2441 - تأکید معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه بر ضرورت افزایش تبادلات تجاری کشورهای عضو اکو ۱۴۰۱/۰۳/۰۲
مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه دیروز دوشنبه در حاشیه اجلاس معاونین وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان اکو در تهران با تشریح اهداف برگزاری این نشست و پیشنهادات ایران گفت: این نشست با محوریت گسترش تعاملات تجاری و اقتصادی بین کشورهای عضو برگزار شده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته حجم تبادلات تجاری بین ۱۰ کشور عضو حدود ۴۰ میلیارد دلار بوده است، گفت: این ظرفیت وجود دارد که این حجم مبادلات به ۵۰۰ الی ۶۰۰ میلیارد دلار برسد.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با تاکید بر اهمیت فعال شدن هرچه زودتر این سازمان در حوزههای تجارت و بازرگانی بین کشورهای عضو تصریح کرد: در حال حاضر شاهد فعالیت بانک اکو هستیم ولی معتقد هستیم که باید این بانک را فعالتر کنیم تا روابط بانکی بین کشورها را پشتیبانی و اجرایی کند.
مثلا پروژههای خدمات فنی و مهندسی بین کشورهای عضو را فاینانس کند. این بانک در حال حاضر پروژههای کوچک بین سه کشور ایران، ترکیه و پاکستان را فاینانس میکند در حالی که باید حوزه فعالیت آن بین تمامی کشورهای عضو گسترش پیدا کند.
وی با بیان اینکه اکثر پروژهها در بحث توسعه صادرات باید بیمه شود، ظهار کرد: اکنون در کراچی پاکستان صندوق بیمه وجود دارد و باید پولی در آن گذاشته و در آن ریخته شود تا این صندوق بیمه اجرایی و فعال شود.
معاون وزیر خارجه همچنین به ظرفیتهای ترانزیتی موجود بین کشورهای عضو اشاره کرد و افزود: ما اکنون بهدنبال اجرای کریدورهای شمال به جنوب، غرب به شرق هستیم و خوشبختانه ۱۰ کشور عضو شامل این مسیرهای ترانزیتی هستند. ما تاکید داریم که فعالیتها در حوزه ترانزیتی بین کشورهای عضو گسترش بیشتری پیدا کند همچنین تعرفهها بین کشورهای عضو همگن و هماهنگ باشد و اگر روی قیمتها و تعرفههای گمرکی بتوانیم هماهنگی لازم را داشته باشیم این امکان وجود دارد که موضوع همکاریهای ترانزیتی بین کشورهای عضو افزایش پیدا کند.
تمایل ازبکستان برای استفاده از مسیرهای ترانزیتی ایران
«فرقت صدیقاف» معاون وزیر خارجه جمهوری ازبکستان که برای شرکت در نشست معاونان وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) به تهران سفر کرده است، عصر یکشنبه با مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه دیدار کرد.
در این ملاقات آخرین وضعیت همکاریهای دو کشور در حوزههای مرتبط با اقتصاد، تجارت و حمل و نقل مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
طرف ازبکستانی در این دیدار بر علاقهمندی خود برای بهرهگیری از مسیرهای ترانزیتی ایران و بهخصوص ظرفیتهای مناسب بندر چابهار تاکید کرد و مقرر شد کار گروههای تخصصی در این رابطه فعال شوند.
معاون وزیر خارجه ازبکستان با اشاره به سفر آتی رئیسجمهور کشورمان به ازبکستان برای شرکت در اجلاس سران شانگهای و دیدار رسمی دوجانبه با همتای ازبکستانی خود، این سفر را یک رویداد مهم تاریخی در روابط دو کشور خواند.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه کشورمان نیز ضمن اشاره به روند رو به رشد تعاملات دو کشور در دو سه سال اخیر، آمادگی طرف ایرانی برای همکاری با ازبکستان در همه زمینههای موجود را اعلام کرده و خواستار تلاش بیش از پیش طرفین برای افزایش تبادلات تجاری بین دو کشور شد.
در این رابطه مقرر شد طرفین تسهیلات لازم برای برگزاری نمایشگاههای اختصاصی را مهیا کنند.
آمادگی ایران برای همکاری با بلغارستان در حوزه انرژی
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه کشورمان با خانم «ولیسلاو پتروا» معاون وزیر امور خارجه بلغارستان دیدار و گفتوگو
کرد.
در این دیدار معاون وزیر خارجه کشورمان با ابراز خرسندی از افزایش تبادلات تجاری دو کشور در سال گذشته، ترانزیت و حمل و نقل را یکی از مزیتهای مهم روابط دو کشور خواند که میتواند باعث گسترش همکاری تجاری دوجانبه و منطقهای شود.
صفری انرژی را زمینه مهم دیگر همکاری دوجانبه برشمرد و اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد با بلغارستان در این حوزه همکاری کند.
پتروا نیز روند روابط تجاری ایران و بلغارستان را روبه رشد توصیف کرد و با توجه به نگرانی اروپا در دو حوزه امنیت انرژی و امنیت غذایی، برای گسترش همکاری دوجانبه در دو حوزه مذکور اعلام آمادگی کرد.
پتروا همچنین برگزاری نشست مشترک تجار دو کشور و برگزاری دور جدید کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور را گامی مهم برای افزایش مبادلات تجاری فیمابین برشمرد.