خوابی زمستانی رفته بودند، اما از زمان شروع به کار دولت سیزدهم به یک باره زنده شده و سعی دارند با سیاه‌نمایی، ناکارآمد جلوه دادن دولت و ناامیدسازی در بستر رسانه و فضای مجازی امید احیا شده مردم را نشانه بگیرند تا بلکه از این رهگذر برای تداوم حیات سیاسی خود زمان بخرند.
این در حالی است که رئیسی در همین مدت کوتاه 8 ماهه لحظه‌ای درنگ و تأمل آستین همت را بالازده و وارد میدان شد و با تلاش مجدانه، مجاهدانه و شبانه‌روزی، یک به یک در پی باز کردن گره‌های کور مدیریتی فاجعه بار گذشته و سامان دادن به اوضاع آشفته کشور بر‌آمده و در چند بخش از جمله کنترل موفق کشتار کرونا با واردات انبوه واکسن، افزایش چند برابری فروش نفت بدون برجام و FATF و افزایش تجارت خارجی کشور به رقم 90 میلیارد دلار پس از 8 سال، تأمین چند میلیارد دلار ارز ترجیحی برای خرید دارو و کالاهای اساسی مایحتاج مردم، دیپلماسی فعال اقتصادی، مدیریت میدانی و کارآمد، ا صلاح نظام توزیع اقلام ضروری و کوتاه کردن دست دلالان و واسطه‌ها در تأمین مایحتاج مردم، حضور فعال در اجلاس اقتصادی اکو و امضای قرارداد مهم سوآپ گازی و همچنین عضویت دائم در پیمان شانگهای و...به دستاوردهای ملموس و قابل ملاحظه‌ای هم رسیده است.
ابتکار دولت رئیسی در دور زدن تحریم‌ها
روزنامه شرق در یادداشتی در شماره دیروز خود نوشته است: «تداوم تحریم‌های اقتصادی و نفتی این امکان را در حال حاضر برای کشور ایجاد نمی‌کند که بتواند در این سطح نفت تولید کرده و رقمی در حدود 2.5 میلیون بشکه را صادر کند. هرچند باید اذعان کرد که روند افزایش تولید نفت از زمستان 99 به‌تدریج با کاهش حساسیت‌های تحریمی آمریکا در پی روی‌کارآمدن بایدن [!!]، افزایش یافته و این روند در دولت سیزدهم با توجه به درپیش‌گرفتن ابتکاراتی در دورزدن تحریم‌ها، تقویت شده است.»
این نوشتار در ادامه آورده: «از زمان روی‌کارآمدن بایدن در زمستان سال 99 و متعاقب آن آغاز مذاکرات ایران با 4+1 برای احیای برجام و بالارفتن امیدواری نسبت به نتایج مثبت مذاکرات و رفع تحریم‌ها، بستر‌سازی برای افزایش تولید و عرضه نفت به بازارهای جهانی بلافاصله پس از رفع تحریم‌ها به‌طور طبیعی در دستور کار دولت قرار گرفت. اگرچه محدودیت سرمایه‌گذاری در یک دهه گذشته در صنعت نفت به دلیل تحریم‌های شدید اقتصادی، هزینه‌ها و امکان افزایش ظرفیت تولید نفت را کاهش داده، اما تجربه بازگشت سریع و مقتدرانه ایران به بازارهای نفت در پی امضا و اجرای برجام در سال 94، راه احیای ظرفیت‌های تولید نفت و بازگشت ایران به بازارهای جهانی را در شرایط کنونی، آسان کرده است.»
در این باره لازم به ذکر است که این روزنامه طیف مدعیان اصلاح‌طلبی اگرچه به ناچار بر ابتکار دولت رئیسی در دور زدن تحریم‌ها و فروش نفت اذعان کرده‌اما در ادامه آن را به کاهش حساسیت‌های تحریمی آمریکا پس از روی کار آمدن بایدن نسبت داده است. به راستی اگر بایدن در مورد تحریم‌ها حساسیت کمتری داشت چرا در حین مذاکراتی که همه طرف‌ها در آن امیدوار به رسیدن به توافق بودند تحریم‌های جدیدی را علیه کشورمان اعمال نمی‌کرد.
ضمن آنکه طیف مدعی اصلاح‌طلبی همواره در سال‌های اخیر در این تکاپو بوده‌اند که برجام بی‌خاصیت سال 1394 را دستاوردی بزرگ نشان دهند. در متن بالا نیز چنان نشان داده شده که گویی پس از برجام کشورمان بدون دغدغه به فروش نفت می‌پرداخت حال آنکه برای مدت محدودی تنها فروش نفت میسر شد آن هم بدون بازگشت پول آن.
 

اگر انتشار اسامی بدهکاران کلان بانکی مهم نیست،چرا به دست و پا افتاده‌اید؟

عضو تیم مشاوران رسانه‌ای دفتر رئیس‌جمهور در دولت سابق می‌گوید دستور آقای رئیسی برای انتشار اسامی بدهکاران بزرگ بانکی، هیچ خاصیتی ندارد و کاری پوپولیستی است.
«محمد- م» از مدیران سایت خبرآنلاین در مطلبی بی‌مایه و سفارشی برای اصلاح‌طلبان نوشت: «یکی دو روز گذشته رسانه‌های دولتی با هیاهوی بسیار فهرستی از ابربدهکاران بانکی منتشر کردند که هیچ واکنشی از سوی مردم نداشت و خواص هم با خنده از کنار آن گذاشتند و فرصت دادند دولت با اینگونه دستاوردهایش خوش باشد! 
