به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 187
بازدید دیروز: 4,463
بازدید هفته: 11,248
بازدید ماه: 11,248
بازدید کل: 23,673,076
افراد آنلاین: 43
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
پنج‌شنبه ، ۰۶ اردیبهشت ۱٤۰۳
Thursday , 25 April 2024
الخميس ، ۱۶ شوّال ۱٤٤۵
اردیبهشت 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
313029
آخرین اخبار
۷۸ - نگاهی به سخنان اخیر نصرالله د‌ر مورد‌ مید‌ان‌ گازی کاریش: ما گاز خود‌ را استخراج نکنیم شما هم نخواهید‌ کرد‌ ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
نگاهی به سخنان اخیر نصرالله د‌ر مورد‌ مید‌ان‌ گازی کاریش:
 
 ما گاز خود‌ را استخراج نکنیم شما هم نخواهید‌ کرد‌
 
   ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
امین الاسلام تهرانی
روزی روزگاری ارتش رژیم آپارتاید اسرائیل کلِ ارتش یکپارچه کشورهای عربی را در هم کوبید؛ اما حالا در منطقه‌ای زیست می‌کنیم که دبیرکل حزب‌الله لبنان به عنوان تنها یک شاخه از جریان مقاومت کل رژیم آپارتاید را تهدید می‌کند و با این تهدید معادله خود را به این رژیم تحمیل می‌کند. بحث بر سر این نیست که تهدیدی صورت گرفته باشد، بحث بر سر این است که این تهدید تحمیل‌کننده یک معادله در واقعیت است.
در حالی که ترس روز افزون رژیم آپارتاید اسرائیل از توان پهپادی حزب‌الله لبنان مقام‌های صهیونیستی را به جنب و جوش واداشته است، «سید حسن نصرالله»، دبیرکل حزب‌الله لبنان، در نشست سالانه عاشورایی که با حضور مبلغان و علما برگزار می‌شود، در سخناني تند و صریح تأکید کرد، در صورتی که لبنان به حق خود در برداشت از منابع نفتی و گاز نرسد رژیم صهیونیستی اجازه استخراج در کل فلسطین اشغالی را نخواهد داشت. گفتنی است، این سخنان در ادامه همان چیزی است که مرکز مطالعاتی امور عمومی «اورشلیم» وابسته به رژیم صهیونیستی در تحلیل سخنان پیشین نصرالله آن را «معادله جدیدِ حزب‌الله» نامیده بود.
دبیرکل حزب‌الله در سخنرانی اخیر خود افزود: «مطمئن نیستیم که به سمت جنگ می‌رویم، ممکن است شاهد هدف‌گیری موضعی و پاسخ مناسب آن باشیم؛ موضوع به پاسخ اسرائیل مربوط می‌شود که ممکن است امور را به سمت جنگ بکشاند. اما در مقابل ممکن است که اسرائیل حتی بدون جنگ نیز تسلیم شود.»
نصرالله در ادامه تأکید کرد: «ممکن است که به سمت جنگ برویم و ممکن است نرویم؛ تمایلی به باز کردن جبهه (جنگ) نداریم فقط حقوق خود را می‌خواهیم ما سقف را بالا می‌بریم تا اسرائیل و آمریکا تسلیم شوند زیرا مسیر فروپاشی در لبنان ادامه دارد. اگر راه‌حل برخی (در لبنان) تسلیم شدن است ما ابدا این را نمی‌پذیریم... هر چند لبنان امتیازات بزرگی داده‌اما تا کنون میانجی آمریکایی در مذاکرات ترسیم مرزی جواب مناسبی نیاورده و حداقل چیزی که لبنان می‌خواهد محقق نشده است. امیدواریم که گلوله یا موشکی شلیک نکنیم و دشمن تسلیم شود. منتظر تحولات هستیم و برای همه چیز آماده‌ایم.»
