جلسه علنی دیروز یکشنبه مجلس شورای اسلامی دیروز به ریاست محمدباقر قالیباف و با حضور 211 نماینده آغاز شد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی دیروز، به اصل ماده 10 قانون تشکیلات وآیین دادرسی دیوان عدالت اداری رای موافق دادند. بر همین اساس، ماده ۱۰- تبصره (۱) ماده (۱۰) قانون به شرح زیر اصلاح و تبصره (۲) ماده مذکور ابقاء و چهار تبصره بهعنوان تبصرههای (۳)، (۴)، (۵) و (۶) به آن الحاق میشود:
تبصره۱- شعبه رسیدگیکننده پس از صدور رأی بر وقوع تخلف از ناحیه مؤسسات و اشخاص مذکور در بندهای (۱) و (۲) و تبصره (۶) این ماده نسبت به تعیین میزان خسارت وارده اقدام نماید.
تبصره ۳- رسیدگی به شکایات و اعتراضات اشخاص حقیقی و حقوقی از وقوع تخلف و عدم رعایت قوانین و مقررات در مراحل انعقاد قرارداد توسط دستگاههای اجرائی در صلاحیت شعب دیوان عدالت اداری است، لیکن رسیدگی به دعاوی ناشی از اجرای قرارداد فیمابین طرفین در صلاحیت دیوان نیست.
تبصره ۴- جهات طرح شکایت علیه دستگاههای اجرائی و مأمورین آنها در شعب دیوان عبارتند از: ۱- خروج از حدود صلاحیت یا سوءاستفاده از اختیارات ۲- تخلف در اجرای قوانین و مقررات یا خودداری از انجام آنها.
تبصره ۵- در مواردی که بهموجب قوانین، مرجع رسیدگی به اعتراضات و شکایات از تصمیمات اداری، اجرائی و یا آرای مراجع اختصاصی اداری صادره از سوی کلیه دستگاههای موضوع این ماده، تحت عناوینی از قبیل مرجع صالح قضائی یا دادگاه صالح یا محکمه صالح تعیین شده است، موضوع در صلاحیت شعب دیوان است.
تبصره ۶- رسیدگی به تظلمات نسبت به مصوبات و تصمیمات دستگاههای اجرائی موضوع ماده(۵) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 8/۷/1386 با اصلاحات و الحاقات بعدی و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی در صلاحیت دیوان عدالت اداری است.
اعلام اسامی نمایندگانی که
در رایگیریها مشارکت نمیکنند
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی دیروز در روند رسیدگی به طرح اصلاح قانون تشکیلات و آیین دیوان عدالت اداری و هنگام رایگیری درباره اصل ماده ۱۱ این طرح درباره عدم مشارکت برخی نمایندگان در این رأیگیری اظهار داشت: 55 نفر از نمایندگان در این رأیگیری شرکت نکردند.
وی افزود: با توجه به اینکه پیشتر هم تذکر داده بودم، لیست نمایندگانی که در رأیگیریها شرکت نمیکنند در پایان هفته اعلام خواهد شد.
لزوم نظارت بیشتر بر اجاره بها
نصرالله پژمانفر نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی دیروز و در نطق میان دستور خود اظهار داشت: در سالگرد انتخابات ریاست جمهوری قرار داریم؛ زمانی که عدهای تلاش داشتند کشور را به نقطه جوش برسانند و در این راستا از هیچ اقدامی دریغ نکردند. یادمان نمیرود علیرغم اینکه میتوانستند واکسن وارد کنند گفتند ما با هر نوع رفاه و خدمتی که موجب امیدواری مردم باشد مخالفیم و باید کاری کنیم که در کنار خیابانها و کوچهها شاهد کشتههای کرونا باشیم تا کشور مجبور شود با التماس همه شرایط کدخدا را بپذیرد.