بدهکاران بانکی داستان هزار و یک شب است و سال‌ها درباره آن بحث شده و کمتر به نتیجه رسیده است. یکی از آخرین خاطره‌های این قصه برمی‌گردد به مناظرات انتخابات ریاست‌جمهوری در سال ۱۴۰۰ که در آن، آقای عبدالناصر همتی فهرست برخی از این بدهکاران را روی میز آقای رئیسی گذاشت و از آن به‌عنوان سندی استفاده کرد که رئیس‌وقت قوه قضائیه (آقای رئیسی) برای برخورد با بدهکاران اهمال کرده است. آقای رئیسی متأسفانه در دو سال آخر حضورش در قوه قضائیه، با انجام کارهای نمایشی، مشغول پروپاگاندای سیاسی برای کاندیداتوری ریاست‌جمهوری بود و عملاً جز کارهای نمایشی، اقدام قابل‌ملاحظه‌ای در آن قوه انجام نداد. 
کنش‌های مفید و هدفمند ماه‌های اخیر آقای محسنی‌اژه‌ای کاملاً نشان داد در دوران ریاست آقای رئیسی، عملاً اکثر کارها شبیه بازی سیاسی بود ازجمله همین قضیه بدهکاران بانکی. واقعاً چرا او با آنکه از اقتدار کافی برخوردار بود برای وصول بدهی‌ها اقدام نکرد؟ از آن گذشته چرا در همین هفت ماهه دولت سیزدهم، کاری صورت نگرفت؟ ناکامی‌های زنجیره‌ای دولت، افزایش لحظه‌ای قیمت کالاها و خدمات، شکست مذاکرات برجام، ناکارآمدی دستگاه‌های اجرایی و... دولت را به سمت اقدامات نمایشی کشانده است. استاد این رفتارهای پوپولیستی، آقای احمدی‌نژاد بود که اوضاع و احوال این روزهایش می‌تواند عبرت‌آموز رئیسی باشد».
یادآور می‌شود برخی مدیران دولت سابق با کلان بدهکاران بانکی مماشات می‌کردند؛ بلکه حتی در دادن تسهیلات به رانت‌جویان و پس نگرفتن آن مقصر بودند. بنابراین ده‌ها هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی، در اختیار رانت خوارانی قرار گرفت که به جای تولید، سرگرم دلالی و سوداگری و سفته بازی‌های ویرانگر در اقتصاد کشور بودند.
اما آقای رئیسی، سابقه مبارزه با مفسدان دانه درشت را دارد و مصمم به اصلاح انحرافات بانک‌هاست. او در گام اول، بانک‌ها را موظف به انتشار اسامی بدهکاران بزرگ کرده است. دولت قبل، از برداشتن این گام ضروری طفره می‌رفت و اکنون که قدم اول برداشته شده، باید از آن حمایت کرد و خواستار ادامه مسیر مبارزه شد. با این وجود، عجیب نیست برخی پادوهای رسانه‌ای سیاسیون، به تشکیک در اهتمام دولت جدید بپردازند. آنها همان کسانی هستند که در گذشته، با رویکرد لاپوشانی و کتمان اسامی کلان بدهکاران همراهی کردند.
این نکته هم گفتنی است که حراج و نابودی 60 میلیارد دلار از ذخایر ارزی و واگذاری رانت چند صد هزار میلیاردی به عده‌ای فرصت‌طلب، حراج 60 تن طلا (سکه)، فساد 16 هزارمیلیاردی صندوق فرهنگیان، فساد ده‌ها هزار میلیارد تومانی در واگذاری برخی شرکت‌ها و کارخانه‌‌‌ها، ده‌‌ها هزار میلیارد تومان اختلاس و فساد در برخی بانک‌‌ها، و واگذاری همراه با زد و بند و فساد نیشکر هفت‌تپه و پالایشگاه کرمانشاه و مجتمع گوشت اردبیل و ماشین ‌سازی تبریز و هپکوی اراک و آلومینوم الهمدی و... تنه گوشه‌ای از سوء مدیریت‌ها و مفاسد دانه درشت در دوره مدیریت برخی دولتمردان سابق است و اتفاقا کارنامه آقای رئیسی در برخورد بااغلب این مفاسد دانه درشت (حتی متهمان ارشد در دستگاه قضایی و دولت و مجلس وقت) کارنامه‌ای بسیار درخشان است، ضمن اینکه اقدامات جدی در بازگشت ده‌ها هزار میلیارد پول به غارت رفته بیت‌المال و برگرداندن برخی شرکت‌ها و کارخانه‌های تعطیل شده به مدار تولید انجام گرفته است.
تقلا برای کمرنگ کردن و بی‌ارزش شمردن مطالبه اخیر رئیس‌جمهور در حالی است که شفافیت درباره فهرست بدهکاران دانه درشت و مطلع و همراه کردن افکار عمومی در این باره، گامی ضروری و مقدمه باز پس‌گیری اموال بیت‌المال و متهمان احتمالی فساد (رانت دهندگان و رانت گیرندگان بانکی) است. بنابراین جیغ بنفش پادوهای رسانه‌ای، به احتمال بسیار بالا حاکی از وحشت و سرآسیمگی در میان متهمان دانه درشت سوءاستفاده از تسهیلات کلان بانکی است.