رهبر حزب‌الله لبنان تأکید کرد، از سال ۱۹۸۲ (سال تشکیل حزب‌الله) دنبال سر مقاومت بودند زیرا تهدیدی برای اسرائیل بود اما امروز مقاومت تنها تهدیدی برای اسرائیل نیست بلکه تهدیدی برای تمام پروژه آمریکایی در منطقه است... دشمن امروز احساس ضعف می‌کند و خواهان جنگ نیست زیرا می‌داند جنگ تنها با حزب‌الله نیست و ممکن است با تمام محور مقاومت باشد و منجر به سرنگونی‌اش شود به همین دلیل جنگ برای اسرائیل ریسکی پرخطر و پرهزینه است.
دبیرکل حزب‌الله در ادامه به کسانی که از مقاومت انتقاد می‌کنند، پرداخت و گفت: «ما از آنها انتظار دیگری نداشتیم، طبیعی است که گفته‌های ما را رد کنند. آنها عداوتی تاریخی با ما دارند و ابدا در کنار ما نخواهند ایستاد.» وی تأکید کرد که سخنرانی اخیر وی منجر به تأیید مذاکرات ترسیم مرزی شد نه تعطیل آن. نشانه‌های مثبتی وجود دارد و لبنان همچنان منتظر پاسخ دشمن است.
نصرالله ادامه داد: «در برابر لبنان فرصتی تاریخی و طلایی برای خروج از بحران وجود دارد اگر از آن استفاده نکنیم در صد سال آینده هم نفت استخراج نخواهیم کرد. ما از خلال استخراج نفت از کاریش دنبال دستاورد معنوی نیستیم بلکه فقط خواهان استخراج نفت خود هستیم؛ اگر لبنان حق خود را نگیرد استخراج نفت و گاز در کل فلسطین اشغالی در کار نخواهد بود. اگر هفت ماه پیش این تهدیدات را اعلام می‌کردیم این تأثیر را نداشت اهمیت معادله امروز در سایه نیاز اروپا به نفت و گاز است وگرنه فاجعه‌ای واقعی برای آنها رخ خواهد داد و تسلیم روسیه خواهند شد.»
سید حسن نصرالله همچنین در ادامه گفت: «کسانی که ما را به تبعیت از ایران متهم می‌کنند، خود حامیان منطقه‌ای و بین‌المللی دارند. ما روابط خود با خارج، سوریه، ایران و غیره را کار می‌گیریم ما حاکم روابط خارجی‌مان هستیم و قادریم آن را در راستای خدمت به پروژه ملی به‌کار گیریم. آیا شما قادرید روابط خود با حامیان آمریکایی، فرانسوی و غیره را در راستای خدمت به این پروژه به‌کار گیرید؟»
دبیرکل حزب‌الله تأکید کرد: «سابقا و اکنون نیز حل و فصل‌هایی به ما پیشنهاد می‌شود که آن را مصداق تسلیم می‌دانیم آمریکا خواهان تسلیم و ذلت ماست؛ خواهان تحویل سلاح، شناسایی اسرائیل، اسکان دائمی سوری‌ها و فلسطینی‌ها، غارت ثروت‌هاست و مقاومت و متحدان آن را تنها مانع در برابر این امر می‌داند. به همین دلیل سه سال است که بر روی انزوای مقاومت از بقیه فرقه‌ها و حامیان مستقیم مقاومت متمرکز شده‌اند و از هیچ تلاشی فروگذار نکرده‌اند. آنچه از سال ۲۰۱۹ رخ داده اتفاقی نیست و ما اطلاعاتی درباره اتاق‌های عملیاتی داریم که در راستای تنش کار می‌کرده‌اند. پول‌هایی به تلویزیو‌ن‌ها و «ان‌جی‌او»-ها برای راه‌انداختن انقلاب اجتماعی پرداختند تا حزب‌الله را مسئول وضعیت اقتصادی و معیشتی معرفی کنند اما شکست خوردند. در انتخابات نیز امیدهای آمریکایی‌ها بر باد رفت و علی‌رغم تمام تلاش‌ها برای تخریب، اتهام‌زنی‌ها و محاصره، نتوانستند با یک کرسی به مقاومت نفوذ کنند. امروز ما در وضعیتی کاملا متفاوت از گذشته هستیم و کسی ابدا نمی‌تواند مقاومت را بزند.»