نماینده مردم مشهد در مجلس خاطرنشان کرد: یادتان هست کشوری که روزی صادر کنننده انرژی بود امروز باید به فکر تعطیل کردن سه ماهه شرکتهای فولاد در کشور باشد؟ اگر یک نگاهی به تمام دستاوردهای نظام داشته باشیم میبینیم از بین رفتن این دستاوردها 8 سال عملکرد دولت قبل تصادفی نبوده است؛ آنها 8 سال کشور را در پرتگاه نگه داشتند.
پژمانفر خاطرنشان کرد: ملت شریف ایران یادتان هست کشوری که 15 سال جشن خودکفایی گندم گرفت را به چه روزی درآوردند که در زمان واگذاری دولت 50 درصد گندم کشور را باید وارد میکردیم؟ یادتان هست کشوری که صادر کنند انرژی و برق به کشورهایی مانند عراق و افغانستان بود امروز به چه روزی درآمده که باید به فکر تعطیل کردن سه ماهه شرکتهای فولاد در کشور باشیم و شهرکهای صنعتی هفتهای یک الی دو روز به دلیل نبودن برق تعطیل شود.
نماینده مردم مشهد در مجلس افزود: اقدامات صورت گرفته در دولت سیزدهم مانند تحرک دیپلماسی علیالخصوص با کشورهای همسایه، رشد اقتصادی امیدوارکننده، رونق بخشی گردشگری، انجام واکسیناسیون و به حد صفر رساندن تلفات در کرونا، راهاندازی بخشی از کارخانجات تعطیل شده، سفرهای استانی در راستای مردمیسازی دولت، آزادسازی ساحلها به نفع مردم و دهها کار دیگر اگر چه موجب امیدواری در این موضوعات شده است اما به عدلهای که جای آن در این صحبت کوتاه نمیباشد. اقتضا میکند دولت چند کار را انجام دهد.
پژمانفر ادامه داد: ابتدا در نیروهایی که مدیریت خرد و کلان کشور را به دست دارند اما اعتقادی به دولت شما ندارند تجدید نظر کنید، با مردم بیشتر صحبت کنید و مسائل و مشکلات خود را با مردم در جریان بگذارید. آقای رئیسی مجلس با تمام قوا تلاش دارد که کمک شما باشد و در حل مسائل کشور در کنار شما از همه ظرفیت خود استفاده کند.
وی در ادامه تاکید کرد: با توجه به آزادسازی نرخ برخی از کالاهای اساسی پیشنهاد میشود شیوههای کنترل و نظارت بر بازار از حالت سنتی که اثر بخشی کمی دارد با شیوهها و الگوهای جدید جایگزین گردد که اثر بخشی بیشتری برای مردم داشته باشد و مردم نظارت دولت جهت پیشگیری از تخلفات را به جای شناسایی و جریمه متخلفان مشاهده کنند. با توجه به تورم فعلی و افزایش قیمت برخی از کالاهای اساسی لازم است تجدید نظر در میزان حقوق بازنشستگان عزیز مورد توجه بیشتر دولت قرار بگیرد.
نماینده مردم مشهد در مجلس تاکید کرد: با توجه به نزدیکی فصل تابستان و افزایش جابهجایی، حدود 8 میلیون خانوار اجارهنشین لازم است درخصوص کنترل اجاره مسکن نظارت بیشتری از سوی دستگاههای دولت صورت پذیرد. درخصوص همسانسازی حقوق کارکنان و کنترل نظارت بر نظام پرداخت در شرکتهای دولتی و عمومی و غیردولتی و پاداش هیئتمدیرهها و مدیران دستگاههای اجرایی لازم است دولت توجه و نظارت بیشتری بر این مقوله داشته باشد.
تعیین رؤسای کمیسیونهای مجلس
اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اکثریت آراء حسینعلی شهریاری را به عنوان رئیساین کمیسیون انتخاب کردند. همچنین بر اساس اکثریت آراء کمیسیون سید مرتضی خاتمی و سید جلیل میرمحمدی به عنوان نواب اول و دوم رئیسدر کمیسیون انتخاب شدند. علاوهبر این محسن فتحی و رضا آریانپور به عنوان دبیران اول و دوم کمیسیون و زهرا شیخی مبارکه نیز به عنوان سخنگو از سوی اعضا انتخاب شدند.