دبیرکل حزب‌الله همچنین پیش‌تر گفته بود: «هیچ فردی در داخل کشور با این مسئله مخالف نیست که نفت و گاز تنها راه خروج [لبنان] از بحران است زیرا کشور در حال حرکت به سوی وضعیتی بسیار دشوار است. پول بانک جهانی نیز مشکل را حل نخواهد کرد و تنها یک بدهی خواهد بود. راه‌حل همان صدها میلیارد دلاری است که در اختیار ماست. لبنان می‌تواند مانع استخراج نفت و گاز از اراضی اشغالی فلسطین و در عین حال مانع [رسیدن آن] به اروپا شود. آنها عجله دارند. تنها دو ماه فرصت باقی است زیرا مقامات اشغالگر دارند از استخراج نفت در ماه سپتامبر صحبت می‌کنند. اگر در اسرع وقت برای ترسیم خطوط مرزی اقدام نکنیم، مسئله دشوار و بسیار هزینه‌بر خواهد شد.»
دبیرکل حزب‌الله در ادامه اشاره کرده بود: «دشمن نقطه ضعف دارد و این نقطه ضعف نیاز به نفت و گاز از جانب رژیم صهیونیستی است. نقطه قوت لبنان نیز مقاومت این کشور است که می‌تواند این عمل را بی‌اثر و از آن جلوگیری کند. لبنان اگر وارد مذاکرات شود، نیازمند اهرم‌ فشارهای خاص خود است. مقاومت تنها نقطه قوت این کشور است. من به مقامات لبنان می‌گویم از مقاومتی که تنها نقطه قوت شماست، استفاده کنید. زمانی که با آمریکایی بر سر میز مذاکره می‌نشینید، به آنها بگویید که این مردم شوخی ندارند و نمی‌شود آنها را کنترل کرد پس حقوق طبیعی لبنان را به این کشور بدهید.»
از زمان برآمدن جمهوری اسلامی، صف‌بندی‌های جدید در غرب آسیا و اتحادیه‌ها و ائتلاف‌های نوظهوری در این منطقه شکل گرفت. قدرت‌های منطقه‌ای تعریف جدیدی برای خود در این نظم جدید قائل شده‌اند و توانسته‌اند معادلات را به سمت خود برگردانند. چنان‌که پیشتر اشاره شد، مرکز مطالعاتی امور عمومی «اورشلیم» وابسته به رژیم صهیونیستی به تحلیل سخنرانی پیشین سید حسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله که آن هم در مورد میدان گازی کاریش بود پرداخت و از معادله جدیدی گفت که وی به پرونده تعیین مرزهای دریایی بین لبنان و تل‌آویو تحمیل کرده است، پرداخته است. در مورد سخنرانی اخیر نصرالله که صراحت بیشتری دارد نیز می‌توان همان تحلیل را داشت و از «تثبیت این معادله» سخن گفت.
گزارش این مرکز صهیونیستی به شباهت سخنان سیدحسن نصرالله درباره میدان کاریش با حملات موشکی به حیفا اشاره می‌کند و می‌نویسد: «این بار هم رهبر حزب‌الله از معادلات جدید در کاریش و بعد کاریش سخن گفت.» 
این گزارش ادامه داد: «اکنون نصرالله تهدید می‌کند که پهپادهای جنگی و موشک‌های راکتی را به سمت سکوی گازی کاریش و همچنین اهدافی فراتر از آن پرتاب خواهد کرد؛ در حالی که به میادین گاز طبیعی اسرائیل در دریای مدیترانه اشاره می‌کند.»