مهدی عیسیزاده با 20 رأی موافق از 22 رأی از سوی اعضای کمیسیون اجتماعی به عنوان رئیساین کمیسیون انتخاب شد. همچنین ولی اسماعیلی و عباس گودرزی به ترتیب با 16 و 15 رأی به عنوان نواب اول و دوم رئیسدر کمیسیون انتخاب شدند و حسن لطفی نیز با 7 رأی موافق سخنگوی کمیسیون شد. اعضای کمیسیون اجتماعی همچنین حسین حاتمی و کیومرث سرمدی را به ترتیب با 9 و 5 رأی به عنوان دبیران اول و دوم کمیسیون انتخاب کردند.
حمیدرضا حاجی بابایی به عنوان رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در اجلاسیه سوم انتخاب شد. مهرداد گودرزوند چگینی به عنوان نایبرئیساول و محسن زنگنه به عنوان نایبرئیس دوم این کمیسیون انتخاب شدند. غلامحسین کرمی به عنوان دبیر اول، ولیالله فرزانه به عنوان دبیر دوم و محمدمهدی مفتح هم به عنوان سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس انتخاب شدند.
محمدرضا رضایی کوچی برای سومین سال پیاپی در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی به عنوان رئیس کمیسیون عمران مجلس انتخاب شد. همچنین کمال علیپورخنکداری و صدیف بدری نیز به عنوان نایب اول و دوم رئیس کمیسیون انتخاب شدند. بر اساس این گزارش، احمد جباری به عنوان دبیر اول و آرا شاوردیان به عنوان دبیر دوم این کمیسیون انتخاب شدند. همچنین عبدالجلال ایری به عنوان سخنگوی عمران مجلس انتخاب شد.
همچنین محمدجواد عسکری به عنوان رئیسکمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس انتخاب شد. رحمت الله نوروزی و عباس جهانگیرزاده به ترتیب به عنوان نایبرئیساول و نایبرئیسدوم اجلاسیه سوم کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی انتخاب شدند. همچنین ذبیحالله اعظمی به عنوان سخنگو و بهزاد علیزاده و جلال محمودزاده به عنوان دبیران اول و دوم کمیسیون کشاورزی مجلس انتخاب شدند.
اعضای هیئترئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در اجلاسیه سوم انتخاب شدند. اسامی اعضای هیات رئیسه به شرح ذیل است: فریدون حسنوند رئیس کمیسیون، موسی احمدی و سهراب گیلانی به ترتیب به عنوان نایبرئیس اول و دوم، حسین حسینزاده دبیر اول و عبدالعلی رحیمی مظفری دبیر دوم و مالک شریعتی نیاسر به عنوان سخنگو.
دیگر اینکه محمدصالح جوکار برای سومین سال ریاست کمیسیون امور داخلی و شوراها را برعهده گرفت. سیدحمیدرضا کاظمی و محمدحسن آصفری نیز به ترتیب نواب اول و دوم کمیسیون شدند. با رای اعضای این کمیسیون رسول فرخی میکال به عنوان دبیر اول و روحالله نجابت به عنوان دبیر دوم انتخاب شدند و علی حدادی نیز به عنوان سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها تعیین شد.
حجتالاسلام مرتضی آقاتهرانی به اتفاق آراء به عنوان رئیسکمیسیون فرهنگی مجلس انتخاب شد. همچنین در این جلسه بیژن نوباوهوطن و سید علی یزدیخواه به عنوان نواب اول و دوم رئیسکمیسیون انتخاب شد و احمد راستینه نیز سخنگوی کمیسیون شد. علاوهبر این سیدمجتبی محفوظی و زهره سادات لاجوردی به عنوان دبیران اول و دوم از سوی اعضا انتخاب شدند.