این مرکز مطالعاتی در گزارش خود صراحتاً نوشته است: «نصرالله در پاسخ به هشدار
بنی گانتز وزیر جنگ تل‌آویو مبنی بر اینکه رژیم صهیونیستی آماده جنگ است و اگر فوران کند، اسرائیل به شهرهای صور، صیدا و پایتخت بیروت خواهد رسید، گفته است که وی خود را مسخره کرده و به مردمش خندیده است.» باید توجه داشت که گستره قدرت مقاومت به جایی رسیده است که می‌تواند صریحاً مقامات رژیم صهیونیستی را به سخره بگیرد و تهدید کند، و این تهدید نه تنها تو خالی نباشد، بلکه به گفته مرکز مطالعاتی امور عمومی «اورشلیم» وابسته به رژیم صهیونیستی در بین مقامات صهیونیست نگرانی جدی ایجاد کند.
این مرکز مطالعاتی عبری‌زبان در پایان تحلیل خود نوشت: «سخنرانی نصرالله از مرحله جدیدی در یک جبهه گسترده خبر می‌دهد؛ مرحله‌ای که نه تنها در دریای مدیترانه در سواحل لبنان متمرکز است، بلکه یک جنگ علیه تمام پروژه‌های استخراج نفت و گاز طبیعی در دریای مدیترانه است. نصرالله هشدار داد که اگر مذاکرات به بن بست برسد، هیچ‌کس نمی‌تواند گاز و نفت را استخراج و بفروشد.»
چندی پیش بود که «زِوی یِحِزکِلی» تحلیلگر کانال ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی پیش‌بینی کرد که شاهد جنگ هوایی میان حزب‌الله و این رژیم باشیم. یِحِزکِلی ضمن اعلام اینکه توانایی هوایی حزب‌الله بهتر شده، افزود، عدم پاسخ تل‌آویو به این اقدام، رهبر حزب‌الله را به ادامه این رفتار تشویق می‌کند. او گفت: «این بر قدرت نصرالله بر بازی دادن ما دلالت دارد زیرا او می‌داند که ما به خاطر پهپادها به سمت جنگ نخواهیم رفت و از طرف خود می‌تواند ما را تحریک کند.» وی ادعا کرد، هدف «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله از ارسال پهپادها به میدان گازی «کاریس»، ارسال این پیام بود که میدان مذکور تا زمانی که مسئله ترسیم مرزی میان رژیم اسرائیل و لبنان با توافق دو طرفه حل نشده، صحنه نزاع خواهد بود.
باید توجه داشت که «پیامی» که از طرف حزب‌الله به رژیم آپارتاید اسرائیل رسید چه بود؟ برای پاسخ به این پرسش باید توجه داشت که باید مقاومت نشان داد که توانایی هدف قرار دادن میدان گازی کاریش و نفوذ به این منطقه را دارد. باید توجه داشت که پهپاد‌های حزب‌الله غیرمسلح بودند و این در خود یک پیام که «همین پهپادها ممکن است بار دیگر مسلح باشند». حزب‌الله می‌تواند پهپاد‌های بزرگ‌تر و پیشرفته‌تر که توانایی عبور از پدافند هوایی دشمن را دارند، ارسال کند؛ به گفته «احمد قبلان»، مفتی جعفری لبنان، تاریخ با پهپاد ساخته می‌شود، نه بر روی کاغذ. مقاومت سلاح‌های دیگری هم در اختیار دارد که می‌تواند از آنها برای متوقف کردن اکتشاف در میدان گازی کاریش استفاده کند؛ چنان‌که یکی از تحلیلگران عرب نوشته بود که سناریوهای زیر پیش‌بینی می‌شود: اول؛ بمباران سکوهای گازی و نفتی اسرائیل در دریای مدیترانه. دوم؛ بمباران ناو جنگی اسرائیل مانند ناو موشک‌انداز «حانیت». سوم؛ اعزام کماندوهای دریایی حزب‌الله در یگان رضوان برای هدف گرفتن بندرها و سواحل اسرائیلی و اجرای عملیات استشهادی. چهارم؛ شعله‌ور شدن جنگ منطقه‌ای تمام کشورهای محور مقاومت علیه رژیم اشغالگر.
شاید پیام اول حزب‌الله این بود که مقاومت پایبند به همه حقوق لبنان و لبنانی‌هاست و این آب‌ها متعلق به لبنانی‌هاست. این پیام همچنین برای میانجی آمریکایی بود که بی‌طرف هم نیست، پیام این بود که نمی‌توان به شیوه فعلی، مذاکرات درباره میدان‌های گازی را پیگیری می‌کند و باید جانبداری آشکار از دشمن اسرائیلی را متوقف کند، چرا که راه‌های دیگری نیز برای برخورد با این مسئله هست.
جالب توجه است که برخی از تحلیل‌گرا‌ن حتی معتقد هستند که بدون شک مقاومت پیش از این هم پهپاد‌هایی را فرستاده بود، اما، چون دشمن آن را اعلام نکرده، حزب‌الله هم آن را علنی نکرده است. چنان‌که چندی پیش یک پایگاه خبری عبری فاش کرد مقاومت در سال ۲۰۱۶ عملیات دریایی علیه اسرائیل اجرا کرد، ولی حزب‌الله خود پیش‌تر هیچ سخنی از این به میان نیاورده بود.
سید حسن نصرالله درباره همین مورد پیش‌تر گفته بود: «درباره مسئله پهپادها نیز برخی گفتند که این خارج توافق رخ داد، کدام توافق؟! ما با کسی توافق نکرده‌ایم و به کسی نیز وعده نخواهیم داد. کسی که به آمریکایی‌ها وعده می‌دهد مقاومت کاری نخواهد کرد، او درواقع هم خودش و هم آنها را فریب می‌دهد. برخی نیز گفتند که مقاومت چگونه پهپاد می‌فرستد و می‌گوید که پشت کشور است؟ ما در مسئله ترسیم مرزها پشت این کشور هستیم؛ اما این بدان معنا نیست که با کسی یا علیه کسی هستیم. ما در مسئله فشار به دشمن با کشور نیستیم و به کسی هیچ قولی ندادیم. ما چند پهپاد در ابعاد مختلف فرستادیم زیرا می‌خواستیم که پرنده‌های نظامی موشک شلیک کنند و کشتی‌های جنگی به حرکت درآیند تا افرادی که در آن منطقه فعالیت دارند، بدانند این منطقه ناامن است. برای اولین بار در تاریخ رژیم صهیونیستی مقاومت سه پهپاد در آن واحد به سوی یک هدف پرتاب کرد.»
دبیرکل حزب‌الله اضافه کرده بود: «ما قدرت ارسال چند پهپاد مسلح در ابعاد مختلف و تعداد بالا را داریم. پیام پهپادها با آن ‌اندازه‌شان می‌گفت که ما جدی هستیم و این پرونده مسئله‌ای اساسی است. در میان گزینه‌هایمان آنچه لازم است را انتخاب می‌کنیم. این پیام به دشمن رسید و نشانه آن علاوه ‌بر آن تماس‌هایی که با لبنان و ما برقرار شد، واکنش میدانی دشمن بود. از نظر قدرت، ما از توانایی‌های متنوعی در خشکی، دریا و آسمان برخورداریم. تمام این گزینه‌ها روی میز هستند و هر آنچه در راستای حل مشکل ما باشد، در زمان مناسب و حجم مناسب برای آن انجام آن اقدام خواهیم کرد. 
لبنان به یک قدرت بازدارنده تکیه دارد و باید از آن استفاده کند. نباید تنها به تأیید بین‌المللی مرزها اکتفا کنیم، بلکه باید به شرکت‌های متعهد به حفاری اجازه بازگشت به کار بدهیم تا نتیجه عملی برای ما تضمین شود.»